Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 часа, Филипов написа:

за евроГейска солидарност.

каза фена на мъжете с тесни розови блузки:)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 23 минути, miro20 написа:

...реално няма Бахмут...

Ми така си е, спор няма - сега е Артьомовск!:guitar11:

преди 12 минути, Мърдокс написа:

Принуден съм четвърти път да напомня на козяшката ви агитка, че става въпрос за това, че териториалните придобивки на знаменития ви и тримесечен вече контрнаступ (стигнал до под кривата круша) по площ са по-малки от увеличението на укрогробищата на този "наступ".

Кво се към Русия завъртате нещата, козяченца, не ми е ясно...

...Е, много ми е ясно, де. :D :D

Zaщо нищо не ти е ясно, като платен трол

В следващия сезон на "Битката на екстрасенсите" ще се търси къде е Суровикин

Съжалявам за спойлера..

преди 4 минути, Sargon III написа:

Според теб има война, казо го по-рано. Едно от най-безобидните явления, които може да се случат при война, това е нелоялната конкуренция.:tease:

Иначе, въобще не трябваше да има зърнена сделка, пристанищата трябваше да се сринат отдавна.

Те и Лузитания уж немците го потопиха от садизъм, но после водолазите намериха интересни неща на борда му.

Чакай малко сега , нали за велика Русия говорим? Ако е така каква конкуренция , те Руснаците нали са най във всичко. Сега Украйна стана конкурент на Русия. :giggle1:

Молдова конкурент ли е , че приближават?

Война казваш , други казват операция , трети конфликт. Вземете решете накрая какво се случва там , че и аз взех да се бъркам.:speak:

Викаш без сделкасделка , направо със камшика и всичкото зърно да се занесе в руските хамбари.:party4:

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

Чакай малко сега , нали за велика Русия говорим? Ако е така каква конкуренция , те Руснаците нали са най във всичко. Сега Украйна стана конкурент на Русия. :giggle1:

Молдова конкурент ли е , че приближават?

Война казваш , други казват операция , трети конфликт. Вземете решете накрая какво се случва там , че и аз взех да се бъркам.:speak:

Викаш без сделкасделка , направо със камшика и всичкото зърно да се занесе в руските хамбари.:party4:

Разбира се, че Украйна е конкурент на Русия за зърното. Или поне - беше. Преди конфликта, Русия беше на първо място, а Украйна - на пето. Нормално е, когато си първи, да има и други.

С парите от зърното Украйна си купува оръжие, което ползва срещу Русия. Достатъчно основание за Русия да попречи на пласмента му. Да не говорим, че корабите, които изнасяха зърно, внасяха оръжие. Да не говорим, че от тези кораби периодично се пускаха дронове. Руснаците нямаха възможност за пълен контрол върху трафика. Цялата тази зърнена сделка смърдеше от самото начало, Путин я допусна от добронамереност, един от недостатъците му (що се отнася до конфликта).

Ти наричаш случващото се "война". Аз го наричам "конфликт" или СВО. Но, постепенно се движи към "война", ще видим дали ще стигне и дали ще се появят още участници.

Зърното няма нужда да се носи в руските хамбари, там има предостатъчно. Най-добре да бъде оставено на украинците, да варят жито за гробищата. Пък, щом толкова много оръжие могат да внасят по суша, трябва да се организират и да изнасят зърно с обратния превоз. ЕС също е водещ износител, но нали е съпричастен, ще помага.:begging:

преди 1 час, Мърдокс написа:

Принуден съм четвърти път да напомня на козяшката ви агитка, че става въпрос за това, че териториалните придобивки на знаменития ви и тримесечен вече контрнаступ (стигнал до под кривата круша) по площ са по-малки от увеличението на укрогробищата на този "наступ".

След време ще се "смееш", че украинците са успели само да си върнат Донбас и не са взели нищо от Москва :) 

преди 10 минути, N1K17Y написа:

След време ще се "смееш", че украинците са успели само да си върнат Донбас и не са взели нищо от Москва :) 

Т.нар. украинци никога няма да си върнат Донбас.  И няма да са само тези области...

Western allies receive increasingly 'sobering' updates on Ukraine's counteroffensive: 'This is the most difficult time of the war' | CNN Politics

Цитат

“Russians have a number of defensive lines and they [Ukrainian forces] haven’t really gone through the first line,” said a senior Western diplomat. “Even if they would keep on fighting for the next several weeks, if they haven’t been able to make more breakthroughs throughout these last seven, eight weeks, what is the likelihood that they will suddenly, with more depleted forces, make them? Because the conditions are so hard.”

преди 16 минути, N1K17Y написа:

че украинците са успели

украйна е пропаднала държава като българия 

Подкрепата на войната в Украйна струва на САЩ 113 милиарда долара за '22 година.

Предвиденият максимален военен бюджет на САЩ за тази година е 881 милиарда.

Милиард е, когато има девет нули отзад.

Това и други финансово-политически подробности – в блога на американския Комитет за отговорен федерален бюджет:

https://www.crfb.org/blogs/congress-approved-113-billion-aid-ukraine-2022

преди 2 часа, miro20 написа:

Няма как да е терорист някой който защитава държавата си  от ршистките окупатори.

А този, който е нашарен от глава до пети с нацистки татуировки и в продължение на осем години тероризираше донбасци, само защото те не бяха съгласни да ядат краварски сникерсчета? Той терорист ли е? Не за друго, ама цял свят до 24.02.2022 смяташе "Азов" за терористична организация, та за т'ва питам. Да не би цивилизованият свят да се е бил объркал?

преди 2 часа, miro20 написа:

терориости са тези които бомбардират изцяло цивилни жилищни райони далеч от фронта

Значи по твоите критерии и тези са терористи, нали:

Washington Post 25.05.1999г:

Въздушните удари на НАТО срещу електрическата мрежа на Югославия оставиха днес милиони хора без електричество или вода, което донесе войната за Косово по-пряко в живота на цивилните в цялата страна

CNN 23.05.1999г:

Бомбите на НАТО извадиха от работа най-голямата електроцентрала на въглища в Югославия в неделя

Основен довод за присъдата на фалшиво-международния наказателен съд в Хага над Путин беше това, че руснаците спасиха деца от смърт и разруха, извеждайки ги от фронтовата област и откарвайки в Русия в безопасност.

Сега френците правят нещо подобно в Нигер:

https://fondfbr.ru/stati/france-niger-minors/

Ще има ли по същия начин и по същата причина присъда за Макрон от казания фалшив съд?

преди 2 часа, ivottoshev написа:

А този, който е нашарен от глава до пети с нацистки татуировки и в продължение на осем години тероризираше донбасци, само защото те не бяха съгласни да ядат краварски сникерсчета? Той терорист ли е? Не за друго, ама цял свят до 24.02.2022 смяташе "Азов" за терористична организация, та за т'ва питам. Да не би цивилизованият свят да се е бил объркал?

Ще ми покажеш ли ве неща - Поне един "нашарен Азовец  " или какъвто и да е нашарен или ненашарен украинец преди рашисткото нахлуване 2014г  да е тормозил когото и да е в Донбас ? Или Крим ?

Второ - покажи ми поне един "нашарен Азовец" който да тероризира когото и да е за 8 години след рашисткото нахлуване, но извън линията на форнта, например на неокупираните от рашисти , все още украински територии ? ?

Измишльотините и лъжите ти са на база единствено и само рашистките лъжи за военните действия - отпор на украинците  срещу рашистките окупатори .

И трето да добавя, понеже занам че ти е любимо - конфликта утихваше и в края на тези 8 години имаше само 7 циовилни жертви и няколко десетки от военните за цЯЛАТА 2021 г.

Тези 7 жертви / по руски, не украински източници да уточня/  причина ли са за мащабната война която рзвиха рашистките уроди 2022 г ?? където загиналите сега са хиляди ??

Значи по твоите критерии и тези са терористи, нали:

Цитат

Washington Post 25.05.1999г:

Въздушните удари на НАТО срещу електрическата мрежа на Югославия оставиха днес милиони хора без електричество или вода, което донесе войната за Косово по-пряко в живота на цивилните в цялата страна

CNN 23.05.1999г:

Бомбите на НАТО извадиха от работа най-голямата електроцентрала на въглища в Югославия в неделя

Вече съм ти отговарял и на тази глупост, ама пусто все забравяш и се правиш на алцхаймер, и въртиш едни и същи лъжи и спекулации .

Та, ако ще сравняваш , първо ми покажи има ли реципрочни бомбардировки по Москва  ? 

:)

Ето какво означава тероризъм , и то ежедневен :

преди 4 часа, Мърдокс написа:

Всъщност, да напомня на всички ватенки, мурзилки и вся остальная сволочь , че трмина "труп на квадратен метър"  започна да се говори в медийното пространство след колосалните загуби на вагнеровите наемници и кадрова рашистка армия при Бахмут.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 39 минути, miro20 написа:

Ще ми покажеш ли ве неща - Поне един "нашарен Азовец  " или какъвто и да е нашарен или ненашарен украинец преди рашисткото нахлуване 2014г  да е тормозил когото и да е в Донбас ? Или Крим ?

А ти може ли да покажеш един севернокореец, който умира от глад?

Украинското настъпление продължава.

Десантът на Днепър при Казачи лагери е успешен, пленени са много руснаци, включително и командира отговарящ за руските окупационни сили в този район.

преди 1 час, bioid написа:

За малко да се разплача...

И аз плача ... Косьоооо

12 дрона се загубили по пътя към Масква - явно ai не помага.

Дроновете не помогнали и около Харков, евакуират 53 села (за да не станат руснаци) а армията на РФ настъпва към Купянск.

И какво стана ? Реджепчо кви десанти кви 5 лева. Играят си на партизани казаци - прав е колегата.

Реджепчо строят крепостта Купянск с липи от парка - а защо точно тях ? Защото другите дървета били дъбови и не могат да ги нарежат докато руснаците пристигнат.

Айде новата опорка - крепостта (дървена) Купянск ще удържи на напора на орките, вратите и т.н.

ПП

А одита в Киев показва странни неща - загубил се един милиард $ - с който местен завод трябвало да произвежда мини 82мм .

Ти да видиш - тия са номер едно 

преди 7 часа, Звяра!!! написа:

нали за велика Русия говорим

Аз що не съм прочел да се говори това. Сигурно щото темата съм я чел по диагонал.

преди 1 минута, Banesc написа:

африканските държави ни изпревариха и се вдигнаха срещу колониалистите

Супер. Заминавайте да живеете в свободна Африка.

аз казах ли ви че пригожин ще отиде в африка 

току-що, BANKATA написа:

Супер. Заминавайте да живеете в свободна Африка.

колонианите дни ви свършват 

на 25.06.2023 г. в 12:14, Banesc написа:

е тука човека ти казва как стоят нещата няма нужда  да си правиш съчинения 

и той казва че може  пригожин да замине в африка

а за това го казах вчера

щото съм умен и чета между редовете 

слушайте ме мен 

аз съм актуалните новини

предвиждам  ги в бъдеще 

аз казах ли ви

на 24.06.2023 г. в 18:34, bigiadri написа:

Пригожин каза: В Африка са срещали много по-голяма съпротива от сега в рашастан

:giggle1:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.