Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, БаалБек написа:

Хвърлил си един бегъл поглед тук.

Умберто Еко — Вечният фашизъм — Четиринадесет начина да погледнем към черноризците — Моята библиотека (chitanka.info)

Но не успя да посочиш кога е първото издание в България! :lipstick: Типично в твой стил, ала СпамАнди-ТролАнди.

Здравей, душице...

Това, което ми посочваш е съкратеният вариант на есето на Еко...

В този му вариант е препечатвано в десетки издания по света, като това е есенцията от лекцията на Еко в Колумбийския университет в Ню Йорк през 1995...

Цялата лекция за първи път бива отпечатана от Ню Йорк Таймс през същата година...

Кога в България някоя хартиена медия е отпечатала това есе, нямам представа...

В книга ти посочих, че за първи път излиза в Италия, заедно с още четири негови статии през 1997...

Книгата се казва "Пет морални есета" и в България е излязла 1999, нямам представа дали е преиздавана в последствие...

Притежавам я в три варианта, оригиналния италиански с автограф на Еко (така я купих, не съм взел аз автографа), американския от 2001-а и преди години на една сергия в града ми за книги втора употреба, попаднах и на българското издание от 1999-а в сравнително запазен вид, като изключим, че този, който я е ползвал преди мен е отбелязвал докъде е стигал като е прегъвал страниците...

Типично в твой стил душко манекенска, се опитваш да бягаш от конкретна дискусия с глупави заяждания...

Самостоятелно това есе не съм го срещал в книга, а и доста кратко, за да бъде отпечатано като отделна книга...

Няма книга "Вечния фашизъм", това е името на статията в Ню Йорк Таймс...

Но... въпроса не е кой кога и как е прочел това есе, а доколко е разбрал, какво е прочел...

И тъй като ти изобщо не си го чела, прочети го внимателно и тогава заповядай да го коментираме, препоръчвам ти не този вариант, който си посочила, а този в "Пет морални есета"...

преди 1 час, БаалБек написа:

Ето и в чаршафа ти пак общи неща, но веднага се пролича, че нищо не разбираш, а и дали контактуваш с нормални хора е съмнително.

преди 19 часа, andiay написа:

Неграмотниците сте така, без значение на кой симпатизирате - "Щом не си с нас, значи си против нас" (Доктрината Буш-син)...

Това е присъщо само на тоталитарните държави "ако не си с нас, значи си против нас". Това е техен основен принцип. Затова в тоталитарната държава няма нито условия, а още по-малко възможност за плурализъм на мненията.

За да бъдат разкривани всички потенциални врагове, тоталитарната държава развива тайни служби, които вербуват възможно най-много хора да сътрудничат постоянно, чрез доноси за думи, действия или бездействия на индивидите. Изразилите мнение, различно от официалното биват наказвани сурово, дори и със смърт. 

И нещо много важно, в което и ти се открояваш - Враговете на тоталитарната държава се описват с думи или изображения винаги, като грозни, неморални, уродливи и прочее. Ти си част от това и за теб няма лечение.

Според тоталитарните идеологии всеки индивид е ценен само и единствено като част от колектива, от общото. В такива държави обществото се приема като безформена тълпа. В тоталитарната държава има нужда от ритуали и създава своя версия на религията - свещени текстове, светци, мъченици, храмове, параклиси, места за поклонение.

Когато някой сам напира да доказва, че е невеж, нимой го запреш никАк...

Чудех се, при условие, че съм посочил кой е автора на този принцип, откъде ти е "хрумнало" това за тоталитаризЪма...

Гуглене на фразата даде интересен резултат....

https://terminal3.bg/ako-ne-si-s-nas-si-protiv-nas/

Цитат от линка и сравнение с края на твоите "размисли"....

Цитат

Тоталитарната държава има нужда от ритуали и създава своя версия на религията – свещени текстове, светци, мъченици, храмове, параклиси, места за поклонение.

И всичко останало от "размислите" ти е вътре в статията...

Или, пак крадеца, вика дръжте крадеца...

Казах ви амнайсе пъти вече, да не съдите за другите по себе си...

Още два пъти по толкова казах, че знанието не е в преписване на чужди мисли от нета, а в книгите...

А аз имах предвид тези думи на Буш-син пред Конгреса...

Цитат

Ей ви го целият текст...

https://georgewbush-whitehouse.archives.gov/news/releases/2001/09/20010920-8.html

Че не разбираш,, а си простО рупор, отдавна е установено, а дали контактуваш с нормални, зависи какво разбираш под контакт...

Мен не ме мисли...

Замисли се върху това, което си прекопирала от статията в Терминала и го сравни с вашето поведение...

Приликите са очеизвадни, щом някой изразява различно мнение от вашето, то той се превръща във враг и подкрепя "враговете" ви....

Благодаря ти, че за пореден път доказа правотата ми...

преди 2 часа, БаалБек написа:

Анди, Анди, просто правиш несполучливи опити да бъдеш интересен, но само ставаш за смях. При теб е надбягване с вятъра....

Душичке, душичке, посъветвах те да си ползваш само картинки и мемета, без "свои" думи и да не представяш чуждите за "свои"...

С вятъра човек може да се справи, снимката на аватара ми е правена между пориви от 80 до 100 км/ч вятър на 2669 м/нмв...

Още съм жив, както се вижда...

Нито е бил първия такъв, нито е останал последния такъв...

Но... ти няма как да се пребориш с това, което ти е заложено от природата....

А именно обикновен рупор-"манекенка"...

Затуй си ми слабост, знайш го, нъл тъй?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 20 минути, питам написа:

Терминалът, базиран на самоорганизираща се разпределена мрежова мрежа, разработена от инженери на PJSC Inteltech, член на Roselectronics, събира данни от 16 различни сензора и предава информация на компютър или смартфон чрез Wi-Fi или Bluetooth. Решението ви позволява да изпращате телеметрични показания и кратки текстови съобщения до 256 байта, както и да определяте координатите на устройства, свързани към мрежата, използвайки GPS и GLONASS. Обхватът на разработката е събиране на данни за съдържанието на вредни емисии в околната среда, наблюдение на техническото състояние на промишлени съоръжения и наблюдение на дейността на персонала. 

„Терминалът осигурява сигурна комуникация на голямо разстояние и при минимална мощност от 100-200 mW. Устройството може да се използва в конфигурация на безпилотна земя и самолет за осигуряване на шумоустойчив канал за управление и предаване на телеметрия. За първи път ще представим прототип на продукт на предстоящото Международно изложение за морска отбрана в Санкт Петербург“, каза Михаил Винокур, генерален директор на Inteltech PJSC. 

С тия 256 байта залагам на LORAWAN дериват.

преди 5 минути, teo-glavata написа:

Защото интерса клати феса! А интерсеа е ликвидацията на колко може повече жива сила - разбирай хора, населяващи територията на бившата рассия

Няма такъв.    Интересите на САЩ са да придобият търговските взаимовръзки на ЕС с РФ -  ако е възможно  всичките...       Те от никакви хохли и москали не се интересуват.

току-що, attj написа:

Няма такъв.    Интересите на САЩ са да придобият търговските взаимовръзки на ЕС с РФ -  ако е възможно  всичките...       Те от никакви хохли и москали не се интересуват.

За износа на рускини ли говорим?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Само това ли търгуваха ЕС и РФ преди войната?

:biggrin:

Ми добре вървяха по мои наблюдения.

Дори там коя рода на човека се бил облажил с една екс-рускиня - нали така беше

Къде това?

И въпросът беше друг.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Само това ли търгуваха ЕС и РФ преди войната?

:biggrin:

Но щом за теб това е било най-важното перо в търговията......

знам ли, може би такива са ти били нуждите.

:wub:

преди 17 минути, andiay написа:

Притежавам я в три варианта, оригиналния италиански с автограф на Еко (така я купих, не съм взел аз автографа), американския от 2001-а и преди години на една сергия в града ми за книги втора употреба, попаднах и на българското издание от 1999-а в сравнително запазен вид, като изключим, че този, който я е ползвал преди мен е отбелязвал докъде е стигал като е прегъвал страниците...

Анатема! За всеки, който прегъва страници на книги!

преди 15 минути, kosyo написа:

С тия 256 байта залагам на LORAWAN дериват.

Командирът на специалните сили "Ахмат" Алаудинов говори за настъплението на руските сили в Маринка
Руските сили систематично напредват в Мариинското направление в Донецката народна република (ДНР), въпреки яростната съпротива на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това написа в Telegram Апти Алаудинов, заместник-командир на 2-ри армейски корпус, командир на специалните сили на Ахмат. „Врагът оказва яростна съпротива. Нашите бойци системно вървят напред, работата продължава “, каза Алаудинов. Той отбеляза, че силите на специалните сили на Ахмат, 78-ми полк, 150-а дивизия и 5-та бригада на руските въоръжени сили работят координирано. Според него в някои райони украинските сили се опитват да извършат контраатаки, но в района, контролиран от тези сили, противникът е „забравил дори да помисли за настъпление“ в тяхната посока.
В същото време Алаудинов призна, че се случва „някъде нещо“ да бъде оставено „за няколко дни или часове“, но след това в резултат на това тази зона е отбита от унищожаването на „огромен брой врагове“. .”
По-рано изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин изрази увереност, че Маринка скоро ще премине под контрола на руските въоръжени сили благодарение на прехвърлянето там на чеченски части.

малко по назад ви показах и новината за прехвърлените чеченски части

Зеленски признава, че украинските войски срещат твърда съпротива
Украинските войски на линията на съприкосновение са изправени пред много твърда съпротива от руските сили. Това призна украинският президент Володимир Зеленски в интервю за американския телевизионен канал NBC, в което той поиска от Запада да ускори доставката на изтребители F-16 на Киев , тъй като според него украинските сили "губят предимство" поради факта, че руските военни доминират във въздуха. „Нашите войски на фронтовата линия са изправени пред много силна съпротива“, каза Зеленски в интервю, откъси от което бяха публикувани на уебсайта на NBC. Той изрази мнение, че военните действия, които се водят в момента, са от решаващо значение за хода на специалната военна операция на Русия. Говорейки за перспективите за доставки на американски изтребители F-16, Зеленски каза, че те се забавят поради бюрократични процедури.
"Разбирам, че има бюрокрация, каза той. Но ние губим време, губим хора и най-важното - губим предимството си", каза президентът на Украйна.

„Русия контролира въздуха“, добави Зеленски. „Украйна иска да може да се състезава във въздуха, дайте ни възможност да го направим сега“, каза той.

Както съобщи руското министерство на отбраната , украинските войски правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни, като понасят загуби в хора и техника. На 6 юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че за три дни руските войски са отбили всички опити за „отдавна обещаното настъпление“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), докато загубите на украинската страна възлизат на 3715 души. Руският президент Владимир Путин също подчерта, че въоръжените сили на Украйна не са успешни в нито едно направление.

не знам за твоите анимациони филмчета които показваш но това е истината и никой не може да я отрече каквото и да се пише по западните медии. За технологиите ще си пишем и утре е ден има и други интересни неща само да ги намеря аз ви оставям

преди 5 минути, питам написа:

Командирът на специалните сили "Ахмат" Алаудинов говори за настъплението на руските сили в Маринка
Руските сили систематично напредват в Мариинското направление в Донецката народна република (ДНР), въпреки яростната съпротива на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това написа в Telegram Апти Алаудинов, заместник-командир на 2-ри армейски корпус, командир на специалните сили на Ахмат. „Врагът оказва яростна съпротива. Нашите бойци системно вървят напред, работата продължава “, каза Алаудинов. Той отбеляза, че силите на специалните сили на Ахмат, 78-ми полк, 150-а дивизия и 5-та бригада на руските въоръжени сили работят координирано. Според него в някои райони украинските сили се опитват да извършат контраатаки, но в района, контролиран от тези сили, противникът е „забравил дори да помисли за настъпление“ в тяхната посока.
В същото време Алаудинов призна, че се случва „някъде нещо“ да бъде оставено „за няколко дни или часове“, но след това в резултат на това тази зона е отбита от унищожаването на „огромен брой врагове“. .”
По-рано изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин изрази увереност, че Маринка скоро ще премине под контрола на руските въоръжени сили благодарение на прехвърлянето там на чеченски части.

малко по назад ви показах и новината за прехвърлените чеченски части

Зеленски признава, че украинските войски срещат твърда съпротива
Украинските войски на линията на съприкосновение са изправени пред много твърда съпротива от руските сили. Това призна украинският президент Володимир Зеленски в интервю за американския телевизионен канал NBC, в което той поиска от Запада да ускори доставката на изтребители F-16 на Киев , тъй като според него украинските сили "губят предимство" поради факта, че руските военни доминират във въздуха. „Нашите войски на фронтовата линия са изправени пред много силна съпротива“, каза Зеленски в интервю, откъси от което бяха публикувани на уебсайта на NBC. Той изрази мнение, че военните действия, които се водят в момента, са от решаващо значение за хода на специалната военна операция на Русия. Говорейки за перспективите за доставки на американски изтребители F-16, Зеленски каза, че те се забавят поради бюрократични процедури.
"Разбирам, че има бюрокрация, каза той. Но ние губим време, губим хора и най-важното - губим предимството си", каза президентът на Украйна.

„Русия контролира въздуха“, добави Зеленски. „Украйна иска да може да се състезава във въздуха, дайте ни възможност да го направим сега“, каза той.

Както съобщи руското министерство на отбраната , украинските войски правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни, като понасят загуби в хора и техника. На 6 юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че за три дни руските войски са отбили всички опити за „отдавна обещаното настъпление“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), докато загубите на украинската страна възлизат на 3715 души. Руският президент Владимир Путин също подчерта, че въоръжените сили на Украйна не са успешни в нито едно направление.

не знам за твоите анимациони филмчета които показваш но това е истината и никой не може да я отрече каквото и да се пише по западните медии. За технологиите ще си пишем и утре е ден има и други интересни неща само да ги намеря аз ви оставям

Тая същата Маринка дето не е мръднала от 2014 година ли говорим? Филипов от време на време пуска победни клипчета за нея ама там е толкова умряла работа че охлюв ще стигне по-бурзо

Я бързо да си признае който е купил танкове от Израел? @maxthon ти като спец по цената на Леопардите , колко са няколко стотин 2-та ръка Меркава 2 и 3? Като ти казах онзи ден да вземеш 10 броя - исках Леопарди, а не израелски скраб. Добре де може ама ако са с яките израелки вътре. Така де не може само рускини да се внасят в ЕС-може и малко убавици.

преди 2 часа, ruraru написа:

Носят се слухове, че множество федерални агенции в САЩ са станали жертва на кибератака.

Някой дженджър е кликнал не където трябва. Обичайните заподозрени са руснаците и китайците. :lol6:

на 12.03.2023 г. в 20:54, ruraru написа:

Носят се два слуха из нета:

Първия слух е, че руснаците са ударили с Кинжал, бункер с натовски офицери, някъде около Киев.

Втория слух е, че следващите поред фалиращи банки в САЩ са First Republic Bank, Western Alliance, Pacwest Bancorp и Signature Bank.

на 23.05.2023 г. в 0:42, ruraru написа:

Носят се слухове, че Байдън е във възторг от зенитно-ракетната система Патриот, която е успяла да унищожи една хиперзвукова ракета Кинжал, използвайки свойствата си на „камикадзе“.

на 25.05.2023 г. в 22:21, ruraru написа:

Носят се слухове, че Дойчланд май е влязла в рецесия. 

на 31.05.2023 г. в 15:31, ruraru написа:

Носят се слухове, че Джейми Фокс е с кръвен съсирек в мозъка, след ваксиниране. Фокс не е искал ваксината, но филмовото студио го е принудило да получи ваксината.

на 13.06.2023 г. в 22:30, ruraru написа:

Носят се слухове, че планът за евакуация на американски граждани от Тайван е в процес на разработка. 

Ако имате познати в Тайван, може да искате да им се обадите за последен път. Предстои да ги украинизират.

The Messenger

преди 3 часа, ruraru написа:

Носят се слухове, че САЩ, също са се нарочили да забраняват газовите печки.

Носят се слухове, че руските тролове сте по-прости и от скрипт писан от седмокласник. 

преди 41 минути, ivottoshev написа:

А сега де, що така? Що кравите финансират офанзивата на руснаците в Украйна?

В. "Ню Йорк таймс": САЩ плащат милиарди на руската държавна ядрена агенция

Трогнаха се колко много ревеш срещу санкциите и невинните руснаци. 

преди 24 минути, kosyo написа:

Тая същата Маринка дето не е мръднала от 2014 година ли говорим?

Я се върни предния път какво написа, че не е мръднало от 2014г. Написа нещо, което се оказа, че го няма по фронтовата линия. А специално за Маринка дали има нещо, което мърда може да провериш.

преди 24 минути, kosyo написа:

Я бързо да си признае който е купил танкове от Израел?

Вероятно са ги купили поляците. Изпитват остра нужда да се правят на някакъв фактор. Ако имаш някаква мечта, че въпросните танкове ще се появат някъде на специфично място.... Не няма да се появят.

преди 20 минути, kosyo написа:

Тая същата Маринка дето не е мръднала от 2014 година ли говорим? Филипов от време на време пуска победни клипчета за нея ама там е толкова умряла работа че охлюв ще стигне по-бурзо

Я бързо да си признае който е купил танкове от Израел? @maxthon ти като спец по цената на Леопардите , колко са няколко стотин 2-та ръка Меркава 2 и 3? Като ти казах онзи ден да вземеш 10 броя - исках Леопарди, а не израелски скраб. Добре де може ама ако са с яките израелки вътре. Така де не може само рускини да се внасят в ЕС-може и малко убавици.

Не го карай да смята че пак ще сътвори някоя глупост

преди 1 минута, BANKATA написа:

Още ли си мислиш, че вчера не налапа фитила съвсем нарочно? Че и запали с 200 на момента.

току-що, maxthon написа:

Още ли си мислиш, че вчера не налапа фитила съвсем нарочно? Че и запали с 200 на момента.

Знам че се опитваш да излезвш от положение ама хич не ти се получава.

Вече е края на учебната година и се възползвай да си купиш евтин учебник по математика.

преди 34 минути, maxthon написа:

Я се върни предния път какво написа, че не е мръднало от 2014г. Написа нещо, което се оказа, че го няма по фронтовата линия. А специално за Маринка дали има нещо, което мърда може да провериш.

Вероятно са ги купили поляците. Изпитват остра нужда да се правят на някакъв фактор. Ако имаш някаква мечта, че въпросните танкове ще се появат някъде на специфично място.... Не няма да се появят.

Англо-санксонците ме подведоха тогава. Явно на поляците силно им трябват танкове, такъв ищах изведнъж... Сигурно ще ги ползват да рачекват московци на тях не мислиш ли? Що ли питаят таква любов към тез хора. Или чакай - те не си ли точеха на украинска земя да завземат? Ама тя с тоз обеднен уран... Московци ще да са .. там земята е чиста  и имат един голям плюс -допълнителна хромозома. Ти взе ли ми танкове на цената дето я пишеха ТАСС ли беше или лента? Искам да си имам сигурно паркомясто - ако не си се задействай моля те. То е ясно че си навътре в нещата.

"В. "Ню Йорк таймс": САЩ плащат милиарди на руската държавна ядрена агенция"

"Днес американските компании плащат около 1 милиард долара годишно на руската държавна ядрена агенция, за да закупят горивото, което генерира за САЩ повече от половината енергия без емисии, отбелязва американският вестник"
"Тази зависимост на ядрената енергетика на САЩ

има тенденция към нарастване, тъй като страната се стреми да намали своята зависимост от изкопаеми горива. Но нито една американска компания не обогатява уран.

Някога САЩ доминираха на този пазар, докато поредица от исторически фактори,

включително споразумение за закупуване на обогатен уран между Русия и САЩ, предназначено да насърчи мирната ядрена програма на Русия след разпадането на бившия Съветски съюз, позволи на Русия да завладее половината от световния пазар. САЩ преустановиха изцяло обогатяването на уран, припомня вестникът."

https://www.vesti.bg/sviat/nytsasht-plashtat-miliardi-na-ruskata-dyrzhavna-iadrena-agenciia-6170670

преди 14 часа, Митко Вълчев написа:

За софистиката четох някъде седми клас, за разлика от "аутобатизма " което не пречи ти да си единица мярка за двете. 

Че си прочел нещо, не означава, че си го разбрал, бре Шуши...

Не знам аз за какво мога да бъда мярка, но ти определено може да станеш мерило за функционална неграмотност...

Не си в състояние да осмислиш прост текст, тръгнал си да са хвалиш, кога си бил научил думичката софистика...

че нямаш срам се убедих отдавна, още като за да "не" защитиш негодността на Русия като модел за подражание, написа че материалното благоденствие на обществото не е ценност към която е нормално да се стреми. И как за първи път, даде безкрайно малкото (будистите отричащи материалното) за съпоставимо с нормата.

Няма от какво да се срамувам, Шуши, а не че нямам срам...

Ако бях това, което представляваш ти, повярвай щях да умра от срам, е, стига да го осъзная де...

Ти сАвсем се обАрка, бе Шушинце....

Доста по-сполучливо от теб съм обяснил, защо за мен Русия не е "пример за подражание", при това по много ясни критерии, а не с твоите полюции...

Материалното благополучие не е ценност, а средство за постигане на ценностите - набий си го това в запъртъка вътре в яйцето, което ти служи за глава...

Посочих ти и научно обяснение защо е така, но... едно си Шушумитко знае, едно си бае...

Будистите и други религии ги посочих поради абсурдното ти твърдение, че нещо, което по принцип не е ценност, е общочовешка ценност...

Безкрайно малко?

Повече от половината човечество не се кланя на материалното...

Норма?

Чия норма?

И кой определя кое е норма?

Абсолютен невежа, все едно говоря с вечен третокласник над 50-те...

Сравняването на "еднаквата същност " на Маккартизма със Сталинизма , направо за мен те постави извън сферата на нормалните човешки същества.

Ако такива като теб ме смятат за ненормален, то по-добър комплимент няма...

Обратното би ме притеснило...

И двете са политически репресии, копипусикетмауси...

Еднакви в същността си...

И част от тези милиарди, отиват за създаването на качеството на конкретния бранд, неграмотнико. Не за рекламата. Работя с две марки на един и същи собственик, еднакви кройки, модели и цветове,  но с различни платове и качество на изработка, съответно с различна цена, глупи. Примера с купената евтино дреха е ясен, но нормално човек влиза в магазина и взема бранда от който вече е доволен, като Лебеда и дЖентълмена ти.   

Още чакам да обясниш от къде си взаимствал това "глупи", "Гений" от 2006-а, Шушумитко през2023-а...

Аз работя с повече от 10 компании, всяка от които има по два-три бранда за един и същи вид стоки...

При някои от артикулите, по-високият ценови клас бранд, наистина предоставя по-добро качество, а при други артикули няма никаква разлика между най-ниския ценови клас и най-високия такъв, разликата е само в етикета и опаковката...

Разлика в материалите за производство няма, нито има разлика в себестойността, а цената може да е двойна...

При по-скъпия бранд, в цената се калкулира и имид жа на марката...

Прост пример - слушалките "Beats by Dre", в тях материалите са под 5% от стойността им и много по-евтини слушалки като китайските Superlux са буквално в пъти по-качествени, но "Beats by Dre" са на Епъл и плащаш и имиджа на Епъл, и този на д-р Дре...

Не стига, че си невеж, но си и безкрайно наивен, Шушинце...

Избора винаги си правя на база лично мои критерии, а не на имиджа на марката...

"Лебеда" не го сменям, защото съм се обривал като крастав от доста по-скъп сапун...

"Джентълмена" просто най-пасва на вкуса ми за уиски, но съм пробвал и най-различни, включително и по-високия му клас "Сингъл Баръл", а дори и "Синатра Едишън"...

Ако ми се допие скоч, то избора ми е "Гленфидих" и нищо друго, ако ще и най-прехваленото да е...

Ако е ирландско, то значи "Блек Буш", пак без значение от това, дали други са по-хвалени...

Но... това си е до вкус, няма отношение до качеството...

А вкусът винаги е личен...

преди 15 часа, Митко Вълчев написа:

А ти си показал, въпреки че никога няма да го напишеш, Преливането от пусто в празно, ползването на цитати не на място и извъртането и направо наглото лъжене ме прави Анди голямата работа. 

А ти пще не си показал за кое съм излъгал, Шушко...

Засега само аз доказвам, че лъжеш...

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо помежду си...

Затова и няма как да разбереш кога един цитат е на мястото си...

Нито пък кое е "пълно", "пусто", "празно"....

Роден Шушумитко, цял живот Шушумитко...

мишка, снимката не е от Мол, а от ресторант на хотел на морето, снима ме и сложи снимката момичето ми. Факта, че вече сигурно десети път ползваш нея да  ме уязвиш , показва твоето ниво в спора.

Шуши, дали е мол, ресторант на хотел, фоайе на хотел, дали е на морето или в Ню Йорк и т.н., все тая бре неграмотнико...

Самият факт, че я показваш публично говори само за едно - "селски" снобар...

И не споменавай кой я е правил, че така излагаш и него....

Спор нямам с теб, бре Шушинце...

Невъзможно е да има спор между нас...

С невежите неграмотници просто се гавря...

Това за харесването от жените, е една такава дълга и непроверена, че по добре да не я почваме. Само да кажа, че и там съм убеден, че съм пред тебе, но това са недоказуеми неща.

То ти в много неща си убеден, но все са далеч от реалността...

Като казах жените, имах предвид моите жени, бре Шушко...

А и количеството не е важно, а качеството...

Как бе оня виц за пернишкия гоуфаджия,, дет попитал на светофара шофьора на Мазератито - "А бе, коуега, върви ли тоя таралясник, че глеам не ги карат много"...

За теб разбрах, че имаш безкрайно време за губене на безсмисленият ти живот, при мен нещата са различни. 

Определено са различни при наз нещата, мхм...

От пет месеца си личи...

Нъл ти казах, за теб времето е изгубило значение още при раждането ти...

Никога не губя времето си, дори когато се гавря с теб, Шушинце...

Не съдете за другите по себе си...

Аз съм пък направо убеден, че ти страшно преувеличаваш естеството на работата си и  ролята си в правенето на анализи. Мисля, че си служител средно ниво, но приемам на доверие.   Продължавай да не се напъваш и в следващия си пост към мен. 

Казах ти, че за много неща си убеден, без те да имат връзка с реалността...

При теб желаното го възприемаш за реално...

Следствие на невежеството ти и перманентния ти когнитивен дисонанс...

Ми над мене в йерархията на фирмата има още двама, бре Шуши, не съм казвал, че съм шеф...

Крайните решения ги взимат те, част от задълженията ми е да им представям моя анализ....

Щом вече 12 години ми плащат, значи се справям добре, щом вече и аз поставям условия, за да продължа да работя за тях и те ги приемат, значи се справям много добре...

Не се оплаквам, досега съм получавал всичко, което съм поискал, но и исканията ми са били разумни и обосновани...

А иначе и на "частно" извършвам някои анализи, като си плащам съвестно данъците върху всичко, което получавам...

Това ме научи престоят ми на Запад...

Спокойствието цена няма, сиреч е ценност....

Дали го приемаш или не, все ми е тая...

Ей го, сто пъти (хипербола" ти казах, че никога не се напъвам, ма ти си убеден, че ме принуждаваш да са напъвам...

Ма то така става с таквиз кат теб, най-забавното е, че никога не усещат, че някой се гаври с тях, а са убедени, че спори с тях...

Откога съм ти казал, че дори отговаряйки на твой пост, аз не пиша на теб, бре копипусикетмауси...

Иначе отдавна да съм спрял да ти отговарям на пълните простотии, които пишеш...

Ти си неспасяем невеж неграмотник, да ти се обясни на теб нещо е "импосибъл"...

преди 1 час, parmobil написа:

Анатема! За всеки, който прегъва страници на книги!

Много хора го имат тоя гнусен навик...

Когато давам книга на някой, вече им давам и разделител и изрично подчертавам да си отбелязват с него...

Да ти кажа, върши работа..

преди 1 час, N1K17Y написа:

Трогнаха се колко много ревеш срещу санкциите и невинните руснаци. 

Е, как така "рева" хем срещу санкциите, хем срещу руснаците? 

Има някаква каша в главата ти. Надявам се да е от тазвечерно пиене, а не да е започнал някакъв процес, изискващ психиатрична помощ :help:

преди 1 час, maxthon написа:
преди 1 час, BANKATA написа:

И каква е била "въдичката" ??  осра се тотално, както във всичко за което сляпо отричаш .

:) 

преди 25 минути, Недко написа:

"В. "Ню Йорк таймс": САЩ плащат милиарди на руската държавна ядрена агенция"

"Днес американските компании плащат около 1 милиард долара годишно на руската държавна ядрена агенция, за да закупят горивото, което генерира за САЩ повече от половината енергия без емисии, отбелязва американският вестник"
"Тази зависимост на ядрената енергетика на САЩ

има тенденция към нарастване, тъй като страната се стреми да намали своята зависимост от изкопаеми горива. Но нито една американска компания не обогатява уран.

Някога САЩ доминираха на този пазар, докато поредица от исторически фактори,

включително споразумение за закупуване на обогатен уран между Русия и САЩ, предназначено да насърчи мирната ядрена програма на Русия след разпадането на бившия Съветски съюз, позволи на Русия да завладее половината от световния пазар. САЩ преустановиха изцяло обогатяването на уран, припомня вестникът."

https://www.vesti.bg/sviat/nytsasht-plashtat-miliardi-na-ruskata-dyrzhavna-iadrena-agenciia-6170670

Има тенденции, към приключване на жизнения цикил на определени, от САШЩ индивиди

МО: един "Солнцепек" спря настъплението на Украйна в района на Новодонецк в ДНР
16 юни, 05:36
Разчетът на тежката огнехвъргачна система ТОС-1 "Солнцепек" отрази настъплението на украинските войски в района на Новодонецки (Волновахски район на Донецката народна република), Олег Чехов , ръководител на пресцентъра на групата "Восток". , каза РИА Новости . „В резултат на смели и добре координирани действия екипажът на сержант (Виктор) Петрунин унищожи няколко десетки националисти и две бойни бронирани машини“, каза той. Според Чехов врагът претърпя загуби и отстъпи, докато позициите на руските войски бяха задържани. Миналата седмица американският журналист, носител на наградата "Пулицър" Сиймор Херш изрази мнение, че контранастъплението на украинските въоръжени сили няма да донесе нищо добро на Украйна, САЩ и НАТО .

c67e5cac98f436eb750808ff1a490cfd?img-for

преди 16 минути, питам написа:

МО: един "Солнцепек" спря настъплението на Украйна в района на Новодонецк в ДНР
16 юни, 05:36
Разчетът на тежката огнехвъргачна система ТОС-1 "Солнцепек" отрази настъплението на украинските войски в района на Новодонецки (Волновахски район на Донецката народна република), Олег Чехов , ръководител на пресцентъра на групата "Восток". , каза РИА Новости . „В резултат на смели и добре координирани действия екипажът на сержант (Виктор) Петрунин унищожи няколко десетки националисти и две бойни бронирани машини“, каза той. Според Чехов врагът претърпя загуби и отстъпи, докато позициите на руските войски бяха задържани. Миналата седмица американският журналист, носител на наградата "Пулицър" Сиймор Херш изрази мнение, че контранастъплението на украинските въоръжени сили няма да донесе нищо добро на Украйна, САЩ и НАТО .

c67e5cac98f436eb750808ff1a490cfd?img-for

Четеш много разкрасени сводки.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.