Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ехо ли има?

Има - аз от Киев в посока Донбас съм го пътувал преди 2014 така че след 4-тия час вече ми се губеше.. "Магистралата" беше от бетон и си все едно във влак, но това само за 2 часа, че после започваше вече истинското ехо -едва се чувахме със шофьора.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 часа, attj написа:

И защо местното население на Донбас е потърсило спасение предимно в Русия?   

Защото е рускоезично, а и защото няма как да потърси спасение в Украйна - самите украинци търсят спасение извън Украйна. 

преди 1 минута, kosyo написа:

Има - аз от Киев в посока Донбас съм го пътувал преди 2014 така че след 4-тия час вече ми се губеше.. "Магистралата" беше от бетон и си все едно във влак, но това само за 2 часа, че после започваше вече истинското ехо -едва се чувахме със шофьора.

И това какво общо има със сникърсите?

И да разбирам ли, че на два часа от Киев всичко е било мизерия?

току-що, M.Николов написа:

И това какво общо има със сникърсите?

И да разбирам ли, че на два часа от Киев всичко е било мизерия?

Има един лаф -' казвайте ги тия работи - ние тука още влакове взривяване" - за БАМ се отнасяше. Ама като за първолак не ми се получи смешката... Ама ще се досетиш колко е далече едното място от другото ..

преди 7 минути, M.Николов написа:

Добре, да пробваме като за първолак.

Ако нямаше Майдан в Киев нямаше да има и протести и реакция в Донбас.

А сникърсите са символ на Майдана в Киев, който според много хора, дори и да не е бил предизвикан, то поне е бил използван от външни сили за постигане на определени резултати.

Сега, дали реакциите в Донбас също не са били подпомогнати отвън не мога да твърдя, факт е, че там населението не беше съгласно със случващото се в Киев.

Добре де защо им трябваше на рибите да излизат на сушата...сигурно нещо не е било много хубаво във водата - не мислиш ли?Солена примерно..

току-що, kosyo написа:

Ама ще се досетиш колко е далече едното място от другото ..

Да разбирам, по твоята логика, долу в Синеморец не трябва да се вълнуват от това какви решения се вземат в София, понеже е достатъчно далеч?

:D

преди 3 минути, M.Николов написа:

Да разбирам, по твоята логика, долу в Синеморец не трябва да се вълнуват от това какви решения се вземат в София, понеже е достатъчно далеч?

Не - не ми схващаш логиката на първолак -докато закарат сникерсите до Донбас ще се вкиснат и натрошат....

Но ми харесва как казваш че те следят какво става в Киев , а не какво е времето в Москва примерно..

преди 7 часа, gagodrago написа:

Ало, слугите на Сорос и подлогите на САЩ

Ало, слугите на Путин и подлогите на Русия

преди 18 минути, M.Николов написа:

А то имало ли е ???

я дай примери ? Че ми стана интересно :) 

преди 5 минути, kosyo написа:

Не - не ми схващаш логиката на първолак -докато закарат сникерсите до Донбас ще се вкиснат и натрошат...

Сникърсите са само символ, нали това ти обяснявах в предния пост.

Не е нужно да пращат сникърси в Донбас, достатъчно е да имат влияние върху тези, които управляват в Киев за да влошат положението на тези, които живеят в Донбас.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Сникърсите са само символ, нали това ти обяснявах в предния пост.

Не е нужно да пращат сникърси в Донбас, достатъчно е да имат влияние върху тези, които управляват в Киев за да влошат положението на тези, които живеят в Донбас.

Странно, аз с моята логика на първолак си мислех че там е по-добре от другите региони.. Така съм чувал само - бил съм само наблизо, но не точно там.. Богат район, развит - не като около Полтава примерно където съм бил. Трябва яко да са им влошили положението тия в Киев :)

Не е странно, там наистина беше индустриалния район на Украйна, нали виждаш сега за какви заводи става дума.

Нормално е, тези хора да са искали в Киев да се чува и техния глас.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Не е странно, там наистина беше индустриалния район на Украйна, нали виждаш сега за какви заводи става дума.

Нормално е, тези хора да са искали в Киев да се чува и техния глас.

Значи един от най-богатите райони изведнъж решава че не го кефи вече в Украйна и ще ходи да си играе с Москва , защото.. давай помагай че нещо първокласния ми мозък не го побира? Значи живеят си живота и някаква сникери не ги кефят че са прекалено сладки може би?

току-що, M.Николов написа:

Не зная защо се правиш на по-тъп от колкото си.

Не ми помагаш...хич даже..

преди 1 минута, M.Николов написа:

Това което стана на Майдана и след това беше фундаментална промяна във политиката на Украйна.

Сакън.. Аз от това дето съм видял тогава край Полтава (примерно че съм виждал и по-лоши места) веднага щях да зарежа Киев и щях да слушам само "говорит Москва". Не виждам защо Донбас са се засегнали повече обаче,като са по-богати?

Поне аз доколкото съм запознат, бизнеса им е бил свързан повечко с Русия, та сигурно за това.

............................................................................................................................................................................................................................................................

Гледам, че украинците са започнали да убиват и блогери вече.

И още 16 човека ранени при този атентат.

https://fakti.bg/world/769417-vzriv-v-kafene-v-sankt-peterburg-ubi-edin-i-rani-16-dushi-video

https://fakti.bg/world/769416-prokremalski-ruski-voenen-blogar-zagina-v-atentat-v-sankt-peterburg

преди 16 минути, M.Николов написа:

Поне аз доколкото съм запознат, бизнеса им е бил свързан повечко с Русия, та сигурно за това.

Слабо - виж тук какво са изнасяли 2012 и 2013 съм гледал:

https://oec.world/en/visualize/tree_map/hs92/export/ukr/rus/show/2012.2013/

преди 1 минута, M.Николов написа:

И с кое точно тази статистика ми противоречи?

Предимно метали и машини.

Русия не им е топ дестинацията..Ако се поровиш ще видиш един скок към Европа и Китай.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Аз ти говоря за Донбас, ти ми говориш за Украйна като цяло!

Нали за Донбас беше въпроса.

Че руда/въглища има ли другаде толкова богато?

преди 5 часа, M.Николов написа:

Нагла и цинична. Но това рашистите си  повтаряте винаги  тези рашистки лъжи . 

Ето ти нещо по реално , а  не от нашушената алкохоличка :

13 ч.  ·

Олексій Арестович :
Окупаторите от Руската федерация, които бяха прогонени преди година от украинските сили за отбрана близо до Киев, извършваха терор срещу цивилното население на три етапа:
⁃ военен
⁃ системен
⁃ несистемен
А след това Путин награди 64-та отделна мотострелкова бригада, която извърши зверствата в Буча, със званието „гвардейска“.
Държавната дума на Руската федерация прие законопроект за премахване на наказанието за углавни престъпления в окупираните територии на Украйна.
Това показва, че подобни зверства се насърчават на държавно ниво в Русия.
Ние добре знаем най-близкия такъв пример в историята от Втората световна война, която в Русия все още се нарича Отечествена война.
Прославянето на дядовците, които са се борили срещу нацистките войски, извършвали такива зверства, доведе войските на Путин до Буча, където внуците на тези дядовци в много отношения „надминаха“ онези , срещу които техните дядовци са се сражавали.
Близо 80 години след трибунала над нацистите се подготвя специален военен трибунал за внуците на дядовците , които са се борили нацистките престъпления никога повече да не се повторят.
Това е в допълнение към преследването на военни престъпници съгласно украинското законодателство и Международния наказателен съд.
Фактът, че Руската федерация оглавява Съвета за сигурност на ООН за един месец, говори за света като цяло.
Тези, които ни предлагат да се помирим с Путин, трябва да знаят , че във всички освободени територии на Украйна намираме доказателства за мъчения и следи от екзекуции на украински граждани.
Всеки ден, в който руските войски остават на украинска територия, е продължение на Буча.
Затова никой не бива да си прави илюзии относно предложения за преговори и „мирни планове“ с Путин.
За да настъпи наистина мир в Украйна, трябва да изтласкаме всички войски на Путин отвъд нашите граници и след това да накажем всички, които са извършили престъпленията.
Такъв мир ще бъде траен и справедлив.

преди 6 часа, M.Николов написа:

Какви решения влошаващи положението на Донбас е имало  по време на Майдана ?

Дай пример !

Чакам примери и за това също :

А то имало ли е ???

я дай примери ? Че ми стана интересно :) 

Това което стана на Майдана и след това беше фундаментална промяна във политиката на Украйна.

Да, стана проевропейска. Това заради което свалиха Янукович който отказваше реформи, борба с корупцията, и не подписа законите за евроинтеграция.

Ау колко са лоши украинците а ? ?

Но още чакам какво общо има тези промени спрямо рускоезичните, след като при целогодишните протести на Майдана нито за миг не е имало някакви етнически мотиви нито е засягана темата Донбас или Крим   ?? КАкво се е променило спрямо Донбас че се наложи рашистко военно вторжение ??

преди 5 часа, M.Николов написа:

Гледам, че украинците са започнали да убиват и блогери вече.

И още 16 човека ранени при този атентат.

https://fakti.bg/world/769417-vzriv-v-kafene-v-sankt-peterburg-ubi-edin-i-rani-16-dushi-video

Виж, всеки украинец би се радвал и би се гордял за този атентат срещу поредния рашистки пропагандатор.

Само че никъде в това което цитираш не пише че са украинци .

Отделно че ако украинците могат да правят атентати в Петербург, това е огромен пробив. Утре и в Москва може да иамт акция ?

Би било чудесно , но едва ли имат силите и възможностите за това....

Виж го тоя урод какви ги говори :

Ти споделяш ли идеите му че трябва да се унищожава и инфраструктурата на завзетите територии и в отбрана , да се унищожават болниците  за да мрът "свинете укри" наоперационната  и т.н. и т.н.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

да се унищожават болниците

Казва, че в следствие на унищожената инфраструктура няма да работят болниците. Кой унищожава болници малко си объркал страната. Колкото до атентата е ясно кой го е извършил и подобни действия могат единствено да предизвикат появата на повече хора като този. Мир на праха му.

П.С. И разбира се показва в пълна степен коя е държавата терорист. Макар, че отдавна вече е такава в "".

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.