Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, maxthon написа:

Не е чак толкова секретна информацията за характеристиките му.

Ти изобщо прочете ли ми коментара?

Това е максимално допустимо като килограми ДО 480 а тази ракета може да е била заредена със 280 килограма!!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, maxthon написа:

Украинеца вади бомбата от дълбокия резерв. Май вече ти обясних.

Още си мисли, че Кинжала е някаква своеобразна матрьошка. Накрая и от бетонобойката ще извади някоя още по-малка бомба.

До вчера твърдеше че не е Кинжал и искаше доказателства. 

Сега не ти изнасят доказателствата и го удари на спекулации.

преди 13 минути, Звяра!!! написа:

Тези килограми ги дават като максимално ниво, а според експлозива и разтоянието което трябва да прелети килограмите екслозив се изчисляват, точно колко трябва да са.

Туй пък сега как го измисли? Ракетата си е проектирана да лети до 2000 км. има си 480 кг заряд и количеството му не влияе на обсега на ракетата. Няма в бойната глава други видове оръжие. Ако беше така щеше да се разкрие още миналата година при предишните пъти когато ракетата беше употребявана. Всъщност цялата кампания по рекламата на Пейтриът е поръчана в ПР компания в Ню-Йорк от страна на производителя му Рейтиън. Твърде ниска е популярността на комплекса извън страните от НАТО.

преди 6 минути, BANKATA написа:

До вчера твърдеше че не е Кинжал и искаше доказателства. 

Все още го твърдя. И все още няма доказателства.

Сега не ти изнасят доказателствата и го удари на спекулации.

Спекулацията с матрьошката я изрази някой друг. Сбърка адреса. Извинявай ти ли даде линка към руския форум? Там го бяха измислили този странен Франкенщайн нали? Айде по-сериозно ако обичаш....

Сега не ти изнасят доказателствата

Как може да ми изнася или не нещо, което не съществува?

преди 2 минути, maxthon написа:

480 кг заряд

Заряд или маса/товар? Аз не съм в час с расииските простотии, ама, ако не са измислили друга физика...де да знам

А за 16-22 годишни раскинчета = предалгам работа

Туй пък сега как го измисли? Ракетата си е проектирана да лети до 2000 км. има си 480 кг заряд и количеството му не влияе на обсега на ракетата. Няма в бойната глава други видове оръжие. Ако беше така щеше да се разкрие още миналата година при предишните пъти когато ракетата беше употребявана. Всъщност цялата кампания по рекламата на Пейтриът е поръчана в ПР компания в Ню-Йорк от страна на производителя му Рейтиън. Твърде ниска е популярността на комплекса извън страните от НАТО.

Все още го твърдя. И все още няма доказателства.

Спекулацията с матрьошката я изрази някой друг.

Като нямат бетонобойни ракети решили са да екеспериментират.

Кичат си танковете със скари, защо да не заврът бетонобойна бомНба в кинжала.

Никой не иска популялност за системите Пейтриът, иска се да свалят руските ракети кинжал и го правят.

Я сега кажи как е проектирана, че ми стана интересно???:popcorn2:

Значи викаш килограмите нямат значение, а?

Колко заряд е необходим на една ракета със 200 килограма товар да се издигне на два километра височина.

Колко заряд е необходим на същата ракета със 400 килограма товар да се издигне на височина два километра?

Отговора е двойно повече заряд!!!

Нали ти казах, че всичко се изчислява, ти как ги изчисли тези 480 килограма експлозив ми е много интересно?:popcorn2:

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Заряд или маса/товар? Аз не съм в час с расииските простотии, ама, ако не са измислили друга физика...де да знам

А за 16-22 годишни раскинчета = предалгам работа

480 кг е цялата бетонобойна бомба. 90кг и е заряда. Проектирана е за 1м бетон.

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Заряд или маса/товар?

Боен заряд. Като гледаш снимка на Кинжал монтирана на самолета колко смяташ, че ще е масата и? Доста повече от 480 кг. нали?

Като нямат бетонобойни ракети решили са да екеспериментират.

Е как хем нямат, хем са ги сложили някъде?

преди 4 минути, BANKATA написа:

480 кг е цялата бетонобойна бомба. 90кг и е заряда. Проектирана е за 1м бетон.

Е туй вече нали го каза един път. Забрави ли или причината е друга?

Боен заряд. Като гледаш снимка на Кинжал монтирана на самолета колко смяташ, че ще е масата и?

Така ли я теглиш, на око?:hush:

Като ги гледаш на снимка и веднага ги притегляш коя колко тежи? :giggle1:

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Така ли я теглиш, на око?

Само 4 тона и 300 кг е.

преди 3 минути, maxthon написа:

Боен заряд. Като гледаш снимка на Кинжал монтирана на самолета колко смяташ, че ще е масата и?

Е как хем нямат, хем са ги сложили някъде?

Е туй вече нали го каза един път. Забрави ли или причината е друга?

Бях сериозен за четенето с разбиране.

Репликата ми за килограмите не беше към теб.

Е, нямам чак такива връзки в "сградата с 5 стени" че да знам къде на кое жигули, са монтирали някакъв трабант

преди 2 минути, BANKATA написа:

Репликата ми за килограмите не беше към теб.

Предния път беше. Всеки може с малко търсене да ги намери. Та другаря Кличко сега Кинжал ли е свалил или бетонобойка, или пък изобщо не я е свалил поради вероятността да имат налична такава бомба? Единственото, което се знае е, че не е свалил Кинжал. Когато показваш бетонобойка и казваш това е Кинжал си задаваш въпроса защо лъже. Всичко си има причина разбира се. При господата кравари обикновено това е цел фалшива реклама. На практика беше по-добър ход ако нищо не покажат.

преди 9 минути, maxthon написа:

Предния път беше. Всеки може с малко търсене да ги намери. Та другаря Кличко сега Кинжал ли е свалил или бетонобойка, или пък изобщо не я е свалил поради вероятността да имат налична такава бомба? Единственото, което се знае е, че не е свалил Кинжал. Когато показваш бетонобойка и казваш това е Кинжал си задаваш въпроса защо лъже. Всичко си има причина разбира се. При господата кравари обикновено това е цел фалшива реклама. На практика беше по-добър ход ако нищо не покажат.

И защо според теб не са свалили кинжал?

Ракетата кинжал наистина развива висока скорост но само в горните слоеве на атмосверата!

Те не са я свалили когато е летяла в космоса със 10 хил.к. в час а са я свалили на ниска височина където скороста и изобщо не е висока! На ниска височина не би могла да развие висока скорост заради гъстотата на въздуха и триенето което се получава.

Има и нещо друго което прочетох

Цитат

Тя действително постига такава скорост, но не я поддържа непрекъснато, пише още Defense Express

Това ще каже, че ракетата не се движи постоянно със десет хиляди километра в час!

Още ще се излагаш ли?

преди 10 минути, Звяра!!! написа:

И защо според теб не са свалили кинжал?

Защо показват бетонобойка и казват - Това е Кинжал (при това няколко дена по-късно)? Защото няма какво друго да покажат. А защо няма какво друго да покажат вече сам може да се сетиш нали? Важният въпрос не е защо не са свалили, а защо са и трябва да се покаже обективното доказателство за това. А то продължава да липсва.

преди 10 минути, Звяра!!! написа:

Defense Express

Укропитек за добро утро вече е излъгал поне няколко пъти.

Защо показват бетонобойка и казват - Това е Кинжал? Защото няма какво друго да покажат. А защо няма какво друго да покажат вече сам може да се сетиш нали?

Дали се казва кинжал или нещо друго, за мен няма никакво значение. Все пак това си остава една ракета и всички ракети когато летят на ниска височина са уязвими за сваляне, независимо от името им.

Ако за вас тази ракета е нещо специално, нормално е да са ви такива реакциите за свалянето и.

Май вие сами си създавате повод за спорене (като мислите че е велика като русията) каква е ракетата която са свалили.

преди 41 минути, Звяра!!! написа:

Ако за вас тази ракета е нещо специално, нормално е да са ви такива реакциите за свалянето и.

Не е нормална реакцията да ти показват нещо, което не е Кинжал и ти да казваш не е вярно Кинжал е.

преди 7 часа, Coco1 написа:

Защо си неграмотен трол-комунист

На Коковците им растели ушите - за да могат да виждат кои са неграмотни и са комунисти.  Вероятно и да подслушват -докато им блокира Елбруса...   

преди 10 часа, attj написа:

Интереси на САЩ са да изземат стокообмен на ЕС с РФ

Глупости. Може ли да се сравнява икономиките на САЩ и РФ? Та икономиката на РФ е примерно като тази на Италия или Испания. На САЩ е десетки пъти по-голяма от тази на РФ. Всички искат да търгуват със САЩ .ВСИЧКИ. А санкциите все повече ще омаловажават търговията с РФ. Всичко е въпрос на време. РФ ,ако не се разпадне, ще се моли  да се  подобрят търговските взаимоотношения с Запада. Както казва Пригожин ,Тъпия ЗАДНИК/щастлив дядо / обрича поколения руснаци  за в бъдеще! 

преди 39 минути, attj написа:

На Коковците им растели ушите - за да могат да виждат кои са неграмотни и са комунисти.  Вероятно и да подслушват -докато им блокира Елбруса...   

Защо си неграмотен трол комунистически.Идва ГРУ 

преди 6 часа, maxthon написа:

Не е нормална реакцията да ти показват нещо, което не е Кинжал и ти да казваш не е вярно Кинжал е.

Сега ТЪПАЦИТЕ са се укротили,ослушват се ,все пак да хвърлиш 50 милиона долара на вятъра си е много кофти . Ще изчакаме и ще видим ,кой крив ,кой прав.

преди 32 минути, bigiadri написа:

Глупости. Може ли да се сравнява икономиките на САЩ и РФ? 

Въобще не могат да се сравняват.  Касае се за доста  суровини.  За много страни от ЕС петрола, природния газ, ядреното гориво и т.н.   биха били по-скъпи, ако не са от РФ.   Следва инфлация за нас.    А огромната федерация си има всичко.   Каквото няма -ще си го купува евтино от Китай.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.