Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, BANKATA написа:

След като ти дадох доказателства, премина на лични обиди и стигна до спекулации. 

Зададох поредица от въпроси, на които  ти отговори с не. След това с действията си сам се издаваш, че не отговаряш искрено.  Не ме обвинявай за нещо, което сам правиш.

преди 3 минути, kosyo написа:

В никакъв случай не и  на върха, както твърдиш ти , малко зад него, скрит зад радиопрозрачния конус. Върха ти може и квадратен да е ако имаш желание. Така че това какъв бил върха е въпрос който може да го зададе първолак. На върха не стои бойната глава а сензори и още един куп неща  - може да видиш от онези схема дето ти дадох. Именно затова цвета на конуса е различен.

Още вода..... Ще стане наводнение и ще викаме пожарната да отводнява. А тя е скъп ресурс. Не я хаби толкова лесно.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

Още вода..... Ще стане наводнение и ще викаме пожарната да отводнява.

Давай де на гюме съм ти ... Стреляй смело..Избухни с пълна сила

преди 3 минути, BANKATA написа:

След като ти дадох доказателства, премина на лични обиди и стигна до спекулации. 

А като ви нарече някой "трол" почвате да се сърдите.

Такъв им е манталитета на чугуните и това им е практика да обиждат и спекулират!

Започнаха да заплашват съдиите които издадоха заповед за ареста на Путин! Защо ли не се изненадвам като знам, че това е типично за тях.

Русия заплаши съдиите, наредили ареста на Путин

Следственият комитет на Руската федерация скоро ще обяви за издирване съдиите от Международния наказателен съд, издали заповед за ареста на Владимир Путин.

Това съобщи ръководителят на ведомството Александър Бастрикин, цитиран от РАИ „Новости”.

„След това Следственият комитет много бързо образува наказателно дело срещу председателя и трима съдии, които активно повлияха на приемането на това решение. Скоро, скоро ще ги обявим за издирване”, каза Бастрикин на интернационален правен форум в Санкт Петербург.

Предварителен състав на Международния наказателен съд, чиято юрисдикция Русия не признава, на 17 март издаде заповед за ареста на руския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова.

Съдът прие, че „има разумни основания да се смята, че заподозрените носят отговорност за военното престъпление - незаконно депортиране на население и за незаконно прехвърляне на хора от окупирани райони на Украйна към Руската федерация, в ущърб на украинските деца”.

преди 4 минути, kosyo написа:

Давай де на гюме съм ти ... Стреляй смело..

Тук се обърка, при това много. Ти си този, който трябва да стреля и да обясни как бетонобойката на Кличко е влезнала в Кинжала.

Украйна получи оръжие, способно да порази Русия

Великобритания е доставила на Украйна множество крилати ракети "Сторм шадоу". По този начин украинските сили получават нов потенциал за удари с голям обсег преди очакваната контраофанзива срещу руските сили, съобщиха пред Си Ен Ен няколко високопоставени западни служители.

"Сторм шадоу" е крилата ракета със среден обсег на действие със стелт способности, разработена съвместно от Великобритания и Франция, която обикновено се изстрелва от въздуха. С обсег, надвишаващ 250 км, тя е съвсем близо до американските тактически ракетни системи "земя-земя", или ATACMS, за които Украйна отдавна настоява.

От решаващо значение е, че със "Сторм шадоу" може да бъде нанесен удар дълбоко в контролираната от Русия територия.

Западен служител заяви, че Обединеното кралство е получило уверения от украинското правителство, че тези ракети ще бъдат използвани само в рамките на украинската суверенна територия, а не в Русия.

Част от украинската суверенна територия е и полуостров Крим, за който Москва настоява, че е руски.

Ракетата "променя правилата на играта от гледна точка на обсега", заяви високопоставен американски военен служител, и дава на Киев възможности, които иска от началото на войната.

Разполагането на ракетите се случва в момент, когато украинските сили се подготвят да започнат контраофанзива, целяща да си върне окупираните от Русия територии в източната и южната част на Украйна.

Тук се обърка, при това много. Ти си този, който трябва да стреля и да обясни как бетонобойката на Кличко е влезнала в Кинжала.

Хайде де кажи според тебе къде е . Давай постави ме на място - гледам имаш желание - само аргументи ти трябват.. Давай

току-що, Звяра!!! написа:

Украйна получи оръжие, способно да порази Русия

На тези неща от миналата година им казват game changer-и. И нито едно такова всъщност не е такова.

преди 2 минути, kosyo написа:

Хайде де кажи според тебе къде е .

Според мен..... трябва ти да кажеш къде е. Ти си поддръжника на "сваления" кинжал, който всъщност не е.

преди 7 минути, maxthon написа:

На тези неща от миналата година им казват game changer-и. И нито едно такова всъщност не е такова.

Кое е от миналата година?

Ако говориш за новината, ТЯ Е ОТ ПРЕДИ 12 МИНУТИ публикувана!!!

Всичкото ви е такова лъжливо и измислено което го пишете, и само вие си вярвате.

https://www.vesti.bg/sviat/ukrajna-poluchi-oryzhie-sposobno-da-porazi-rusiia-6167914

11 май 2023, 15:50

току-що, maxthon написа:

Според мен..... трябва ти да кажеш къде е. Ти си поддръжника на "сваления" кинжал, който всъщност не е.

Нямаме какво да кажем - много зле, много зле. А дето се вика съм си свалил гарда а то няма сила да удари. Давай да чуем твоето експретно мнение - ето тук няколко човека стоим и тръпнем с нетърпение. Как се насочва това нещо с бойна глава на върха- с някаква нова физика предполам?

Какво е по-добро от скарата на покрива. Руския отговор -  2 скари:

Fv2JpscWwAEsEV5?format=jpg&name=900x900

Къде се мята месото някой знае ли ?

преди 2 минути, maxthon написа:

Ставаш за смях на всяка тема за която напишеш нещо, не разбра ли, загубихте войната.

На какъв език искаш да ти го преведа за да го разбереш? Ти че не си способен да го проумееш е ясно, но така стоят нещата, примири се. ЗАГУБИХТЕ!!!

преди 23 минути, Звяра!!! написа:

Нещо като теб и мисленето ви!

Руснаците вече загубиха войната, не знам защо и докъде мислят да стигнат. Заплашват световния мир с военните си действия а вие за някъв кинжал се тресете.

Мисленето ми си е наред.  Преди години не бих повярвал, че тези събития може някога да се случат.  Всичко е тръгнало от Майдана на бандеровците, а заради тях няма да се рискува световния мир.    Скоро всички страни в НАТО ще се осъзнаят.  Няма да имат друг разумен избор.   Трябва да се сключи някакъв мир - като се разделят враждуващите в Украйна хохли и москали.   Югоизточна Украйна няма как да бъде в Бандеристан.   Тези проблеми са сродни и далеч по-обемни от онези например в Косово.     Това е целта  на управниците  в Кремъл.  Те не го наричат война.  Спорната територия е по-голяма от тази на България.   Няма как да има вечни военни действия. 

преди 2 минути, Звяра!!! написа:

Ако говориш за новината, ТЯ Е ОТ ПРЕДИ 12 МИНУТИ публикувана!!!

Явно и ти ще ходиш при учителката спомената наскоро за някой урок по четене с разбиране. За да не се наложи сега ще повторя. На всяко едно ново, модерно, супер оръжие предоставено на Украйна от миналата година насам се наричат game changer-и. Сегашното е просто поредното такова. Сега разбра ли или да потретвам?

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Ставаш за смях на всяка тема за която напишеш нещо, не разбра ли, загубихте войната.

Знам, знам оня изкуфялия старец си пази топлото кресло на Брюкселски чиновник и говори странни работи. Мъжки вариант на мажоретка да не може да спре поддръжката, че работата зле. Иначе до родната му Испания ще има само сърп и чукове. Пълен идиот. Ама какво да правим не сме го избрали, а някой го е назначил.

Явно и ти ще ходиш при учителката спомената наскоро за някой урок по четене с разбиране. За да не се наложи сега ще повторя. На всяко едно ново, модерно, супер оръжие предоставено на Украйна от миналата година насам се наричат game changer-и. Сегашното е просто поредното такова. Сега разбра ли или да потретвам?

Ооооо, ама разбира се!

Забравих, че всичко което си въобразяваш е истина!:giggle1:

преди 8 минути, kosyo написа:

Нямаме какво да кажем - много зле, много зле. А дето се вика съм си свалил гарда а то няма сила да удари. Давай да чуем твоето експретно мнение - ето тук няколко човека стоим и тръпнем с нетърпение. Как се насочва това нещо с бойна глава на върха- с някаква нова физика предполам?

Ало, пожарната ли е? Тук има малко наводнение. Бихте ли.....?

преди 3 минути, attj написа:

Югоизточна Украйна няма как да бъде в Бандеристан.

Kъде ще бъде и къде трябва да бъде, не го решава нито Киев, нито масква. Тези неща се решават единствено от USA!

преди 4 минути, attj написа:

Няма как да има вечни военни действия. 

Защо да няма?

току-що, maxthon написа:

Ало, пожарната ли е?

Чакаме експертното мнение  - къде е бойната глава и как става насочването ако е на върха. За неразбралите параметрите са  - МАХ 12 , отвесно пускане , 20 км височина .

Човека от задните редове вика че няма да издържиш на натоварването, ама според мен си стабилен. 

преди 18 минути, NewRedDragon написа:

Kъде ще бъде и къде трябва да бъде, не го решава нито Киев, нито масква. Тези неща се решават единствено от USA!

Вече е приключено с еднополюсния свят и със световното лидерство на САЩ.  В БРИКС е решено.

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Защо да няма?

Примерно могат да свършат укропитеците. Но както вече сам отбеляза ще намериш от някъде незнайно как още. Внимавай да не се наложи да ти сложат шевронче на укропитек.

преди 15 минути, maxthon написа:

Като Кинжала няма друга на света.
Украинците се извинили за сваления Кинжал, не знаели че е безаналогова и неуловима. :giggle1:

преди 4 минути, kosyo написа:

Чакаме експертното мнение  - къде е бойната глава и как става насочването ако е на върха. За неразбралите параметрите са  - МАХ 12 , отвесно пускане , 20 км височина .

Човека от задните редове вика че няма да издържиш на натоварването, ама според мен си стабилен. 

Чакай си колкото си искаш и каквото си искаш. Докато не представиш обективно доказателство за свален кинжал всякакви странични въпроси ще получават само и единствено среден пръст.

Украинците се извинили за сваления Кинжал, не знаели че е безаналогова и неуловима. :giggle1:

Как така са се извинили? Като показват бетонобойката вместо Кинжала. Добър опит, но не им се получи.

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Украинците се извинили за сваления Кинжал

Че тя ракетата може и сама да е паднала.  Един дрон на бандеровците как се заблуди и се взриви чак в Хърватия.

преди 16 минути, maxthon написа:

Знам, знам оня изкуфялия старец си пази топлото кресло на Брюкселски чиновник и говори странни работи. Мъжки вариант на мажоретка да не може да спре поддръжката, че работата зле. Иначе до родната му Испания ще има само сърп и чукове. Пълен идиот. Ама какво да правим не сме го избрали, а някой го е назначил.

4 hr 9 min ago

CNN Exclusive: Britain has delivered long-range "Storm Shadow" cruise missiles to Ukraine ahead of expected counteroffensive, sources say

The United Kingdom has supplied Ukraine with multiple Storm Shadow cruise missiles, giving Ukrainian forces a new long-range strike capability in advance of a highly anticipated counteroffensive against Russian forces, multiple senior Western officials told CNN. 

The Storm Shadow is a long-range cruise missile with stealth capabilities, jointly developed by the UK and France, which is typically launched from the air. With a firing range in excess of 250km, or 155 miles, it is just short of the 185-mile range capability of the US-made surface-to-surface Army Tactical Missile Systems, or ATACMS, that Ukraine has long asked for

Critically, the Storm Shadow has the range to strike deep into Russian-held territory in Eastern Ukraine. A Western official told CNN that the UK has received assurances from the Ukrainian government that these missiles will be used only within Ukrainian sovereign territory and not inside Russia. UK officials have made frequent public statements identifying Crimea as Ukrainian sovereign territory, describing it as "illegally annexed." 

The missile is "a real game changer from a range perspective," a senior US military official told CNN and gives Kyiv a capability it has been requesting since the outset of the war.  As CNN has reported, Ukraine's current maximum range on US-provided weapons is around 49 miles.

The deployment of the missiles comes as Ukrainian forces prepare to launch a counteroffensive intended to retake Kremlin-held territory in the eastern and the southern parts of the country.

Източник: CNN

Цялата новина е в линка!!!

https://edition.cnn.com/2023/05/11/politics/uk-storm-shadow-cruise-missiles-ukraine/index.html#:~:text=The Storm Shadow is a,typically launched from the air.

Сега аз задавам въпроса! Кое е "game changer-и"?

преди 7 минути, attj написа:

Че тя ракетата може и сама да е паднала.  Един дрон на бандеровците как се заблуди и се взриви чак в Хърватия.

Сигурно е точно така както ти казваш, а не както се твърди и е доказано!:giggle1:

Сега аз задавам въпроса! Кое е "game changer-и"?

И на марсиански да ми дадеш същата новина, то оръжието предоставено сега на Украйна си е поредния гейм ченджър. Умно момче си (поне на претенции), ще разбереш на какво казват така.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.