Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, питам написа:

Избирам най интересните неща които да покажа и това се вижда ако четеш коментарите ми.

Каквото и да им покажеш на троловете, те тук са на работа и нямат собствено мнение.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, питам написа:

защото новината съм я показал тук на български език излишно е и на руски и без това тук се заяждат за най малкото и не съм сигурен дали ще се отвори линка от българия и другите европейски държави за което също ще започнат да се заяждат. Избирам най интересните неща които да покажа и това се вижда ако четеш коментарите ми.

Не сме толкова зле! Знаем за чудото proxy, vpn и т.н.

Но усърдно избягваше линкове, та се зарадвах, че може да прочетем на какво се позоваваш.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ужас май месец. Няма ли по-нови измислици?

15 юни, 18:15

Припомняме, че на 29 май  така е публикувана и точно за това заяждане ви писах преди малко

преди 1 минута, питам написа:

Припомняме, че на 29 май  така е публикувана и точно за това заяждане ви писах преди малко

На Косьо му показвай нещо за дронове.

преди 3 минути, parmobil написа:

Не сме толкова зле! Знаем за чудото proxy, vpn и т.н.

Но усърдно избягваше линкове, та се зарадвах, че може да прочетем на какво се позоваваш.

много са обичам да чета и се интересувам почти всички са от различни източници на информация вече казах че показвам най интересното

преди 2 минути, питам написа:

Да де ама той вече пусна едно едно видео онзи ден. И ти ли не я следиш тая война като повечето тук?

преди 1 минута, vpvelev написа:

На Косьо му показвай нещо за дронове.

Не само. Обичам и други извращения.

Един зоопарк малко се обърка и събори кенеф/барака ама после ги поправиха:

https://twitter.com/PaulJawin/status/1669403222614614016?s=20

Явно малко се е стреснал от ПЛАНА.

Ние се заяждаме? Ние?

maxton иска нотариално заверена клетва от 10 президенти за всяко публикуване на квадратен метър. Както и да е - няма да обобщавам.

преди 5 минути, питам написа:

много са обичам да чета и се интересувам почти всички са от различни източници на информация вече казах че показвам най интересното

Стари са ти източниците.. Само на тебе ще кажа че актуалното е че Зеленски ще го жертват за да прикрия участието на западняците във взривяването на "Северен поток".  Ама все едно не си го чул от мен и не съм ти казвал нищо.

преди 1 час, питам написа:

ето ви една нова технология въпреки че не заслужавате да ви казвам каквото и да било

Един от руските ударни хеликоптери Ка-52 с помощта на комплекса Витебск отблъсна рекорден брой зенитни ракети в полет, цели 18 броя. Това се случи в Запорожие . Беше отчетен рекордът за отразени ракети на преносими зенитно-ракетни системи. Комплексът за въздушна отбрана помогна на екипажа, хеликоптерът се върна в базата без нито една повреда. Пилотите на хеликоптери вече са започнали да наричат комплекса "Витебск" - "яйцата на живота". Според някои експерти оборудването наистина "прилича на птичи яйца". И тя редовно спасява армейски пилоти, които врагът обстрелва от ПЗРК. Електрооптическите устройства за потискане, включени в комплекса, наистина приличат на сложни, движещи се топки с лазер, способен да заслепи главата за самонасочване както на зенитни ракети, така и на ракети въздух-въздух. Е, оборудването на комплекса е разположено основно извън тялото на хеликоптера. Според разказа на заслужения военен пилот на Руската федерация генерал-майор Владимир Попов , комплексът Витебск в различните му модификации е инсталиран на много самолети и хеликоптери:

- Например "Витебск" с индекс "25" е предназначен за монтиране на щурмови самолети Су-25, а L-370E8 се монтира на вертолети Ми-8. L-370E26L - направени за Ми-26, и L-370E50 - за Ка-50. Е, L-370V52 постави рекорда. Що се отнася до Су-30, Су-35, те са оборудвани с еквивалента на тази система за въздушна отбрана (БКО).

Всички тези комплекси наистина могат да бъдат предмет на нашата обща гордост. Работиха добре и постигнаха впечатляващ резултат. Така че не напразно нашите военни дизайнери се опитаха, работиха върху бордовата система за електронна война. Трябва да им се отдаде дължимото.

"SP": Разработката на системата, кръстена на белоруския град, на различни етапи беше взета от Московския научно-технически център "Реагент", специални конструкторски бюра "Зенит" и STC "Elins" от Зеленоград, изследователския институт „Екран“ стана водещ разработчик на комплекса от Самара и се произвежда от Концерна за радиоелектронни технологии (KRET), освен това, като се вземе предвид опитът, натрупан в специалната операция.

Аха днес още един заявиха украинците. Явно са му се счупили яйцата междувременно.

преди 19 минути, kosyo написа:

Аха днес още един заявиха украинците. Явно са му се счупили яйцата междувременно.

ето нещо интересно което четох днес за дронове и по надолу за кораби

https://rostec.ru/news/rostekh-razrabotal-nezavisimuyu-set-peredachi-dannykh-dlya-bespilotnikov-i-promyshlennykh-obektov/

https://rostec.ru/news/oborudovanie-rostekha-povysit-kachestvo-obmena-dannymi-na-korablyakh-i-beregovykh-obektakh-/

спътника за наблюдение който ще изтрелват втората половина на 2024 година ви показах новината спътника ще може да вижда през много плътни облаци

Редактирано от питам (преглед на промените)

ето нещо интересно което четох днес за дронове и по надолу за кораби

https://rostec.ru/news/rostekh-razrabotal-nezavisimuyu-set-peredachi-dannykh-dlya-bespilotnikov-i-promyshlennykh-obektov/

Wifi + Bluetooth мятат на 20-30 метра (зависи някои и на километър - само за WIFI насочен) в градска среда -много по-малко. За дронове забрави, за кораби - ако си на кораба само. Lora  е по-добро в случая ама там не става да предаваш видео и много данни.Така че явно е поредното безаналогово нещо.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ми вземи се ограмоти още малко , като изгледаш и чуеш анализа и отговорите на въпросите!

И ти си ограмоти! Пускаш ми неща, които избирателно си слушал. По тази причина ти казах за Фукуяма. Не си го чувал. Ти и Троцки и Маркузе не си чел, но ми пускаш 20 мин. разговор с Ноам Чомски за истините в живота.

Нищо де, подпомага ти позицията - приемам. Не ме кефи, но приемам.

преди 24 минути, parmobil написа:

Чомски гледам от "Всяка неделя" на Кеворкян. И? Аз и Фукуяма чета, и какво?

Щом след това интервю задаваш подобен въпрос, явно няма смисъл да си правиш повече труда.

То не става само с гледане, трябва и разбиране.

преди 5 минути, kosyo написа:

Wifi + Bluetooth мятат на 20-30 метра (зависи някои и на километър - само за WIFI насочен) в градска среда -много по-малко. За дронове забрави, за кораби - ако си на кораба само. Lora  е по-добро в случая ама там не става да предаваш видео и много данни.Така че явно е поредното безаналогово нещо.

Терминалът, базиран на самоорганизираща се разпределена мрежова мрежа, разработена от инженери на PJSC Inteltech, член на Roselectronics, събира данни от 16 различни сензора и предава информация на компютър или смартфон чрез Wi-Fi или Bluetooth. Решението ви позволява да изпращате телеметрични показания и кратки текстови съобщения до 256 байта, както и да определяте координатите на устройства, свързани към мрежата, използвайки GPS и GLONASS. Обхватът на разработката е събиране на данни за съдържанието на вредни емисии в околната среда, наблюдение на техническото състояние на промишлени съоръжения и наблюдение на дейността на персонала. 

„Терминалът осигурява сигурна комуникация на голямо разстояние и при минимална мощност от 100-200 mW. Устройството може да се използва в конфигурация на безпилотна земя и самолет за осигуряване на шумоустойчив канал за управление и предаване на телеметрия. За първи път ще представим прототип на продукт на предстоящото Международно изложение за морска отбрана в Санкт Петербург“, каза Михаил Винокур, генерален директор на Inteltech PJSC. 

преди 12 минути, M.Николов написа:

Щом след това интервю задаваш подобен въпрос, явно няма смисъл да си правиш повече труда.

То не става само с гледане, трябва и разбиране.

С кое разбиране? С това, което изнася на вашата позицията? Или с кое?

Трай си, че Инана ще ни посече.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Фукуяма, нещо след "Края на историята" никакъв го няма.

А Чомски какъв е? Заявен левичар със залитания.

И защо трябва да ми е пътеводна светлина? Кефи ви - позовавате се на него и толкова.

А сега де, що така? Що кравите финансират офанзивата на руснаците в Украйна?

В. "Ню Йорк таймс": САЩ плащат милиарди на руската държавна ядрена агенция

Цитат

Плащанията за обогатен уран се извършват към филиали на "Росатом", който от своя страна е тясно свързан с военния апарат на Русия, посочва в. "Ню Йорк таймс".

преди 1 минута, ivottoshev написа:

А сега де, що така? Що кравите финансират офанзивата на руснаците в Украйна?

В. "Ню Йорк таймс": САЩ плащат милиарди на руската държавна ядрена агенция

Защото интерса клати феса! А интерсеа е ликвидацията на колко може повече жива сила - разбирай хора, населяващи територията на бившата рассия

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.