Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, maxthon написа:

Чакай си колкото си искаш и каквото си искаш. Докато не представиш обективно доказателство за свален кинжал всякакви странични въпроси ще получават само и единствено среден пръст.

Стига де - наистина ли не можеш да отговориш на този елементарен въпрос и изведнъж изчезна проблема с това как изглежда конуса. Гледай какви чудеса стават в последно време - да не повярва човек. Такъв ярък специалист а да не знае..

току-що, kosyo написа:

Стига де - наистина ли не можеш да отговориш на този елементарен въпрос и изведнъж изчезна проблема с това как изглежда конуса. Гледай какви чудеса стават в последно време - да не повярва човек. Такъв ярък специалист а да не знае..

Е какво казах за страничните въпроси? На български ли обясних или на някой непонятен за теб език?

преди 3 минути, maxthon написа:

И на марсиански да ми дадеш същата новина, то оръжието предоставено сега на Украйна си е поредния гейм ченджър. Умно момче си (поне на претенции), ще разбереш на какво казват така.

Точно това ме притеснява, че си внушавате нещо и след това твърдите, че вашето внушение е истина а световните медии лъжат.

Не знам на теб ли да вярвам, който твърди, че това е стара новина или на всички световни медии, които твърдят, че е нова новина?:speak:

Да взема на теб да повярвам викаш, аааа?:popcorn2:

преди 31 минути, attj написа:

Мисленето ми си е наред.  Преди години не бих повярвал, че тези събития може някога да се случат.  Всичко е тръгнало от Майдана на бандеровците, а заради тях няма да се рискува световния мир.    Скоро всички страни в НАТО ще се осъзнаят.  Няма да имат друг разумен избор.   Трябва да се сключи някакъв мир - като се разделят враждуващите в Украйна хохли и москали.   Югоизточна Украйна няма как да бъде в Бандеристан.   Тези проблеми са сродни и далеч по-обемни от онези например в Косово.     Това е целта  на управниците  в Кремъл.  Те не го наричат война.  Спорната територия е по-голяма от тази на България.   Няма как да има вечни военни действия. 

Майдана е провокиран от про рускинационалисти платени от Кремъл.

Като осъзнаеш този факт ще осъзнаеш и кой е агресора.

Русия навря сънародниците си в Украйна в безмилостна война, а ти целуваш за**ка на Путин за това.

преди 2 минути, maxthon написа:

Е какво казах за страничните въпроси? На български ли обясних или на някой непонятен за теб език?

Искаше обяснение за конуса - получи го нали - сега че не ти харесва си е твой проблем. Надявам се чай-накрая ти се изясни в какво огромно заблуждение си бил до сега. С нетърпение очаквам следващото ти избухване. До тук се представи супер зле - надявам се да се представиш следващия път по-добре.

преди 9 минути, Звяра!!! написа:

Сигурно е точно така както ти казваш, а не както се твърди и е доказано!:giggle1:

Бандеровците твърдяха, че с две техни противокорабни ракети Нептун са потопили крайцера Москва.   Нищо не е доказано.   И защо не поразяват и други кораби от руския флот - вместо да се молят на Турция да им подсигурява морски коридори за транспорт по зърнените споразумения?

преди 19 минути, maxthon написа:

Чакай си колкото си искаш и каквото си искаш. Докато не представиш обективно доказателство за свален кинжал всякакви странични въпроси ще получават само и единствено среден пръст.

Как така са се извинили? Като показват бетонобойката вместо Кинжала. Добър опит, но не им се получи.

Спокойно , дишай дълбоко... СВО върви по план, аха аха ще влезете в Киев...  Само спокойно...

Загуби няма, мобилизация няма, икономиката на РФ задмина Германия.... Санкциите не работят, а ако работеха щяха да са "только на пользу" и допълнителен стимул за просперитет и развитие под вещото мъдро ръководство на вожда Во Пу ...... Земята е плоска, носена от слонове....

:giggle1:

преди 40 минути, kosyo написа:

Нямаме какво да кажем - много зле, много зле. А дето се вика съм си свалил гарда а то няма сила да удари. Давай да чуем твоето експретно мнение - ето тук няколко човека стоим и тръпнем с нетърпение. Как се насочва това нещо с бойна глава на върха- с някаква нова физика предполам?

Какво е по-добро от скарата на покрива. Руския отговор -  2 скари:

Fv2JpscWwAEsEV5?format=jpg&name=900x900

Къде се мята месото някой знае ли ?

Колко по-лесно щеше да е ако затваряха люковете като бягаха от машините.

FvzAly0WcAQXIi-?format=jpg&name=medium

преди 4 минути, BANKATA написа:

Майдана е провокиран от про рускинационалисти платени от Кремъл.

Като осъзнаеш този факт ще осъзнаеш и кой е агресора.

Браво бе - ти надминаваш дори русенския  Миро "Истината".   Маруся е от Донецк и нещата ми са ясни още отпреди 2013 година.  

преди 4 минути, attj написа:

Бандеровците твърдяха, че с две техни противокорабни ракети Нептун са потопили крайцера Москва.   Нищо не е доказано.   И защо не поразяват и други кораби от руския флот - вместо да се молят на Турция да им подсигурява морски коридори за транспорт по зърнените споразумения?

Защото черноморският флот на Русия е навярян в кучи г** някъде около Кавказ (Новоросийск, Сочи).

преди 1 минута, attj написа:

Браво бе - ти надминаваш дори русенския  Миро "Истината".   Маруся е от Донецк и нещата ми са ясни още отпреди 2013 година.  

Ако ти беше ясно щеше да си посипеш главата с пепел още март 2022г

преди 9 минути, attj написа:

Аз мога да ти кажа, но ти едвали ще проумееш нещо и затова ще ти отговоря със въпрос, за да си отговориш сам!

Защо Украинците трябва да поразяват други кораби и длъжни ли са да го правят след като никой не им е казал да правят нещо такова? Те могат да нанесат удари и по територията на РФ но не го правят, не се ли досещаш защо?

И как да не се доказа, нали руснаците го доказаха? Да ти припомня ли малко?

След като потопиха крайцлера Москва руснаците отричаха, че е потопен както сега отричат за ракетата кинжал. След това потвърдиха, че е потопен и обвиниха Киев за потапянето му! Казаха, че пробойна причинена от ракета "Тайфун" или "Нептун" мисля че беше по спомен, която е произведена в завод в Киев който те атакуваха вечерта и разрушиха!

преди 2 минути, attj написа:

Маруся е от Донецк и нещата ми са ясни още отпреди 2013 година.  

Даааа, на всички са ясни : https://ru.krymr.com/a/krym-2014-rossiya-okkupatsiya/31111879.html?fbclid=IwAR01AU6DYQ-KME36fYZXdXJ1Y2ad2vLyX5zCXw_oQ0W3KjDmqgQi5Giog7k

преди 56 минути, Звяра!!! написа:

Украйна получи оръжие, способно да порази Русия

Великобритания е доставила на Украйна множество крилати ракети "Сторм шадоу". По този начин украинските сили получават нов потенциал за удари с голям обсег преди очакваната контраофанзива срещу руските сили, съобщиха пред Си Ен Ен няколко високопоставени западни служители.

"Сторм шадоу" е крилата ракета със среден обсег на действие със стелт способности, разработена съвместно от Великобритания и Франция, която обикновено се изстрелва от въздуха. С обсег, надвишаващ 250 км, тя е съвсем близо до американските тактически ракетни системи "земя-земя", или ATACMS, за които Украйна отдавна настоява.

От решаващо значение е, че със "Сторм шадоу" може да бъде нанесен удар дълбоко в контролираната от Русия територия.

Западен служител заяви, че Обединеното кралство е получило уверения от украинското правителство, че тези ракети ще бъдат използвани само в рамките на украинската суверенна територия, а не в Русия.

Част от украинската суверенна територия е и полуостров Крим, за който Москва настоява, че е руски.

Ракетата "променя правилата на играта от гледна точка на обсега", заяви високопоставен американски военен служител, и дава на Киев възможности, които иска от началото на войната.

Разполагането на ракетите се случва в момент, когато украинските сили се подготвят да започнат контраофанзива, целяща да си върне окупираните от Русия територии в източната и южната част на Украйна.

Чудесно!  Задръстванията и опашките на кримския мост мисля ще стават все по големи :)  В посока Рашистан.

Чехия и те били дали самолети.

Хубавите новини мисля тепърва предстоят :) 

преди 40 минути, maxthon написа:

И на марсиански да ми дадеш същата новина, то оръжието предоставено сега на Украйна си е поредния гейм ченджър. Умно момче си (поне на претенции), ще разбереш на какво казват така.

А защо тогава Русите се затресоха?

Сега виждаш ли кой е флашивия и кой казва истината???

Сега какво ще кажеш, кой е умния и абе изложи се достатъчно днес!!! Аз ако съм на твое място от срам няма да се покажа един месец сигурно! Вчера и @glen стана за смях, свиквайте! Да не се научите следващия път кой казва истината!:cool:

Кремъл реагира "много негативно" на ракетите Storm Shadow в Украйна

Ето още един "game changer" на бойното поле - този път използван от украинците.

Всичко в името на удовлетворението на руZнаците.

3182720c-c2a7-41b1-9aa9-38ecee1e7267.jpe

Обединеното кралство потвърди дарението на крилати ракети Storm Shadow на Украйна 

От Ниам Кенеди и Линдзи Айзък от CNN в Лондон 

Обединеното кралство е дарило крилати ракети Storm Shadow на Украйна, потвърди британското министерство на отбраната в четвъртък.

Това следва ексклузивно съобщение на CNN по-рано в четвъртък, че Обединеното кралство е доставило на Украйна множество крилати ракети Storm Shadow, цитирайки разговори с високопоставени западни служители.

Дарението на ракетите Storm Shadow "допълва" системите с голям обсег, които преди това бяха подарени на Украйна, както и украинските собствени крилати ракети Neptune, каза Бен Уолъс пред законодателите в четвъртък.

„Дарението на тези оръжейни системи дава на Украйна най-добрия шанс да се защити срещу продължаващата бруталност на Русия, особено преднамереното насочване към украинска гражданска инфраструктура, което противоречи на международното право“, каза Уолъс в парламента. 

Всичкото чугун се размекна и съ изпокри? :giggle1:

Уж имаха неоспорими доказателства?:speak:

Аз си обещах да не съм толкова категоричен със фактите и истината, тух...:(

Карай, другия път няма да споря, ще се съгласявам на вашите измислици и ще ви вярвам.:P

Елате да си говорим, темата ще е по-ваш избор!!!:party4:

Хайде де, то бива срам ама нищо, ние си ви знаем а хилядата гости които ви четат няма да ви се смеят много.:cool:

Хайде за кинжала да поговорим? Какво беше нещо килата не ви харесваха ли какво, не помня. Елате, 700 кила устройват ли ви?:speak:

Ще ги сметнем и ще ги изчислим тези кила, ако трябва и чатбота ИИ ще питаме, ще се разберем, няма много да ви се смея.

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

Всичкото чугун се размекна и съ изпокри? :giggle1:

Уж имаха неоспорими доказателства?:speak:

Аз си обещах да не съм толкова категоричен със фактите и истината, тух...:(

Карай, другия път няма да споря, ще се съгласявам на вашите измислици и ще ви вярвам.:P

Елате да си говорим, темата ще е по-ваш избор!!!:party4:

Хайде де, то бива срам ама нищо, ние си ви знаем а хилядата гости които ви четат няма да ви се смеят много.:cool:

Хайде за кинжала да поговорим? Какво беше нещо килата не ви харесваха ли какво, не помня. Елате, 700 кила устройват ли ви?:speak:

MAX 12 от 20 км височина отвесно са си много - не всеки може да издържи.

преди 1 минута, kosyo написа:

MAX 12 от 20 км височина отвесно са си много - не всеки може да издържи.

Така е да, уникална ракета е била преди да я свалят.

А другия път трябва ли пак да я свалят или?

3-я штурмовая бригада успешно наступает под Бахмутом, у террориста пригожина (https://t.me/Pravda_Gerashchenko/70774) истерика

Сначала он жаловался, что позиции покинула 72-я бригада росармии, бросив важный плацдарм.

Теперь же ВСУ выбили оккупантов и в районе Хромово, где проходит "дорога смерти" до городка Часов Яр.

террорист возмущается, что за эти территории полегли десятки тысяч орков, а сейчас их банально отдают ВСУ.

"Те территории, которые кровью и жизнями наших боевых товарищей брались много месяцев, каждый день — проходя по десяткам или сотням метров — сегодня практически без боя бросаются теми, кто должен удерживать наши фланги".

То ли ещё будет!

https://t.me/Pravda_Gerashchenko/70807

@maxthon По въпроса за от вчера за оплакването към агенцията дето пуска грешни новини. Знаеш ли историята на тази табелка и къде точно стои дори и в момента? Познати имена нали.. Снимката е моя. мога да ти дам и точния адрес - днес докато рових за друго случайно ми попадна. Голям трол..

IMG_20210625_123957.jpg

преди 1 час, BANKATA написа:

Защото черноморският флот на Русия е навярян в кучи г** някъде около Кавказ (Новоросийск, Сочи).

Ако ти беше ясно щеше да си посипеш главата с пепел още март 2022г

Основната им  база е в Севастопол.  Още от 2014 година руснаците в Крим и в Донбас не желаят да са в Украйна.     Хартата на ООН им дава право на самоопределение.  Те са много повече от албанците в Косово.    А бандеровците решиха да ги водят насила в НАТО и в ЕС. Как да стане?   

преди 3 минути, kosyo написа:

По въпроса за от вчера за оплакването към агенцията дето пуска грешни новини. Знаеш ли историята на тази табелка и къде точно стои дори и в момента? Познати имена нали.. Снимката е моя. мога да ти дам и точния адрес - днес докато рових за друго случайно ми попадна.

Втори пожарен автомобил идва.

преди 44 минути, Звяра!!! написа:

А защо тогава Русите се затресоха?

Е чак да се затресоха. Иди там и виж дали е точно така. Такава позиция изразяват при всяка една подобна ситуация. И разбира се допълнителния коментар е, че това няма да повлиае на СВО. Всичко в случая ще приключи когато ракетите започнат да бъдат сваляни в небето над Украйна. А за това няма да има нужда от много време.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.