Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 41 минути, maxthon написа:

Чел си, но със стара дата. Случиха се някои неща от тогава, които ги принудиха да си довършат проекта по-бързо.

Вече са утвърдени и доказали се? Минали са всички изпитания?

off  

След Чернобил, защо ли са преработени всички реактори от този тип? Реторично е питането.

Сбъркани са на ниво проектиране!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, parmobil написа:

Вече са утвърдени и доказали се? Минали са всички изпитания?

Бях пределно ясен и предния път когато ти обясняваш същото.

Не е като да няма градация:

F0NsBSpWcAQmTZM?format=png&name=900x900

на едно място го срещнах и като vatnik.zip

току-що, maxthon написа:

Бях пределно ясен и предния път когато ти обясняваш същото.

НЕ! Пробута прототипи, които са "видели" само изпитания!

off Друго наблюдение

Вече не се цитира полковник Николай Марков?! Може би, защото кълве определена партия?

И Кирчо "брейка" не го виждам напоследък. А толкова непосредствена мъдрост липсва.

преди 24 минути, maxthon написа:

Бях пределно ясен

Въобще не си ясен. А не отговаряш, защото си възпрепятстван от собствената си некомпетентност. Ама то е нормално за теб. Все пак са казали: Във всеки циник седи един разочарован идеалист.

Как руснаците да имат доверие на такъв кекав елит. Не могат да летят, не могат да плуват, не умеят да пият чай, не умеят прозорци да измият.

chuvashiqqq.png

преди 6 минути, БаалБек написа:

Въобще не си ясен. А не отговаряш, защото си възпрепятстван от собствената си некомпетентност. Ама то е нормално за теб. Все пак са казали: Във всеки циник седи един разочарован идеалист.

Преди малко отговори много компетентно със снимка, която няма нищо общо. Не ми обяснявай кой е ясен и кой не. Първо започваш с това да се вкараш в нормално състояние и тогава може да изискваш от другите същото.

преди 12 минути, parmobil написа:

НЕ! Пробута прототипи, които са "видели" само изпитания!

Викай колкото си искаш. Това няма да убеди никой в това, че си прав. Още по-малко пък мен.

преди 1 минута, maxthon написа:

Преди малко отговори много компетентно със снимка, която няма нищо общо. Не ми обяснявай кой е ясен и кой не. Първо започваш с това да се вкараш в нормално състояние и тогава може да изискваш от другите същото.

А аз си мислех че само с мен си такъв - пък то се оказа че и с други. Защо му изневеряваш така ти?

преди 1 минута, kosyo написа:

А аз си мислех че само с мен си такъв - пък то се оказа че и с други. Защо му изневеряваш така ти?

Снощи сам си призна нещо. Ще ти стане странно интересно като ти кажа, че има и други, които яростно искат да направят същото. Към едно и също поведение да не би да очакваш някаква различна реакция? Но пък може и да е свързано с нещото, което сам си призна в лично качество.

Снощи сам си призна нещо. Ще ти стане странно интересно като ти кажа, че има и други, които яростно искат да направят същото. Към едно и също поведение да не би да очакваш някаква различна реакция? Но пък може и да е свързано с нещото, което сам си призна в лично качество.

Знаеш към тебе имам някакви симпатии. Кажи ще гърмим ли тази вечер АЕЦ-а?

преди 2 минути, maxthon написа:

Викай колкото си искаш. Това няма да убеди никой в това, че си прав. Още по-малко пък мен.

Викам???

Посочих глупостите, които пишеш.

Само теб съм те виждал да се включваш с телефон на момента. Съвпадение?

Както и да е, ще поговорим ли за "готовите" турбини?

преди 1 минута, parmobil написа:

Както и да е, ще поговорим ли за "готовите" турбини?

Пак ли да стигнем до извода, че четеш стара статия и турбините са вече готови като разработка  и са в производство?

преди 2 минути, maxthon написа:

Пак ли да стигнем до извода, че четеш стара статия и турбините са вече готови като разработка  и са в производство?

Ти ми я даде като готова и утвърдена продукция.

Оказа се, че било експериментална.

Пак ли викам? Или няма за какво друго да се хванеш?

преди 18 минути, kosyo написа:

Кажи ще гърмим ли тази вечер АЕЦ-а?

На това търси отговор при твоите. Сега плюнчат пръста и следят накъде духа вятъра... Не, че на някой от вашите му пука още колко ще загинат.

стар потребител се завърна облечен във нова премяна какво не ти харесва вече в стария профил че се появяваш с този

преди 8 минути, parmobil написа:

Ти ми я даде като готова и утвърдена продукция.

Оказа се, че било експериментална.

Пак ли викам? Или няма за какво друго да се хванеш?

И тогава ти дадох линка с идеята да видиш, че такъв проект има, а не за нивото на неговата готовност. Виждам, че все още се хващаш за статията и турбината за теб е експериментална. Турбините са напълно завършени и в производство.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

На това търси отговор при твоите. Сега плюнчат пръста и следят накъде духа вятъра... Не, че на някой от вашите му пука още колко ще загинат.

F0N2pFaXgAEj1SU?format=jpg&name=small

Красота. Ама аз пита мойто бъди не тебе

преди 25 минути, kosyo написа:

Знаеш към тебе имам някакви симпатии. Кажи ще гърмим ли тази вечер АЕЦ-а?

Зависи на коя страна е обърнат вентилатора. Като гледам бързаш да се спре да се пише какво сам призна. По всякакво време може да ти го напомням.

Зависи на коя страна е обърнат вентилатора. Като гледам бързаш да се спре да се пише какво сам призна. По всякакво време може да ти го напомням.

Сега ме караш да мисля какво съм признал... Не ми се удава знаеш. Да чакам ли бум-а или да си лягам питам?

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

АхЪ. Викаш украинците ще предизвикат ядрена авария на своя територия, където живеят. Доообра логика. На всичкото отгоре е минирана, докато е под руски контрол и между временно служителите на россатом случайно се прибраха в Русия.  

Още по-случайно е, че в Москва има и призиви да се използва ядрено орЪжие. Случайности. :lol6:

Цитат

че на някой от вашите му пука още колко ще загинат.

Цитат

Руският нацист Милчаков твърди, че руската армия е извършила масови убийства на цивилни граждани в Мариупол в резултат на масиран обстрел на жилищни райони от самолети и артилерия по време на превземането на града през 2022 г. Милчаков насочва своето подразделение "ДШРГ Русич", което се сражава срещу Украйна като част от руските въоръжени сили. Самият Милчаков е известен с демонстративните убийства на украински пленници, като убива кучета и котки пред камера. Но дори той е възмутен от мащаба на убийствата на цивилни в Мариупол

357410926_10228418834151865_5556304084744521262_n.jpg

преди 18 минути, васил козарев написа:

АхЪ. Викаш украинците ще предизвикат ядрена авария на своя територия, където живеят.

Те нямат думата да решават - просто изпълняват. Ако имаха малко в междуушното пространство, до сега операцията да е приключила. Безумието е определящия факт във всичките им действия.

преди 4 часа, питам написа:

Военните сили на Украйна днес правят опити да стигнат до АЕЦ Запорожие но са спрени от войските на Русия. В момента се водят ожесточени боеве при градовете Токмак и Мелитопол, както и при село Василевка. Това е в посока Запорожие интересно ми е какво ще правят там. Нали не искате автоматичен превод затова ви разказвам накратко без подробности.

image.png.560b379c0b9fc357f903f9f525bf6c2a.png

Това някаква ирония ли е, знаеш ли къде са Токмак и Мелитопол ... както и да е, укрите за всеки метър плащат с няколко десетки убити, след края на това настъпление няма да имат хора за следващото, защото нали казват, че това е настъпленийце, а същинското още не е почнало.

преди 2 часа, glen написа:

Подготовката на отпадъчната ядрена бойна глава вече е извършена, според този доклад.

Източник: https://cont.ws/@voenkorr/2582009 срещу АЕЦ е насрочена за утре

Атаката срещу Запорожката АЕЦ е насрочена за утре
Публикувано на 4 юли 2023 г.

Според информация от оперативни източници, утре 05.07.2023 г., през нощта, [украинската] БТРК ще се опита да атакува АЕЦ с помощта на високоточни далекобойни средства. Както и БПЛА камикадзе.

В същото време Украйна ще изхвърли боеприпаси, заредени с радиоактивни отпадъци, извадени от Южноукраинската АЕЦ на 03.07.2023 г. от въздушен превозвач, излитащ от военно летище в южната част на 404.

Резервният план за освобождаване на радиоактивни вещества предвижда използването на ракетна система ToccaU с бойна глава, пълна с радиоактивни вещества.

Информацията е оповестена със съгласието на [руските] спецслужби.

https://t.me/RLSvodka

Утре е много близо. Струва ми се, че руснаците искат да покажат, че знаят за плановете на зеленчука (не мисля, че са само негови, по всичко изглежда са съгласувани с британския обком), но това едва ли е от значение, защото западните изкуфелници доказаха, че каквото и да се случи руснаците са виновни, не ги интересуват нито доказателства, нито истина, нищо, само безумната им русофобия, която най-накрая ще ни вкара всички в гроба.

Все пак при предишни случаи се доказа, че предупреждение за разкриване плановете на терористите има въздържащ ефект, така беше в Сирия, така беше и тук, когато преди месеци се пусна идеята на укрите за мръсната бимба.

преди 1 час, glen написа:

Атаката срещу атомна електроцентрала. . . ТОВА е билетът на Украйна за влизане в НАТО. Ако тази централа бъде ударена и изпусне радиация, това е нужно за Украйна; защото НАТО влиза във войната.

Освен това Украйна започна да раздава хапчета калиев йодат/йодид на своите граждани и през изминалия уикенд Украйна обяви „постоянни евакуации“ от райони в рамките на 16 км от ЯЕЦ . Постоянно??? Как биха разбрали, че трябва да е постоянно?

ВЯТЪРЪТ Е КЛЮЧЪТ

Преобладаващият вятър в Украйна е подобен на този в САЩ; ветровете обикновено духат от запад на изток; към Русия. Но от време на време, както в САЩ, ветровете променят посоката си.

С цялата шумотевица около тази предполагаема „атака“ на ЯЕЦ,  как ще духат ветровете през следващите няколко дни.  Разглеждането на тези прогнози може да даде представа за ВРЕМЕВАТА РАМКА за всяка атака срещу ЯЕЦ, тъй като ветровете, носещи радиация от централата към страните от НАТО, вероятно ще са необходими, за да може НАТО да влезе в битката.

До 8:00 ч. сутринта източно американско време на 5 юли ветровете ясно се изместват от Русия на запад. И до 10:00 сутринта същия ден ветровете  са от изток на запад, като част от вятъра се насочва на юг към Румъния (НАТО) , а друг вятър на север към Полша (НАТО

Сега, както всички знаем, прогнозирането на времето НЕ е точна наука. Реалността понякога се отклонява значително от компютърните модели.

Сега, МОЖЕ И ДА ГРЕША.Всъщност много ИСКАМ ДА ГРЕША.   

Твърде е лесно, ако така можеха да влязат в нато, отдавна да са го направили. Наистина на укрите са им необходими хапчета, но такива против затъпяване още не са измислени, а за вятъра какво ... единственият вятър, който определя отношението на всички укроли и техните господари е този в главите им, защото са кухи.

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Ако имаха малко в междуушното пространство, до сега операцията да е приключила.

Тоест, ако бяха руски гЪзедавци като българските русофили, благодаря. 

Редовите клишенца на обслужващите путиновите интереси. 

А на Украинците точно щото имат междуушно пространство не клякат на руските скотове. Руснакът разбира само от силата и трябва хубавичко да му избиеш зъбките. 

А, да, оная империалистична сган в Москва лобира за използване на ядрено орЪжие, и точно за да не изядат шамарите от НАТО, ще предизвикат ядрена катастрофа в Енергодар, запишете си го и си го сложете на видно място. Да знаете какви изроди подкрепяте. 

преди 1 час, glen написа:

Атаката срещу атомна електроцентрала. . . ТОВА е билетът на Украйна за влизане в НАТО. Ако тази централа бъде ударена и изпусне радиация, това е нужно за Украйна; защото НАТО влиза във войната.

Единствените които имат възможност да взривят централата са тези които са я окупирали .

Както взривиха Каховка, така и не се съмнявам за плановете им за АЕЦ-а

От какво зависи следващото развитие ? - ,много просто- колкото по притиснати са рашистките военни и ръководство, колкото по безизходна и  губеща е за тях ситуацията, толкова по близо са да посегнат на все по драстични "лостове" , като ядрения коз.

Затова ви викат "обезьяна с гранатой" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.