Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Ако не сте изгледали клипчето от предния ми пост - пукнал е джордж шорош - вдъхновител на една камара подпиндосники. И тук се намират, само не знам дали са облажили. Една злина по - малко за света.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 часа, andiay написа:

... никой и нищо не защитавам.....

и само ватенките са съгласни с теб :laughing5:

току-що, Филипов написа:

Ако не сте изгледали клипчето от предния ми пост - пукнал е джордж шорош - вдъхновител на една камара подпиндосники. И тук се намират, само не знам дали са облажили. Една злина по - малко за света.

Явно пише от онзи свят вече:

преди 16 минути, miro20 написа:

Ами хайде да видим . Кога е Антимайдана и какви сепаратистки искания са имали ?

Давай с примерите преди март 2014 г .

Тест за Миро - кога забраниха в Украйна  обучението на първолаците на руски език, например в област Запорожие!  Има кои да ми помагат с въпроси, нека проверим нивото на информираност.  Русофобията доведе до АнтиМайдан.

преди 2 минути, Филипов написа:

....пукнал е джордж шорош ...

е ся вече остават наистина само три дни, докато превземете Киев. 😄

току-що, Филипов написа:

Филя во Плевен кога заминавате да ридаете за вожда Лукашенко с парфюмираните тоалетни :giggle1:

преди 1 минута, kosyo написа:

Явно пише от онзи свят вече:

ъ - язък. 😥

току-що, insec написа:

е ся вече остават наистина само три дни, докато превземете Киев. 😄

Първо трябва да оплачат Лукашенко, че май Путя му е сипал от оня специалния чай :giggle1:

преди 21 минути, Coco1 написа:

Поне се разпознаваш :giggle1:

А ти и за това даже нямаш акъл. Да се разпознаеш :)

преди 8 часа, maxthon написа:

Всякъв вид фобия е грешка. А при някои в момента може и да не е само към Русия.

Само един руски трол може да сложи под един знаменател руската култура  и  изкуство  с ТЪПАКА и неговата клика под името русофобия.

преди 1 час, maxthon написа:

На тебе не ти е ясно какво значи около? Нямаш извинение, че четеш избирателно и разбираш съответно също избирателно.

Всеки може да прецени дали това е фалшива новина или не нали? Тоест няма нужда ти да им повтаряш по n пъти какво е.

Що направо не кажеш "около първата половина на месеца". Да не се окаже, че ти самият не знаеш кога е станало даже :D

преди 1 час, miro20 написа:

И все пак, настоявам да видим кога и какви сепаратистки настроения и ЖЕЛАНИЯ наместните е имало /преди анексиите ивойната/  на подобие намноооого други етнически, национални, религиозни и всякакви сепаратисти по света.

Настоявай си колкото си искаш. Майдан, Антимайдан и накрая се обявени двете републики. Какво означава отделянето им ако не  сепаратизъм?

преди 1 час, miro20 написа:

И му обясних че няма как назначени от Москва да правят "искания" ,тъй като са пратени  от самите тях, от Кремъл.

Над 90% в окупираните територии т.нар. ЛДНР са назначени да управляват  ВЪНШНИ руснаци , пратени от Москва и др региони . И военни, и в администрацията и всякакви институции каквито има .

Е то хубаво повтаряш като разваления грамофон, че са назначени, но някъде да пише от кого са назначени? Обикновено това става чрез нарочен документ. Нещо да имаш да покажеш по този повод?

Захарченко - май е външен? Пушилин също?  Плотницки явно и той? Пасечник - да допълне 4-ка за белот. Айде не приказвай глупости на кг. Онзи ден рязко ти се наложи да замълчиш с банките.....

В последните 10 мин си играя с данните за радиацията и явно са избухнали на доста места атомни бомби:

Мелитопол така един скок по съшото време, Бердянск

Гледам и Варна, нос Емине не е ги е пропуснало на 9 май( от деня на победата ще да е  )

Плевен и той тогава (това обяснява избухванията на хората от там)

А София на 10 направо си ..е.. ма..ката

@maxthon - дай моля те обяснение - много странно нали?

Тук е източника ако не ти се намира под ръка - https://remap.jrc.ec.europa.eu/Advanced.aspx

@glen - виж там около тебе как е че направо страх ме побива вече - да си пия ли хапчетата или да изчакам малко?

преди 8 минути, maxthon написа:

Е то хубаво повтаряш като разваления грамофон, че са назначени, но някъде да пише от кого са назначени? Обикновено това става чрез нарочен документ. Нещо да имаш да покажеш по този повод?

Я, пропуснал съм когато си показал документа, с който американците са упълномощили взривяването на газопровода, за който постоянно тръбиш. Ще ми го покажеш ли отново ? 

преди 9 минути, kosyo написа:

да си пия ли хапчетата или да изчакам малко?

Изчакай, изчакай. Той и папагала коко1 не си пие редовно хапчетата и виж докъде я докара завалията :)

преди 5 минути, vpvelev написа:

Изчакай, изчакай. Той и папагала коко1 не си пие редовно хапчетата и виж докъде я докара завалията :)

ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ - ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА ЧЕ НЕ ОСТАНА  - РАДИАЦИЯТА ЩЕ НИ УБИЕ!!! Освен ако не вземат да се бием срещу братята РуZнаци в Украйна. Тогава ще ни убие скуката от руската пропаганда.

P.S намерих най-радиоктивните места в Европа в момента - Португалия и Беларус. Ако се намирате в Брагин (Беларус) или в Reboleiro( Португалия) - беше ми приятно че ви познавам

преди 49 минути, (__._.__) написа:

Тези ракети могат да се изтрелват както от въздуха така и от земята!

Прочети, прочети да не се излагаш и ти!

Ти къде прочете в линка, че въпросната крилата ракета може да се изстелва от земята? Говори се, че търсят ракати, които могат да се изстрелват от земя, море или (or) въздух с разни параметри на обсег и боен заряд. Никъде не е описано, че само един продукт трябва да отговаря на условията. Няма и как да го направи. Няма оръжие в света, което да е направено да се изстрелва от земя, море или въздух. Четете ги тия статии нормално и без излишни интерпретации.

преди 27 минути, bigiadri написа:

ТЪПАКА

Колкото пъти го пишеш и се убеждавам, че говориш в първо лице, единствено число. Не само го казваш, но го и показваш защо е така.

преди 17 минути, kosyo написа:

Тук е източника ако не ти се намира под ръка - https://remap.jrc.ec.europa.eu/Advanced.aspx

Е аз от къде ти дадох резултата за Хмелницки и Тернопол? Топлата вода вече сме я открили.... Ако все пак си решил да провериш колко е радиационния фон близо до детонация на атомна бомба може да се кандидатираш за тестова бройка и да покажеш, че в Хмелницки не е такава, а нещо друго. Но пък какво да те правим. Имаш навика да захапеш нещо и да караш до втръсване. Лъжа, истина на кой му пука....

преди 4 минути, maxthon написа:

Ти къде прочете в линка, че въпросната крилата ракета може да се изстелва от земята? Говори се, че търсят ракати, които могат да се изстрелват от земя, море или (or) въздух с разни параметри на обсег и боен заряд. Никъде не е описано, че само един продукт трябва да отговаря на условията. Няма и как да го направи. Няма оръжие в света, което да е направено да се изстрелва от земя, море или въздух. Четете ги тия статии нормално и без излишни интерпретации.

:bye1:Мен си цитирал? Да не си се объркал нещо? :speak:

Сигурен ли си, че искаш със мен да спориш?:popcorn2:

Storm Shadow е крилата ракета с голям обсег със стелт способности, разработена съвместно от Обединеното кралство и Франция, която обикновено се изстрелва от въздуха. С обсег на стрелба над 250 км, или 155 мили, това е малко по-малко от способността за обхват от 185 мили на армейските тактически ракетни системи земя-земя, произведени в САЩ, или ATACMS, които Украйна отдавна изисква.

От решаващо значение е, че Storm Shadow има обхват да удари дълбоко в контролираната от Русия територия в Източна Украйна. Западен служител каза пред CNN, че Обединеното кралство е получило уверения от украинското правителство, че тези ракети ще бъдат използвани само на украинска суверенна територия, а не в Русия. Служители на Обединеното кралство правят чести публични изявления, в които идентифицират Крим като украинска суверенна територия, описвайки го като „незаконно анексиран“.

преди 21 минути, kosyo написа:

Гледам и Варна, нос Емине не е ги е пропуснало на 9 май( от деня на победата ще да е  )

Гледаш, ама не виждаш, че става дума за разлики от 5-10%.

преди 1 час, Coco1 написа:

Бабо нямаш ли работа по двора :giggle1:

Днес има дъждовен  😄

преди 1 минута, maxthon написа:

.....

Нали заради точно тези ракети Зеленски иска разрешение от ЕС да нанася удари по територията на РФ?

Германците са съгласни, очаква се и другите да разрешат!:popcorn2:

преди 7 минути, (__._.__) написа:

Мен си цитирал? Да не си се объркал нещо? :speak:

Сигурен ли си, че искаш със мен да спориш?:popcorn2:

Storm Shadow е крилата ракета с голям обсег със стелт способности, разработена съвместно от Обединеното кралство и Франция, която обикновено се изстрелва от въздуха. С обсег на стрелба над 250 км, или 155 мили, това е малко по-малко от способността за обхват от 185 мили на армейските тактически ракетни системи земя-земя, произведени в САЩ, или ATACMS, които Украйна отдавна изисква.

От решаващо значение е, че Storm Shadow има обхват да удари дълбоко в контролираната от Русия територия в Източна Украйна. Западен служител каза пред CNN, че Обединеното кралство е получило уверения от украинското правителство, че тези ракети ще бъдат използвани само на украинска суверенна територия, а не в Русия. Служители на Обединеното кралство правят чести публични изявления, в които идентифицират Крим като украинска суверенна територия, описвайки го като „незаконно анексиран“.

Дал си линк и твърдение под него, което не може да се прочете в линка. Днеска ви е голям навик да го правите това. Колкото до ракетата. Обикновено не се изстрелва от въздуха, а само от там. Колкото до стелт. Може да е имало ефект от него до събирането на малко данни от радарното сканиране. Като чуеш стелт, това не означава невидима ракета. Ако беше такава нямаше да се налага да се пускат с нея и други в качеството си на примамка. Още повече за да ударят в Луганск мястото на пуск на ракетите в момента е абсолютно едно и също и това също подпомага откриване и неутрализаране. Всъщност нещо подобно се случи и с предния game changer - Himars.

току-що, maxthon написа:

Гледаш, ама не виждаш, че става дума за разлики от 5-10%.

Италия човек - 50 % скок. Това няма да го видите в новините!!! Там с какво удариха. Нали се разбрахме - там вече по една бомба във всяка една локация. Ама защо и италинците. Смятах да ходя лятото там сега трябва да търся противорадиационен костюм - намира ли ти се някой под ръка?

image.png.fa5e9f4ea68f82703036343914de5619.png

преди 1 минута, maxthon написа:

Дал си линк и твърдение под него, което не може да се прочете в линка. Днеска ви е голям навик да го правите това. Колкото до ракетата. Обикновено не се изстрелва от въздуха, а само от там. Колкото до стелт. Може да е имало ефект от него до събирането на малко данни от радарното сканиране. Като чуеш стелт, това не означава невидима ракета. Ако беше такава нямаше да се налага да се пускат с нея и други в качеството си на примамка.

На мен ли го казваш това или се прозяваш?

Къде съм казал нещо за СТЕЛТ а?

Миналия ден ти казах нещо за ракетите, забрави ли го?

Щи припомня, казах че всяка ракета е уязвима за сваляне когато лети на ниска височина, където не може да развие висока скорост!!! Независимо как се казва ракетата, кинжал или томахоук или шадоу!!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.