Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Урожайне нашшшшшшшшшшшшшшшшшшшш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 25 минути, Мърдокс написа:

На български е "тръстика", неразумни юроде.
Поради що си забравил българский език?

И поне на английски да го беше казал, козяче, а то – на руски... :D

Единия ти план го провалих , @Coco1 е тук и докато аз съм тук никой не може да го спре да пише , освен ако той не пожелае да спре. Едно на нула за мен!

Ще проваля и другия ти план , не се притеснявай ! :ass:

Не можете да се наложите над истината която се вижда , сами си казахте , че 30 държави мислят правилно и виждат агресията на една. Как така 30 държави виждат едно и също и само ватенките виждат друго ?:hush:

Цял свят не ви иска вече , не само 30 държави , навсякъде по света ви мразят за това което правите в Украйна! Една малка държава ви провали пред всички останали!:party4:

преди 20 минути, Звяра!!! написа:

Единия ти план го провалих , @Coco1 е тук и докато аз съм тук никой не може да го спре да пише , освен ако той не пожелае да спре. Едно на нула за мен!

Ще проваля и другия ти план , не се притеснявай ! :ass:

Не можете да се наложите над истината която се вижда , сами си казахте , че 30 държави мислят правилно и виждат агресията на една. Как така 30 държави виждат едно и също и само ватенките виждат друго ?:hush:

Цял свят не ви иска вече , не само 30 държави , навсякъде по света ви мразят за това което правите в Украйна! Една малка държава ви провали пред всички останали!:party4:

Празни лозунги, момче!

На времето щеше да бъдеш ОФ-организатор, а може даже и партиен секретар на ТКСЗ или цех за улуци.

Обсъждат агресията на Русия в българската икономическа зона на Черно море

Внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна обсъди на свое заседание днес Съветът по сигурността към Министерския съвет, съобщиха от пресслужбата на правителството. Заседанието е председателствано от премиера акад. Николай Денков. 

Съветът взе решение да бъдат изготвени доклади за възможните отражения върху националната сигурност, които биха могли да произтекат от приемането на внесения законопроект.

https://www.vesti.bg/bulgaria/obsyzhdat-agresiiata-na-rusiia-v-bylgarskata-zona-na-cherno-more-6175420

Основателят на руския технологичен гигант Yandex определя войната в Украйна като "варварска"

image.png.b415aec35517aafda2f5bd65daf4910b.png

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на най-голямата руска интернет компания Аркадий Волож разкритикува "варварското" нахлуване на президента Владимир Путин в Украйна, превръщайки се в един от най-изтъкнатите руски бизнесмени, които изразяват критики към това, което Русия все още нарича евфемистично "специална военна операция". 

"През изминалата година ми бяха задавани много въпроси и особено много от тях се появиха тази седмица. Бих искал да изясня позицията си", заяви Воложа в изявление, разпространено до медиите. 

"Напълно съм против варварското нахлуване на Русия в Украйна, където аз, както и мнозина други, имам приятели и роднини. Ужасен съм от факта, че всеки ден в домовете на украинците летят бомби", заяви Волож, описвайки себе си "като роден в Казахстан израелски технологичен предприемач, компютърен специалист, инвеститор и филантроп".

преди 47 минути, Звяра!!! написа:

Ти си най-глупавия от всички защитници на ватата тук , трудно се казва на глупав човек истината. Почти невъзможно е да му се обясни със думи , защото празното пространство между ушите не може да приеме какво му се казва. 

Поне разбрах кой си ! :cool:

А после лайквате и слагате сърчица на поста на модератора, в който той призовава да не казваме на някой, че е глупав, само защото мнението му е различно, мхм...

Или то се отнася само да не ви викат на вас глупаци....

Миии... глупаци сте, не заради различното мнение...

А защото.... просто сте си глупави...

Природа...

И честно казано, ти не знаеш кой си самият ти, ко ли остава за другите...

Хайде беж да докладваш на "моля другарката"...

И без да имаш власт, пак ти гледам сеира...

По някога успяват да ме провокират без да осъзнаят какво са направили. :speak:

Над 19 000 украински деца са били отделени от родителите си по време на руската инвазия в Украйна и депортирани в Русия, заяви ръководителят на украинския клон на международната хуманитарна организация "SOS Детски селища" Сергей Лукашов в Мюнхен в четвъртък, 10 август. "Това е военно престъпление и според международното право е част от геноцида", подчерта той.

По думите на Лукашов по време на войната украинските деца са били отделяни от родителите си по различни начини. "Първоначално много от тях са били отрязани от бързо напредващата фронтова линия и изведнъж са се оказали сами на окупирана територия. Често децата са били отвличани от окупаторите в други региони и в Русия", казва той. По-късно окупаторите започват да действат по по-изтънчен начин, предлагайки най-вече на нуждаещите се семейства да изпратят децата на почивен лагер за няколко седмици. Само че след въпросния лагер децата така и не се връщали у дома. В някои случаи пък родителите били задържани на границата при опит да напуснат окупираната територия, а децата им бивали отнети.

Организацията "SOS Детски селища" е пряко ангажирана с проблема. До момента 385 депортирани момчета и момичета са били върнати в Украйна, като при 84 от тях това е станало именно благодарение на усилията на организацията и нейните партньори, казва Лукашов.

Не само родителите, но и самите тийнейджъри търсят помощ - например чрез социалните мрежи. "Планираме маршрута заедно с тях, помагаме им финансово, предлагаме какви формулировки и аргументи да използват при общуване с властите и на граничните пунктове", казва ръководителят на украинския клон на "SOS Детски селища".

В Русия децата попадат в домове за сираци, болници или приемни семейства и много от тях след известно време получават руски паспорти. Според Лукашов децата често се оплакват от промиване на мозъци: казва им се, че родителите им и Украйна са ги отхвърлили и че ще бъдат преследвани, ако се върнат, оказва им се натиск.

преди 9 минути, Звяра!!! написа:

Над 19 000 украински деца са били отделени от родителите си по време на руската инвазия в Украйна и депортирани в Русия, заяви ръководителят на украинския клон на международната хуманитарна организация "SOS Детски селища" Сергей Лукашов в Мюнхен в четвъртък, 10 август. "Това е военно престъпление и според международното право е част от геноцида", подчерта той.

По думите на Лукашов по време на войната украинските деца са били отделяни от родителите си по различни начини. "Първоначално много от тях са били отрязани от бързо напредващата фронтова линия и изведнъж са се оказали сами на окупирана територия. Често децата са били отвличани от окупаторите в други региони и в Русия", казва той. По-късно окупаторите започват да действат по по-изтънчен начин, предлагайки най-вече на нуждаещите се семейства да изпратят децата на почивен лагер за няколко седмици. Само че след въпросния лагер децата така и не се връщали у дома. В някои случаи пък родителите били задържани на границата при опит да напуснат окупираната територия, а децата им бивали отнети.

Организацията "SOS Детски селища" е пряко ангажирана с проблема. До момента 385 депортирани момчета и момичета са били върнати в Украйна, като при 84 от тях това е станало именно благодарение на усилията на организацията и нейните партньори, казва Лукашов.

Не само родителите, но и самите тийнейджъри търсят помощ - например чрез социалните мрежи. "Планираме маршрута заедно с тях, помагаме им финансово, предлагаме какви формулировки и аргументи да използват при общуване с властите и на граничните пунктове", казва ръководителят на украинския клон на "SOS Детски селища".

В Русия децата попадат в домове за сираци, болници или приемни семейства и много от тях след известно време получават руски паспорти. Според Лукашов децата често се оплакват от промиване на мозъци: казва им се, че родителите им и Украйна са ги отхвърлили и че ще бъдат преследвани, ако се върнат, оказва им се натиск.

Аз като го гледам и тоз Сергей е с промит мозък. Чак измит от толкова промивки.....

току-що, Звяра!!! написа:

Проблемът ти е, че ти не осъзнаваш, какво правиш...

В случая с тази новина за децата, разпространяваш пропагандни фантасмагории...

Сега пък някой от другия "отбор" може да ти постне руски пропаганден материал за същите тези деца...

И?

Кой крив, кой прав?

Кой е глупака?

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз като го гледам и тоз Сергей е с промит мозък. Чак измит от толкова промивки.....

От зрънчото дето го обеща е.. 3-танка назад :

Край Москва е отново напечено:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1689742130128826369?s=20

Обратно в окопите

Защо новите технологии не революционизираха войната в Украйна

https://www.foreignaffairs.com/ukraine/back-trenches?utm_medium=newsletters&utm_source=fatoday&utm_campaign=Back in the Trenches&utm_content=20230810&utm_term=FA Today - 112017

преди 19 минути, andiay написа:

Проблемът ти е, че ти не осъзнаваш, какво правиш...

В случая с тази новина за децата, разпространяваш пропагандни фантасмагории...

Сега пък някой от другия "отбор" може да ти постне руски пропаганден материал за същите тези деца...

И?

Кой крив, кой прав?

Кой е глупака?

Ти като безприатрастен щеше да провериш до колко е истина, ама нали не си, караш като останалите тролчета.

Харесва ми когато упорито продължават да ме провокират!:speak: 

Уж на почивка, а насила депортирани: Над 19 000 украински деца са отнети от семействата им

image.png.590faaa2294a6017811bd469b1faa577.png

Над 19 000 украински деца са били отделени от родителите си по време на руската инвазия в Украйна и депортирани в Русия, заяви ръководителят на украинския клон на международната хуманитарна организация "SOS Детски селища" Сергей Лукашов в Мюнхен.

"Това е военно престъпление и според международното право е част от геноцида", подчерта той.

По думите на Лукашов по време на войната украинските деца са били отделяни от родителите си по различни начини.

"Първоначално много от тях са били отрязани от бързо напредващата фронтова линия и изведнъж са се оказали сами на окупирана територия. Често децата са били отвличани от окупаторите в други региони и в Русия", казва той. 

По-късно окупаторите започват да действат по по-изтънчен начин, предлагайки най-вече на нуждаещите се семейства да изпратят децата на почивен лагер за няколко седмици. Само че след въпросния лагер децата така и не се връщали у дома. В някои случаи пък родителите били задържани на границата при опит да напуснат окупираната територия, а децата им бивали отнети.

"Организацията  "SOS Детски селища" е пряко ангажирана с проблема. До момента 385 депортирани момчета и момичета са били върнати в Украйна, като при 84 от тях това е станало именно благодарение на усилията на организацията и нейните партньори. Планираме маршрута заедно с тях, помагаме им финансово, предлагаме какви формулировки и аргументи да използват при общуване с властите и на граничните пунктове", казва Лукашов.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/315490-uzh-na-pochivka-a-nasila-deportirani-nad-19-000-ukrainski-detsa-sa-otneti-ot-semeystvata-im

току-що, BANKATA написа:

Ти като безприатрастен щеше да провериш до колко е истина, ама нали не си, караш като останалите тролчета.

И как точно очаква Ваше Интелектуално Величество да се провери истината по въпроса с децата?

Нема, нема и избухнеш с простотия...

Без иначе да си прост...

току-що, Звяра!!! написа:

Харесва ми когато упорито продължават да ме провокират!:speak: 

Уж на почивка, а насила депортирани: Над 19 000 украински деца са отнети от семействата им

Над 19 000 украински деца са били отделени от родителите си по време на руската инвазия в Украйна и депортирани в Русия, заяви ръководителят на украинския клон на международната хуманитарна организация "SOS Детски селища" Сергей Лукашов в Мюнхен.

"Това е военно престъпление и според международното право е част от геноцида", подчерта той.

По думите на Лукашов по време на войната украинските деца са били отделяни от родителите си по различни начини.

"Първоначално много от тях са били отрязани от бързо напредващата фронтова линия и изведнъж са се оказали сами на окупирана територия. Често децата са били отвличани от окупаторите в други региони и в Русия", казва той. 

Личи ти...

И сто пъти да пуснеш мнението на Лукашов, няма да превърнеш думите му в безспорна истина...

Дори самият той не знае дали има истина в тях...

Но... имаш пълното право да вярваш на каквото си искаш...

Просто не ползвай вярата си като аргумент и не наричай глупаци тези, които не споделят вярата ти...

преди 47 минути, Звяра!!! написа:

Първоначално много от тях са били отрязани от бързо напредващата фронтова линия и изведнъж са се оказали сами на окупирана територия.

Мдааа, тези зли руснаци що не са ги оставили да се скитат немили-недраги? Да помогнеш на такива деца е нечувано престъпление :)

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Мдааа, тези зли руснаци що не са ги оставили да се скитат немили-недраги? Да помогнеш на такива деца е нечувано престъпление :)

По-добро да ги депортиран , защо ще ги оставят на свобода на ватенките им трябва младо поколение а те ще се разхождат свободни. Трябват им бъдещи майки , подрастващи мъже за фронта тцтцтццц.

https://rus.postimees.ee/7831982/bolee-19-000-ukrainskih-detey-deportirovany-v-rossiyu

https://www.dw.com/ru/bolee-19-000-ukrainskih-detej-deportirovany-v-rossiu/a-66493780

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.