Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Цаката ми била някой клоун да ми говори смешки? Ма аз за т'ва съм тук бре, за да се забавлявам. Какво по-хубаво от още един клоун на хоризонта?

Ами явно трябва да се прави на теб, та да има шанс. Той това и прави.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

А този няма да участва на олимпийските игри и да спечели 20 златни медала за РуZия. Евентуално на параолимпийските само (+21)

преди 4 минути, kosyo написа:

До тук съм ти дал 3 фирми които са минали периода на гаража преди години.

Ма дай ми и микроскоп.  Или пък, достъп до архива на на Мосад.

Аз ти разправям, че само селското стопанство в България беше разположено в околното пространство. Ти знаеш ли, как изглеждаше пейзажа накъдето се обърнеш? Знаеш ли в Берковица, едно от преработвателните предприятия на ягоди и малини се намира на центъра. Знаеш ли кво е тва отровна комунистическа малинова смрад, която се разнася от неспирно идващите и отиващи си камиони? Говориме само за малините и ягодите.

Които ги беряха от време на време в едни дървени щайги с едни големи етикети Bulgarplodexport - ама само до обяд и само от опитни работници, защото се беряха само най-качествените ягоди. За да може на следващия ден, тия ягоди да са вече на пазара на Германия или Холандия.

Пътя между Берковица и Михайловград бе плътно зает от плантации -краставици, домати, ябълки, ягоди. Консервените комбинати в Боровци и Берковица, не смогваха до късна есен да преработят продукцията.

Над шест хиляди язовира построени през соца. Дватрийсет огромни. Могат да бъдат видяни и днес. И на тоя фон, ти - някакви фирми, дето пише в някакъв списък, че били... страшна работа.

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Питаш, ама питането ти е отправено към хората, които знаят, че все още сме си съветски руски кенеф, та и отговора е очевиден  :giggle1:

Право в десетката.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Виж как го направих писенце.

А как ревеше като тигър в началото.

Возьмем Киев за три дняяя

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Той ако се правеше на мен, нямаше всичките му постове да са празни лозунги без покритие и лъжи на килограм.

ПП: Поста над моя е точно това за което говоря. Лъжа и празен лозунг. Друго няма.

преди 1 минута, gringos написа:

Дватрийсет огромни. Могат да бъдат видяни и днес.

Всъщност могат да бъдат видяни какво е станало с тях от 30 години плачевна поддръжка.

преди 2 минути, gringos написа:

Аз ти разправям, че само селското стопанство в България беше разположено в околното пространство. Ти знаеш ли, как изглеждаше пейзажа накъдето се обърнеш? Знаеш ли в Берковица, едно от преработвателните предприятия на ягоди и малини се намира на центъра. Знаеш ли кво е тва отровна комунистическа малинова смрад, която се разнася от неспирно идващите и отиващи си камиони? Говориме само за малините и ягодите.

Които ги беряха от време на време в едни дървени щайги с едни големи етикети Bulgarplodexport - ама само до обяд и само от опитни работници, защото се беряха само най-качествените ягоди. За да може на следващия ден, тия ягоди да са вече на пазара на Германия или Холандия.

Пътя между Берковица и Михайловград бе плътно зает от плантации -краставици, домати, ябълки, ягоди. Консервените комбинати в Боровци и Берковица, не смогваха до късна есен да преработят продукцията.

Над шест хиляди язовира построени през соца. Дватрийсет огромни. Могат да бъдат видяни и днес. И на тоя фон, ти - някакви фирми, дето пише в някакъв списък, че били... страшна работа.

Знаеш ли, че всеки видял какъв стандарт имат страните в Европа, които никога не са имали соц, ще те гледа като човек със СОП?

преди 38 минути, parmobil написа:

Защото Запад не ме равни с по-умни и по-тъпи от мен. СССР го направи.

Продължаваш да сънуваш. Имаше класиране в спорта. На почтетната стълбичка имаше място само за един шампион.

Не е било идеално. Знаеш ли тва, кво значи. Никола Динев е двукратен световен в тежка категория по борба кл. стил. Александър Томов е петкратен световен шампион по кл. борба в тежка категория. И Никола Динев се оплаква, че се е случвало той да надвие Александър Томов на републиканско, но на световно да иде Томов, щото бил имал връзките.

Те толко помагаха връзките - България имала двама световни шампиони по едно и също време в една и съща категория на един и същи спорт - и единият е имал и връзки.

В задачата се пита, откъде се появиха двама?

преди 9 минути, maxthon написа:
преди 12 минути, gringos написа:

Дватрийсет огромни. Могат да бъдат видяни и днес.

Всъщност могат да бъдат видяни какво е станало с тях от 30 години плачевна поддръжка.

Не можеме да ги боядисаме...

преди 15 минути, gringos написа:

Ау да те светна че съм бил "безплатно"  на бригада в завод произвеждащ сушен лук и консервирани домати за "братския съветски съюз". Баща ми пък е бил на зелето - понеже са били в силоза и не са им давали да излизат - всички нужди в единия ъгъл и отгоре зелето.. А аз на лука - най гадния възможен лук отиваше за руснаците. Ама най-гадния -идва с количка нарязват ти го вземаш на ръце и го мяташ на машината за сушене.. Да там някой се обажда и пита правилно защо няма лента. Ами има лента ама никой не я беше пуснал. Е ние я пуснахме и какво падна от нея... Ужасна смрад -ама отече в машината и си изпапкаха сигурно руснаците.  Никой не помнеше защо не се ползва тази лента а няколко човека трябва на ръка да мятат лука.За доматите - тия с прътите дето дето ги тикаха навътре в машината като им станеше топло се мятаха вътре в контейнера с доматите да се охладят. Защо ще попиташ - ами нямаше къде да се окъпеш.. Знаеш ли че след 5 дена ни пуснаха да се приберем и изкъпем у дома и хората в автобуса се изнесоха в предния край че около нас не се дишаше от миризмата на лук? След тази случка не съм вземал консервирани домати и лук с години. В момента завода още работи и вътре е като аптека. Ако искаш може и други предимства на соц да споделиш:)

P.S. споменах ли че на лука един час след започване на смяната спираш да плачеш?

преди 4 часа, BANKATA написа:

Руска му работа, как ги заряза бързо, бързо.

Само че е украинска.

:wub:

Не четеш ли какво пише "Бронетехника на ВСУ отстъпва, изоставяйки другарите си"!

Или и ти не разбираш руски?

От голямо желание да се подиграеш с руснаците, се подигра с украинците.

Ех, Ванка, Ванка......много сте забавни.

:D

П.С. Сега виждам, че вече са ти обърнали внимание на грешката!

преди 4 минути, gringos написа:

Продължаваш да сънуваш. Имаше класиране в спорта. На почтетната стълбичка имаше място само за един шампион.

Не е било идеално. Знаеш ли тва, кво значи. Никола Динев е двукратен световен в тежка категория по борба кл. стил. Александър Томов е петкратен световен шампион по кл. борба в тежка категория. И Никола Динев се оплаква, че се е случвало той да надвие Александър Томов на републиканско, но на световно да иде Томов, щото бил имал връзките.

Те толко помагаха връзките - България имала двама световни шампиони по едно и също време в една и съща категория на един и същи спорт - и единият е имал и връзки.

В задачата се пита, откъде се появиха двама?

Не можеме да ги боядисаме...

Това е хубаво, но по никакъв начин не определя стандарта и качеството на живот на обикновеният човек. В този смисъл пишеш безсмислици, не променящи факта, че "Социализмът е едно недоносче" според лидера му през две трети от съществуването му.

преди 21 минути, N1K17Y написа:
преди 1 час, gringos написа:

Пита се в задачата, ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ С КВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗФУКА? Особено в сравнение със социалистическа България. Какво можете вие да правите сега тука под тая тема - освен да хвалите голямото нищо, на днешна Българска бананова република която има и съответстваща армия, спорт, селско стопанство и всичко? Едно голямо нищо. И дори апологетите и са едни нещастни недоразумения, които са ни чул ни видял, ни разбрал.

И какво ме пращате само в Северна Корея? Непозната на никой от вас. А също и от нас. Със Северна Корея, днешна България също не може да се сравнява. Северна Корея е сила.

Питаш, ама питането ти е отправено към хората, които знаят, че все още сме си съветски руски кенеф, та и отговора е очевиден

Конспиративната ти теория, не обяснява, как така преди 89та, когато сме били още повече руски кенеф, бе създадено всичкото това чуда, а сега уж нали дойде по-добрия обществен порядък, ЕС ни дава (нали ни дава) - къде е резултатът?

Както попитах, особено предвид някои митове и легенди за преуспели в чужбина българи - къде са медалите от световни и олимпиади на българите проспериращи на запад?

Та като ги разрешите всичките тия противоречия в "стройните" ви конспиративни теории -моля, заповядайте пак. Аз, да ти кажа съм отворен за всякакви конспиративни теории, но си падам по Конан Доил (и математиката за шести клас), и не кльопам врели некипели.

Нали ти показах военния парад - със самолетите, с дисциплината, с хеликоптерите, с танковете - тва на мене на кенеф не ми прилича.

А и да не говорим, че сградите на мястото дето е парада са построени през соца, след руините от мириканските бомбардировки.

преди 1 минута, gringos написа:

Конспиративната ти теория, не обяснява, как така преди 89та, когато сме били още повече руски кенеф, бе създадено всичкото това чуда, а сега уж нали дойде по-добрия обществен порядък, ЕС ни дава (нали ни дава) - къде е резултатът?

Както попитах, особено предвид някои митове и легенди за преуспели в чужбина българи - къде са медалите от световни и олимпиади на българите проспериращи на запад?

Та като ги разрешите всичките тия противоречия в "стройните" ви конспиративни теории -моля, заповядайте пак. Аз, да ти кажа съм отворен за всякакви конспиративни теории, но си падам по Конан Доил (и математиката за шести клас), и не кльопам врели некипели.

Нали ти показах военния парад - със самолетите, с дисциплината, с хеликоптерите, с танковете - тва на мене на кенеф не ми прилича.

А и да не говорим, че сградите на мястото дето е парада са построени през соца, след руините от мириканските бомбардировки.

С 3 фалита, ей така :) 

Ама тъпите комуняги, никога няма да го схванете. 

преди 12 минути, maxthon написа:

Не всеки има икономическа грамотност. Това важи също така за всеки претендиращ, че я има.

Каква икономическа грамотност? Руский человек спрашивает - "Защо, мама му да xба, зареждам бензин на такава цена? Нали ние го добиваме и продаваме на скапаната Гейропа? И те, гейропейците, трябва да умират в кофите."

Това, разбира се е за хората в "цивилизацията", защото онези в "глубинка", не са чели "Комсомольская правда", не знаят, че има фиаско в Афгаснистан, а пък за подводницата в Курск си мислят, че е "планирана" операция.

преди 2 минути, gringos написа:

Да ти кажа и за дисциплината - на вдигането на знамето сутрин защо викат командния състав при командира? Ако отговориш за да чуят произшествията от предния ден - печелиш:) понякога списъка беше дълъг...

преди 4 минути, gringos написа:

За едни паради, показухи и едни медали ли да искам соца да се върне? Язовири, тунели, магистрали и електричество имат всички които не са помирисвали тъпият соц. 

преди 2 минути, parmobil написа:

Каква икономическа грамотност? Руский человек спрашивает - "Защо, мама му да xба, зареждам бензин на такава цена? Нали ние го добиваме и продаваме на скапаната Гейропа? И те, гейропейците, трябва да умират в кофите."

Това, разбира се е за хората в "цивилизацията", защото онези в "глубинка", не са чели "Комсомольская правда", не знаят, че има фиаско в Афгаснистан, а пък за подводницата в Курск си мислят, че е "планирана" операция.

Ей такава грамотност :D 

на 25.01.2023 г. в 22:09, maxthon написа:

Сега като прочете, че и на един долар да го продадат (уралс) пак са на печалба.....

преди 15 минути, kosyo написа:

Ау да те светна че съм бил "безплатно"  на бригада в завод произвеждащ сушен лук и консервирани домати за "братския съветски съюз". Баща ми пък е бил на зелето - понеже са били в силоза и не са им давали да излизат - всички нужди в единия ъгъл и отгоре зелето.. А аз на лука - най гадния възможен лук отиваше за руснаците. Ама най-гадния -идва с количка нарязват ти го вземаш на ръце и го мяташ на машината за сушене.. Да там някой се обажда и пита правилно защо няма лента. Ами има лента ама никой не я беше пуснал. Е ние я пуснахме и какво падна от нея... Ужасна смрад -ама отече в машината и си изпапкаха сигурно руснаците. 

Споко да те светна. Руснаците и до ден днешен имат един лаф "болгарский перец". Та нема да можеш да им разрушиш хубавите спомени и на тях и на останалите народи, вкл. западни, на които сме карали всякакъв плод и зеленчук.

Специално да ти спомена, че и аз съм работил на бригада в консервен комбинат за домати и краставици. Имаш лента и си работеше. От време на време, си отваряхме буркани с краставици най-вече и си ги хапвахме спокойно.

А като падна соца и началото на деветдесетте един приятел отиде да работи в Гърция. После се върна, по заведенията тамън бяха на мода натуралните портокалови сокове. И аз си поръчвам натурален сок в негово присъствие. Той си поръчва друго и казва, че не пие натурален сок, щото знае как ги произвеждат в Гърция.

Освен да произвеждате клевети, друго не можете. Е, това е днешния матриал произведен от евро-атлантическа България - той това си може.

На собствена мина:)

https://twitter.com/DenisProkopenk9/status/1622701884049092608

току-що, gringos написа:

Споко да те светна. Руснаците и до ден днешен имат един лаф "болгарский перец". Та нема да можеш да им разрушиш хубавите спомени и на тях и на останалите народи, вкл. западни, на които сме карали всякакъв плод и зеленчук.

Специално да ти спомена, че и аз съм работил на бригада в консервен комбинат за домати и краставици. Имаш лента и си работеше. От време на време, си отваряхме буркани с краставици най-вече и си ги хапвахме спокойно.

А като падна соца и началото на деветдесетте един приятел отиде да работи в Гърция. После се върна, по заведенията тамън бяха на мода натуралните портокалови сокове. И аз си поръчвам натурален сок в негово присъствие. Той си поръчва друго и казва, че не пие натурален сок, щото знае как ги произвеждат в Гърция.

Освен да произвеждате клевети, друго не можете. Е, това е днешния матриал произведен от евро-атлантическа България - той това си може.

Добре ама изпусна факта че не изнасяхме за никъде другаде от този завод. А сега работи и изнася за къде ли не.. А руските консерви -опитвал съм ги по същото време- да нашите бяха по-хубави. Прави сметка за какво качество при тях говорим..

И мисля че в момента ти клеветиш ама само чувство мое може да е.

преди 3 минути, gringos написа:

Соца беше концлагер с телени огради озвучен от пропагандисти. Оградите паднаха, но не и в съзнанието ви. Соца също падна, сам. Щото Социализмът е едно недоносче. Никой от вас реално не би се върнал в соца, никой. На тия години в онова общество, стандарт, ограничения и забрани.

преди 14 минути, N1K17Y написа:

С 3 фалита, ей така

Митичните фалити са ти висока топка. Нема да я уловиш. Престани да я мислиш. Дадох ти само някои от голямото количество ясно видими факти, които се мотаят наоколо и които са твоето днешно битие. Не можеш да ги проигнорираш всичките, с обяснения за извънземните, въпреки, че както казах, космонавтиката беше през соца - сега нема.

преди 17 минути, gringos написа:

За едни паради, показухи и едни медали ли да искам соца да се върне? Язовири, тунели, магистрали и електричество имат всички които не са помирисвали тъпият соц. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.