Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 минути, miro20 написа:

:laughing4:

фейкомет. :) 

Киев е разработил план в 12 точки за Кримския полуостров, след като Украйна си го върне от Русия, предаде ДПА.

Планът включва разрушаване на Кримския мост, който осигурява пътна и железопътна връзка между полуострова и континентална Русия над Керченския пролив. Той включва и чистка на всички онези, които са служили на руските власти, откакто Русия обяви, че анексира Крим през 2014 г.  Пълна идиотщина.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Фомин получил статуетката "Гойда" за най-добра творческа вечер сред войните:

FsuWH7BX0AQ0uig?format=jpg&name=small

преди 1 час, attj написа:

Киев е разработил план в 12 точки за Кримския полуостров, след като Украйна си го върне от Русия, предаде ДПА.

Планът включва разрушаване на Кримския мост, който осигурява пътна и железопътна връзка между полуострова и континентална Русия над Керченския пролив. Той включва и чистка на всички онези, които са служили на руските власти, откакто Русия обяви, че анексира Крим през 2014 г.  Пълна идиотщина.

А какво трябва да направят ?

току-що, miro20 написа:

А какво трябва да направят ?

Да бяха се споразумяли мирно  като чехите и словаците.   Сега и Господ няма как да им помогне.    А твоите цивилизовани страни скоро вече  няма да им подаряват милиарди долари и евро.       

току-що, attj написа:

Да бяха се споразумяли мирно  като чехите и словаците.   Сега и Господ няма как да им помогне.    А твоите цивилизовани страни скоро вече  няма да им подаряват милиарди долари и евро.       

При чехите и словаките никой не е нахлувал да им анексира териториите.

Отделно че подобно нещо се случи 1991 г. 

Защо сега Рашистан реши че договореното '91 г и признатите от РФ граници наУкрайна от самите тях, вече не са валидни ??

Защо не се съобразяват с референдума тогава, където в Донбас около 88% гласуваха да са в Украйна?  Дори в Крим над 55% гласуваха същото.

А ?

преди 2 часа, kosyo написа:

Творческата вечер завършила експлозивно .. девойка му подарила статуя дето избухнала -значи несподелена любов ще да е..

https://m.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2023/04/02/4467698_populiaren_ruski_voenen_blogur_zagina_pri_vzriv_v/

И едно танкче за десерт(+21)

А  иначе за Фомин казват в тази статуя бил експлозива - 200 гр.:

https://m.vk.com/video-50332460_456385076

Жалко, че е пукнал преди да разбере какво става

преди 1 час, attj написа:

На тея укри като им чета болните нацистки маниакални фантазии, направо ме побиват тръпки! 

Все едно си имаме работа с откачени талибани-терористи от Алкайда и радикални ислямисти от Близкия Изток. Не ми се мисли ако тия откачалки по няква причина вземат българите на мушка...

До преди този конфликт винаги съм възприемал украинците като интелигентни, добронамерени хора, със съвременни разбирания...

Кога пък се радикализираха толкова?! :cantbelieve:

преди 4 минути, gagodrago написа:

На тея укри като им чета болните нацистки маниакални фантазии, направо ме побиват тръпки! 

Все едно си имаме работа с откачени талибани-терористи от Алкайда и радикални ислямисти от Близкия Изток. Не ми се мисли ако тия откачалки по няква причина вземат българите на мушка...

До преди този конфликт винаги съм възприемал украинците като интелигентни, добронамерени хора, със съвременни разбирания...

Кога пък се радикализираха толкова?! :cantbelieve:

Няма по големи откачени радикализирани талибани от вас, рашистите комунета.

Украинците са си едни и същи и преди и след войната.

Разликата е че преди нямаше рашистки фейкове с които СЕГА ти е пълна квадратната червена кратуна.

това е разликата.

"укрите" са си едни и същи . Само по сплотени заедно с целия цивилизован свят срещу рашистите които ги избиват.

Радикализирания откачен талибан  си ти .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

При чехите и словаките никой не е нахлувал да им анексира териториите.

Отделно че подобно нещо се случи 1991 г. 

Защо сега Рашистан реши че договореното '91 г и признатите от РФ граници наУкрайна от самите тях, вече не са валидни ??

Защо не се съобразяват с референдума тогава, където в Донбас около 88% гласуваха да са в Украйна?  Дори в Крим над 55% гласуваха същото.

А ?

Късно е либе за китка.   Не трябваше да има толкова много смърт в Донбас.   Районите са рускоезични и там са против бандеровските идиотизми. НАТО там се излага тотално и нищо не зависи от този заблуден блок. 

преди 3 минути, attj написа:

Късно е либе за китка.   Не трябваше да има толкова много смърт в Донбас.   Районите са рускоезични и там са против бандеровските идиотизми. НАТО там се излага тотално и нищо не зависи от този заблуден блок. 

Е именно че нямаше нито един убит нито руснак нито украинец, нито рускоговорящ ПРЕДИ рашистката инвазия и война.

Защо тогава нападнахте и превзехте територии ???

преди 11 минути, attj написа:

НАТО там се излага тотално и нищо не зависи от този заблуден блок. 

Гладкия дядка-рашист-папагал от Мосейково раздава квалификации

преди 8 минути, miro20 написа:

Е именно че нямаше нито един убит нито руснак нито украинец, нито рускоговорящ ПРЕДИ рашистката инвазия и война.

Защо тогава нападнахте и превзехте територии ???

На кого задаваш подобни въпроси?   Не съм там и виждам какво е на дневен ред -дошло е време да коригират грешки на болшевишкия вожд Ленин и никой не се интересува от някакви там бандеровци или НАТО.  Това са руски  събития.  

преди 2 минути, Coco1 написа:

Гладкия дядка-рашист-папагал от Мосейково раздава квалификации

И какво зависи от тези заблуденяци?  

преди 1 минута, attj написа:

На кого задаваш подобни въпроси?   Не съм там и виждам какво е на дневен ред -дошло е време да коригират грешки на болшевишкия вожд Ленин и никой не се интересува от някакви там бандеровци или НАТО.  Това са руски  събития.  

Ахаааа... значи чисто арийски нацистки методи. "възстановявате" си умрялата империя щото така сте си решили .

А ако османската империя реши да се възстановява ?

Още колко малоумници ще решат да възстановяват "справедливости" спрямо годината/века който са си решили ?

ми ние що да не си върнем Волжска България ? :)  Татарстан са българи, и т.н.

а ?

преди 4 минути, attj написа:

И какво зависи от тези заблуденяци?  

Дядото-рашист с пълния памперс и съветския чугун се опитва да разсъждава 

Кога много искаш да звъннеш, но видиш колко струват  телефоните разговори от Испания до РуZия:

IMG_20230402_222502_756.jpg

преди 28 минути, miro20 написа:

А ?

Значи щом един път народът е изразил волята си, няма право да си променя мнението? В Крим и Донбас нямаше ли по-скорошни референдуми? Тях що не ги взимаш под внимание?

А? 

преди 17 минути, miro20 написа:

Нямаше никакви проблеми в Донбас ПРЕДИ едни изядени сникерсчета. Всичко останало се случи СЛЕД това. 

Ако не вярваш на мен, питай чичо ти Гугъл каква е хронологията на събитията. 

Вчера во время выступления Путина по ТВ cлучилось чудо исцеления: много лет лежачий парализованный дед встал и выключил телевизор.

spacer.png

Преди няколко дни ботокс-джуджето целува ръка и прави метани на порцелановия император Даже някакви бумаги подписаха. Задължават се, да не разполагат атомни бомбички извън своите държави. И вчера  колхозникът се изцепи, че бил задължен, да инсталира по някоя ядрена пиратка за страх лозе пази. Бравос на плешивия молец - изплю се на челото на своя император. Само не разбрах защо болшевишкия колхозник от Белорусия се впусна в поредни басни, че адското чемоданче било лично негово, а не на някакъв си путин. Преди една година щеше да показва някакви карти, ама не показа и зацикли на мантрата за превантивния удар.

Мятам идея към индивидите, чий пъп е метнат на Бузлуджа.
Предлагам, да напишем отворено писмо до Байден. Да вземе и си обере атомните бомби обратно по света и стига се правил на дръжка ми шапката, защото няма толкова йод!

Хайде, наберете въздух и ... гойда!!!

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Значи щом един път народът е изразил волята си, няма право да си променя мнението? В Крим и Донбас нямаше ли по-скорошни референдуми? Тях що не ги взимаш под внимание?

А? 

Нямаше никакви проблеми в Донбас ПРЕДИ едни изядени сникерсчета. Всичко останало се случи СЛЕД това. 

Чакай сега нали сникерсите ги раздаваха в Киев? Тия някакви с голям радиус на действие ли са били че чак до Донбас са хвърляли?

Head-off(+21)!!!!:близки кадри!

преди 9 минути, ivottoshev написа:
преди 25 минути, miro20 написа:

Да, в Киев. Донбас е далеч на изток. Крим далеч на юг.

Никога на Майдана за който лъжеш че има намеса от САЩ, не е поставян етнически или друг въпрос. Никога.

Ако ще говорим за хронология, вече ти я показах. Много преди Майдана рашистите са подготвяли анексията прехвърляйки войски, усилвайки контингенти, усилвайки логистиката, и т.н. и т.н.

Ама ти си го знаеш :

Просто Майдана бе повод за начало за да измислят фейковата си дезинформационна пропаганда и лъжи за преврати , хунти, бандеровци и т.н.  и за да оправдаят ОТДАВНА планираната си анексия и подготвяна война.

:hush:

преди 5 минути, kosyo написа:

Чакай сега нали сникерсите ги раздаваха в Киев? Тия някакви с голям радиус на действие ли са били че чак до Донбас са хвърляли?

На кухите путински глави не им трябва логика или география  :) 

преди 5 минути, kosyo написа:

Като на първолак ли трябва да ти се обяснява?

Киев случайно е столицата на Украйна, където се вземаха решенията за случващото се в Украйна.

преди 4 минути, miro20 написа:

На кухите путински глави не им трябва логика или география  :) 

Ей го и тоя смешник.

Има някой да е кух.

:D

преди 2 минути, miro20 написа:

Никога на Майдана за който лъжеш че има намеса от САЩ, не е поставян етнически или друг въпрос. Никога.

Щом никакъв въпрос не е бил поставян на Майдана, за какво всъщност е бил самия Майдан?

:giggle1:

преди 7 минути, miro20 написа:

Ако ще говорим за хронология, вече ти я показах. 

Твоята версия на хронологията не съвпада с тази на чичо ти Гугъл. 

преди 10 минути, miro20 написа:

Ама ти си го знаеш :

Знам си го бре, нали вече ми го обясни един път?

преди 53 минути, ivottoshev написа:

Няма нужда да си губя времето с тубата, ти нали ми обясни всичко в предишният си пост? Аз те разбарх отлично.

Имало едно време преди мнооого, мноого години едни лоши руснаци, които искали да анексират и направили планове. Някак си обаче забравили за тях.

Всичко в тази партенка вълшебна приказка щяло да си остане така, но добре че дошли добрите чичковци (и една добра фея със сникерсчета) от Кравария да ги подсетят за тези им планове, щото иначе тази вълшебна приказка нямало да заживее свой живот и да се радва на успех сред тролололските среди :)

преди 3 минути, M.Николов написа:

Като на първолак ли трябва да ти се обяснява?

Киев случайно е столицата на Украйна, където се вземаха решенията за случващото се в Украйна.

Аха я пробвай.. аз си го обяснявам с ефекта на пеперудата ама това го няма в програмата за първи клас...

преди 20 минути, miro20 написа:

На кухите путински глави не им трябва логика или география

Марш да четеш учебника по география в Украйна. Може и без да четеш ако си спомниш какво пише в него.

Добре, да пробваме като за първолак.

Ако нямаше Майдан в Киев нямаше да има и протести и реакция в Донбас.

А сникърсите са символ на Майдана в Киев, който според много хора, дори и да не е бил предизвикан, то поне е бил използван от външни сили за постигане на определени резултати.

Сега, дали реакциите в Донбас също не са били подпомогнати отвън не мога да твърдя, факт е, че там населението не беше съгласно със случващото се в Киев.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.