Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Отговорил съм ти отдавна

Благодаря че сам си призна че тези твои спекулации и лъжи са дискутирани отдавна.

:) 

Сега се замисли защо ги повтаряш и пак се излагаш ?

Просто прочети моите отговори от тогава.

Затапен и унижен както винаги се оказваш. Защо завърташ ОТНОВО една и съща плоча с в която знаем крайния резултат ?

А ,алцхаймерчо ?

преди 1 минута, питам написа:

Бившият съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Олексий Арестович (включен в списъка на терористите и екстремистите) по-рано заяви в интервю с журналиста Марк Фейгин (признат за чуждестранен агент в Руската федерация), че контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна се провалиха по вина на САЩ и НАТО .

Така ли ??? Може ли конкретен линк с думите на "включения в списъка на терористите и екстремистите " , и интервюто с "признатия за чуждестранен агент в РФ " ??

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:
преди 15 минути, glen написа:

Украйна по същество вече не е в конкурентна бойна позиция. Но Зеленски е брутален нацистки диктатор, който  не го интересува нищо друго освен себе си, парите и жаждата му за власт.

Никога през живота си не бих повярвал, че не само колективният Запад подкрепя нацистите на власт, но те активно си затварят очите за най-злите и сериозни военни престъпления, извършени от AFU с благословията на Зеленски, разбира се.

Те са гледали видеоклиповете на изтезанията и физическото насилие над руски военнопленници и други сериозни военни престъпления, но са избрали да не правят нищо. Преди няколко седмици плакат подчерта интервю с германски генерал, на когото е възложено да обучава украински войници. Той бързо разбира, че войниците от ВСУ се смеят, шегуват и показват видеоклипове на измъчвани руски военнопленници.

Той надлежно го докладва като въпрос, който трябва да бъде отнесен спешно като сериозни военни престъпления, но началниците му отказаха това искане на основание, че „това ще накара Украйна да изглежда зле“.

източник

гаварит Масква

т.е. рашадезинформбюро.

преди 5 минути, miro20 написа:

Благодаря че сам си призна че тези твои спекулации и лъжи са дискутирани отдавна.

Не съм се смял тогава (щот не съм ги видял). Дай ги сега да ги видим дееее. Поради какво се боиш пак да станеш за смях?

преди 32 минути, _sirena_ написа:

Класически фейкомети

преди 2 минути, miro20 написа:

Сега се замисли защо ги повтаряш и пак се излагаш ?

Затапен и унижен както винаги се оказваш. Защо завърташ ОТНОВО една и съща плоча с в която знаем крайния резултат ?

А ,алцхаймерчо ?

Така ли ??? Може ли конкретен линк с думите на "включения в списъка на терористите и екстремистите " , и интервюто с "признатия за чуждестранен агент в РФ " ??

А ти кога ще напишеш нещо или да кажеш нещо във защита или новина да покажеш? Само чакаш някой да напише нещо и започваш да го критикуваш толкова си подробен че не изпущаш и една запетайка и не дай си боже да е поставена на грешното място ще зададеш 160 въпроса за тази запетайка и задължително ще пуснеш и коментар в темата за бисерите. Това е новина от газета и аз ви е показвам за да добиете представа какво се случва в момента в Украйна а вие понеже нямате какво да защитавате само ни нападате и критикувате за най най дребното. Покажи и ти нещо свързано със войната и аз да ти задавам въпроси става ли?

преди 10 минути, питам написа:

Бившият съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Олексий Арестович (включен в списъка на терористите и екстремистите) по-рано заяви в интервю с журналиста Марк Фейгин (признат за чуждестранен агент в Руската федерация), че контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна се провалиха по вина на САЩ и НАТО .

Колко ли може да продължи това? Те просто отвличат хора, дават им пистолет и ги хвърлят в сивата зона, за да бъдат убити.

Единственият протест на Украйна е митинг, че гробищата не са достатъчно големи (не е шега, всъщност е истина).

И така, трябва ли Русия да убие още 2-3 милиона украинци? А тийнейджъри и жени след това? В крайна сметка те са просто добитък.

Те не се бунтуват или отказват, както биха направили истинските човешки същества. Ще се радвам да греша.

преди 7 минути, питам написа:

Това е новина от газета и аз ви е показвам за да добиете представа какво се случва в момента в Украйна

Защо си мислиш че ограничения ти кръгозор кйто е единствено и само копиране на рашистка пропаганда , е критерий какво става в Украйна ?

Аз много добре знам  и сам мога да си отворя газета.ру ипревод не ми е нужен.

преди 7 минути, питам написа:

Покажи и ти нещо свързано със войната и аз да ти задавам въпроси става ли?

Ами давай.

Цитирам, но за разлика от вас, малоумните тролове, давам кратък превод и описание на новината. Напоследък и с доста туитър линкове поради удобния формат . Преди позлва и фейсбук, но вграждането например на видео вече не работи.

Ти това можеш ли го ?

Не можеш защото си ограничен малоумен комсомолец  който не може да чете нищо в оригинал, а само с гугълтранслейт :)

Покажи че имаш мозък с коментар и лично мнение а не с алоуменкопи-пейст.

И не, не се заяждамза запетайки ,попитах нещо конкретно   , без грам заяждане - покажи ми тези думи на Арестович от интервюто на Фейгин.

И ти блокира.

Защото дори не си знаеш какво си копипейстнал с гугъла камо ли да си гледал интеррвюто или Арестович  :) 

преди 6 минути, glen написа:

Колко ли може да продължи това? Те просто отвличат хора, дават им пистолет и ги хвърлят в сивата зона, за да бъдат убити.

Единственият протест на Украйна е митинг, че гробищата не са достатъчно големи (не е шега, всъщност е истина).

И така, трябва ли Русия да убие още 2-3 милиона украинци? А тийнейджъри и жени след това? В крайна сметка те са просто добитък.

Те не се бунтуват или отказват, както биха направили истинските човешки същества. Ще се радвам да греша.

А .. ето го другия трол с гугълтранслейт и смешни изречения.

Ами може всичко моментално да спре.

Рашистите се изнасяте от Украйна, и войната , убийствата, и всичко това прик;ючва на момента !

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Защо си мислиш че ограничения ти кръгозор кйто е единствено и само копиране на рашистка пропаганда , е критерий какво става в Украйна ?

Ами давай.

Цитирам, но за разлика от вас, малоумните тролове, давам кратък превод и описание на новината. Напоследък и с доста туитър линкове поради удобния формат . Преди позлва и фейсбук, но вграждането например на видео вече не работи.

Ти това можеш ли го ?

Не можеш защото си ограничен малоумен комсомолец  който не може да чете нищо в оригинал, а само с гугълтранслейт :)

Рашистите се изнасяте от Украйна, и войната , убийствата, и всичко това прик;ючва на момента !

казах вече сигурно двадесет пъти че пиша от телефона и екрана ми е три на три сантиметра нито мога да преведа нито картинка дори трудно поставям новината е копирам преведена и я поставям във бележника на телефона и от там пак я копирам и я поставям. И във момента съм на работа със сервизната кола държа връзка със колегите по радиостанцията от софия съм но не съм в българия. И аз искам много неща но толкова мога толкова правя още нещо ще попитате ли?

преди 12 минути, miro20 написа:

Ами давай.

Ти това можеш ли го ?

като можеш сам да я прочетеш тази новина защо не я преведеш и покажеш и другите да я видят вместо да се заяждаш направи нещо със което ще покажеш на хората информация. лесно ви е на вас пред педесет инчовия монитор да седите и да гледате на другите запетайките а аз дори и лаптоп нямам все ще взимам но нямам свободно време само когато съм на работа и за какво ми е като се прибера в квартирата спя ставам и излизам пак на работа

преди 20 минути, питам написа:

а аз дори и лаптоп нямам в

Ами вземи си таблет бре гусин О

преди 42 минути, васил козарев написа:

Групата е затворена 

Екранна снимка 2023-07-02 225511.png

07.05. 2019

В Русия накараха деца да маршируват на „парад на предучилищните войски“

https://gospodari.com/video-pokazva-rusnacheta-uchastvashti-v-detski-voenen-parad/

И какво виждаме тук? Детска игра с картонени самолетчета и танкчета?

Ти клиповете за азовци гледа ли? Там учат децата да стрелят с реални автомати и картечници, учат ги как да избират по-добра снайперистка позиция... В единият клип има деца скандиращи "ще прогоним московските скунксове" и "Ние сме децата на Украйна. Смърт на москалите" 

Изобщо няма база за сравнение. 

Всъщност сравнение може да има с Хитлерюгенд, ама не знам в чия полза ще е то.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

И какво виждаме тук? Детска игра с картонени самолетчета и танкчета?

Ти клиповете за азовци гледа ли? Там учат децата да стрелят с реални автомати и картечници, учат ги как да избират по-добра снайперистка позиция... В единият клип има деца скандиращи "ще прогоним московските скунксове", "Ние сме децата на Укарйна. Смърт на москалите" 

Изобщо няма база за сравнение.

Това в детската градина не са играчки. 

В държавата им се води война, трябва да умеят да се защитават. 

Освен, позиране с автомат, друго не видях. 

И тука на някакви изложби на БА пред ученици можеш да се снимаш с оръжие. 

преди 1 минута, petie1 написа:

Ами вземи си таблет бре гусин О

за какво ми е този таблет като нямам интернет на него и колегите нали ще го видят и ще започнат да говорят и шефа ще започне да си мисли че аз си играя на игрички докато съм на работа не съм видял тук някой да носи нещо такова а само тук имам свободно време

преди 11 минути, питам написа:

за какво ми е този таблет като нямам интернет на него и колегите нали ще го видят и ще започнат да говорят и шефа ще започне да си мисли че аз си играя на игрички докато съм на работа не съм видял тук някой да носи нещо такова а само тук имам свободно време

Е, нали си мастера на безплатния нет та колко му е бучнеш един и на таблета..

току-що, petie1 написа:

Е, нали си мастера на безплатния нет та колко му е бучнеш един и на таблета..

По-добре да няма 'ич интернет, че не му се отразява добре психически ... 

преди 1 час, васил козарев написа:

Групата е затворена 

Екранна снимка 2023-07-02 225511.png

07.05. 2019

В Русия накараха деца да маршируват на „парад на предучилищните войски“

https://gospodari.com/video-pokazva-rusnacheta-uchastvashti-v-detski-voenen-parad/

а българските деца са  на гейпарада  а денков има задача да легализира педофилията и да прати пушечно месо в украйна  в училище щели да имат военни часове 

ето ви я новината и по българските сайтове започнаха да ги публикуват тези новини които ви ги показвам забележете колко пъти е четена тази новина до момента хиляда и педесет пъти за сравнение със другите западните новини са четени по сто и педесет пъти. Защо има такъв интерес сега е въпроса защото няма пропаганда и се казва реално какво се случва

Участник във военните действия: ВСУ се опитват да атакуват на малки групи в посока Артьомовск /ВИДЕО/

2aff6269fe68c3147fbe739277ef3487.jpeg

Украинските сили се опитват да разпръснат отбраната на руските войски в Артемовското направление край Соледар в ДНР, атакувайки на групи до един взвод, съобщи за РИА Новости командирът на танково подразделение от 200-а бригада на Южната група войски.

„Противникът се опитва да настъпи на малки групи по целия фронт, това не означава, че мащабното настъпление, за което всички пишат в новините, е само нашият фронт, (те искат. - Прим. ред. ) да разпръснат нашите усилия, но не успяват“, обясни той.

По думите му, настъплението на украинската армия протича на малки групи до взвод, с максимум един танк и две бойни машини на пехотата.

„При тях не се получава и няма да успеят, докато ние работим тук“, добави събеседникът на агенцията.

Той добави, че на този участък от фронта работят в хармония различни подразделения на руските войски.

"Ние сме организирали взаимовръзка с нашите съседи, просто работихме по радиостанцията с техните координати. Стволната артилерия, която имат, е насочено към една цел, ние сме насочени към друга цел в тяхна подкрепа, независимо кои са те, десантчици или мобилизирани полкове. Ние правим едно нещо и трябва да има взаимовръзка и тя присъства тук по възможно най-добрия начин“, отбеляза танкистът.

В четвъртък Министерството на отбраната съобщи, че групировката на руските въоръжени сили „Юг“ през изминалото денонощие в Донецко направление е отбила четири атаки на Въоръжените сили на Украйна в района на Белогоровка в ЛНР и Тонка в ДНР, а украинската армия в същото време е загубила там убити и ранени до 530 военнослужещи, десет единици техника и склад за боеприпаси.
https://pan.bg/view_article-49-569868-uchastnik-vyv-voennite-dejstviya-vsu-se-opitvat-da-atakuvat-na-malki-grupi-v.html

Редактирано от питам (преглед на промените)

на 1.07.2023 г. в 15:56, г-н Велев написа:

Много поучително филмче и макар че е старо винаги ще бъде актуално, а краят (там, дето злобните пилета са голи) вече е, особено във Франция. Запазих си го.

преди 21 часа, Banesc написа:

Интересно е да се гледа Боян Чуков, той е безкрайно ерудиран човек с невероятни познания, но тук мисля на места изпада в така нареченото хайли лайкли - много вероятно да е така. Някакъв хакер бил написал за ония 6 млрд. долара и те много вероятно да са в джоба на пригожин. Иначе за Сирия, за лицето шойгу, съм напълно съгласен с него, а от това видео научих, че това лице е било в обкръжението на елцин, също и след провала при Харков, че Путин му искал оставката.  Смятам, че е много опасен човек и дори Путин да се отърве от него, пак ще драпа за властта и което е по-лошо, нищо хубаво не очаква Русия с хора като него на власт. И естествено че "Вагнер" прекратява участието си в операцията, тъй като в Русия се влива в редовете на руската армия, а какво ще прави в Беларус, това вече е въпрос на бъдещето, важното е, че подляците и прибалтийските чакалчета пуснаха тънка (скоро и дебела) кафява линия. Сега ще имат едно наум като се дървят.

преди 4 часа, г-н Велев написа:

Въпреки че недолюбвам Румен Петков, той е прав за лицето кухарев, колониален министър на отбраната. Що се отнася до Франция то там нещата не са ми много ясни. Някаква пенсионна реформа, но тия, дето палят и ограбват магазините ще бъдат пенсионери след 50 години, не ми е ясно какво става. Единственото ясно е че макарона толкова се задълба да въоръжава усрайна, че се налага да бръкне в джоба на собствените си граждани ... е нищо, щом е за демокрацията и свободата - става ... то там, където пращат оръжията е най-силната демокрация и свобода ... Чудя се дали Айфеловата кула може да гори, защото Нотр Дам гореше, предполагам не, може би по-скоро да падне, това е последния номер на кривия макарон, като види, че ще го свалят, рути нещо. И най-последно се чудя как не са обвинили още руснаците за тия безредици (абе май повече на война прилича).

преди 2 часа, питам написа:

мен питаш ли ме вече почти месец откакто съм тук всеки ден ме ядат за нещо няма край тяхното заяждане единия спре другия започне и така всеки ден

Хванаха ви в ловушка, виждат че им обръщате внимание и се опитват да се правят на умни, а като не могат, почват да тъпеят и обиждат, което всъщност умеят най-добре. Вие си пишете, каквото си знаете, а като видите че мястото на мозъка им вече е заето от друго вещество им бийте дузпата.

Пица, ама с месо

В Краматорск ветеранът от морската пехота на САЩ Ян Франк Торторичи беше унищожен от ракетна атака по време на вечеря в пицария. Това съобщава каналът CBS. Торторичи лети в Украйна в началото на войната - преди 1 година и 3 месеца, бие се в Международния легион. Информацията за унищожаването на медията беше потвърдена от близки на наемника.

https://t.me/RVvoenkor/48567

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.