Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, kosyo написа:

Всъщност обърках - повишението е 2-но, не е 50 процента.

Всъщност, аз нямам абсолютно нищо против рашистките фейкомети да си плямпат малоумната пропаганда.

Нека са поразили 10 ядрени склада, нека са унищожили 500 леопарда, 500 хаймерси , 500 далекобойни английски ракети , 100 системи пейтриът  и т.н. и т.н.

Важното е резултата на фронта.

А той е " отрицателно настъпление" от рашистите, "обърнато настъпление в бяг "   итн. и т.н.  :)

Реално най големите страхове от украинското контранастъпление се разпространяват от руски източници.

Ама кога, ама почна, ама не почна, ама спрели го , ама тотака онака, а от украинците - нищо  :) 

Пригожин и авангарда на рашистите - Вагнер - рев до небесата... чуди се вече кого как да псува заради неуспехите и провалите  .

Кеф !

Паниката е изцяло в рашистка страна,  и това няма как да не ме радва :) 

Пък нека макстонките си плямпат простотиите и пропагандата .

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, kosyo написа:

Не смея човек - чакам да ми кажат какво му е на времето там, че двойно се вдига радиацията.

Като гледам как се вдига радиацията по света, то май до Чернобил е най-ниска :)

Ама как да не смееш. Взимай ги всички. Радиацията отдавна ви е занулила умствено :)

преди 15 минути, kosyo написа:

Всъщност обърках - повишението е 2-но, не е 50 процента.

Идеята да коментираш градовете в Украйна, а не носиш от нови дерета вода. Освен в Италия да бяхме проверили в Индия или някъде на високо (примерно Хималаите). Това е доста често срещан метод от твоя страна да обясниш нещо с друго, което няма нищо общо. Доста напомнящо на Х-29, но все тъй грешно.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

БКП юнайтед

То и ти си там. Партийната книжка върна ли я или се деполитизира само по вътрешно усещане?

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

БКП юнайтед

Не разбирам, това на краварски език ли е, преведи го.

преди 44 минути, attj написа:

Та той беше в Пекин да сключва договори в юани.  Вече свиква с БРИКС.   

Това къде го прочете в правда ру или поглед инфо?

преди 25 минути, vpvelev написа:

Взимай и другите тролове с тебе.

Съмнявам се, да му е приятно в компанията на ватници с промити мозъчета, но си имал и по глупави предложения от това.

преди 12 минути, maxthon написа:

Идеята да коментираш градовете в Украйна, а не носиш от нови дерета вода. Освен в Италия да бяхме проверили в Индия или някъде на високо (примерно Хималаите). Това е доста често срещан метод от твоя страна да обясниш нещо с друго, което няма нищо общо. Доста напомнящо на Х-29, но все тъй грешно.

Варна и нос Емине на високо ли са по твоите мерки(София е над тези проценти ама ако искаш може и тях да погледнеш)? Че и там процентите са близки до тези в Украйна? А пък не съм чувал да се складира обеднен уран по тия места?

Виж сега аз както казах нямам нищо против да продължиш да се излагаш ама все си мисля че е време да се усещаш в какво затъваш? До тук се доказваш много успешно във всяка една тема още ли искаш да продължим с тия спорове? Щото съм чувал че и на Марс била висока радиацията ама още не сме я коментирали.

преди 24 минути, miro20 написа:

Всъщност, аз нямам абсолютно нищо против рашистките фейкомети да си плямпат малоумната пропаганда.

Нека са поразили 10 ядрени склада, нека са унищожили 500 леопарда, 500 хаймерси , 500 далекобойни английски ракети , 100 системи пейтриът  и т.н. и т.н.

Важното е резултата на фронта.

А той е " отрицателно настъпление" от рашистите, "обърнато настъпление в бяг "   итн. и т.н.  :)

Реално най големите страхове от украинското контранастъпление се разпространяват от руски източници.

Ама кога, ама почна, ама не почна, ама спрели го , ама тотака онака, а от украинците - нищо  :) 

Пригожин и авангарда на рашистите - Вагнер - рев до небесата... чуди се вече кого как да псува заради неуспехите и провалите  .

Кеф !

Паниката е изцяло в рашистка страна,  и това няма как да не ме радва :) 

Пък нека макстонките си плямпат простотиите и пропагандата .

Що не те ли кефи как тръгват на юруш сутринта и вечерта се свиват знамената и мънкат под нос? Май това ми харесва толкова колкото да гледам онези с бомбите. Ама днес са малко, че наваксвам с това.

преди 6 минути, kosyo написа:

Варна и нос Емине на високо ли са по твоите мерки(София е над тези проценти ама ако искаш може и тях да погледнеш)?

Ако Варна и нос Емине се намират в Украйна и близо до складчетата няма проблем да ги цитираш. След като това не е така по очевидни причини нито Варна ме интересува, нито и нос Емине. Още по-малко пък и Италия или Марс. Показах ти снимка с измервания на двете места и още няколко наоколо именно да коментираш тези данни,а не да показваш други нямащи нищо общо с Украйна и района на експлозиите. Малко приличаш като онзи с неравенствата с данни от 2013г., но все пак претендиращ, че е доказал нещо.

Видеозаписи показват интензивен обстрел сред високи сгради в Бахмут

maxresdefault.jpg

От Тим Листър от CNN, Олга Войтович, Костан Нечипоренко и Ив Бренан

Множество видеоклипове в социалните медии от Бахмут показват напрегнати битки, продължаващи сред високите жилищни сгради в западния край на града. 

Видеозаписите, които са заснети от украинска страна и бяха публикувани в понеделник, показват удари сред сгради в квартал, където бойци на частната военна компания Вагнер се опитват да завладеят позиции.

Украинските военни части признават, че вътре в града ситуацията е изключително тежка.

5-та десантно-щурмова бригада съобщи на страницата си във Фейсбук: „Въпреки че отблъскваме врага по фланговете, ситуацията в града е на ръба на ада, защото врагът използва всички средства. Той "излива" огън върху всяка къща, унищожавайки всички. Така че ситуацията е... Въпреки че имаме частични успехи, ситуацията все още е много трудна. 

Мирошников, украински военен блогър, повтори оценката, като каза: „Самият град е истински ад. Там вече няма какво да се защитава, но нашите войници не си тръгват и стоят здраво!“

5-та бригада каза, че извън града е постигнала победи срещу руските сили през последните дни и седмици и се е придвижила напред с около 2,5 километра (около 1,5 мили) през последните няколко месеца, постепенно изтласквайки руската фронтова линия от село Иванивске, непосредствено на запад от Бахмут.

„Разбира се, битката е много тежка, много ожесточена и упорита. Всеки метър от освободената територия се отвоюва много трудно“, съобщиха от бригадата във Фейсбук. „Ние ги изтощихме и сега активно натискаме фронтовата линия и си връщаме територията метър по метър.“

Освен това се казва, че маршрутите за доставка в частта на Бахмут, която все още се държи от украинските сили, са по-стабилни. „Сега всички тези пътища са под наш абсолютен контрол, както по отношение на контрола на огъня, така и на физическия контрол. Снабдяването на гарнизона е стабилно. 

Бригадата каза, че "редовните руски войски не са готови да се бият като Вагнер... Те нямат особено желание да се бият."

Има контрастиращи разкази от различни украински части за представянето на редовните руски сили около Бахмут. 

5-та бригада добави, че руснаците са запазили огромно предимство в количеството артилерия, която могат да използват. 

„Целта им беше да унищожат и превземат Бахмут на всяка цена. Те правят всичко. Така че, за съжаление, не само нашата първа линия страда, но и всички градове и села също страдат.

Като цяло, според множество акаунти и геолокирани видеоклипове в социалните медии, бойците на Вагнер продължават да се опитват да превземат западните части на град Бахмут, които все още не контролират, докато украинските части на запад и юг от града изглежда постигат постепенни успехи.

Малко предистория:  Бахмут е мястото на продължило месеци нападение от руски сили, включително наемници на Вагнер, което прогони хиляди от домовете им и остави района опустошен. Но въпреки огромното количество жива сила, която Русия е насочила за превземането на града, те не успяха да поемат пълен контрол и тази седмица претърпяха тежки загуби в района.

Васко Котовио от CNN допринесе за тази публикация.

ukraine-243432.jpg?w=508

https://avatars.mds.yandex.net/i?id=74d2181e7908a2ad7fcba383a98b76bff31f5cb4-5497668-images-thumbs&n=13

преди 4 минути, maxthon написа:

Ако Варна и нос Емине се намират в Украйна и близо до складчетата няма проблем да ги цитираш. След като това не е така по очевидни причини нито Варна ме интересува, нито и нос Емине. Още по-малко пък и Италия или Марс. Показах ти снимка с измервания на двете места и още няколко наоколо именно да коментираш тези данни,а не да показваш други нямащи нищо общо с Украйна и района на експлозиите. Малко приличаш като онзи с неравенствата с данни от 2013г., но все пак претендиращ, че е доказал нещо.

Да де ама явно нещо е гръмнало и по тия места дето не ги харесваш. Вече изяснихме какво е било в Украйна и сега чакам да си кажеш експертното мнение и за другите места. Мен не ме боли фара на Емине а за Италия че както казах смятах да ходя там. Ти каза че е времето - кажи за какво да гледам че да взема да го посетя това място точно като не трябва. Като човек те моля - сподели, не се бъзикам - не знам честно.

преди 9 минути, (__._.__) написа:

интензивен обстрел сред високи сгради в Бахмут

Още ли има високи сгради?

TciDxEH.png

На това му викат - "манджа с грозде". Или карай на кирилица или на латиница. Всичко друго са катъри и мулета.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Още ли има високи сгради?

Здравей! :bye1:

Ами и на мен ми е странно, след всичкия забранен бълвоч който изсипаха руснаците, то не беше фосфор, вакумни бомби и хим. бомби само където не са пуснали и водородни все още. Не се знае защото те виждат, че загубиха и несе знае от злоба какво ще предприемат. Има, да и високи сгради има!

:cool:

преди 17 минути, Митко Вълчев написа:

Това къде го прочете в правда ру или поглед инфо?

Гатанки ли  задаваш?  И за всички от ЕС е валидно  - ще трябва да договаряме внос от Китай вече в юани.  Елиминират американския долар.   БРИКС вече приобщи над 4 милиарда от човечеството - натам се заглеждат също  арабските страни и Турция.   Еднополюсният модел на САЩ е в миналото.     Не желаят светът все да финансира държавния дълг на САЩ от над 32 трилиона долара.  Четете повече.

преди 4 минути, (__._.__) написа:

Ами и на мен ми е странно,

Не трябва да ти е странно. Това говори много за руснаците. И после питате защо не са превзели някой град за три дня.

преди 4 минути, vpvelev написа:

Не трябва да ти е странно. Това говори много за руснаците. И после питате защо не са превзели някой град за три дня.

Каквото можаха направиха, и се видя от целия свят какво могат, всички им се смеят та чак и макетата!!! :giggle1:

преди 8 минути, (__._.__) написа:

Каквото можаха направиха, и се видя от целия свят какво могат, всички им се смеят та чак и макетата!!! :giggle1:

Ясно, нищо не си разбрал/а. Не че съм се съмнявал де, че не вдяваш. Тия като тебе дето реват Слава на Украiiнi не знаят какво означава това и за какво го правят.

преди 9 минути, vpvelev написа:

Ясно, нищо не си разбрал/а. Не че съм се съмнявал де, че не вдяваш. Тия като тебе дето реват Слава на Украiiнi не знаят какво означава това и за какво го правят.

:giggle1:

А ти за кого ревеш?

За ненормалника Путин ли? :giggle1:

Защо не си .... заедно?

putin-laughing.gif

преди 23 минути, attj написа:

Гатанки ли  задаваш?  И за всички от ЕС е валидно  - ще трябва да договаряме внос от Китай вече в юани.  Елиминират американския долар.   БРИКС вече приобщи над 4 милиарда от човечеството - натам се заглеждат също  арабските страни и Турция.   Еднополюсният модел на САЩ е в миналото.     Не желаят светът все да финансира държавния дълг на САЩ от над 32 трилиона долара.  Четете повече.

Въпроси. Аман от малоумните ви душевни повърни, форума не е психиатрия. Къде има доказателство за поредната лъжа която си пуснал?

преди 6 минути, vpvelev написа:

Вие пък с абсурдната си ватнишка логика, да се прекланяте пред клоаката на планетата явно знаете защо подкрепяте държава и общество, които могат да са пример само какъв не трябва да бъде света. Слава на Украйна. 

преди 1 час, Филипов написа:

преди 52 минути, Филипов написа:

спама продължа - знаем че си силно дементирал - няма нужда да парадираш че си болен - като берковишката принцеса:D

преди 32 минути, kosyo написа:

Да де ама явно нещо е гръмнало и по тия места дето не ги харесваш.

Аз ти казах, че не ме интересуват ти продължаваш да чоплиш за тях. Хмелницки и Тернопол се търси защо има увеличен фон.

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз ти казах, че не ме интересуват ти продължаваш да чоплиш за тях. Хмелницки и Тернопол се търси защо има увеличен фон.

е как така не те интересува нещо което го хвалиш

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Аман от малоумните ви душевни повърни, форума не е психиатрия.

И затова първия луд който сложи манта и вече е доктор. Аман от такива доктори като теб.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Въпроси. Аман от малоумните ви душевни повърни, форума не е психиатрия. Къде има доказателство за поредната лъжа която си пуснал?

Всички решения на БРИКС са под цензура в 30 държави от НАТО.    Че в  НАТО са на власт малоумници като бандеровците е много дълга и сложна тема.   Това е временно.    Доналд Тръмп доста ще го промени.

преди 8 минути, maxthon написа:

И затова първия луд който сложи манта и вече е доктор. Аман от такива доктори като теб.

Това, че аз не съм доктор, не променя факта какви сте и какво е душевното ви здраве.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.