Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, M.Николов написа:

Виж как си знаеш.

Нещо като мантрата с 12-те години повече живот.

:)

Лично аз бих предпочел България никога да не е на мястото на Украйна, пък дори и по-малко западни лидери да ни посещават.

Лично за мен това няма никакво значение.

Ти какво, вдига ти се самочувствието, когато някой западен лидер ни посети ли?

:wub:

Мантрата с 12 години е безспорна истина, животоопределяща ако успяваш да схванеш.Аз също не бих искал, рашисти да влизат в родината ми, но Западните лидери показват кой ще излезе победител от тази война и кой ще прави вятър с уста.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 часа, miro20 написа:

Шарий бил "високо ниво" ??? :laughing4:

Кой говори за Шарий бре, бавен?

Казах, че това, което е написал човека ви е високо ниво, и вие веднага скачате за да го потвърдите.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Там нямаше ЕДИН убит преди провокациите от Раша. Един. Преди провокациите от кремълската измет.

Искаш да кажеш преди сникерсчетата на онзи площад? Прав си. Всичко тръгна от там. Преди сникерсите и Крим беше украински, и проблеми в Донбас нямаше...

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Няма никакво доказателство, за съзнателно обстрелване на жилищни райони от Украйна,

Болницата в Донецк несъзнателно ли я уцелиха? Че и няколко вечери поред. Едно оръдие никога не стреля несъзнателно без значение дали е с управляеми снаряди или такива без. Управляемите са програмирани да отидат до определени координати, а за неупраляемите също се знае според параметрите на стрелба къде точно ще отиде.  Нито една пропаганда не е доказателство освен ако откриеш твърдо, че показаното ти е истина или пък да го отхвърлиш категорично. И колкото повече търсим и се придържаме към истината, толкова е по-добре. Примерно тук никой не успя да обясни как една сателитна снимка от Буча се оказа заснета на съвсем друга дата (по-нова) от тази посочена от автора и (Maxar).

преди 11 минути, JKirilov написа:

Мъск към US астронавт: Не вярвайте на пропагандните глупости за Украйна

Е клоунът Кулеба като се изръси, че Руската империя била създадена от французи, германци и украинци (и сега те трябвало да решат какво да правят с нея) по какъв начин се предполага, че може да му повярваш?

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

но Западните лидери показват кой ще излезе победител от тази война и кой ще прави вятър с уста.

Виж сега, ако на теб западните лидери ти показват кога да правиш вятър с уста, на други хора не им дреме за мнението на западните лидери.

Ако им дремеше въобще нямаше да започват тази война.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Искаш да кажеш преди сникерсчетата на онзи площад?

Добре, че бяха те за да се разкрият руснаците и в България да видят и разберат какъв "човеколюбив" народ са и какъв "човеколюбив" управляващ елит имат.

Сега трябва нова фалшива история да пишат, че българите да им вярват отново. Ама само такива ще вярват, като шилето от клипа.

преди 41 минути, maxthon написа:

След като го превземат какво ще тръбиш? Че това селище също не е важно. Е така казваха и за Соледар. Започнаха да говорят така и за Бахмут. Освен да очакваме и там скоро сдал се, предал се? И да продължаваме по линията с незначително важни градове - Часов Яр, Константиновка, Краматорск, Славянск.

Ти какво очакваш от хора, които казаха че изваждането на нацистките плъхове от онази дупка е "успешна евакуация"?

преди 24 минути, Митко Вълчев написа:

Обявена ли е Руската църква за ерес от вселенския патриарх, водача на всички православни църкви?  Не въртящи се.

Радев обяви ли че Крим е руски? Това означава ли че това е официалната позиция на България? 

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Искаш да кажеш преди сникерсчетата на онзи площад? Прав си. Всичко тръгна от там. Преди сникерсите и Крим беше украински, и проблеми в Донбас нямаше...

Винаги съм прав. Но се оттъкни с тия сникерси, за рашата нямаше ли та ревете?

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Винаги съм прав. Но се оттъкни с тия сникерси, за рашата нямаше ли та ревете?

Оказа се че една част от украинците не обичат сникерси и за това другата част от укрите решиха да проведат геноцид над тях. Така започна всичко.

преди 19 минути, maxthon написа:

Болницата в Донецк несъзнателно ли я уцелиха? Че и няколко вечери поред. Едно оръдие никога не стреля несъзнателно без значение дали е с управляеми снаряди или такива без. Управляемите са програмирани да отидат до определени координати, а за неупраляемите също се знае според параметрите на стрелба къде точно ще отиде.  Нито една пропаганда не е доказателство освен ако откриеш твърдо, че показаното ти е истина или пък да го отхвърлиш категорично. И колкото повече търсим и се придържаме към истината, толкова е по-добре. Примерно тук никой не успя да обясни как една сателитна снимка от Буча се оказа заснета на съвсем друга дата (по-нова) от тази посочена от автора и (Maxar).

Е клоунът Кулеба като се изръси, че Руската империя била създадена от французи, германци и украинци (и сега те трябвало да решат какво да правят с нея) по какъв начин се предполага, че може да му повярваш?

И никоя световно призната организация, не се самосезира и не разследва този геноцид? В същото време отричаш Буча https://www.dw.com/bg/оссе-13-милиона-украинци-са-били-депортирани-в-русия-против-волята-им/a-62498072 не искам да коментирам, щото ще използвам изрази да те определя които ще излязат от рамките на добрият тон.

преди 12 часа, Митко Вълчев написа:

Момчета или каквото сте там, когато през годините съм размишлявал за величието на Русия, ми хрумнаха някои интересни неща. 1. В страната с управляваща работническа класа, работниците винаги, ама винаги, ама абсолютно винаги са живеели по зле от работниците в страната стожер на капитализма и несправедливостта. 2. В най тъмните и страшни времена на Маккартизма да си комунист в САЩ е било много по безопасно от комунист в СССР. 3. Страната имаща над двадесет процента от световните ресурси, а има под два процента от световната икономика. 4. Сигурността, която ми дава руското оръжие, след като прочетох за битката при долината Бекаа и съотношението 82 на 0 самолета ми дава спокойствие което е безценно. Спомням си с носталгия и последната дума на техниката, която си купувахме от братския СССР, нищо общо със западните боклуци и ми се насълзяват очите. А пък колите им, направо съвършенство на колела. Ами магазините Кореком, пълни с некачествени стоки, които така и си залежаваха с години. Опашките които се извиваха, когато се чуеше за нещо руско, което е дошло до магазина и всеки търсеше връзки я за самовар, я за, абе за квото и да е ама руско. Там, продължителност на живота, качество на живот, брой криминални престъпления. Все неща които ме карат да мечтая аз и цялото ми семейство да отидем и да живеем там. Казах го ония ден на жената. Добре, че имам друго жилище, та оттам ви пиша тия дни , щот сам ми е скучно. Аре и ако си ме прибере, обещавам да не пиша повече тук. Слава Русия. Слава Путин. Хайде четете пак.

Ма много често ти се случвало да размишляваш за величието на Русия, бре?

Що така?

Или отново публикуваш стария си пост със същите глупости.

Примерно точка 2 е изключително дебилна.

нещо ще става САЩ си изтегля гражданите от Русия https://ru.usembassy.gov/travel-advisory-russia-do-not-travel-february-12-2023/

Франция и тя си изтегля гражданите https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/conseils-par-pays-destination/bielorussie/?xtor=RSS-2&t=20230213145745

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Ти какво очакваш от хора, които казаха че изваждането на нацистките плъхове от онази дупка е "успешна евакуация"?

Радев обяви ли че Крим е руски? Това означава ли че това е официалната позиция на България? 

Радев е руски петоколонник видно от километри, всички читави политици критикуваха позицията му. Кой разкритикува твърденията на вселенския патриарх?

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

И никоя световно призната организация, не се самосезира и не разследва този геноцид? В същото време отричаш Буча https://www.dw.com/bg/оссе-13-милиона-украинци-са-били-депортирани-в-русия-против-волята-им/a-62498072

Е кой да отиде в Донецк да разследва? Всъщност има журналисти отразили и отразяващи все още нещата там. И се започва същата плоча, която гледам си усвоил много добре - руска пропаганда. Е истината понякога може да е наречена пропаганда, но това я прави нищо друго освен истината. Може да се пробваш да обясниш какво означава сателитна снимка да е заснета на дата (реалната), след която руснаците са се изнесли от Буча? E точно тези от ОССЕ ги хванаха "независимо" да подпомагат Украйна. В момента всички автомобили са им конфискувани и предадени за използване в ДНР/ЛНР.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ма много често ти се случвало да размишляваш за величието на Русия, бре?

Що така?

Или отново публикуваш стария си пост със същите глупости.

Примерно точка 2 е изключително дебилна.

Я пак. Докажи, че е лъжа и спирам да пиша в темата. Ако грешиш ти , ти спираш. Някой с промит мозък ватник, не може да оцени как всяка дума има огромен смисъл и е абсолютно вярна. Хайде точка 2 и сбогом за един от нас. Колко членове на ком партията са убити в СССР и колко в САЩ. Кеф ти на човек от населението, кеф ти на брой комунисти, кеф ти като абсолютна цифра. Хайде умнико, дето не си дебил.

преди 2 минути, maxthon написа:

Може да се пробваш да обясниш какво означава сателитна снимка да е заснета на дата (реалната), след която руснаците са се изнесли от Буча?

Може да се пробваш да докажеш, че руснаците не са били там по време на сателитната снимка. ;)

преди 3 минути, maxthon написа:

Може да се пробваш да обясниш какво означава сателитна снимка да е заснета на дата (реалната), след която руснаците са се изнесли от Буча? E точно тези от ОССЕ ги хванаха "независимо" да подпомагат Украйна. В момента всички автомобили са им конфискувани и предадени за използване в ДНР/ЛНР.

Питай ОССЕ, те сигурно не са се сетили за толкова очевадно нещо ако е вярно.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Радев е руски петоколонник видно от километри, всички читави политици критикуваха позицията му. Кой разкритикува твърденията на вселенския патриарх?

Народът го е избрал за шеф-диригент, при това с рекордна разлика м/ду него и вторият - Хранимайко Герджиков. Тези, които ти наричаш "читави политици" нямат такава подкрепа.

Аз. Като православен християнин имам това право. Убеден съм че по света има още милиони като мен, които го критикуват. 

преди 9 часа, miro20 написа:
преди 10 часа, Стоимен написа:

Берлускони: Ако Зеленски бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

berlusconi-10-million-euro-donation-milan-coronavirus_6842199368083059102_big.jpg.bf226c28bc9141b75b90beda146c02c8.jpg

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че не би търсил среща с Володимир Зеленски, ако все още беше начело на правителството, защото обвинява украинския президент за войната с Русия, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

86-годишният Берлускони често се хвалеше с приятелството си с руския президент Владимир Путин до нахлуването на Русия в Украйна и предизвика бурни реакции  през септември миналата година, когато заяви, че Путин е бил тласнат към войната и е искал да постави "достойни хора" начело на Киев.

Берлускони, лидер на консервативната партия "Форца Италия", която е част от управляващата коалиция в страната, говори, след като в петък италианската министър-председателка Джорджа Мелони обвини Франция, че е застрашила единството на ЕС по отношение на Украйна, като е организирала френско-германска вечеря в Париж със Зеленски, която не включваше други европейски съюзници.

"Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски, защото ние сме свидетели на опустошаването на страната му и на клането на неговите войници и цивилни", каза Берлускони пред журналист след гласуване в избирателна секция за регионалните избори в Ломбардия.

Берлускони заяви, че ако Зеленски беше спрял да напада двете сепаратистки републики в Донбас, войната не би се случила. "Така че аз оценявам много, много негативно поведението на този господин", добави Берлускони.

От офиса на Мелони заявиха, че подкрепата на италианското правителство за Украйна е "твърда и убедена, както е ясно заявено в програмата и потвърдена при всички парламентарни гласувания на мнозинството, подкрепящо изпълнителната власт".

трут

Покажи още  

Какво ли не правим за 20 бутилки винце ? :) 

Ама разбира се, той Берлускони нали е бедняк и няма пари да си купи 20 бутилки вино.

:giggle1:

току-що, БаалБек написа:

Може да се пробваш да докажеш, че руснаците не са били там по време на сателитната снимка.

Лошото (за теб) е, че не само може да се пробвам. Отлично се знае на коя дата руснаците се изнесоха от Буча. И тя е преди 1 април, която се оказва реалната дата на заснемане на сателитната снимка. След няколко седмици даже имаше и материали в английска медия (мисля Guardian беше), че според аутопсиите на жертвите те са загинали от обсрел с артилерия. Нещо, което категорично опровергава всякакви материали с дронове показани от украинска страна.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Народът го е избрал за шеф-диригент, при това с рекордна разлика м/ду него и вторият - Хранимайко Герджиков. Тези, които ти наричаш "читави политици" нямат такава подкрепа.

Аз. Като православен християнин имам това право. Убеден съм че по света има още милиони като мен, които го критикуват. 

Политиците имат представителност, десет полезни идиоти могат да се намерят винаги. Няма представител от висшия клир, който да осъжда изявлението на вселенския патриарх. Твоето мнение, неподкрепени от други е нула като тежест в случая.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Питай ОССЕ, те сигурно не са се сетили за толкова очевадно нещо ако е вярно.

Ама те ОССЕ нямат нищо общо със снимката в Буча. Те работеха в Донбас като "независима" институция, която се наложи да прекрати дейност там поради дейно участие в бойните действия. Давай за снимката какво може да означава една снимка с "несъзнателно" (тази дума е често използвана таз вечер) променена дата на заснемане? Според мен означава, че всякакви други "доказателства" отиват на кино.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.