Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Специална операция в Украйна на 16 юни: последните новини за днес
Руската спецоперация в Украйна продължава от 24 февруари. Събрахме последните новини за NWO за днес, 16 юни 2023 г.
Въоръжените сили на Украйна обстрелваха територията на ДНР четири пъти на ден от реактивна система за залпов изстрел (РСЗО), като изстреляха шест ракети по Озеряновка. Това съобщи ТАСС , позовавайки се на информация от представителството на региона в Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна (СЦКК). Според доклада атаката е започнала в 20:30 московско време. Украинските военнослужещи нанесоха удари от селището Нелеповка.
Руски войници унищожиха ударен хеликоптер на украинската армия Ми-8 в посока Херсон. Това съобщи ТАСС с позоваване на представител на службите за спешна помощ в региона. В интервю за изданието той каза, че двойка Ми-8 са се опитали да нанесат удар с неуправляеми ракети в посока Михайловка - Сергеевка, но изстреляните ракети не са достигнали набелязаната цел от 200 м. Един хеликоптер е свален като в резултат на координирани действия на зенитни артилеристи. Поражението му е на разстояние 7 км от отбранителната линия на частта.
Въоръжените сили на Украйна се опитаха да десантират на левия бряг на Днепър. Това съобщи ръководителят на запорожското обществено движение „Ние сме с Русия“ Владимир Рогов в своя канал в Telegram, пише...... Той съобщи, че в Новая Каховка е имало близък бой, а въоръжените сили на Украйна са се опитали да десантират войски. Преди това противникът проведе и артилерийска подготовка. Рогов информира, че над 30 снаряда са били изстреляни по Нова Каховка, Таврийск, Каховка и Василиевка

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, питам написа:

Специална операция в Украйна на 16 юни: последните новини за днес
Руската спецоперация в Украйна продължава от 24 февруари. Събрахме последните новини за NWO за днес, 16 юни 2023 г.
Въоръжените сили на Украйна обстрелваха територията на ДНР четири пъти на ден от реактивна система за залпов изстрел (РСЗО), като изстреляха шест ракети по Озеряновка. Това съобщи ТАСС , позовавайки се на информация от представителството на региона в Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна (СЦКК). Според доклада атаката е започнала в 20:30 московско време. Украинските военнослужещи нанесоха удари от селището Нелеповка.
Руски войници унищожиха ударен хеликоптер на украинската армия Ми-8 в посока Херсон. Това съобщи ТАСС с позоваване на представител на службите за спешна помощ в региона. В интервю за изданието той каза, че двойка Ми-8 са се опитали да нанесат удар с неуправляеми ракети в посока Михайловка - Сергеевка, но изстреляните ракети не са достигнали набелязаната цел от 200 м. Един хеликоптер е свален като в резултат на координирани действия на зенитни артилеристи. Поражението му е на разстояние 7 км от отбранителната линия на частта.
Въоръжените сили на Украйна се опитаха да десантират на левия бряг на Днепър. Това съобщи ръководителят на запорожското обществено движение „Ние сме с Русия“ Владимир Рогов в своя канал в Telegram, пише...... Той съобщи, че в Новая Каховка е имало близък бой, а въоръжените сили на Украйна са се опитали да десантират войски. Преди това противникът проведе и артилерийска подготовка. Рогов информира, че над 30 снаряда са били изстреляни по Нова Каховка, Таврийск, Каховка и Василиевка

Както казва моя приятел -няма геолокация - сиреч пропаганда. Поне едно видео пусни. Или пък имаха една страница с герои - там какви щуротии пише не е истина. Ако се сетя къде е ще ти я дам -просто ще ахуееш.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Четеш много разкрасени сводки.

не виждам нищо разкрасено но ти сигурно виждаш западните новини сигурно не разкрасяват

NYT: Украйна може да загуби твърде много сили заради тактиката на руските войски

Украинските войски рискуват да загубят твърде много техника и сили поради особеностите на тактиката на руската армия. Това мнение изрази колумнистът Андрю Крамър в статия, публикувана в четвъртък за The New York Times

„Руснаците се опитват да нанесат възможно най-много жертви и да унищожат най-много техника в зоната на бойните действия пред основните отбранителни линии, изтощавайки украинските сили преди да ги приближат [отбранителните линии]. Това всъщност превръща отбранителната линия в зона на унищожение", посочва авторът. материал.

В статията се цитира и мнението на Робърт Лий , експерт от Института за външнополитически изследвания , който смята, че руската стратегия е „да изчерпи украинските сили и да се изтегли без прекомерни загуби“. Дори ако въоръжените сили достигнат линията на отбрана, посочва Ли, украинските сили ще бъдат твърде изтощени, за да постигнат целите си. Според наблюдателя въоръжените сили на Украйна могат да загубят твърде много обучени части и техника в опит да пробият отбранителните линии.

преди 6 минути, kosyo написа:

Както казва моя приятел -няма геолокация - сиреч пропаганда. Поне едно видео пусни. Или пък имаха една страница с герои - там какви щуротии пише не е истина. Ако се сетя къде е ще ти я дам -просто ще ахуееш.

Един ТОС-1 "Солнцепек" спря настъплението на въоръжените сили на Украйна край Новодонецк

Разчетът на тежката огнехвъргачна система ТОС-1 „Слънце“ под управлението на сержант Виктор Петрунин отрази настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в ДНР. Противникът се е опитал да атакува близо до Новодонецки във Волновахския район на републиката, съобщи за РИА Новости Олег Чехов, ръководител на пресцентъра на руската групировка "Восток". Според него стрелецът-оператор на "Солнцепека" Виктор Петрунин е стрелял под непрекъснат огън. В резултат на смели и добре координирани действия екипажът на сержант Петрунин унищожи няколко десетки националисти и две бронирани бойни машини. Понесъл загуби, врагът отстъпи, позициите на руските войски бяха задържани “, каза Чехов .

ето я същата новина от друга медиа има и видео но не знам как се качва

преди 8 часа, M.Николов написа:

Само това ли търгуваха ЕС и РФ преди войната?

:biggrin:

Руснаците в своите анализи казват ,че за една година търговския стокообмен м/у рассия и ЕС от 38% е спаднал на 18%. Ще има и още намаляване  . ЕС вече не е основния търговски партньор на фашистка  рассия.То и у нас -газ НЕ руски,ядрено гориво вече американско/шведско/ остава нефта и можем да закрием посолствата. рассия вече НЕ ни е нужна,от нея само корупция ,изнудване ,убийства.Това е начина да станем БЯЛА държава,колко и да се иска на някой обратното ,но нещата вече започнаха да се нареждат. Айде,тъп даскале ,ти си.

преди 8 часа, kosyo написа:

Дори там коя рода на човека се бил облажил с една екс-рускиня - нали така беше

То и тукашните тролове /дъртаците/ може да са под РУСКИ чехъл . Смеят ли да пишат лошо за фашистка рассия

преди 8 часа, BANKATA написа:

Знам че се опитваш да излезвш от положение ама хич не ти се получава.

Е така ще е до следващия път когато те накарам да запалиш. Бъди сигурен, че ще го направя.

преди 1 минута, maxthon написа:

Е така ще е до следващия път когато те накарам да запалиш. Бъди сигурен, че ще го направя.

Утро,днес всичко по ПЛАНА ли ще е?

Първите оплаквания за кражби от изселените села край украинската граница от асвабадители :

https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-06-15-23/h_f48d092a90775eb06ced1a14686a8754

Кадировците кога пристигнаха там?

преди 7 часа, andiay написа:

Че си прочел нещо, не означава, че си го разбрал, бре Шуши...

Не знам аз за какво мога да бъда мярка, но ти определено може да станеш мерило за функционална неграмотност...

Не си в състояние да осмислиш прост текст, тръгнал си да са хвалиш, кога си бил научил думичката софистика...

Няма от какво да се срамувам, Шуши, а не че нямам срам...

Ако бях това, което представляваш ти, повярвай щях да умра от срам, е, стига да го осъзная де...

Ти сАвсем се обАрка, бе Шушинце....

Доста по-сполучливо от теб съм обяснил, защо за мен Русия не е "пример за подражание", при това по много ясни критерии, а не с твоите полюции...

Материалното благополучие не е ценност, а средство за постигане на ценностите - набий си го това в запъртъка вътре в яйцето, което ти служи за глава...

Посочих ти и научно обяснение защо е така, но... едно си Шушумитко знае, едно си бае...

Будистите и други религии ги посочих поради абсурдното ти твърдение, че нещо, което по принцип не е ценност, е общочовешка ценност...

Безкрайно малко?

Повече от половината човечество не се кланя на материалното...

Норма?

Чия норма?

И кой определя кое е норма?

Абсолютен невежа, все едно говоря с вечен третокласник над 50-те...

Ако такива като теб ме смятат за ненормален, то по-добър комплимент няма...

Обратното би ме притеснило...

И двете са политически репресии, копипусикетмауси...

Еднакви в същността си...

Още чакам да обясниш от къде си взаимствал това "глупи", "Гений" от 2006-а, Шушумитко през2023-а...

Аз работя с повече от 10 компании, всяка от които има по два-три бранда за един и същи вид стоки...

При някои от артикулите, по-високият ценови клас бранд, наистина предоставя по-добро качество, а при други артикули няма никаква разлика между най-ниския ценови клас и най-високия такъв, разликата е само в етикета и опаковката...

Разлика в материалите за производство няма, нито има разлика в себестойността, а цената може да е двойна...

При по-скъпия бранд, в цената се калкулира и имид жа на марката...

Прост пример - слушалките "Beats by Dre", в тях материалите са под 5% от стойността им и много по-евтини слушалки като китайските Superlux са буквално в пъти по-качествени, но "Beats by Dre" са на Епъл и плащаш и имиджа на Епъл, и този на д-р Дре...

Не стига, че си невеж, но си и безкрайно наивен, Шушинце...

Избора винаги си правя на база лично мои критерии, а не на имиджа на марката...

"Лебеда" не го сменям, защото съм се обривал като крастав от доста по-скъп сапун...

"Джентълмена" просто най-пасва на вкуса ми за уиски, но съм пробвал и най-различни, включително и по-високия му клас "Сингъл Баръл", а дори и "Синатра Едишън"...

Ако ми се допие скоч, то избора ми е "Гленфидих" и нищо друго, ако ще и най-прехваленото да е...

Ако е ирландско, то значи "Блек Буш", пак без значение от това, дали други са по-хвалени...

Но... това си е до вкус, няма отношение до качеството...

А вкусът винаги е личен...

А ти пще не си показал за кое съм излъгал, Шушко...

Засега само аз доказвам, че лъжеш...

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо помежду си...

Затова и няма как да разбереш кога един цитат е на мястото си...

Нито пък кое е "пълно", "пусто", "празно"....

Роден Шушумитко, цял живот Шушумитко...

Шуши, дали е мол, ресторант на хотел, фоайе на хотел, дали е на морето или в Ню Йорк и т.н., все тая бре неграмотнико...

Самият факт, че я показваш публично говори само за едно - "селски" снобар...

И не споменавай кой я е правил, че така излагаш и него....

Спор нямам с теб, бре Шушинце...

Невъзможно е да има спор между нас...

С невежите неграмотници просто се гавря...

То ти в много неща си убеден, но все са далеч от реалността...

Като казах жените, имах предвид моите жени, бре Шушко...

А и количеството не е важно, а качеството...

Как бе оня виц за пернишкия гоуфаджия,, дет попитал на светофара шофьора на Мазератито - "А бе, коуега, върви ли тоя таралясник, че глеам не ги карат много"...

Определено са различни при наз нещата, мхм...

От пет месеца си личи...

Нъл ти казах, за теб времето е изгубило значение още при раждането ти...

Никога не губя времето си, дори когато се гавря с теб, Шушинце...

Не съдете за другите по себе си...

Казах ти, че за много неща си убеден, без те да имат връзка с реалността...

При теб желаното го възприемаш за реално...

Следствие на невежеството ти и перманентния ти когнитивен дисонанс...

Ми над мене в йерархията на фирмата има още двама, бре Шуши, не съм казвал, че съм шеф...

Крайните решения ги взимат те, част от задълженията ми е да им представям моя анализ....

Щом вече 12 години ми плащат, значи се справям добре, щом вече и аз поставям условия, за да продължа да работя за тях и те ги приемат, значи се справям много добре...

Не се оплаквам, досега съм получавал всичко, което съм поискал, но и исканията ми са били разумни и обосновани...

А иначе и на "частно" извършвам някои анализи, като си плащам съвестно данъците върху всичко, което получавам...

Това ме научи престоят ми на Запад...

Спокойствието цена няма, сиреч е ценност....

Дали го приемаш или не, все ми е тая...

Ей го, сто пъти (хипербола" ти казах, че никога не се напъвам, ма ти си убеден, че ме принуждаваш да са напъвам...

Ма то така става с таквиз кат теб, най-забавното е, че никога не усещат, че някой се гаври с тях, а са убедени, че спори с тях...

Откога съм ти казал, че дори отговаряйки на твой пост, аз не пиша на теб, бре копипусикетмауси...

Иначе отдавна да съм спрял да ти отговарям на пълните простотии, които пишеш...

Ти си неспасяем невеж неграмотник, да ти се обясни на теб нещо е "импосибъл"...

Много хора го имат тоя гнусен навик...

Когато давам книга на някой, вече им давам и разделител и изрично подчертавам да си отбелязват с него...

Да ти кажа, върши работа..

"Повече от половината човечество не се кланя на материалното..." Не се кланя мишка, но го приема за ценност към която се стреми. Над 90 процента от човечеството. Неспособността на рашките да го постигнат, с огромните ресурси които притежават, показва непригодността им като общество, от където започна спора "аутобатисте". Показва също, как "не защитаваш" пламенно никого.         

"И двете са политически репресии, копипусикетмауси...

Еднакви в същността си..." Чак сега разбрах защо се имаш за интелектуален "слон". Та те и двамата с мишката са бозайници, еднакви в същността си. Разликата в порядъци между тях няма значение, за мозък като твоя.

"При някои от артикулите, по-високият ценови клас бранд, наистина предоставя по-добро качество" по скоро обратното ако съществува  е изключение. Ясно е, че всеки се опитва да вземе хубаво и евтино. Но за да го постигне трябва да вземе и двете.              

"Лебеда" не го сменям, защото съм се обривал като крастав от доста по-скъп сапун...

"Джентълмена" просто най-пасва на вкуса ми за уиски, но съм пробвал и най-различни, включително и по-високия му клас "Сингъл Баръл", а дори и "Синатра Едишън"...

Ако ми се допие скоч, то избора ми е "Гленфидих" и нищо друго, ако ще и най-прехваленото да е...

Ако е ирландско, то значи "Блек Буш"" и кой под ягодите го интересува всичко това?      

"Шуши, дали е мол, ресторант на хотел, фоайе на хотел, дали е на морето или в Ню Йорк и т.н., все тая бре неграмотнико...

Самият факт, че я показваш публично говори само за едно - "селски" снобар...

И не споменавай кой я е правил, че така излагаш и него...." Мишка дали си психически увреден или просто се заяждаш за спорта, от тази качена снимка да правиш такива изводи, показва че си невероятна гнус. Клоня, че независимо от тролското си го има и увреждането, сериозно при това. 12 годишно момиче, качва снимка на баща си, на терасата на ресторант на морето и с това се излага. Само този гениален извод показва колко не лъжеш и тролиш в темата.              "Ей го, сто пъти (хипербола" ти казах, че никога не се напъвам, ма ти си убеден, че ме принуждаваш да са напъвам..." Има си хас, половин час след дванадесет и още толкова за БаалБек, за нещо което никой друг няма да прочете, дори аз карам по диагонал повечето пъти. Все така не се напъвай. Глупи

искате ли да ви прочетете какви ги вършат урките които защитавате със ракетите които им дадоха англичаните онези крилатите ракети ето ви ги гадовете и това за нормално ли го приемате

Те се опитаха да убият ръководителя на Херсонска област с високоточни ракети
Временно изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо в канала си в Telegram съобщи, че въоръжените сили на Украйна са се опитали да го убият с помощта на високоточни ракети британско производство. По думите му инцидентът е станал на 9 юни. Най-малко десет снаряда са били изстреляни по местата на предполагаемото му местоположение.
 Миналия петък, 9 юни, по престъпна заповед на Буданов и <...> Зеленски <...> киевският режим организира истински лов за мен, изстрелвайки повече от десет високоточни английски ракети по местата на моето предполагаемо местоположение в района на Херсон, - каза Салдо .
Той добави, че по време на обстрела са ранени цивилни, унищожени и опожарени са центровете за временно настаняване на евакуирани в Железното пристанище и на Арабатския кос. По-рано кметът на Нова Каховка Владимир Леонтиев призна , че преди няколко седмици срещу него е бил извършен опит за убийство, при което са използвани управляеми ракети M982 Excalibur. Според длъжностното лице той не е пострадал "по щастлив случай".

Време е да избухнете вече :

https://www.politico.eu/article/bulgaria-russia-ukraine-war-wants-to-join-the-eus-ammo-for-ukraine-club/amp/

Мисля че и ако и това преглътнете не си заслужавате да ви уважавам вече. Не че го правя де.

преди 7 минути, питам написа:

управляеми ракети M982 Excalibur

Порасна ли са явно

преди 8 минути, kosyo написа:

Време е да избухнете вече :

https://www.politico.eu/article/bulgaria-russia-ukraine-war-wants-to-join-the-eus-ammo-for-ukraine-club/amp/

Мисля че и ако и това преглътнете не си заслужавате да ви уважавам вече. Не че го правя де.

Порасна ли са явно

това което се пише в линка който си дал и тази новина се вързват двете неща

https://www.vesti.bg/bulgaria/mariia-gabriel-izraziavame-nashata-solidarnost-s-ukrajna-i-ukrainskiia-narod-6170695

преди 59 минути, питам написа:

това което се пише в линка който си дал и тази новина се вързват двете неща

https://www.vesti.bg/bulgaria/mariia-gabriel-izraziavame-nashata-solidarnost-s-ukrajna-i-ukrainskiia-narod-6170695

И това ли е реакцията? Аз си викам - край вкарват ни във войната, вземат ни войниците и ги пращат в Украйна да се бият, вземат ни запас ...То 30 юни наближава а според една силно актуална бележка до тогава беше крайния срок със списъците.

Природозащитници свалят изчезващ вид водни маймуни от дърветата :

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

косе босо, марширувай, на парад си все пак.

FyuG76cXgAAPfYI?format=jpg&name=900x900

преди 8 часа, miro20 написа:

И каква е била "въдичката" ?? 

E като не си се усетил досега на каква въдица се е хванал някой друг, сега и на теб ли да обяснявам какво е направил. Е да си се усетил. Или ще изчакаш следващия път когато му пусна стръвта?

току-що, maxthon написа:

E като не си се усетил досега на каква въдица се е хванал някой друг, сега и на теб ли да обяснявам какво е направил. Е да си се усетил. Или ще изчакаш следващия път когато му пусна стръвта?

Всичко е по ПЛАНА. Как си шаранче днес? Пак ли не ми говориш?

Мадяр имал рожден ден. Да хиляди:

Едни законопроекти се готвят за конфискация на руски и имущество че ще видим. Добре че вие нямате нищо западно че можеше да ви го конфискуват:

https://www.moscowtimes.ru/2023/06/15/v-kongress-ssha-vnesen-zakon-o-konfiskatsii-rossiiskih-aktivov-a46224

преди 9 часа, kosyo написа:

Англо-санксонците ме подведоха тогава.

Подвела те е умната ти глава. Четеш някъде нещо и чисто машинно препредаваш без да провериш за какво става дума. Също като безбройните ти материали от туитър ботовете.

Всичко е по ПЛАНА. Как си шаранче днес? Пак ли не ми говориш?

Спомняш ли си какво ти обещах вчера да ти напомням? Е напомням ти. Глупави въпроси....

Едни законопроекти се готвят за конфискация на руски и имущество че ще видим. Добре че вие нямате нищо западно че можеше да ви го конфискуват:

Идеално.... Никой няма да посмее да инвестира повече в тази държавица под заплахата да ти окрадат капиталите ако настъпиш където не трябва. Защото това е си е кражба и нищо друго.

преди 3 минути, maxthon написа:

Подвела те е умната ти глава. Четеш някъде нещо и чисто машинно препредаваш без да провериш за какво става дума. Също като безбройните ти материали от туитър ботовете.

Спомняш ли си какво ти обещах вчера да ти напомням? Е напомням ти. Глупави въпроси....

Ето ти още материали да обориш като онзи вчера (бъзикам се)за руски загуби представени като украински. Да не скучаеш че пак ще се отнесеш:

https://t.me/intelslava/48871

https://ukr.warspotting.net/view/11344/78991/

Има и локация да те улесня малко.

преди 11 минути, kosyo написа:

Има и локация да те улесня малко.

Пише Бердянск, значи е там.. Дообре вервам ти.....

преди 1 минута, maxthon написа:

Пише Бердянск, значи е там.. Дообре вервам ти.....

Знаех си че мога да разчитам на експертното ти мнение. Не ме подведе за пореден път - че кой лъже сега да чуя?

преди 7 минути, kosyo написа:

че кой лъже сега да чуя

Обикновено си ти. Понякога несъзнателно в предвид голямата убеденост какво си видял на поредния клип пуснат от туитър бота.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.