Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, _sirena_ написа:
Ако някой се опита да ви каже, че САЩ е страна на мечтите,

колко човека от клипоповете на филипов са в Русия - я виж ти всички са в САЩ:D

току-що, _sirena_ написа:

Бе има още некви гълъби пияни , които не са разбрали , че войната свърши - тях "почистват " Вагнер 

значи филипов е :D

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Бе има още некви гълъби пияни

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

колко човека от клипоповете на филипов са в Русия - я виж ти всички са в САЩ:D

овца , отивай да пасеш да имаме утре мляко за кафето - не са офлянквай :indoorplants:

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Бе има още некви гълъби пияни , които не са разбрали , че войната свърши - тях "почистват " Вагнер 

Днес гледах много яко клипче с почистване на Вагнеровци.. дълго време ги почистваха от калта в един окоп..Ама не е за тука че малко бруталия..

преди 4 минути, _sirena_ написа:

преди 9 минути, _sirena_ написа:

овца , отивай да пасеш да имаме утре мляко за кафето - не са офлянквай :indoorplants:

откланяш въпроса - явно фактите не ти изнасят:D

Дайте сега да Повторим за НЕРАЗБРАЛИТЕ

Човешкият организъм може да живее до 900 години. Случило се е нещо (потоп), след което жизненият цикъл на всички живи организми се е съкратил и сега хората живеят около 60-80 год., максимум 120. Преди 10 години е изобретен CRISPR CAS 9. (Проверете!!!!!!) и сега отново е възможно да се живее до 900 години.
НО!
НО!
Ако всички имат достъп до тази технология, Земята ще се пренасели.
Безсмъртни ще могат да са само 1 милиард души. ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД.
Останалите ТРЯБВА да се утилизират. Затова се въвежда агресивно гейство и джендъризъм, ваксини и отрови в храните , въздуха и водата ! 

Трескат вируси навсякъде ,  слагат буболечки , ръсят пропаганда колко вкусни били и амебите сърбат ракия и цъкат колко са напред западните червеи ! 
Абе , кога ще Прогледнете бе , слепите ???

Дойдох да ви Спася , вие ми се мотаете тука :mad:

Ей гледайте

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

откланяш въпроса - явно фактите не ти изнасят:D

Това , което поства Филипов е вярно и аз му го казах и потвърдих , ти кое не разбра пак ? 

Или просто искаш да си приказваме ? 

Българската Мека – най-святото място за всички българи се намира в Украйна. Това е гробът на хан Кубрат – единственият доказан гроб на български владетел. Още преди повече от 1350 г. ханът е прозрял, че „Съединението прави силата”. Написано е на черната мраморна плоча на могилата му. И още: Велики Кубрат, от Бога поставен, владетел на стара Велика България. До Крим се намира и столицата на Велика България – Фанагория. Всъщност, Крим е част от българската историческа прародина.

Между VII и X в. на полуострова процъфтяват повече от 300 прабългарски селища. Много преселения на българи е имало през вековете. А днес в три района на Крим се говори основно на български.

„Още в VII век, по времето на Велика България на хан Кубрат, това е част от тогавашната българска държава – казва в интервю за Радио България проф. Николай Овчаров. – При нейния разпад след ударите на хазарите, единият син – хан Аспарух, основава Дунавска България, вторият – хан Котраг, Волжка България, а днешните земи се управляват от Батбаян – най-големия син на хан Кубрат. Там остават доста български селища. Украински учени от Крим говорят за около 300 български селища, съществували през VII-IX век. Това е т. нар. салтово-маяцка култура, която показва много голямо сходство с първата столица на Дунавска България – Плиска, със Североизточна България – като керамика, укрепления, жилища. Така че това е първата българска следа. Втората българска следа идва от по-късно време – говорим вече за XIX век, когато има големи преселвания на българи на Кримския полуостров. Те имат доста нерадостна съдба след Октомврийската революция. Тъй като са били богати хора, са били изселвани в Сибир като кулаци.”

Вътрешните размирици в Османската империя в началото на XIX в. подтикват българите да търсят ново убежище, привлечени от икономическите облекчения, осигурени от руската царска власт. По време на Сталинския режим българите са били депортирани в Сибир и Средна Азия. През 1944 г. по заповед на Берия, само в рамките на няколко часа, близо 13 000 българи са изселени от Крим. Те са обвинени, че сътрудничат на немската власт. Причината е, че България е съюзник на Германия по време на Втората световна война. Българската общност е пръсната на шест места – освен в Сибир, в Казахстан, Узбекистан, Туркменистан. Българите са подложени буквално на геноцид, а много от тях измират по пътя. Забраняват им да говорят на български и част от тях се асимилират. Едва с настъпването на демократичните промени след 1989 г. кримските българи получават възможност да се върнат. Малко от тях се връщат, но намират домовете си вече заети от турско, украинско и татарско население. Така цели български села престават да съществуват.

Така , че спорният КРИМ е БЪЛГАРСКИ , драги зрители !!!

https://bnr.bg/radiobulgaria/post/100358219/krim-e-chast-ot-velika-balgaria

преди 23 часа, miro20 написа:

Е, всъщност е малко по отдавна, но пак е руски/съветски/ патент.

Чувал ли си за Манджурия и директивите на Сталин ?

Много си тъп, Саше!

преди 2 минути, _sirena_ написа:

Българската Мека – най-святото място за всички българи се намира в Украйна. Това е гробът на хан Кубрат – единственият доказан гроб на български владетел. Още преди повече от 1350 г. ханът е прозрял, че „Съединението прави силата”. Написано е на черната мраморна плоча на могилата му. И още: Велики Кубрат, от Бога поставен, владетел на стара Велика България. До Крим се намира и столицата на Велика България – Фанагория. Всъщност, Крим е част от българската историческа прародина.

Между VII и X в. на полуострова процъфтяват повече от 300 прабългарски селища. Много преселения на българи е имало през вековете. А днес в три района на Крим се говори основно на български.

„Още в VII век, по времето на Велика България на хан Кубрат, това е част от тогавашната българска държава – казва в интервю за Радио България проф. Николай Овчаров. – При нейния разпад след ударите на хазарите, единият син – хан Аспарух, основава Дунавска България, вторият – хан Котраг, Волжка България, а днешните земи се управляват от Батбаян – най-големия син на хан Кубрат. Там остават доста български селища. Украински учени от Крим говорят за около 300 български селища, съществували през VII-IX век. Това е т. нар. салтово-маяцка култура, която показва много голямо сходство с първата столица на Дунавска България – Плиска, със Североизточна България – като керамика, укрепления, жилища. Така че това е първата българска следа. Втората българска следа идва от по-късно време – говорим вече за XIX век, когато има големи преселвания на българи на Кримския полуостров. Те имат доста нерадостна съдба след Октомврийската революция. Тъй като са били богати хора, са били изселвани в Сибир като кулаци.”

Вътрешните размирици в Османската империя в началото на XIX в. подтикват българите да търсят ново убежище, привлечени от икономическите облекчения, осигурени от руската царска власт. По време на Сталинския режим българите са били депортирани в Сибир и Средна Азия. През 1944 г. по заповед на Берия, само в рамките на няколко часа, близо 13 000 българи са изселени от Крим. Те са обвинени, че сътрудничат на немската власт. Причината е, че България е съюзник на Германия по време на Втората световна война. Българската общност е пръсната на шест места – освен в Сибир, в Казахстан, Узбекистан, Туркменистан. Българите са подложени буквално на геноцид, а много от тях измират по пътя. Забраняват им да говорят на български и част от тях се асимилират. Едва с настъпването на демократичните промени след 1989 г. кримските българи получават възможност да се върнат. Малко от тях се връщат, но намират домовете си вече заети от турско, украинско и татарско население. Така цели български села престават да съществуват.

Така , че спорният КРИМ е БЪЛГАРСКИ , драги зрители !!!

https://bnr.bg/radiobulgaria/post/100358219/krim-e-chast-ot-velika-balgaria

гледам вече си излязла от ролята на психоложка

И сега по традиция да завърша с ИСТОРИЯТА Българска , която не познавате амебките и затова не се гордеете , че сте потомци на Славна История !

Четете , Гледайте онова , което оставям , после ще ви изпитвам !  

Така , кой е открил онова парче земя , на което така дашно се прекланяте ? 

М ? 

БЪЛГАРИН !!!   

Българин Открива Америка !    

Вие сигурно си мислите , че се шегувам и говоря глупости като ви казвам , че БЪЛГАРИТЕ  в Основата на тази цивилизация - Българите и Българският КОД ! 

Гледайте

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

гледам вече си излязла от ролята на психоложка

При мен няма роли ! Аз съм това , което Усещаш .

Как ще ме Усетиш вече е твоя Интерпретация , която не е мой проблем и не нося отговорност за нея . 

Ванката е пожелал да ми гостува на Острова !  

Ще те приема и ще те извадя от фризера , за да разбереш , че не съм толкова лоша , както ме приемате отбор "амебка " . 

Ще разбереш и друго , че на острова не плюем Никого от вас , нито се говори на политически теми . 

Ще разбереш и че подадена ръка приемам , но доверие трудно изграждам. 

Добре дошъл на моят Остров на Любовта !   

преди 24 минути, _sirena_ написа:

И сега по традиция да завърша с ИСТОРИЯТА Българска , която не познавате амебките и затова не се гордеете , че сте потомци на Славна История !

Четете , Гледайте онова , което оставям , после ще ви изпитвам !  

Така , кой е открил онова парче земя , на което така дашно се прекланяте ? 

М ? 

БЪЛГАРИН !!!   

Българин Открива Америка !    

Вие сигурно си мислите , че се шегувам и говоря глупости като ви казвам , че БЪЛГАРИТЕ  в Основата на тази цивилизация - Българите и Българският КОД ! 

Гледайте

При мен няма роли ! Аз съм това , което Усещаш .

Как ще ме Усетиш вече е твоя Интерпретация , която не е мой проблем и не нося отговорност за нея . 

Ванката е пожелал да ми гостува на Острова !  

Ще те приема и ще те извадя от фризера , за да разбереш , че не съм толкова лоша , както ме приемате отбор "амебка " . 

Ще разбереш и друго , че на острова не плюем Никого от вас , нито се говори на политически теми . 

Ще разбереш и че подадена ръка приемам , но доверие трудно изграждам. 

Добре дошъл на моят Остров на Любовта !   

кукуложке

Цитат

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Не ми харесват двойните стандарти. Ако ме питаш пак, ще ти е само за 637-ми път :topsecret2: 

Тоест, не можеш да кажеш какво ти е смешно в първоначалното ми твърдение

преди 10 часа, N1K17Y написа:

За щастие, според теб, Клинтън, Буш и шефовете на НАТО са гхъзове, единствено, защото не са нападнали по-рано. 

преди 10 часа, ivottoshev написа:

За щастие има и такива като теб в този форум, щото иначе тук щеше да е пълна скука  :jeer:

но пък успешно омаца темата с малко говна и празни приказки

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Тоест, не можеш да кажеш какво ти е смешно в първоначалното ми твърдение

Ми смешен си. Аз в поста си съм цитирал определен пост и отговарям на него, а ти ореш в съвсем друга посока. 

Благодаря ти че те има :jeer:

преди 13 минути, N1K17Y написа:

но пък успешно омаца темата с малко говна и празни приказки

Пак двойни стандарти. Що не направи забележка на онзи неадекватник, дето на нито един от поставените му въпроси не можа да отговори и само ръсеше опорка след опорка, а нападаш само мен?

преди 4 часа, _sirena_ написа:

Дайте сега да Повторим за НЕРАЗБРАЛИТЕ

Човешкият организъм може да живее до 900 години.

сергеев може да живее колкото иска

но все пак той не е човек

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Кой е освободил Централна и Източна Европа от нацисткият ботуш?

Колко по-добре щеше да бъде  за БГ,ако ни бяха освободили ,тези които освободиха Гърция ,Италия , вместо англичаните да пращат оръжие на сърбите ,а да бяха помогнали тук ,тогава щяхме да сме  държава .а не руска колония. Между впрочем САЩ и Британия са правели много фалшиви сигнали ,че ще  нападат по на изток/източна Италия ,Гърция/  ,като удавен уж английски офицер с карти изхвърлен край Испания, разни макети трупани в северна Африка  и са заблудили хитлер  за дебаркирането в Италия, а  е трябвало да бъде истина.

преди 2 минути, bigiadri написа:

да бяха помогнали тук

Щото политиците ни през първата балканска война са наредили щурм на чаталджанските позиции.

Се едно сега Зеленски да тръгне за Москва.

Не стига туй, ами сме нападнали съюзниците си след това.

преди 9 часа, _sirena_ написа:

Така , че спорният КРИМ е БЪЛГАРСКИ , драги зрители

Тъпо. Крим преди да го завладеят турците, после руснаците /Суворов/ е бил на последната орда на Чингис хан ,те са обособили там за пръв път нещо като държава. Татарите там са наследници на тази орда и за това сталин ги е изселвал в тяхната прародина.Те после се върнаха в Крим.

преди 2 минути, bigiadri написа:

Тъпо. Крим преди да го завладеят турците, после руснаците /Суворов/ е бил на последната орда на Чингис хан ,те са обособили там за пръв път нещо като държава. Татарите там са наследници на тази орда и за това сталин ги е изселвал в тяхната прародина.Те после се върнаха в Крим.

Преди хазарите да превземат територията на съвременна Украйна и да разделят Старата Велика България на две части, в Крим е била столицата на България.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.