Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Тошев каза, че сме били виновни, щото не сме помагалина жертвите на руския терор поравно.

Верно ли толкова много ти се иска да съм казал нещо което не съм?

Я дай на ЛС какво точно искаш да съм написал, та да го постна и най-накрая да излезеш прав поне един път :cool:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Да но нямат петолъчка на покрива си и портрети на Сталин, Живков и Путин на стените си. Нищо не става от тях значи.

Така е... и не са наели +100 човека персонал щото са наши хора..по стара соц традиция.

преди 26 минути, gringos написа:

Добре де, вервам ти - ти имаш връзки с ЦРУ и Ми 6. Та по тоя случай, знаеш и кои са световно известнит бългаски фирми. Ама през соца, нещата беха до такава степен мащабни - че се виждаха и от най-простите селяни (прости прости - колко да са били прости с тва задължително комунистическо средно образование).

А нещата постигнати от соца, още кънтят - трийсет години по-късно. Ако забелязваш, ти нахвърлях някои само от безбройните примери,които се установяват и без посредничеството на ЦРУ.

Кънтят където е кухо, при нас не кънтят.

преди 7 минути, gringos написа:

И даже не ти е кзаал всичко - не е само откриването на нов допинг. Ползват си и стар. Абаджията е химик. Ама ти казах, че най-големият допинг не го ползват даже във Вдигането на тежести. Културистите взимат по-як.

Нещо повече - такова взимане на допинг в България,като днешното през комунизма не се е и сънувало. Днес взимат българите най-много допинг. И аз питам, къде са медалите? Пущиха ви да избягате, дадоха ви и допинг - къде са медалите?

Няма ги. Щото основното не е допинг. А е труд.

Труди се, печели и не обяснявай, че голям и лош Запад ти пречи! 

Защото Запад не ме равни с по-умни и по-тъпи от мен. СССР го направи.

преди 26 минути, attj написа:

Какви мерки ще вземеш като си съвсем неподготвен и необучен?   Кой ще те пита теб, едномилионната украинска армия нали уж  може да си превземе Крим и Донбас... И няколко ядрени ракети после да попилеят не само Украйна.   Какъв извод следва -оставям сам да си го направиш.

Ма ти предимството на Раша виждаш в това, че може да попилее света ли? 105 години след клането на Романови, това ли е големият успех бе баце? Браво, браво. Гордея се с вас путлерастите.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

И що тия елитни соц образовани люде, допуснаха това съвършенство социализма да се провали и тези същите не можаха да поведат страната напред, докато не влязохме в ЕС. Всъщност загърбилите соца постигнаха най добри резултати.

Не си занимавай главата с такива сложни въпроси. Ти не разбираш простите.

И не прави такива особено тъпи изводи като този:

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност загърбилите соца постигнаха най добри резултати.

Как сега да ти дообяснИм, след толкова много труд, че днешна България в сравнение със социалистическа България е едно джудже? А така също и в сравнение със Северна Корея. Днешна България е африканска, бананова република. Скоро ще ни правят фронтова линия.

преди 27 минути, gringos написа:

Добре де, вервам ти - ти имаш връзки с ЦРУ и Ми 6. Та по тоя случай, знаеш и кои са световно известнит бългаски фирми. Ама през соца, нещата беха до такава степен мащабни - че се виждаха и от най-простите селяни (прости прости - колко да са били прости с тва задължително комунистическо средно образование).

А нещата постигнати от соца, още кънтят - трийсет години по-късно. Ако забелязваш, ти нахвърлях някои само от безбройните примери,които се установяват и без посредничеството на ЦРУ.

Май си нов и ще ти дам един пример и на теб.

Знаеш.ли че при проозводството на прословутите двигатели Перкинс сме успяли да докараме брака до 22% в най-добрите години. И това е нещо което не аме го разработвали, а сме го взели на готово.

А нещата от соца кънтят само в празни кратуни.

преди 1 минута, gringos написа:

Как сега да ти дообяснИм, след толкова много труд, че днешна България в сравнение със социалистическа България е едно джудже? А така също и в сравнение със Северна Корея. Днешна България е африканска, бананова република. Скоро ще ни правят фронтова линия.

Дай графики, данни да го докажеш това че иначе си е просто изхвърляне на метеното.

преди 3 минути, parmobil написа:

Труди се, печели и не обяснявай, 

Ми аз нали пак спечелих. Тоя път срещу тебе. Не ти ли се образува някак си, беглото предчувствие поне, че срещу мене немаш никакви шансове? А защо е така? Задай си го и тоя въпрос. Не, не ползвам допинг - ако тръгнеш в тая посока на мислене, пак ще забиеш по много лошия път, на ексцентричната евроатлантическа мисЪл, която води неизменно, до гейове и др. уродства.

преди 10 минути, parmobil написа:

Защо най-големия добиващ и доставящ петрол на Европа, продадва в страната си на цени, които правят страната му на 17-то място по покупателна способност на бензин в Европа?

Къде пише, че от покупателната способност зависят цените на бензин и каквато и да било друга стока и услуга? Всяка стока и услуга си има себестойност и няма как да се продава на цена, на която пармобил му харесва или иска да е. Както виждаш хората там също си живеят нормално и си позволяват да карат автомобили. Дали им е скъпо горивото или не отиваш и питаш тях. Вероятно ще получиш същите отговори ако запиташ и хора тук и в западна Европа.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Май си нов и ще ти дам един пример и на теб.

Знаеш.ли че при проозводството на прословутите двигатели Перкинс сме успяли да докараме брака до 22% в най-добрите години. И това е нещо което не аме го разработвали, а сме го взели на готово.

А ти знаеш ли, че ми разправяш конспиративни теории? И пак ме пращаш на Марс. Но каква, пита се в задачата космонавтика има днешна България. Щото социалистическа България беше и космическа държаа. Откъде у теб, тая космическа мисъл, да ме пращаш все на Марс...

Един просяк от зората на българската "демокрация" веднъж каза в един вестник, че човек, като му кажат, че на незнам си колко светлинни години има еди каква си звезда и човек вярва; а когато мине покрай пейката, на която пише "Пази се от боята", не вярва а пипа.

Та, тия изтъркани номера да ми говориш за космонавтика и сложни финансово икономически схеми и модели - немаш капацитет. Мене и адептите, дето са специлизирани в шаманските заклинания по телевизията не могат да ме излъжат. Та ти ли, рожбо не нагледна?

преди 4 минути, gringos написа:

Не си занимавай главата с такива сложни въпроси. Ти не разбираш простите.

И не прави такива особено тъпи изводи като този:

Ами няма как да ми обясниш, чак такава очевадна лъжа. Да видим, демографията тръгна надолу още през соца, икономиката фалира при соца, агонията продължи при Луканов и рязко пропадане при Виденов. Сега се живее, много по добре от при соца, последният път в ИКЕА 8(осем) каси, чакаха мойте хора половин час. В този момент опашки е имало в още повече от сто магазина в София. Еднопосочна релация , най много фенове на Путин и Раша, най бедни в ЕС. Румъния беше по зле соца, настигна ни и ни надмина. Нас ни оправят с двеста бивши БКП членове, агенти на ДС. Само ние нямахме лустрация. Та ти на мен няма какво да ми обясниш, не бъркай писането на смешки с разумно обяснение.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Хе то е ясно, че пак ще се направиш на неразбрал.

Аз казах ли ви, че ще му намеря цаката ?

Цаката ми била някой клоун да ми говори смешки? Ма аз за т'ва съм тук бре, за да се забавлявам. Какво по-хубаво от още един клоун на хоризонта?

преди 3 минути, gringos написа:

А ти знаеш ли, че ми разправяш конспиративни теории? И пак ме пращаш на Марс. Но каква, пита се в задачата космонавтика има днешна България. Щото социалистическа България беше и космическа държаа. Откъде у теб, тая космическа мисъл, да ме пращаш все на Марс...

Един просяк от зората на българската "демокрация" веднъж каза в един вестник, че човек, като му кажат, че на незнам си колко светлинни години има еди каква си звезда и човек вярва; а когато мине покрай пейката, на която пише "Пази се от боята", не вярва а пипа.

Та, тия изтъркани номера да ми говориш за космонавтика и сложни финансово икономически схеми и модели - немаш капацитет. Мене и адептите, дето са специлизирани в шаманските заклинания по телевизията не могат да ме излъжат. Та ти ли, рожбо не нагледна?

Тия са македонци- познавам единия лично...:) Или поне той ме помнел, а аз него не.

https://www.endurosat.com/

преди 3 минути, gringos написа:

Ми да вярвахме , че ни чака светло бъдеще а не, че всичко в загниващия Запад е по добре. Всъщност знаехме как е, но трябваше да се правим за да оцелеем.

преди 20 минути, gringos написа:

Ми аз нали пак спечелих. Тоя път срещу тебе. Не ти ли се образува някак си, беглото предчувствие поне, че срещу мене немаш никакви шансове? А защо е така? Задай си го и тоя въпрос. Не, не ползвам допинг - ако тръгнеш в тая посока на мислене, пак ще забиеш по много лошия път, на ексцентричната евроатлантическа мисЪл, която води неизменно, до гейове и др. уродства.

?

Какво си спечелил срещу мен? Измислени и надути спортни успехи? Построени "мавзолеи?

Усвояване на танк?

Най-цинично чакам да се свършим родените преди 1970 г., за да се свърши с тази носталгия по СССР.

преди 34 минути, kosyo написа:

Мащабни фирми тук нямат бъдеще - тромави, малките фирми движат прогреса...

ДА, да - и ай ти индустрията традиционно е разположена в гаражи.

Па по некое време, некой тука, при това от твоя отбор юнаци, като земе та пущи, информация, как Джей Пи Морган, турнал шапка на най-яките производители на ел. крушки в САЩ, Япония, Холандия и целия свят.

А па други, при това авторитетни западни курифеи на днешната световна икономика, земат та се изцепят, че днешното световно производство се намира в мазето на банката.

преди 9 минути, gringos написа:

Да се правиш на луд като няма какво да кажеш по въпроса говори достатъчно.

Тези "конспиративни" теориии ги знам от технолога участвал в проозводството.

Ама за днес толкова че ако споделя още ще вземе да вдигнеш кръвно.

ПП все ощв сме космическа сила, даже сателит имаме в космоса.

преди 5 минути, gringos написа:

ДА, да - и ай ти индустрията традиционно е разположена в гаражи.

Па по некое време, некой тука, при това от твоя отбор юнаци, като земе та пущи, информация, как Джей Пи Морган, турнал шапка на най-яките производители на ел. крушки в САЩ, Япония, Холандия и целия свят.

А па други, при това авторитетни западни курифеи на днешната световна икономика, земат та се изцепят, че днешното световно производство се намира в мазето на банката.

До тук съм ти дал 3 фирми които са минали периода на гаража преди години. А ти ми даваш лозунги...давай смело сигурен съм че ще се сетя за още "гаражни фирми" . Дори имам една в предвид - дори 2.

P.S ако обърнеш внимание нито една фирма не е точно чисто IT, че не ги обичате тия фирми нещо - не знам защо.

преди 5 минути, parmobil написа:

Какво си спечелил срещу мен? Измислени и надути спортни успехи?

Зомбиран и тва си е.

Да не си повярваш само, че халюцинациите са опасни за твоето здраве. Стават и катастрофи. Мога да и представя, кво би се случило, ако човек с такова неадекватно мислене, като твоето, дето е напълно обратно на реалността, земе некой път та се и надруса. Или напие.

преди 11 минути, maxthon написа:

Къде пише, че от покупателната способност зависят цените на бензин и каквато и да било друга стока и услуга? Всяка стока и услуга си има себестойност и няма как да се продава на цена, на която пармобил му харесва или иска да е. Както виждаш хората там също си живеят нормално и си позволяват да карат автомобили. Дали им е скъпо горивото или не отиваш и питаш тях. Вероятно ще получиш същите отговори ако запиташ и хора тук и в западна Европа.

Чета ежедневно руски форуми и сайтове. Нещо не споделят твоята икономическа позиция. Основно се питат - "почему подорожала солярка"?

преди 1 час, gringos написа:

Пита се в задачата, ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ С КВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗФУКА? Особено в сравнение със социалистическа България. Какво можете вие да правите сега тука под тая тема - освен да хвалите голямото нищо, на днешна Българска бананова република която има и съответстваща армия, спорт, селско стопанство и всичко? Едно голямо нищо. И дори апологетите и са едни нещастни недоразумения, които са ни чул ни видял, ни разбрал.

И какво ме пращате само в Северна Корея? Непозната на никой от вас. А също и от нас. Със Северна Корея, днешна България също не може да се сравнява. Северна Корея е сила.

Питаш, ама питането ти е отправено към хората, които знаят, че все още сме си съветски руски кенеф, та и отговора е очевиден  :giggle1:

преди 4 минути, parmobil написа:

Чета ежедневно руски форуми и сайтове. Нещо не споделят твоята икономическа позиция. Основно се питат - "почему подорожала солярка"?

Не всеки има икономическа грамотност. Това важи също така за всеки претендиращ, че я има.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.