Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, M.Николов написа:

Скоростите са били доста високи, има данни с каква скорост ракетата атакува целта, мястото на удара е видно, материала на "шрапнела" явно е бил по-твърд от този на корпуса, щом го е пробил.

Не съм убеден че знаем подробностите - това е само гадаене.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 17 минути, M.Николов написа:

С две думи ти го казвам, няма никакъв шанс да направиш такава дупка в бойна глава и тя да остане цяла!

а също така ако куршума е от по големите и ако е изтрелян с висока скорост,, - направо може да е перфорира - пример метеора може да унищожи нещо по голямо, защото е доста бърз

преди 4 минути, M.Николов написа:

Скоростите са били доста високи, има данни с каква скорост ракетата атакува целта, мястото на удара е видно, материала на "шрапнела" явно е бил по-твърд от този на корпуса, щом го е пробил.

куршум от каквото и да е , без висока скорост е едно НИЩО

преди 1 час, M.Николов написа:

Е, нали на снимката имаше дупка в корпуса именно на това, което според теб е било бомбата вътре в Кинжала?

Няма как да е вътре в Кинжала. Кинжал носи 480 кг експлозив конвенционален, а бетонобойната ракета само 90-на.

преди 2 часа, attj написа:

Интереси на САЩ са да изземат стокообмен на ЕС с РФ.  Лъжите на Миро нямат край.   Украйна не може да бъде член на НАТO -  при против САЩ, Германия, Турция, Унгария.   Общо всичките  30 страни трябва да са ЗА.  Така е и за ЕС - има си критерии.  А донскиете казаци как да ги водят насила там - като те са против!?   Бандеровците в Киев са малоумни нацисти.

Защо си неграмотен трол-комунист

преди 5 минути, M.Николов написа:

Офца, знаеш ли, че с вода под високо налягане(скорост) се реже метал?

И са ме учили че може да стреляш в C4  и няма да гръмне. Нищо не се знае

преди 3 минути, M.Николов написа:

Да де...но не само налягане - по скоро скорост, през дюзата - съответно енергия. Аз режа до 12 см гранит

ПС: F=MxA

преди 4 минути, M.Николов написа:

да знам - а ти знаеш ли чрез светлина режат метал - казват му лазер - така че материала не е много важем

също знаеш ли че метеор по малък от земята е унищожил динозаврите - така че скороста е всичко

преди 2 минути, kosyo написа:

Тъкмо си мислех да ти напиша, че едва ли ги пълнят с пластичен експлозив.

:D

Тъй като тук се търси друг ефект.

Тъкмо си мислех да ти напиша, че едва ли ги пълнят с пластичен експлозив.

:D

Тъй като тук се търси друг ефект,

Нейде мернах че това вътре е течно. Но пак - никой не е казал че онази дупка е точно от пенетратора.Може би но .. Имаше едно видео в което някой беше правил някакви сумулаци май си го бях маркирал.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Да де...но не само налягане - по скоро скорост, през дюзата - съответно енергия. Аз режа до 12 см гранит

ПС: F=MxA

В случая скорост и налягане са във взаимна връзка.

току-що, M.Николов написа:

В случая скорост и налягане са във взаимна връзка.

а и войните се правят с цел , изпитване на нови оръжия - нищо чудно да е тест на нещо на принципа на фотоните

преди 15 минути, maxthon написа:

Няма как да е вътре в Кинжала. Кинжал носи 480 кг експлозив конвенционален, а бетонобойната ракета само 90-на.

Ако ти трябва бетонобойна бомба да порази цел в Киев какво правиш?

Пращаш самолет да я пусне ли?

преди 12 минути, kosyo написа:

И тротила ако го палиш нищо не става.

Какъв е този пенетратор, който постоянно повтаряш?

Да нямаш предвид предвид взривател?

Така го пишат на английски - това дето се блъска/пробива - ако е PAC-3 варианта де, ако било PAC-2 се взривало наблизо.

Ето го видеото - не е симулация а от официалната им презентация:

https://www.lockheedmartin.com/content/dam/lockheed-martin/mfc/documents/pac-3/2022-01-05_LM_PAC-3_MSE_Overview.pdf

Страница 11 - има 2 gif-чета

movie_frag2_top_corrected-1.gif

movie_tbm1_side_short-1.gif

преди 14 минути, BANKATA написа:

Пращаш самолет да я пусне ли?

Украинеца вади бомбата от дълбокия резерв. Май вече ти обясних.

преди 13 минути, M.Николов написа:

Какъв е този пенетратор, който постоянно повтаряш?

Още си мисли, че Кинжала е някаква своеобразна матрьошка. Накрая и от бетонобойката ще извади някоя още по-малка бомба.

преди 3 минути, maxthon написа:

Украинеца вади бомбата от дълбокия резерв. Май вече ти обясних.

Още си мисли, че Кинжала е някаква своеобразна матрьошка. Накрая и от бетонобойката ще извади някоя още по-малка бомба.

Последните 2 дена каза достатъчни глупости ако не си разбрал да ти го кажа директно. Вземи някакви мерки най-накрая

преди 35 минути, maxthon написа:

А ти от къде знаеш колко килограма експлозив носи ракетата?

Тези 480 килограма вече шейсет и седем пъти ги пишеш!

От къде си сигурен че са 480 килограма точно?

Цитат

Ракетите "Кинжал" достигат скорост от около 12 хиляди километра в час. Те са дълги към осем метра и могат да бъдат натоварени с до 480 килограма взривно вещество или ядрена глава. Русия твърди, че новите ракети имат обсег, достигащ до 2000 километра.

Тези килограми ги дават като максимално ниво, а според вида експлозив и разтоянието което трябва да прелети килограмите екслозив се изчисляват, точно колко трябва да са. От къде знаеш точно тази ракета, която свалиха Украинците със колко килограма експлозив е била заредена?

Пак започнахме да си въобразяваме май, то не че си спрял цял ден да пишеш глупости, сега продължаваш.

След това на мен се сърдиш, ами много ти здраве ама глупости пишеш. Не съм ти прочел другите коментари за този "кинжал", радвай се защото ако ги прочета, пак ще закъл...................:)

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

От къде си сигурен че са 480 килограма точно?

Не е чак толкова секретна информацията за характеристиките му.

преди 2 минути, kosyo написа:

Последните 2 дена каза достатъчни глупости

И ти ли като другия клоун няма да отговориш защо смяташ това, което съм казал за глупости?

преди 1 минута, maxthon написа:

Не е чак толкова секретна информацията за характеристиките му.

И ти ли като другия клоун няма да отговориш защо смяташ това, което съм казал за глупости?

Прочети си назад писанията и ще разбереш. Усещай се де че мирише направо вече

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.