Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, БаалБек написа:
преди 2 часа, gringos написа:

НАТО да си вре муцунката навсякъде, вкл. в България,

Ти къде позиционираш България?

Вече бяхме в “Източния блок”, но се оказа неефективен и взе, че фалира и разпадна. Сега на къде според теб?

Източният блок, оня в който беше и България се оказа много по-ефективен от Тристранния пакт, който се оказа неефективен и не само че фалира и се разпадна, но ни бомбардираха малко (америнаците). Сегашният ни случай е също така неуспешен (ама особено в сравнение с пребиваването ни в Източния блок, когато България преживя най-големия си разцвет в цялата хиляда и триста годишна история). И също ще приключи с фиаско - това че на там вървят работите е съвсем сигурен факт. За сега все още не сме пострадали и военно - но като гледам кви мераклии сте, съм оптимист, че и това ще стане. Та щом искаш, позиционирай се баш на фронтовата линия, под формата матросовец който се метка по амбразури за САЩ, НАТО и ЕС. Които вече трийсет години се базикат с нас, и блокират всякакво развитие.

преди 2 часа, БаалБек написа:
преди 2 часа, gringos написа:

Англия са заклеймени?

Не знам Англия да е член на ООН. Чела съм за Великобритания. Ти какво мислиш?

Ми мисля, че с тоя си коментар си създала капан за тъпаци - двама са се фанали вече.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, gringos написа:

Източният блок, оня в който беше и България се оказа много по-ефективен от Тристранния пакт, който се оказа неефективен и не само че фалира и се разпадна, но ни бомбардираха малко (америнаците). Сегашният ни случай е също така неуспешен (ама особено в сравнение с пребиваването ни в Източния блок, когато България преживя най-големия си разцвет в цялата хиляда и триста годишна история). И също ще приключи с фиаско - това че на там вървят работите е съвсем сигурен факт. За сега все още не сме пострадали и военно - но като гледам кви мераклии сте, съм оптимист, че и това ще стане. Та щом искаш, позиционирай се баш на фронтовата линия, под формата матросовец който се метка по амбразури за САЩ, НАТО и ЕС. Които вече трийсет години се базикат с нас, и блокират всякакво развитие.

Ми мисля, че с тоя си коментар си създала капан за тъпаци - двама са се фанали вече.

Нима на запад, че и на изток като не са били в нашия блок да не би да пропаднаха?

Човек като виючете ще си каже че на запад свта е бил спрял.

преди 4 минути, gringos написа:

Източният блок, оня в който беше и България се оказа много по-ефективен

Прекрасна мисъл….

преди 5 минути, gringos написа:

Та щом искаш, позиционирай се баш на фронтовата линия, под формата матросовец който се метка по амбразури за САЩ, НАТО и ЕС

Ами напиши го това на “червения полумесец” в Турция, където основен помощник на пострадалите в заметресението е НАТО.

Отново неповторима тунелна мисъл от твоя страна. 

преди 6 минути, BANKATA написа:

Нима на запад, че и на изток като не са били в нашия блок да не би да пропаднаха?

Човек като виючете ще си каже че на запад свта е бил спрял.

Зададен ми бе въпрос за България. И аз отговорих конкретно, както правя винаги, като сравних България до 44та, България до 89та и България до днес.

Ти ако искаш можеш да ходиш и на Марс. Аз нема да идвам с тебе.

преди 5 минути, БаалБек написа:

Ами напиши го това на “червения полумесец” в Турция, където основен помощник на пострадалите в заметресението е НАТО.

Дай линк към тази "новина".

преди 9 минути, gringos написа:

Кое му беше ефективното? Че огромна част от БВП продукт отиваше за армията? Коя територия си върнахме? Коя загубихме днес в НАТО? Що като беше хубаво, спирахте хората с огради да се махнат от "хубавото" ви? Какъв разцвет те гони, три фалита, живот само за по равните от БКП кастата. Какво фиаско на НАТО, тая война показа, че освен че цивилизационно всички предимства са на страната на Запад. То и военно няма база за сравнение. Раша от регионален лидер, ще остане само най големия по площ държавен субек, това в добрият случай, може и да спре да е най големия.

преди 12 минути, vpvelev написа:

Там освен грешки и предатели, някога друго имали ли са. И който днес се бори с предателите, утре сам става предател.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Там освен грешки и предатели, някога друго имали ли са.

Няма безгрешни. Даже и любимите ти САЩ.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

И който днес се бори с предателите, утре сам става предател.

Глупости. Не коментирай заглавието, а виж клипа за какво става въпрос. Ако не ти се гледа - не гледай, ама не пиши тогава глупости.

преди 8 минути, gringos написа:

Зададен ми бе въпрос за България. И аз отговорих конкретно, както правя винаги, като сравних България до 44та, България до 89та и България до днес.

Ти ако искаш можеш да ходиш и на Марс. Аз нема да идвам с тебе.

Като сравняваш сравнявай коректно.

В източният блок от най-бедните бяхме НАЙ-ЗЛЕ, сега в ЕС при богатите сме най-зле

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

Каква е била България до 89 година?

Полунезависима руска губерния, с телени огради да не дойдат от гнилия капитализъм, да се възползват от достиженията ни.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Няма безгрешни. Даже и любимите ти САЩ.

Глупости. Не коментирай заглавието, а виж клипа за какво става въпрос. Ако не ти се гледа - не гледай, ама не пиши тогава глупости.

Щом е от този ясно че са глупости, но заглавието е красноречиво и той го е сложил не аз. На фона на Русия на Запад грешни няма. Нито вечни чистки и търсене на вътрешни врагове и предатели, след всяко следващо осир@н@. 

преди 15 минути, ncl написа:

Дай линк към тази "новина".

Сакън , @БаалБек - не му давай линк. Така ставаме пряк съучастник в земетресението . По добре да си останем неутрални , нищо че сме в НАТО.

Най-големия разцвет след като полезните изкопаеми на Съветския съюз идваха безплатно.Не сме плащали за Нефт нито за газ нито за руда.Затва билетчето беше 6ст.построихме и Кремиковци и Нефтохим и други.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Най-големия разцвет след като полезните изкопаеми на Съветския съюз идваха безплатно.Не сме плащали за Нефт нито за газ нито за руда.Затва билетчето беше 6ст.построихме и Кремиковци и Нефтохим и други.

А в западна Европа как е било?

ПП: евтиното и безплатното учат на мързел.

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

Кефя се когато възрастни хора си мислят че има безплатен обяд...

преди 2 часа, maxthon написа:

Аз много добре го прочетох и съм отговарил. Никой извън описаните форсмажорни обстоятелства не се е оплакал от неизпълнена заявка за доставка.От това по-добро доказателство за надежден бизнес партньор няма. Освен ако нямаш твърди доказателства, че форсмажорните обстоятелства не са такива или са предизвикани от Русия.

русия трябва да бъде под санкции заради войната ,която води срещу една ЕВРОПЕЙСКА СУВЕРЕННА  държава. Сега те започват да губят 300 милиона долара на ден с тавана на дериватите и имат пълен гърч с енергийните си доставки. Например за да изнася нефт за Индия и Китай от западните находища те трябва да ползват малки танкери/малко на брой и дефицитни/ ,подсилени за лед и след това някъде в Средиземно море да ги претоварват на големи танкери, които ако не са напълно натоварени могат да минат през Суец/плитък е/ ако обаче са пълни ,трябва да заобикалят Африка. Времето вместо една седмица до ЕС  е 10 дни до мястото за претоварване и след това 40 дни до Индия или Китай.Защо претоварват :  Цената на ден за малък танкер е 200 000 долара ,а на големия е 55000 долара. Ако ползват само малки танкера няма да имат възможност да изнасят  количества поради недостик  на такива танкери, ще бъдат дълго време заети. Малкият е с вместимост до 700000 барела ,а големият 2 милиона  барела. Как ще им излезне сметката , те си знаят. Сигурен съм , че ако започнат някакви мирни преговори най-много ще църкат за поне смекчаване на санкциите и вместо глупакът путьо да се гаври с ЕС , тя ще се гаври с него ,напълно заслужено! русия и тъпакът /такъв е защото разруши нещо градено за 50 години/ били надежден партньор , пълен смях, но сега вече няма НИКАКВО значение, Западът доказва ,че може и без него, те да му мислят!

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Путиноидните тролове обаче са добри. Спора започна от това, че някой понеже има Мадона с базука като знак, значи че е сатанист, а няма дори обвинение в ерес за това малоумно твърдение. Но явно оркотроловете печелят спора, понеже сатаниста Гундяев, подкрепящ войната и избиването на православни, не е официално признат за сатанист а само в ерес. 

О, нееее, спор нямаше. Как можеш да оспориш факт?!? Аз само показах въпросният факт

От там нататък се започна с един "аутобаутизъм" (не знам правилно ли го написах), който чрез откровени фейкове се опитва да омаловажи простичката истина че укропският военен министър е лепнал на ръкава си богохулна нашивка. 

преди 2 часа, miro20 написа:

Благославянето на войната и убийствата в Украйна поставя Гундяев поне за мен

Какво мислиш, че благославя патриарха е отделен въпрос.

Московския патриарх е каниничен  глава на РПЦ, като православен мирянин, ти, нямаш право да обсъждаш  епископ.Така е записано в правилата на вселенските събори, които са безпрекословно задължение на всеки православен. 

Но ти и това не знаеш, "православни" ми християнино.

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Пробвай да схванеш, ще ти го напиша бавно. Никога. Нищо. Не е давано безплатно.  Нефт, газ, руда са се плащали. Кремиковци, Козлодуй и всички останали също. Ако е имало намаление в цената е било за да ни задържат в орбитата си на влияние и ние пращахме пилешко, домат , цигари и много други също под пазарната цена.

преди 13 минути, kosyo написа:

По добре да си останем неутрални , нищо че сме в НАТО.

Сега разбрах. Понеже сме страна членка на НАТО и помагаме, значи НАТО помага. Ясно.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

О, нееее, спор нямаше. Как можеш да оспориш факт?!? Аз само показах въпросният факт

От там нататък се започна с един "аутобаутизъм" (не знам правилно ли го написах), който чрез откровени фейкове се опитва да омаловажи простичката истина че укропският военен министър е лепнал на ръкава си богохулна нашивка. 

Но пак леекинко премълчаваме  каноничните икони на Путин, КГБ принадлежността на руският висш клир и очевадния факт, че по голям процент от населението на Украйна са християни от рашистите.

преди 6 минути, badr написа:

Какво мислиш, че благославя патриарха е отделен въпрос.

Московския патриарх е каниничен  глава на РПЦ, като православен мирянин, ти, нямаш право да обсъждаш  епископ.Така е записано в правилата на вселенските събори, които са безпрекословно задължение на всеки православен. 

Но ти и това не знаеш, "православни" ми християнино.

Щом не е записано, че вселенския патриарх не може да ги обяви за еретици, всичко е точно. Според вселенския патриарх руската църква е ерес . Ерес. Руската .

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.