Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Лъжеца вика дръжте лъжеца.

Да не намери снимка как слиза Чавдар-ката от поточната линия с монтиран портрет на Андропов или Сталин? 

Ако е така, би ли я постнал пак, щото явно нещо имам проблем с телефона и на мен не ми излиза.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, kosyo написа:

Абе виждаме как си се справил като завършил в Киев - всичко го виждаме:)

Нищо нe виждаш.  Не съм завършил висше образование там.  В Киев съм бил само стажант в Хидротехническия факултет на техния строителен университет.  Бил съм  също  в Москва и в Петербург преди разпада на СССР, по времето на Горбачов.   През 1988 година там например един сладолед струваше 20 копейки, а една лимонада от автомат-5 копейки. При 80 рубли минимална месечна заплата в СССР.  Преди 35 години.

преди 8 минути, attj написа:

Извън НАТО е 90 % от света и РФ си преориентира в движение търговските взаимовръзкил   Те имат всичко и не ги мисли тях.   Пак са те излъгали като поредно промито мозъче.

А света знае ли го? Вчера качих информация, 35 процента намаление на приходите, 58 процента на разходите за РФ. Ай честито. И не видях някой от тези 90 процента да се заканва на НАТО, освен рашките. Но те са си доказани малоумници, като БГ феновете си.

преди 2 минути, attj написа:

Нищо нe виждаш.  Не съм завършил висше образование там.  В Киев съм бил само стажант в Хидротехническия факултет на техния строителен университет.  Бил съм  също  в Москва и в Петербург преди разпада на СССР, по времето на Горбачов.   През 1988 година там например един сладолед струваше 20 копейки, а една лимонада от автомат-5 копейки. При 80 рубли минимална месечна заплата в СССР.  Преди 35 години.

А ти наивника седиш в скапания ЕС и се мъчиш, при тези възможности.

преди 2 минути, kosyo написа:

Дано утрешния ден да е по-добър от днешния

1030 убийци и изнасилвачи на деца по малко. Това е Богу угодно, няма спор.

Пан Агиль каза, че ако се задържи това темпо на разреждане на бойните редици на рашистите, Мухосранск ще капитулира скоро.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Тошев на неудобни въпроси не отговаря. Прави се, че не ги е видял.

Пан Марко и пан Олексей

То да беше само той от Ватата! 

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Вчера качих информация, 35 процента намаление на приходите, 58 процента на разходите за РФ. Ай честито. И не видях някой от тези 90 процента да се заканва на НАТО, освен рашките. Но те са си доказани малоумници, като БГ феновете си.

Митьо, пак се изложи. Спипахме те в лъжа за заплатите!

А света знае ли го? Вчера качих информация, 35 процента намаление на приходите, 58 процента на разходите за РФ. Ай честито. И не видях някой от тези 90 процента да се заканва на НАТО, освен рашките. Но те са си доказани малоумници, като БГ феновете си.

Реагираха заради украинските руснаци.  Няма причини да съм фен на глупаво воюващи славяни.

преди 9 минути, gagodrago написа:

-------------

Митьо, ти соросоид ли си? Получаваш ли финансиране от "Отворено общество"?

Или си само-синдикален уона-би трол-соросоид? - напъваш се безплатно по форуми да очерниш социализма и да възхваляваш злия Запад?

Я кажи какви са били заплатите в злия Запад по онова време, че поне да сравним...

Брей, брей тия в злия запад са си мечтаели за социалистически заплати

45 цента на час... и то саамо ако си бял. Тебе като те гледаме не спадаш към белите, следователно за теб само 35 цента на час...

The U.S. average hourly starting wage for common (unskilled) adult male labor was 45¢/hour for whites, and 35¢ for Negroes.

Among men, wages paid fell by an even smaller percentage, from $50.45 to $44.85, a decline of only 11.1 percent.

44 долара и 85 цента... аба Митьо какви са били тея заплати в тоя твой любим зъл Запад дето ни го хвалиш?!

Спрямо тебе съм като норвежец. Освен да ме провокираш за бан, Муньо. Да кажеш нещо за телените огради и героите с автомати?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

То да беше само той от Ватата! 

На кой зададен към мен въпрос не съм отговорил? 

И при теб ли е каша в главата, като при Цацаджиев? Някава зараза ще да е плъзнала из вашите среди 

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

А ти наивника седиш в скапания ЕС и се мъчиш, при тези възможности.

Вече работя за внуците си.    Още известно време мога да ходя насам натам по света - при здраве и късмет.  То сега е по-лесно да отидеш примерно  в Палма де Майорка отколкото в Санкт Петербург.   Научи се да мислиш - за да не те лъжат.     

преди 5 минути, attj написа:

То сега е по-лесно да отидеш примерно  в Палма де Майорка отколкото в Санкт Петербург.

Никой не иска да ходи в Мухосранск.

Само Тошев може да твърди, без да го загризе съвестта, че предпочита да прати децата си в Расссияяя вместо в Майорка.

Касапина Путлер го варят като жаба.

Жаба туй е лягушка на ватен език

В Мухосранск турбопатриотите дигнали майдан срещу единоросите !!!

Аз казах ли ви, че рашистите ще се самоизядат а ???

преди 24 минути, gagodrago написа:

Митьо, пак се изложи. Спипахме те в лъжа за заплатите!

Коя точно Гаго?

преди 24 минути, attj написа:

Реагираха заради украинските руснаци.  Няма причини да съм фен на глупаво воюващи славяни.

Лъжеш! Фен си, на уникално глупави.

преди 21 минути, ivottoshev написа:

На кой зададен към мен въпрос не съм отговорил? 

И при теб ли е каша в главата, като при Цацаджиев? Някава зараза ще да е плъзнала из вашите среди 

Отговаряш със тотални глупости. "Кажи предимство на Русия пред Запада, заради което би искал децата ти да живеят там? - Няма Кончита." смЕх отвсякъде 

преди 20 минути, attj написа:

Вече работя за внуците си.    Още известно време мога да ходя насам натам по света - при здраве и късмет.  То сега е по-лесно да отидеш примерно  в Палма де Майорка отколкото в Санкт Петербург.   Научи се да мислиш - за да не те лъжат.     

Ти допреди войната все в Раша стоеше,нали? Мен ме лъжат и вярвам на тези, при които Всичко е по добро. Ти що вярваш на тези които най богатата страна я държат кочина? Имаш ли деца или близки в чужбина? В коя държава са? Що пишете глупост след глупост и като ви я покажат, скачате на следващата.

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Никой не иска да ходи в Мухосранск.

Само Тошев може да твърди, без да го загризе съвестта, че предпочита да прати децата си в Расссияяя вместо в Майорка.

Касапина Путлер го варят като жаба.

Жаба туй е лягушка на ватен език

Съвестта Тошев?

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Лъжеш! Фен си, на уникално глупави.

Щом не са се разбрали и договорили -това е вярно.   Може би заради спомени отпреди 35 години.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Интересно защо ли тогава не го е написал?

А?

Защо ли е написал светът, а на само РФ?

Извинявай, много сложни въпроси ти задавам.

:hush:

Е, както знаем от руските тролове, "светът" не е пропадналия Запад, а всички други, "2/3 от населението е с Русия" или нещо такова беше опорката. 

преди 8 часа, gagodrago написа:

Да наистина, по времето на социализма е било в пъти по-добре от сегашното ниво.

При социализма нафтата е струвала 6 ст; сега дизелът струва 300 стотинки (увеличение 50 пъти)

Ако при социализма заплатата е била 180-200лева(при увеличение 50 пъти) сега заплатите трябваше да бъдат 9000~10000 лева за да отговарят на съотношението както при социализма

При социализма... фалирахме. 3 пъти :giggle1:

току-що, attj написа:

Щом не са се разбрали и договорили -това е вярно.   Може би заради спомени отпреди 35 години.

Но агресорите, убийците нарушителите на международното право са само едни.

преди 24 минути, Митко Вълчев написа:

Но агресорите, убийците нарушителите на международното право са само едни.

Бандеровците започнаха същото  това през 2014 година  с местното население в Донбас - вместо да им дадат автономия.    Правото на самоопределение на народите е заложено в хартата на ООН и това е преди постулатите за международното  право.    Щом Косово се отделя от Сърбия -  Донбас също се отделя от Украйна.   Без решение в ООН и в двата случая.   НАТО води двулична политика заради интересите на САЩ.

Някой ще ми обясни ли пак как санкциите не работят, и Русия е заменилата пазара на петрол от Европа с алтернативен

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2023/02/06/961886-defitsit-byudzheta

преди 3 минути, attj написа:

Бандеровците започнаха същото  това през 2014 година  с местното население в Донбас - вместо да им дадат автономия.    Правото на самоопределение на народите е заложено в хартата на ООН и това е преди постулатите за международното  право.    Щом Косово се отделя от Сърбия -  Донбас също се отделя от Украйна.   Без решение в ООН и в двата случая.   НАТО води двулична политика заради интересите на САЩ.

Пак ли старата плоча извади ?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Някой ще ми обясни ли пак как санкциите не работят, и Русия е заменилата пазара на петрол от Европа с алтернативен

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2023/02/06/961886-defitsit-byudzheta

Чакай малко да ти прочетат поста кадрите от Мосейково и ше развенчаят виртуално фактите :giggle1:

преди 2 минути, BANKATA написа:

Някой ще ми обясни ли 

Взривиха магистралните подводни газопроводи Северен поток, ограничиха доставки на петрол за ЕС и това е нормално като резултат.   А НХК на  Лукойл до Бургас произвежда дизел за Украйна и като никога при нас нафтата е по-скъпа от бензина с 40 стотинки на литър.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Кажи кое не е вярно?

преди 16 минути, attj написа:

Кажи кое не е вярно?

Я кажи в Русия колко се самоопределиха като казаци? 

Че нали искат да се обединяват.

преди 10 минути, BANKATA написа:

Я кажи в Русия колко се самоопределиха като казаци? 

Че нали искат да се обединяват.

В Руската империя така са се определяли, сега се смятат за руснаци.  Добре дошли в Родината им каза Медведев при решението на Държавната Дума в Москва.    Имаше предвид областите  Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.   Там казаците са живели около реките Днепър и Дон.  Волжските и кубанските казаци са около Волга и в Кубан.    Казват, че всички  те  са общо около 30 милиона души - не ми е ясно как са ги отделили тези руснаци от другите руснаци.  Бандеровците не са повече на брой -  може да се заформи продължителна война по националистични причини, като никои не са склонни на компромиси.  Затова няма преговори -едните разчитат на НАТО, а  другите на РФ.  Не ми се мисли какво още може да се случи.

преди 1 час, attj написа:

Чакам мнението ти, за желанието на хората да си имат кърджалийска или разградска република. Длъжни ли сме да се съгласим при първи претенции или за очи малко да се дърпаме.

преди 1 час, BANKATA написа:

Де акъл за нова.

преди 13 минути, attj написа:

В Руската империя така са се определяли, сега се смятат за руснаци.  Добре дошли в Родината им каза Медведев при решението на Държавната Дума в Москва.    Имаше предвид областите  Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.   Там казаците са живели около реките Днепър и Дон.  Волжските и кубанските казаци са около Волга и в Кубан.    Казват, че всички  те  са общо около 30 милиона души - не ми е ясно как са ги отделили тези руснаци от другите руснаци.  Бандеровците не са повече на брой -  може да се заформи продължителна война по националистични причини, като никои не са склонни на компромиси.  Затова няма преговори -едните разчитат на НАТО, а  другите на РФ.  Не ми се мисли какво още може да се случи.

Квото казал Медведев ядрения , веднага ставало истина. Запри се бе човек. В Раша колко народи има, които биха се отделили, ако нямаше да бъдат смазани от московците? Не ти е ясно, как са ги отделили от другите руснаци, но ти е ясно че са такива и сигурно учебник може да напишеш по темата. Има ли простотия, пред която бихте се спряли, за да защитите рашките?

Чакам мнението ти, за желанието на хората да си имат кърджалийска или разградска република. Длъжни ли сме да се съгласим при първи претенции или за очи малко да се дърпаме.

Тези райони са много по-малки в сравнение с Донбас или дори с Косово.   Мюсюлмани има и в Шумен, Бургас, Силистра и т.н.  В Донбас руснаци са близо 80 %  от  местните хора.   При бай Тошо имаме в България  някакъв трагичен опит с тогавашния "възродителен" процес.    Сега държавата ни нищо насила не ги кара да правят.     А в Донбас искат да ги поукраинчват и насила да ги водят в ЕС и в НАТО.   Няма как това да се случи - всички виждаме там  реално  какво се получава.

„Моите съболезнования на целия турски народ. Сигурен съм, че ще успеят да преодолеят всичко и доставките на помощ за Украйна няма да спрат“

– Слугата на народа Зеленски

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.