Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Начи твърдиш, че жабарите и англосаксите дигнаха востание щото Путлер не можа да земе Киев за три дня ли ?

Мери ли си температурата ?

Ти правиш глупави и неверни заключения и после ме питаш дали си меря температурата. Първо си измери твоята.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, г-н Велев написа:

Ти правиш глупави и неверни заключения и после ме питаш дали си меря температурата. Първо си измери твоята.

По-важният въпрос е, с какво си се налЮхал. 

преди 7 минути, васил козарев написа:

По-важният въпрос е, с какво си се налЮхал. 

преди 1 час, г-н Велев написа:

... При соца само САЩ и Русия можеха да ни победят...

Т'ва беше мноо добро. Даже... ако трее съм сериозен, САЩ и Русия ми изглеждат в случая малко надценени...

преди 1 час, attj написа:

Нали знаеш, кукошинки са бълхите при кокошките и това е нещо подобно на Кокич.   Бълха със самочувствие.

Може и да не изглежда справедливо, но  "кукошинки"-те ми "звучат" някак по-близо до киокушинките, отколкото до кокошинките...

преди 3 минути, lebel написа:

САЩ и Русия ми изглеждат в случая малко надценени...

Ама малко.

o8z135d.png

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Рептилите , нещо да кажете по този въпрос ???

https://thebulgariantimes.com/вървим-към-пълно-унищожаване-на-човеч/?fbclid=IwAR38ScAlVUIwMvgVCnopUq-NP9MeFOVxXmRpGITz0cmH-saYFPlJ_SEUpdY

Значи гнилият запад ни кара да ядем насекоми , а какво става в Нормалните държави , я да видим

https://agri.bg/novini/rusiya-vavezhda-palna-zabrana-na-vsichki-gmo-produkti-i-sastavki

..................................

Какво става ве , къртиците , М ? 

КОИ СА ДОБРИТЕ И НОРМАЛНИТЕ СЕГА ???

ВЕДНАГА ПО ДУПКИТЕ !!!!!!!!

Ти какво ГМО изяде днес ?

преди 1 час, kaldata1 написа:

При руснаците е далеч по-страшно. 

Във всяко стадо си има мърша. Ти обаче твърдеше че при укрите такава не били намерили. Е, надявам се че вече по този въпрос са ти се отворили очите.

А къде е по-страшно? Ми ето ти нагледно как във лагери на Азов се обучават деца , пък ти сам си прецени дали целенасочено да обучиш 10-12 годишно дете да убива врагове не е по-страшно, от колкото е положението при руснаците:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Във всяко стадо си има мърша. Ти обаче твърдеше че при укрите такава не били намерили. Е, надявам се че вече по този въпрос са ти се отворили очите.

А къде е по-страшно? Ми ето ти нагледно как във лагери на Азов се обучават деца , пък ти сам си прецени дали целенасочено да обучиш 10-12 годишно дете да убива врагове не е по-страшно, от колкото е положението при руснаците:

Същите неща ги има и в русия. 

Това е обикновена детска градина в Курск. Директорката там измисля забавна игра за децата - Зарничка, военно-патриотична игра.
Децата трябвало да държат здраво в ръцете си "Боен лист", да се състезават в щафета в бронежилетки под палещото слънце, да се обличат в каски и дори да играят с картечница.
А гостуващите ученици от гимназията ужасяваха малчовците с викове "Ууу!". "Куууууу?", тръгнаха да ги нападат с щикове и да насочват огнестрелни оръжия към момчетата.
Сега зрелостниците ще получат петици, директорката ще получи медал, децата ще се стресират, а родителите на малчуганите съвсем скоро ще получат следващите зрелостници и така в кръг...

https://www.facebook.com/1111403356/videos/674985217774260/

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Дали? В трета армия съм служил почти 2 години! Понеже съм тарикат - имах достъп до доста "секретни" .....неща. И ооопппссс изненада - лошите от НАТО се оказа, че знаят 99% от тези "секретни" неща -сМех в залата

Изключително увлекателни са координатните ни истории. Примерно... секретните ни координатни системи (зони в с-ма 70-та... па и в 50-та) онодиха мaмaтa на геодезистите ни, а не на врага...

преди 9 минути, ivottoshev написа:

алцхаймер, върни  се назад и виж колко пъти съм ти отговарял на тъпотиите и лъжите ти .

Първо- на клиповете няма нито нацистки идеологии , а патриотично обучение и уроци по самозащита .

В отговор на рашистката агресия и ФАКТА че уродите с георгиевски лентички ВЕЧЕ бяха нахлули в Крим и Донбас.

Второ - виж коя година е това.  Кога са създадени самите Азов ? месеци СЛЕД рашисткото нахлуване и геноцид в Украйна.

Виж и коя година аз цитирам православния фашизъм в Рашистан.

Трето - понеже си с алцхаймер, върни се отново назад и виж какво ти цитирах в отговор на тези клипове - как не обучение, а в реални условия терористите ти рашисти от ЛДНР  използват малолетни деца с истинско оръжие в релани бойни условия наблокпостове и т.н.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

алцхаймер, върни  се назад и виж колко пъти съм ти отговарял на тъпотиите и лъжите ти .

Първо- наклиповете няма нито нацистки идеологии , а патриотични .

Второ - виж коя година е това.  И коя година аз цитирам православния фашизъм в Рашистан.

Трето - понеже си с алцхаймер, върни се отново назад и виж какво ти цитирах в отговор на тези клипове - как не обучение, а в реални условия терористите ти рашисти от ЛДНР  използват малолетни деца с истинско оръжие в релани бойни условия наблокпостове и т.н.

:hush:

Нервен ми се виждаш нещо тая вечер.

Не вървят ли нещата? Да няма съкращения?

току-що, г-н Велев написа:

Нервен ми се виждаш нещо тая вечер.

Не вървят ли нещата? Да няма съкращения?

Напротив. Много се кефя за такива лесно оборими неща от вашата рашистконацистка пропаганда :) 

Освен че както казах, тази дискусия ВЕЧЕ сме я водили .

Но и ти знаеш това, нали , г-н нов ник ?

:)

преди 1 минута, miro20 написа:

Напротив. Много се кефя за такива лесно оборими неща от вашата рашистконацистка пропаганда :) 

Не ти личи да се кефиш, ама щом казваш. Явно се успокояваш така :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Но и ти знаеш това, нали , г-н нов ник ?

Нов съм. Ама твоите дружки ме нападнаха като стадо гарги. Ще ме изядат :)

Така ли постещате новите тука?

02 юли 2023 г., 21:24 часа

Руските въоръжени сили ликвидираха части от въоръжените сили на Антоновски мост

Руското министерство на отбраната обявява елиминирането на части от въоръжените сили в района на моста Антоновски

image.png.8a67566f389b8908c1de04458160c19b.png

Руско министерство на отбраната съобщи, че руските военни са ликвидирали части на въоръжените сили, опитвайки се да кацнат на остров Антоновски в района на моста Антоновски.

« В посока Херсон унищожаването на частите на въоръжените сили, които кацнаха на остров Антоновски в района на моста Антоновски », —, беше завършено в резюмето на министерството.

Преди това заместник-министър на отбраната Украйна Анна Малар заяви по канал Telegram, че руските военни напред в четири посоки в страната. Според Малар, сила Русия също напредна в посока Сватово, където се водят « ожесточени битки ». Освен това, както добави заместник-министърът, въоръжените сили са изправени пред « интензивна съпротива » от Руската федерация на участъка Запорожжая на контактната линия.

Да , добре . Много нови никове... питанки с поведение на грухита.... и такива като теб :)

Чистак нови ... Изложили се, осрали са се, сега са изпрани и новички :)

Доообре :)

преди 1 минута, г-н Велев написа:

Не ти личи да се кефиш, ама щом казваш. Явно се успокояваш така :)

Нов съм. Ама твоите дружки ме нападнаха като стадо гарги. Ще ме изядат :)

Така ли постещате новите тука?

мен питаш ли ме вече почти месец откакто съм тук всеки ден ме ядат за нещо няма край тяхното заяждане единия спре другия започне и така всеки ден

преди 2 минути, miro20 написа:

Изложили се, осрали са се, сега са изпрани и новички :)

Вярно е че се изложих. Съжалих едни хора и ги посъветвах да се лекуват. Ама вече няма да правя така. Обещавам!

преди 29 минути, васил козарев написа:

Същите неща ги има и в русия. 

Линка не води до никъде. Оправи го.

преди 1 час, kaldata1 написа:

И кое му е тайното?!? Като гледам информацията си е налична официално. 

И знаеш ли защо? Защото няма нищо за криене? 

Лаборатории, институти, изпитателни центрове и прочее има по цял свят. Дори в България още от соца си има НЦОЗа.

Ма откъде да ги знаеш тия неща... очаквам утре с големи букви да напишеш "А вие знаете ли, че в Украйна има... библиотеки?!?" 😄

Мъчиш се да излезеш от "положение " ли ? 

Искам , когато някой си позволи да ме цитира да е добре подготвен и Аргументиран ! 

Ти не си нито Подготвен , нито Аргументиран защото си просто ехиден трол , с няколко идеи по-развит от примитивите , които обикалят в темата и те лайкват .

Сега , искам да изгледаш Всичко Подробно , което ще предоставя и тогава пак ела ми кажи , че "лаборатории " имало навсякъде по света и нямало нищо за криене !

https://dilyana.bg/documents-expose-us-biological-experiments-on-allied-soldiers-in-ukraine-and-georgia/

https://thebulgariantimes.com/Проект-gg-21-БЪЛГАРСКО-ВИДЕО/

Особено това видео по-горе !!

https://bgr.news-front.info/2022/03/10/potvrdenosashh-sa-razrabotvali-biologichno-orzhie-v-ukrajna-rusiya-i-kitaj-iskat-obyasneniya/

„През 2020-2021 г. Министерството на отбраната на Германия проведе проучване за причинителите на Кримско-Конго хеморагична треска, лептоспироза, менингит, хантавируси на територията на Украйна като част от изпълнението на украинско-германската инициатива за гарантиране на биологична безопасност по външните граници на Европейския съюз.

Неконтролируемо нарастване на заболеваемостта 

Според Кирилов дейността на биологичните лаборатории в Украйна и ръководената от САЩ програма за „реформиране“ на украинската здравна система са довели до неконтролируемо увеличаване на честотата на особено опасни инфекции. „В същото време дейността на биологичните лаборатории, чиято дейност наблюдаваме от 2014 г., и програмата на така наречената реформа на украинската здравна система, която се изпълнява от САЩ, доведоха до неконтролируемо нарастване на заболеваемостта на особено опасни и икономически значими инфекции“, каза Кирилов на брифинг въз основа на резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологични дейности на САЩ на територията на Украйна. 

Според ръководителя на войските на РХБЗ на Русия – на територията на Украйна се регистрира увеличение на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза.  „Заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пътиСветовната здравна организация обяви Украйна за страна с висок риск от епидемия от полиомиелит„, подчерта той. Кирилов каза, че Украйна, под предлог, че тества антиковидни лекарства, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, предимно тези, принадлежащи към „славянската етническа група“.

„Под претекст за тестване на средства за лечение и превенция на коронавирусна инфекция няколко хиляди проби от серумите на пациенти, предимно от славянската етническа група, бяха взети от Украйна в изследователския институт „Уолтър Рийд“ на сухопътните войски на САЩ“, той каза. Министерството на отбраната на Русия публикува и анализ на дейността на САЩ в рамките на военно-биологичните изследвания на територията на Украйна. Според данните САЩ са събирали и предавали в научно-изследователския институт Уолтър Рийд, към сухопътните войски на САЩ, пробите от  високопатогенни щамове на възбудители на инфекциозни заболявания (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза).  Били са също подбирани и предадени около 4000 биомедицински проби на украински военнослужещи. Прекратяването на биологичните програми Кирилов каза, че на територията на Украйна се извършва спешно изнасяне на биологичните програми. Както отбеляза Кирилов, анализираните документи потвърждават, че Министерството на здравеопазването на Украйна е поставило задачата от 24 февруари да унищожи напълно биоагентите в лабораториите.

„В същото време анализът на инструкцията към служителите на лабораторията показва, че процедурата по ликвидиране на колекциите е насочена към тяхното безвъзвратно унищожаване. По всичко личи, че всичко необходимо за продължаване на изпълнението на военно-биологичната програма вече е изнесено извън територията на Украйна.“

Руското министерство на отбраната публикува документите, получени от служителите на финансираните от Пентагона биолаборатории в Украйна.  

.....................

Всичко да го прочетеш Внимателно !  Без да ми се правиш на интересен , защото освен да ми възбудиш шамарите , друго няма да постигнеш.

преди 38 минути, BANKATA написа:

Ти какво ГМО изяде днес ?

Айде обратно у фризера , приключих с хуманитарните мисии ! 

преди 36 минути, miro20 написа:

Първо- на клиповете няма нито нацистки идеологии , а патриотично обучение и уроци по самозащита .

В отговор на рашистката агресия и ФАКТА че уродите с георгиевски лентички ВЕЧЕ бяха нахлули в Крим и Донбас.

Второ - виж коя година е това.  Кога са създадени самите Азов ? месеци СЛЕД рашисткото нахлуване и геноцид в Украйна.

Виж и коя година аз цитирам православния фашизъм в Рашистан.

Отговорил съм ти отдавна, Алцахймерчо, ето: (само ще обърна цифричките в моя пост за да е по-прегледно, щото ти тук задаваш въпросите си в различна последователност)

на 10.05.2023 г. в 6:57, ivottoshev написа:

3-то: Изписа цял чаршаф но ТАКА И НЕ ПОКАЗА деца, използвани от руснаците във военни действия, както твърдиш в онзи пост от преди време

1-во: Хитлерюгенд също са били с "патриотично обучение". Посочи каква е разликата в обучението на деца да се бият с врага от нацистите и азовците.

2-ро: Къде видя да пиша, че детските тренировъчни лагери на нацистите от Азов са от преди 2014?!?

Е, денят на разплатата за Украйна е по-близо, отколкото си мислим. Гледайки тяхната „контраофанзива“ и факта, че след 4 седмици те не са успели да излязат извън „зоната за сигурност“ до първата линия на отбраната на Русия, съчетано със сериозните бомбардировки, изхвърлящи доставките на войски, бронирани превозни средства, боеприпаси ежедневно и предвид изключителния брой загуби на жива сила от украинска страна, един състрадателен, достоен президент на която и да е страна би се предал досега.

Украйна по същество вече не е в конкурентна бойна позиция. Но Зеленски е брутален нацистки диктатор, който  не го интересува нищо друго освен себе си, парите и жаждата му за власт.

Никога през живота си не бих повярвал, че не само колективният Запад подкрепя нацистите на власт, но те активно си затварят очите за най-злите и сериозни военни престъпления, извършени от AFU с благословията на Зеленски, разбира се.

Те са гледали видеоклиповете на изтезанията и физическото насилие над руски военнопленници и други сериозни военни престъпления, но са избрали да не правят нищо. Преди няколко седмици плакат подчерта интервю с германски генерал, на когото е възложено да обучава украински войници. Той бързо разбира, че войниците от ВСУ се смеят, шегуват и показват видеоклипове на измъчвани руски военнопленници.

Той надлежно го докладва като въпрос, който трябва да бъде отнесен спешно като сериозни военни престъпления, но началниците му отказаха това искане на основание, че „това ще накара Украйна да изглежда зле“.

преди 5 минути, glen написа:

Украйна по същество вече не е в конкурентна бойна позиция. Но Зеленски е брутален нацистки диктатор, който  не го интересува нищо друго освен себе си, парите и жаждата му за власт.

Никога през живота си не бих повярвал, че не само колективният Запад подкрепя нацистите на власт, но те активно си затварят очите за най-злите и сериозни военни престъпления, извършени от AFU с благословията на Зеленски, разбира се.

Те са гледали видеоклиповете на изтезанията и физическото насилие над руски военнопленници и други сериозни военни престъпления, но са избрали да не правят нищо. Преди няколко седмици плакат подчерта интервю с германски генерал, на когото е възложено да обучава украински войници. Той бързо разбира, че войниците от ВСУ се смеят, шегуват и показват видеоклипове на измъчвани руски военнопленници.

Той надлежно го докладва като въпрос, който трябва да бъде отнесен спешно като сериозни военни престъпления, но началниците му отказаха това искане на основание, че „това ще накара Украйна да изглежда зле“.

източник

Министерството на отбраната на Украйна съобщи за тежката обстановка в Сватовското направление за въоръжените сили на Украйна
Заместник-началник на Министерството на отбраната на Украйна Маляр: ситуацията в посока Сватов за въоръжените сили на Украйна се усложни

upload-2023-06-25T215047Z_2114813005_RC29Q1A7UNZJ_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-EAST__1_-pic4_zoom-1500x1500-56065.jpg

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр съобщи в канала си в Telegram, че ситуацията в посока Сватов се е усложнила за украинските войски.

„Врагът се придвижи напред в посока Сватов. Водят се ожесточени битки. Врагът атакува Белогоровка, Серебрянка. Ситуацията е доста сложна“, се казва в съобщението.

Тя добави, че руската армия настъпва в Авдеевското, Мариинското и Лиманското направление.

Маляр също така заяви , че руската армия се движи напред в четири посоки в страната.

Бившият съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Олексий Арестович (включен в списъка на терористите и екстремистите) по-рано заяви в интервю с журналиста Марк Фейгин (признат за чуждестранен агент в Руската федерация), че контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна се провалиха по вина на САЩ и НАТО .

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.