Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, BANKATA написа:

ПП: BETAB-500 е 477 кг, с 100 кг експлозив. Та сметките излизат точно.

Кинжала носи 480 кг. експлозив. Пак четеш между буквите.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

То се видя, те ги хващат вече и ги свалят сега и ние ли да вземем да ги хващаме?

Така я е хванал Кличко ракетата, чак всички му се смеят.

току-що, maxthon написа:

Кинжала носи 480 кг. експлозив. Пак четеш между буквите.

Поне може да чете, ти и това не можеш!

Теглиш ги тези килограми както русите теглят количествата изпита водка, алкохолици какво да ги правиш и това не могат да пият!:giggle1:

преди 1 минута, attj написа:

Може да се прогнозира, че скоро някъде около Одеса, бандеровците ще прехванат успешно и торпедо Посейдон 

Призракът на Одеса, въоръжен с прост харпун с полускъсана ластика.

преди 2 минути, maxthon написа:

Така я е хванал Кличко ракетата, чак всички му се смеят.

Виждам виждам, много му завиждат че чак от смях ревът!:giggle1:

преди 2 минути, Звяра!!! написа:

Поне може да чете, ти и това не можеш!

Толкова се е начел, чак блика от мъдрост и няма търпение да я сподели с другите.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Кое от  477 кг не разбра ?

Коя буква и цифра от "480 килограма експлозив" не разбра?

преди 4 минути, attj написа:

Може да се прогнозира, че скоро някъде около Одеса, бандеровците ще прехванат успешно и торпедо Посейдон      https://armymedia.bg/2022/11/27/посейдон-новата-дълга-ръка-на-р/

Не се прогнозира а ще го прихванат, те за това ги е страх русите да изтрелят такова щото и там ще станете за смях!:giggle1:

преди 1 минута, maxthon написа:

Толкова се е начел, чак блика от мъдрост и няма търпение да я сподели с другите.

Дъщеря ми е 1-ви клас и в момента учат "четене с разбиране". Мога да говоря с госпожата да те вземе за някой друг урок.

преди 5 минути, maxthon написа:

Коя буква и цифра от "480 килограма експлозив" не разбра?

Ами какво се сърдиш, че от теб блика простотия и завист а от него мъдрост ли?

Нормално е, чугуна и без това не става за нищо, така че не се сърди че имате дефекти!

преди 4 минути, BANKATA написа:

Дъщеря ми е 1-ви клас и в момента учат "четене с разбиране". Мога да говоря с госпожата да те вземе за някой друг урок.

Недей, няма да може да завърши 1-ви клас и след това теб ще изкарат виновен, че си им го натресъл!!!:)

преди 7 минути, BANKATA написа:

Благодаря за съвета. Предлагам да отидем заедно и тя да прецени кой да върне и на кой да предаде урок. 480 кг експлозив означава 480 кг експлозив, а не 470 кг бомба от които 100 кг експлозив.

преди 4 минути, Звяра!!! написа:

Ами какво се сърдиш, че от теб блика простотия и завист а от него мъдрост ли?

Айде сега да обясниш и защо е простотия?

преди 4 минути, Звяра!!! написа:

чугуна и без това не става за нищо

Е как да не става? От него се правят бомби, с които после идиоти се снимат и казват, че са ракети.

преди 1 минута, maxthon написа:

Айде сега да обясниш и защо е простотия?

На кого дължа обяснение?

Мога да ти кажа думичката какво означава, искаш ли?

преди 9 минути, Звяра!!! написа:

Не се прогнозира а ще го прихванат, те за това ги е страх русите да изтрелят такова щото и там ще станете за смях!:giggle1:

Тези в Киев си мислеха,че насила могат от донските казаци  да направят бандеровци.    Всички виждат докъде се докараха.     И съвсем не е смешно.  Твърде малоумно е. 

преди 3 часа, maxthon написа:

Схемата ти (тя е на съвсем друго оръжие) няма нищо общо със снимката, която давам. Ти ако искаш и 1001 пъти се връщай. Аз там работа нямам. Пак носиш водата от поредното дере. Или изброявай прилики или спри на носиш вода.

Още глупости можеш ли да измислиш и на всичкото отгоре да ги представяш за чужди? Айде не бъди толкова нахален. Самия връх на кинжала е направен от керамика. Да ти прилича това на долната снимка на керамика?

П.С. Да питаме ли Кличко с това нещо, което се е снимал къде точно се намира? Или ти ще се пробваш да го направиш?

a56f0fa1132e2dfe957c12278302bbf8.jpg

Ау ама той капацитета и отговаря. Значи сега по твойта картинка искаш да ми кажеш че бойната глава е това на самия връх така ли? Най-най на върха? Че тогава как става насочването? Аз пак да наблегна на оцветяването че това все накак го пропускаш а си е доста важно. Значи най-отпред е бойната глава а всичко е зад нея и тя пада отвесно с MAX 12 обаче кое сканира местността да знае къде да падне. Ще натъртя на оцветяването - можеш ли да познаеш ли защо? И за размерите - Кличко е 200 см оново според мен което трябва на твойта картинка доста добре съвпада като размери долу малко по-малко от половината на тия 3000 дето си ги дал. Хайде де не е толкова лесно да се досетиш за какво говоря нали или да пояснявам още?

преди 5 минути, Звяра!!! написа:

Мога да ти кажа думичката какво означава, искаш ли?

Обясни защо нещо, което съм казал е простотия. Мисля, че бях достатъчно ясен още първия път като зададох този въпрос. И понеже в момента тече тотална кампания по отрицание бих запитал дали си прост, но вече знам отговора. Не отговора е важен, а това дали показваш, че си прост. От няколко дена се говори за някакъв вид хралупи. Може да кандидастваш за титлата приносител на такава хралупа. Притежаваш всички нужни квалификации за позицията.

Русия вече загуби войната, и това ли ще отречеш?

Какви и бяха първоначалните цели и какво се случва сега? Войната вече е Путин срещу Украйна а не както беше в началото, и това ли не можеш да проумееш? И знаеш ли, че ако спрът от ЕС да пращат оръжия и пари за тази война русите ще стигнат до границите на ЕС и НАТО и това ще застраши сигурноста в Евро зоната?

Какво си се раздрънкал за този кинжал, та кинжала? Свалиха го и това е!

Борел: Русия вече загуби войната, Украйна още не е спечелила

Русия вече загуби войната, Украйна още не е спечелила. Военното поражение на Русия е очевидно, заяви днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел на среща в Брюксел, организирана от Европейския форум за сигурност и отбрана, предаде БТА.

В началото на войната започнахме да правим изявления, да осъждаме нападението, да изразяваме тревога. Спомням си,

че говорих с мои колеги и те казаха, че има фонд за предоставяне на оръжие за партньори на ЕС по света. Първоначалното предложение беше да се отпуснат 50 милиона евро, попитах дали това не е шега. Веднага решихме първата сума да бъде половин милиард евро, а днес сме близо до шест милиарда евро. Общо държавите от ЕС и европейските институции вече осигуриха около 16 милиарда евро подкрепа за Украйна, посочи Борел.

Надявам се войната да спре, но Русия продължава постоянния обстрел. Чувам хора, които искат мир.

Същото искам и аз, а украинците го искат най-много. Кажете как да се постигне мир и какъв да бъде той, призова върховният представител. Той обясни, че ако спре подкрепата за Киев, руските войски ще стигнат до полската граница и това ще застраши допълнително сигурността.

Всяка държава от ЕС трябва да изпраща боеприпаси на Украйна от своите запаси. Тези боеприпаси ще бъдат възстановени,

ще платим за това, поясни той. Според него войната е станала екзистенциален въпрос не за Русия, а за руския президент Владимир Путин. По неговите думи преди войната присъединяването на Украйна към НАТО не е било на дневен ред и страната не е представлявала военна заплаха за Русия.

Готови сме за мирни преговори, но всеки, отишъл до Кремъл за среща с Путин, се връща със същото послание

- че той има военна цел и докато не я постигне, няма да спре. Но в тази война не става дума за сражение между две войски, Русия постоянно обстрелва цивилни и разрушава инфарструктура, убива деца, отбеляза Борел. Дипломатическата победа е също толкова важна, колкото е военната, трябва да обясняваме на хората защо свободният свят не може да позволи победа за Путин, добави той.

По неговите думи всеки, който подкрепя Украйна, е част от "колективния Запад" и това не е географско понятие. 

Молим Китай да използва влиянието си над Русия, за да спре войната, да изпълни своята отговорност като член на Съвета за сигурност на ООН, заяви Борел, но изрази съмнение, че Пекин може да бъде посредник в мирни преговори. Безграничната дружба между Китай и Русия има граници. Това е "ограничено безгранично приятелство", коментира той и отбеляза, че Русия икономически е равна на Италия или Испания, а Китай съставлява една пета от световната икономика.

Китай явно подкрепя Русия, но засега не осигурява военна помощ за Москва, добави върховният представител.

По неговите думи е неизбежно превръщането на Китай в световна сила, но важното е дали Пекин използва тази мощ в съответствие с международното право и дали застрашава ценностите на свободния свят.

преди 8 минути, kosyo написа:

Значи сега по твойта картинка искаш да ми кажеш че бойната глава е това на самия връх така ли?

Запри се вече с тези въпроси какво съм искал да кажа. Ако искам да кажа нещо ще го направя.

преди 8 минути, kosyo написа:

И за размерите - Кличко е 200 см

Хубаво казваш колко е висок. При размерите имаме и по-важната - ширината.

П.С. Събра мана и дойде с нова сила да се чудиш как да докажеш нещо, което не може да се докаже?

преди 7 минути, attj написа:

Тези в Киев си мислеха,че насила могат от донските казаци  да направят бандеровци.    Всички виждат докъде се докараха.     И съвсем не е смешно.  Твърде малоумно е. 

Нещо като теб и мисленето ви!

Руснаците вече загубиха войната, не знам защо и докъде мислят да стигнат. Заплашват световния мир с военните си действия а вие за някъв кинжал се тресете.

преди 5 минути, maxthon написа:

Запри се вече с тези въпроси какво съм искал да кажа. Ако искам да кажа нещо ще го направя.

Хубаво казваш колко е висок. При размерите имаме и по-важната - ширината.

18015123.jpg

Остава въпроса: В какво са я сложили тази боНба за да стигне до Киев?

току-що, maxthon написа:

Е как то си първи на барикадата , спец с компетенции дето може да оспори всичко а на такъв елементарен въпрос те няма ? Как така главата е най-отгоре а и  се управлява - толкова ли е сложно да отговориш. Къде стои това дето следи местността и дали прави корекции при необходимост? Нали проблема ти беше върха или вече не е?

donald-tramp-beshe-obvinen-kakvo-se-sluc

Тръмп: Ако кажете, че Путин е военнопрестъпник, по-трудно ще спрете войната

Предходният държавен глава на САЩ Доналд Тръмп отказа да отговори на въпрос дали според него руският президент Владимир Путин е военнопрестъпник, като заяви, че този въпрос "трябва да бъде обсъден на по-късен етап“, предава американският телевизионен канал CNN.

През март Международният наказателен съд издаде заповеди за арест на Путин и комисаря по правата на децата Мария Лвова-Белова за предполагаема схема за депортиране на украински деца в Русия – практика, която руското правителство защитава като "спасяване“, като същевременно отрича, че депортациите са насилствени.

"Ако кажете, че той е военнопрестъпник, ще бъде много по-трудно да сключите сделка, за да спрете това нещо (войната). Ако той ще бъде военнопрестъпник, хората ще го хванат и ще го екзекутират, той ще се бори много по-упорито, отколкото би се борил при други обстоятелства“, посочва Тръмп.

"Разбира се, че е умен. Те искат да се каже, че той е глупав човек. Но той не е глупав човек и е много хитър. Според мен обаче направи огромна грешка“, казва още Тръмп.

Помолен да разясни изказването си, бившият лидер на Белия дом заяви: "Неговата грешка беше влизането (в Украйна). Той никога нямаше да влезе, ако аз бях президент“.

В заключение Тръмп не отговори на въпрос коя от двете страни трябва да победи във войната и увери, че иска единствено "да се спре умирането на хора – на руснаци и украинци. Искам да не умират“.

току-що, BANKATA написа:

Остава въпроса: В какво са я сложили тази боНба за да стигне до Киев?

А трябва ли руснаците да са я пуснали? Бомбата е още от съветско време като разработка. Възможно ли е да имат такива останали като наследство?

преди 4 минути, kosyo написа:

Е как то си първи на барикадата , спец с компетенции дето може да оспори всичко а на такъв елементарен въпрос те няма ? Как така главата е най-отгоре а и  се управлява - толкова ли е сложно да отговориш. Къде стои това дето следи местността и дали прави корекции при необходимост? Нали проблема ти беше върха или вече не е?

Е помолих те по схемата да обясниш къде се намира туй нещо, с което се е снимал Кличко. Ти пак ходиш по деретата вода да търсиш.

преди 4 минути, maxthon написа:

А трябва ли руснаците да са я пуснали? Бомбата е още от съветско време като разработка. Възможно ли е да имат такива останали като наследство?

Е помолих те по схемата да обясниш къде се намира туй нещо, с което се е снимал Кличко. Ти пак ходиш по деретата вода да търсиш.

След като ти дадох доказателства, премина на лични обиди и стигна до спекулации. 

А като ви нарече някой "трол" почвате да се сърдите.

преди 2 минути, maxthon написа:

В никакъв случай не и  на върха, както твърдиш ти , малко зад него, скрит зад радиопрозрачния конус. Върха ти може и квадратен да е ако имаш желание. Така че това какъв бил върха е въпрос който може да го зададе първолак. На върха не стои бойната глава а сензори и още един куп неща  - може да видиш от онези схема дето ти дадох. Именно затова цвета на конуса е различен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.