Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Безаналогово :giggle1:

Бахмут, към 13.00 ч на 14.05.2023 г.
Украинската армия разширява буферната зона около града в южна и северна посока.
Артилерията методично поразява намиращите се в града руски подразделения.
Към града от изток са се приближили 2 роти "кадировци" със задача да разстрелват бягащите руснаци.
Според руското МО, в Бахмут са загинали двама руски полковника.
Командващия по политическата част Евгений Бровко и Вячеслав Макаров, загинал в бой.
Според независими източници Макаров е убит от подчинените си. Поради тази причина са изпратени кадировци.
Украински оператор на дрон води руски войник на безопасно място, след като се е предал близо до Бахмут

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 33 минути, miro20 написа:

Рашистките медии не са "всички" .

Е кой ти говори за руски медии? Само един пример за употреба на думата сепаратисти мисля, че е достатъчен? Останалите 1000 и сам може да намериш за да се получи и любимата ти цифра.

преди 35 минути, miro20 написа:

Та нали това обяснявам че в Донбас няма такива които са искали сепаратизъм .

Е след като няма защо пишем тогава (2014г.) за сепаратисти и за тяхна кауза? Тогава ли са писали неистина или сега в твое лице?

преди 7 минути, maxthon написа:

Е кой ти говори за руски медии? Само един пример за употреба на думата сепаратисти мисля, че е достатъчен? Останалите 1000 и сам може да намериш за да се получи и любимата ти цифра.

В случая наричат именно назначените и/или  пратени от Москва "сепаратисти" ,които са  външно назначени.

Пак се заяждаш за думата, а не за реалността описана "на терен" от командира водещ цепенето на територии и "независимости".

Хайде да те упесня в търсенето на думата.

Би ли ми показала употреба на тази дума за лидери, движения и партии  в Крим и Донбас ПРЕДИ рашистката агресия преди март 2014 г  ?

И колко е тази бройка ?

Мерси рпедварително .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Въпреки непрестанното хленчене на Пригожин, Вагнер отново напредна в последните райони на Бахмут:

2077fd14-311a-4568-adcb-4c75ea70221a_128

🔥ЧВК "Вагнер" напредна 130 метра и превзе 28 високи сгради, превърнати в крепости в укрепения район "Гнездо" в Бахмут, на въоръжените сили на Украйна са останали 20 високи сгради

Е. Пригожин

– „Днес подразделения на ЧВК „Вагнер“ се придвижиха до 130 м в така нареченото „Гнездо“ и около него

- Щурмови групи на ЧВК заеха 91 000 метра

- Под контрола на украинските сили остава - 1,69 кв. км от Бахмут.

- През деня бяха освободени 9 високи сгради, под контрола на бойците на оркестъра - 28 високи сгради, под контрола на Въоръжените сили на Украйна - 20

„Щурмовите групи продължават да изпълняват задачи за окончателното превземане на Бахмут, а също така работят по фланговете, където трябваше да останат, за да потиснат опитите за пробив“

преди 2 минути, glen написа:

Вагнер отново напредна

Браво ! превзехте още два тротуара !

До Киев не остана

преди 16 минути, miro20 написа:

В случая наричат именно назначените и/или  пратени от Москва "сепаратисти" ,които са  външно назначени.

В случая никъде няма написано, че някой е назначен и/или изпратен. Коя дума от статията си е преведе като някоя от тези две думи, които употреби? Ако искаш все пак да ти дам и още няколко статии, където пише за сепаратизъм и без наличието на "назначен" и "изпратен", а ти може да се пробваш да обясниш и там как пише нещо, което не е вярно? Не е вярно защото липсва. Когато говориш за назначения и изпращания това не трябва да почива на вътрешно усещане, а на точни и кокретни факти.

преди 16 минути, miro20 написа:

Би ли ми показала употреба на тази дума за лидери, движения и партии  в Крим и Донбас ПРЕДИ рашистката агресия преди март 2014 г  ?

След като ние тук ги определяме като такива не виждам каква ти е логиката в Крим и Донбас да желаят сами да се нарекат по този начин. Желанията са си ги изразили много добре.

преди 5 минути, miro20 написа:

Браво ! превзехте още два тротуара !

Както каза Гонсало Лира, руснаците трябва да поддържат войната възможно най-скучна

преди 10 минути, glen написа:

Въпреки непрестанното хленчене на Пригожин, Вагнер отново напредна в последните райони на Бахмут:

2077fd14-311a-4568-adcb-4c75ea70221a_128

🔥ЧВК "Вагнер" напредна 130 метра и превзе 28 високи сгради, превърнати в крепости в укрепения район "Гнездо" в Бахмут, на въоръжените сили на Украйна са останали 20 високи сгради

Е. Пригожин

– „Днес подразделения на ЧВК „Вагнер“ се придвижиха до 130 м в така нареченото „Гнездо“ и около него

- Щурмови групи на ЧВК заеха 91 000 метра

- Под контрола на украинските сили остава - 1,69 кв. км от Бахмут.

- През деня бяха освободени 9 високи сгради, под контрола на бойците на оркестъра - 28 високи сгради, под контрола на Въоръжените сили на Украйна - 20

„Щурмовите групи продължават да изпълняват задачи за окончателното превземане на Бахмут, а също така работят по фланговете, където трябваше да останат, за да потиснат опитите за пробив“

91000 метра, по малко от една десета част от квадратен километър. По малко от една шест милионна част от Украйна.

преди 43 минути, Митко Вълчев написа:

Няма да схванеш. Но в Косово коя външна сила навлезе с войските, под предлог, че това са си косоварите?

Пак сте излъгани.   При автономия на Донецк-Луганск нямаше да са необходими военни операции.  Щеше да е налице някакво  отделяне като на Косово от Сърбия.  Нямаше толкова много хора да са загинали и пострадали.   Пак нямаше да го признават в света и  какво от това?  Заради ината на бандеровците усложненията още ще продължават.   А повечето донски казаци като типични сепаратисти временно са се изселили от Донбас в Русия.  Кое не е ясно на Коковци и Мировци?  

преди 1 час, miro20 написа:

Мачкай го като мен. Прецизно и методично :)  Това го побърква.

Мачкаш на баба ти гащите :) Побъркахте се вече. Още малко ви остана продажни соросиодални тролове. Нямате място в България.

преди 1 час, glen написа:

Скок на радиация в Украйна, след като руска ракета удари склад за боеприпаси - обеднен уран!

Експлозията, която разтърси Хмелницки от руския ракетен удар, беше много голяма. Видео на експлозията, допълнено с действителни сирени за въздушна атака, които са звучали по това време:

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/Khmelnystki-Blast-Video-DU-Ammo-Hit.mp4

Много малко гама радиация идва от обеднен уран. Като такъв, този ясен скок в гама радиацията в Хмелницки показва, че е имало много голям запас от боеприпаси с обеднен уран, които са били унищожени, разпространявайки уранов прах във въздуха.

За сравнение, градовете Тернопол, Хмилник и Новая Ушица останаха на нормалните си базови нива на радиация. Това показва, че аномалията в Хмелницки наистина е пик и потвърждава твърдението, че запасите в Хмелницки са съдържали боеприпаси с обеднен уран.

Браво - аз казах ли ви аз ,а . Сега остава и да е вярно:

FwJ7_DOXwAUkhm5?format=jpg&name=medium

FwJ7i9HWYAIa5Ts?format=png&name=small

Тук сте най-захлупените червеноармейци , но аз си ви обичкам. Само така

преди 2 минути, kosyo написа:

Браво - аз казах ли ви аз ,а . Сега остава и да е вярно:

Запада и САЩ са виновни за радиацията, като изпращат на протежето и предателя на украинския народ зеленски такива боеприпаси.

Сега ще видите кон боб яде ли :)

преди 1 час, maxthon написа:

При това гасиха и пожара с робот. Явно си знаят какво е имало там.

Знам че и ти знаеш но не искаш да ни кажеш..Хайде усещам желанието ти - отдай му се

току-що, vpvelev написа:

Запада и САЩ са виновни за радиацията, като изпращат на протежето и предателя на украинския народ зеленски такива боеприпаси.

Предаде ли вече пералнята си за резервни части на руска безналогова техника? За радиацията - има там едни централи наблизо - все има нейде онлайн датчик за радиацията да видиш как е днес. Може пък магнитните бури да са причината ,а?

Очаквам след малко да изпратят цялата пасмина от продажни тролове тука, да се разпенят и да плюят по РУСИЯ.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Очаквам след малко да изпратят цялата пасмина от продажни тролове тука, да се разпенят и да плюят по РУСИЯ.

Въпроса е къде на запад или на изток ще ни пратят?

току-що, kosyo написа:

Въпроса е къде на запад или на изток ще ни пратят?

Не искам да те плаша, но американците знаят как да се отърват от лакеите, които са им помагали. Уморените ( и не нужни вече) коне....

Спокойни дишайте.. Без паника моля. Оръжието дето се доставя няма да допринесе съществено за СВО..

преди 5 минути, kosyo написа:

Оръжието дето се доставя няма да допринесе съществено за СВО..

Напротив. Много съществено ще допринесе да се стигне по-бързо до последния украинец.

преди 8 минути, kosyo написа:

Тук сте най-захлупените червеноармейци , но аз си ви обичкам. Само така

Това, че някъде нивото на фона е константно (нормално) около 140, не означава, че и на друго място на платетата е нормално. Особено когато странно се вдига с 40% нивото фона точно когато е ударен склада. Гасенето на пожара с робот също косвено предполага именно причина да се използва, а не просто, че е наличен на място. Данните за града също така са взети от метеорологичната станция в града, а вероятността да се намира наблизо до експлозията е малка.

преди 20 минути, vpvelev написа:

Още малко ви остана продажни соросиодални тролове. Нямате място в България.

А така Комунистке, беснеей на село :giggle1:

преди 6 минути, kosyo написа:

Оръжието дето се доставя няма да допринесе съществено за СВО..

Някой производител на украински знамена ще събере пачка пари за съжаление.

преди 4 минути, maxthon написа:

Това, че някъде нивото на фона е константно (нормално) около 140, не означава, че и на друго място на платетата е нормално. Особено когато странно се вдига с 40% нивото фона точно когато е ударен склада. Гасенето на пожара с робот също косвено предполага именно причина да се използва, а не просто, че е наличен на място. Данните за града също така са взети от метеорологичната станция в града, а вероятността да се намира наблизо до експлозията е малка.

Да де и аз това казвам защо този скок е само в руските източници - басирам се че имаш някакво обяснение? И ако искаш можеш да кажеш как се гаси пожар в склад за боеприпаси - в цивилизацията имам в предвид. Знам че в РуZия е както каже партията и родината.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.