Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, maxthon написа:

Ако под почти напълно спиране на дейности в Европа имаш в предвид реорганизация..... Говорим за деиндустриализация на Европа и спиране на дейности от страна на компания от ранга на BASF влиза точно в категорията.

BASF има 100 хил служители в цял свят. Съкращават 3.3%. 

Но щом за теб това е пълно спиране на дейност така го приемай. Кой съм аз да ти развалям розовият сън.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, kosyo написа:

Ами да много съм прост. Ти помниш ли колко време проучва и задава един куп въпроси за една тъпа WIFИ флашка - проведе един куп проучвания. Ти би ли си взел нещо дето сега излиза от завода?  Или ще изчакаш да видиш как се държи наистина. Отделно че това се слага на кораб , тежи . Това не е нещо стандартизирано - махаш едното , слагаш другото? Мисли се предварително и се смята. Аре лека :)

Ти па сега - грухи биос-а и мислене:no-no:

току-що, BANKATA написа:

Но щом за теб това е пълно спиране на дейност така го приемай.

Уфффф как се хвалиш колко си добър в категорията четене с разбиране. Даже и лична учителка го правиш. Пълно спиране в Европа значи пълно спиране на цялата компания?

преди 1 минута, maxthon написа:

Дадох ти само един и е достатъчен. Това не означава, че има само един. Всяко енергоемко производство е Европа или затваря/премества се или намаля дейност. Това, което видя 2008г. просто бледнее пред сегашното състояние независимо, че гледаш някакви цифри и се успокояваш.

Нищо не даде. Пак се опитваш.с евтини манипулации да водиш разговора.

Дай да видим колко завода са затворили BASF?

Иначе си оставаш лъжец.

Не далаверата е лично да ми ги обясниш тия неща дето само ти ги виждаш.

След като виждам нещо само аз опровергай ме, че не виждам това, което трябва да видя. Обясни как две ракети падат точно на тези две места ако са свалени,а не някъде другаде. Свалени от няколко км височина вероятността да паднат точно там е нулева. При директен контакт ще продължи по съвсем друга траектория и ще се разбият на стотици(дори хиляди) метри от летището и разпънатите там пейтриъти. Това ти е единствения начин да ме опровергаеш и не се пробваш и по минимален начин да го направиш.

току-що, maxthon написа:

След като виждам нещо само аз опровергай ме, че не виждам това, което трябва да видя. Обясни как две ракети падат точно на тези две места ако са свалени,а не някъде другаде. Свалени от няколко км височина вероятността да паднат точно там е нулева. При директен контакт ще продължи по съвсем друга траектория и ще се разбият на стотици(дори хиляди) метри от летището и разпънатите там пейтриъти. Това ти е единствения начин да ме опровергаеш и не се пробваш и по минимален начин да го направиш.

Вече го направих ако не си разбрал :)

преди 13 минути, BANKATA написа:

Нищо не даде. Пак се опитваш.с евтини манипулации да водиш разговора.

Защо изпитваш някаква нужда да ти дават нещо? Дано не е защото навремето не е имало кой да ти го даде. Дадох ти име и е достатъчно. Все още има всякаква информация какво се случва точно с този концерн в Европа. След като аз я открих и ти можеш, както и всеки друг. И след това ако си толкова настоятелен препрочиташ 1001 пъти "Всяко енергоемко производство е Европа или затваря/премества се или намаля дейност." докато го разбереш. Явно от един път не ти е достатъчно г-не "Аз чета и разбирам всичко"

преди 5 минути, kosyo написа:

Вече го направих ако не си разбрал

С крилото на самолета? Добър опит, но нищо не доказваш с него. Освен, че втори път може да ти се наложи в рамките на няколко минути сам да си признаваш, че си прост.

Командира "Ахмат" се споминал. Сега вече "Ахмат сила" ли ще викат или само "Сила"?

преди 3 минути, maxthon написа:

Защо изпитваш някаква нужда да ти дават нещо? Дано не е защото навремето не е имало кой да ти го даде. Дадох ти име и е достатъчно. Все още има всякаква информация какво се случва точно с този концерн в Европа. След като аз я открих и ти можеш, както и всеки друг. И след това ако си толкова настоятелен препрочиташ 1001 пъти "Всяко енергоемко производство е Европа или затваря/премества се или намаля дейност." докато го разбереш. Явно от един път не ти е достатъчно г-не "Аз чета и разбирам всичко"

С крилото на самолета? Добър опит, но нищо не доказваш с него.

Ми не ти не намери място да го сложиш ми тръгна пак да бягаш както обикновено по посоки, от къде падали и прочие. Между другото @BANKATA ти вика че си лъжец. А знаеш че това и мойта теза. Не ти ли се събра доста вече?

Между другото @BANKATA ти вика че си лъжец.

Е викането си е викане. Аргументацията защо е така обикновено липсва. При него и други неща липсват.

току-що, maxthon написа:

Е викането си е викане. Аргументацията защо е така обикновено липсва. При него и други неща липсват.

Кефиш ме - дай да те уредя , по цял ден ще ми показваш пиксели и обсъждаме къде какво може да се вмести:)

преди 25 минути, kosyo написа:

Ми не ти не намери място да го сложиш ми тръгна пак да бягаш както обикновено по посоки, от къде падали и прочие.

Аз изначало задавам въпрос тези експлозии в следствие на какво са. Ти си този бягащ по други насоки. Самолети, крила и т.н. За разлика от тях посоката, от която идва ракетата е доста по-важна. Важна защото показва и на каква страна са обърнати и пусковите установки на Пейтриът. Аз мястото съм им го намерил както вече ти казах. Ти си този, който ги издирва и ги залепя в близост до самолети в опита си да обясниш нещо, което не е така. В крайна сметка в предвид колко е дължината на пистата, експлозията изобщо не е "залепена" до любимото ти за таз вече самолетче.

преди 16 минути, kosyo написа:

Кефиш ме - дай да те уредя , по цял ден ще ми показваш пиксели и обсъждаме къде какво може да се вмести:)

Не е добра идея. Ще трябва да ядеш всеки път по един шамар когато влизаш в режим вентилатор. Може и шут в задника за мотивация да работиш.

преди 6 минути, maxthon написа:

Аз изначало задавам въпрос тези експлозии в следствие на какво са. Ти си този бягащ по другите посоки. Самолети, крила и т.н. За разлика от тях посоката, от която идва ракетата е доста по-важна. Важна защото показва и на каква страна са обърнати и пусковите установки на Пейтриът. Аз мястото съм им го намерил както вече ти казах. Ти си този, който ги издирва и ги залепя в близост до самолети в опита си да обясниш нещо, което не е така. В крайна сметка в предвид колко е дължината на пистата, експлозията изобщо не е "залепена" до любимото ти за таз вече самолетче.

Не е добра идея. Ще трябва да ядеш всеки път по един шамар когато влизаш в режим вентилатор. Може и шут в задника за мотивация да работиш.

Да нищо не можеш да докажеш освен че се виждат пиксели и че евентуално нещо е паднало там. Нищо дано успееш да докажеш нещо повече следващия път. А офертата за работата е сериозна - ти си решаваш.

Мадяр пак наказва с пръчката:

https://twitter.com/666_mancer/status/1675955452490706945?s=20

Да нищо не можеш да докажеш освен че се виждат пиксели и че евентуално нещо е паднало там.

Ами паднало (но не свалено) кинжалче върху патриотче. Колкото и твоите клипчета къде всичко е руско и нито едно не си личи какво е. Усещаш ли приликата. Колкото едното е вярно, толкова и другото.

А офертата за работата е сериозна - ти си решаваш.

Знам обикновено простите хора искат да бъдат и бити. Както сам показа, че си прост, така ще си поискаш и другото. Виждам, че си сериозен и няма как да е нещо по-различно.

току-що, maxthon написа:

Ами паднало (но не свалено) кинжалче върху патриотче. Колкото и твоите клипчета къде всичко е руско и нито едно не си личи какво е. Усещаш ли приликата. Колкото едното е вярно, толкова и другото.

Да ама поне има клипче на което ясно се вижда нещо , а на твоето се виждат как 2 пиксела се размножават... усещаш ли разликата. Хайде сега пусни ясното видео дето се вижда някакво зарево в далечината че да ме обориш.

Това си заслужава да се прочете :

https://static.rusi.org/359-SR-Ukraine-Preliminary-Lessons-Feb-July-2022-web-final.pdf

преди 5 часа, kosyo написа:

Важното е фантазията да ти работи .

Аз даже мисля че покрай тези пиксели на макстонката се вижда и визитка на Ярош .... :giggle1:

А терора на рашистите си върви . Ежедневно

От раните си е починала и "НАТОвска " инструкторка  или "висша генералша  от ВСУ" която е била в пицарията в Краматорск

От нета относно контарнаступа:

Цитат

Важното е, че зеленски "усвои" 30 млрд. дадени за контраофанзивата, колективният запад колективно прибра парите за старата техника, която им "подари" срещу заплащане (в останалият свят това се води продажба на стара стока със завишена цена) и изпрати на сигурна смърт десетки хиляди млади и необучени украинци ! Евроатлантическа ценност ! Медиите ще лъжат за успехите на укрофашистите, а реално единствените им "успехи" бяха срещу цивилните Руски жени и деца в Донбас ! Когато укрофашистите се изправиха срещу Руска армия - или бягаха или се предаваха, но спечелена битка нямат ! Затова сега се търси отчаяно село, от което Руснаците да са се изнесли, за да могат укрофашистите да го завладеят и да поискат още 30 млрд. !

преди 1 час, miro20 написа:

А терора на рашистите си върви . Ежедневно

По сградата на СБУ в Суми. Даже и Еленски си призна.

преди 6 часа, maxthon написа:

Знам обикновено простите хора искат да бъдат и бити. Както сам показа, че си прост, така ще си поискаш и другото. Виждам, че си сериозен и няма как да е нещо по-различно.

РАШИСКИ ТРОЛ! Постоянен гърч с НЕ:Screenshot2023-06-28100834.png.c77ca752acefd2d44dab6f36402fad1e.png

До 2022 година Русия е натрупала 630 млрд. долара международни резерви. Тази сума би била предостатъчна за покриване на плащанията по външния дълг и за финансиране на бюджетните разходи за около година. По обем резерви Русия е на пето място в света, отстъпвайки само на Китай, Япония, Швейцария и Индия. Западните анализатори наричаха това "изграждане на финансова крепост" преди  противопоставянето  със Запада.

Министерството на отбраната: Въоръжените сили на Русия спряха действията на разузнавателната група на Въоръжените сили на Украйна в Запорожие

RIA_8405281-pic4_zoom-1500x1500-88664.jpg

Началникът на пресцентъра на групировката войски "Восток" Олег Чехов заяви, че руските военни са спрели дейността на разузнавателната група на въоръжените сили на Украйна в Запорожие. Думите му предава ТАСС.
„В Запорожие дейността на разузнавателната група на Въоръжените сили на Украйна в района на село Марфопол е спряна“, каза Чехов.
Той каза още, че руските въоръжени сили са прекъснали опит на украинската армия да извърши разузнаване край село Работино.
Според ръководителя на пресцентъра танкове, бойни бронирани машини, гаубици, както и бронирана спасителна машина на Въоръжените сили на Украйна близо до село Пятихатки са ликвидирани от артилерия и ударни безпилотни летателни апарати.
Преди това председателят на запорожското обществено движение „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов заяви, че въоръжените сили на Руската федерация са започнали активна отбрана на фронтовата линия в Запорожка област.

Началникът на пресцентъра на групировката войски "Восток" Олег Чехов заяви, че руските военни са спрели дейността на разузнавателната група на въоръжените сили на Украйна в Запорожие. Думите му предава ТАСС.
„В Запорожие дейността на разузнавателната група на Въоръжените сили на Украйна в района на село Марфопол е спряна“, каза Чехов.
Той каза още, че руските въоръжени сили са прекъснали опит на украинската армия да извърши разузнаване край село Работино.
Според ръководителя на пресцентъра танкове, бойни бронирани машини, гаубици, както и бронирана спасителна машина на Въоръжените сили на Украйна близо до село Пятихатки са ликвидирани от артилерия и ударни безпилотни летателни апарати.
Преди това председателят на запорожското обществено движение „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов заяви, че въоръжените сили на Руската федерация са започнали активна отбрана на фронтовата линия в Запорожка област.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.