Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Вчера твърдеше, че не са в Роботино, неска твърдиш, че още са в Роботино.

Хехе ще е интерено да покажеш кога съм казал това. Селището продължава да е разделено между двете страни и като цяло е повече сива зона.  А нещо за льотчика да кажеш?  Дали има представа къде се намира първа линия на защита? И ако знае защо в целия клип както ти се изрази "лъже като разпран"?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Не може да ги бие. Дагея е такъв типаж, че украинците Москва да земат, пак ще изкара от 10 кладенеца вода, че Русия побеждава.

Точно така ще ги бие, като не им обръща внимание а те ако искат и от сто кладенеца вода да вадят.

Никой не им вярва на Руската пропаганда която пишат, дори и те се колебаят дали да си вярват, но иначе пишат де .

преди 7 минути, Звяра!!! написа:

Това е триумф към възобновяването на териториалната цялост на Украйна, и това е едва началото.

Че още се бием около Работино е триумф?  Може пък и наистина да е.

преди 9 часа, NewRedDragon написа:

рассия ще я ликвидираме - няма ядове...

И как по-точно ще я ликвидираме "рассия"?!

Звучиш като петгодишно момиче, което мечтае за розови еднорози.

преди 1 минута, Flashback написа:

Сега ще се похвали, че е момченце, което още повече ще усложни нещата с еднорозите.

преди 7 минути, Flashback написа:

И как по-точно ще я ликвидираме "рассия"?!

Тя сама ще се ликвидира, вече потъва към дъното.

Вожда малко го притиснаха и започна много грешки да допуска.

:grimace:

Аман от ученици с жълто около устата

Къдееее е Косьо - ела ела дай перемога

преди 4 минути, Звяра!!! написа:

Тя сама ще се ликвидира, вече потъва към дъното.

Стига ги повтаря тези изтъркани опорки, дори брюкселските зелки като Урсула и Борел ги забравиха, че станаха за смях!

преди 6 минути, Flashback написа:

Стига ги повтаря тези изтъркани опорки, дори брюкселските зелки като Урсула и Борел ги забравиха, че станаха за смях!

Ти също стана за смях, унижавам се като отговарям на такъв като теб и моля другите да ме извинят.

Снощи ченгетата които пазят разпадащия се съветски паметник са пуснали група Българи да отидат до него, причината е , че им се ходило до тоалетна.:topsecret:

И сега ако можеш да си отговориш, какво успя да докажеш или покажеш с този "кратък" текст?

преди 9 часа, andiay написа:

Здравей, душице...

Лошо е когИ наместо глава, на раменете си имаш рупор....

Така нЕма шанс да разбереш, ни какво четеш, ни какво говориш....

Дори и да мислиш, че си го запомнила...

Дай да ги видим точните цитати...

За да се увериш, че рупора върши само това, за което е създаден - да ретранслира това, което му подадат...

Терминът нация е политически термин и като такъв си има конкретно значение и конкретен времеви отрязък, когато се появява, но има и разговорен вариант последствие, в който всеки влага различен смисъл...

Не знам да има специален юридически термин нация, който да се ползва в правото, но... не съм юрист...

Единственото за което се сещам, да е свързано по някакъв начин с правото е определението на Хенри Блек...

Но... как се казва най-голямата международна организация?

Това би ти дало и отговор за юридическото тълкуване на нация....

Ирония бе "икономическия, социологическия или къф ти скимне термин", спрямо твоето юридически термин...

Не го мисли самочувствието ми, винаги съм го притежавал, доста преди да получа образованието, което съм получил....

Патология викаш?

Да ти кажа, какво според мен е патологична липса на самочувствие и глуповат опит да се избие този комплекс във виртуалното пространство...

Да копираш чужди мнения и да ги представяш за свои,, да твърдиш че си чел нещо, но да не знаеш, какво представлява то и да откажеш да го обсъждаш, да повтаряш  постоянно, че при някой липсвала конкретика, а в същото време да не предлагаш такава, да изискваш отговори дори и най-глуповатите си въпроси, но да не отговаряш на нито един зададен конкретен въпрос и т.н. и т.н....

Познато ли ти звучи?

Както обичам да казвам, написаното си стои...

Да,корените на днешна Русия са в Киевска Рус, както и на днешна Украйна, и на днешна Беларус....

През 9-ти век на живеещите в тези земи източни славяни им казвали руси, видно и от византийските хроники...

"Захапала" си туй Руско царство и мислиш, че си хванала Бога за рога изпадайки в екстаз...

Руското царство възниква като обединение на всички руски княжества, като всяко едно царство, то бива оглавено от най-силното към момента княжество - Московското...

Но... това е единственото царство възникнало по тези земи - няма Украинско царство, нито някакво друго...

Всички предхождащи го княжества са били наричани руски, а не украински или другояче... 

Преди 1917-а година няма исторически данни за какъвто и да е вид държавно образувание с името Украйна, нито народност украинци....

Украйна е бил географски топоним за западните райони на т.н. земи на Рус, голяма част от които дълго време биват част от Полско-литовското кралство....

Днешната украинска национална индентичност е започнала формирането си, точно под давлението на този период от историята, за да се разграничат от Русия...

Точно като македонската индентичност, която също е изградена около географски топоним, за да се разграничи от България, под давлението на Сърбия...

Което по никакъв начин не променя факта, че днес са напълно легитимни и украинската, и македонската нации...

Нито украинците някога пак ще се нарекат руснаци, нито македонците - българи...

Имаш ли спомен от къде тръгна?

Нямам друго обяснение, освен че ти липсва внимане в къщи и сред хората.

Ако ти се занимава прочети си пак текста, ама няколко пъти. Опитай се да вникнеш  какво си написал и какво си искал да кажеш.

След като ти се избистри го сподели, че има толкова противоречия с твои други "кратки" словосъчинения.

А ако не искаш.... ще завърша с един твой цитат:

Цитат

...Казах, няма термин "писане с разбиране", терминът е - четене с разбиране... Който не го усвои в началното училище остава функционално неграмотен като теб....

:popcorn2:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Казах, няма термин "писане с разбиране"

Малоумния Дагей си мисли, че щом той пише с неразбиране и сички сме като него.

преди 7 минути, Звяра!!! написа:

Ти също стана за смях, унижавам се като отговарям на такъв като теб и моля другите да ме извинят.

Ще те извиним и ще бъдем снизходителни, толкова си презобал с украинската пропаганда, че будиш само съжаление!

преди 1 час, Profruit написа:

Ти пред наполеончето (третия отляво надясно) нали цял живот си трамбовал тупурдаците.

При тоя както казваш, за такива като тебе и компания имаше, падни, легни, стани, атом от горе! Да! И тежко ти ако не се включиш в норматива! Щастлив си и всички като тебе че не сме се познавали тогава. Да ти проведа една строева, та да се изпуснеш! Майсторче! За да не кажа друго...

преди 1 минута, Hristo52 написа:

При тоя както казваш, за такива като тебе и компания имаше, падни, легни, стани, атом от горе! Да! И тежко ти ако не се включиш в норматива! Щастлив си и всички като тебе че не сме се познавали тогава. Да ти проведа една строева, та да се изпуснеш! Майсторче! За да не кажа друго...

Свободнооо, почеши коня !

преди 24 минути, kirko12 написа:

От кое село си Звяра ?

От село масква. :ass:

преди 7 минути, Hristo52 написа:

Заложих, че си с една хромозома повече.
Аз съм отличник на НШЗО-то и за награда ми сложиха един пентаграм на пагоните - младши лейтенат, а разните синчета на шапкари окапаха на изпитите и не ги пуснаха в заслужената тридневна отпуска. Майор Деянов ми внуши, че всички са женски полови органи с изключение на неговия батальон. Майор Деянов бе по-нисък от кремълския скункс. Факт! Иначе Джурката летеше ли с хеликоптера в школата всички ги ловеше дрисня. С счупено стъкло циклих дъбов паркет на класната или с джобна чекиийка тревата в градинката. Редовно проверявахте писмата на лампа и крадяхте парите пратени от майка ми, защото от гнусните сланини и ушаф те гонеше рядко щастие.

Да е жива и здрава д-р Нолева, че ме освободи от тъпунгерсите запаси. Искаха от капитан да ме правят майор през февруари -му ха ха. Турция отляво, Гърция отдясно, а Югославия запазвала неутралитет. Ебаси гламарщината беше. Иначе романи мога да напиша за вас шапкарите. Всички крадяхте дизел от танковете и ориз от артелните. Старшинките на роти редовно крадяха разни капути и наметала и ги продаваха на колхозници да си пръскат 100м дворчета. Редовно вкарваха циганки за 2лв сеанса при аскера. Най-гнусни ми бяха политическите. Това бяха двулични Януси. Дисципа в Плевен също съм пазил и в фарс на военен съд ми се наложи да участвам. Точно за 10 минути някакви тулупи осъдиха един гащник, че крал сутиени от просторите в Плевен, за да облича майка си. Изкараха го пеееедерас и го уволниха от великата родна казарма. Спестиха му гърча за година и нещо.

kirko12, цветарката е за-ка-пе-че-то. Но има шанс и за неговата душа.
Да изкара от личния сейф тачанката и да залегне пред МОЧА. Да забие кървавия байряк с чукове и сърпове и да изкрейзи мощно с "Ние сме на всеки километър!".

Изглежда украинските сили разширяват нарушаването на руската отбрана по южните фронтови линии

CNN

— 

Признаците растат това Украински сили са проникнали в руската отбрана по част от южни предни линии в района на Запорожзия и разширяват клин към стратегическия град Токмак, като същевременно засилват атаките срещу окупираната от Русия Крим.

Украинският генерален щаб заяви, че в петък има по-нататъшен успех в две области – към село Новопрокопивка и по-на изток в посока на друго малко селище - Охеретуват.

По-рано тази седмица украинците заявиха, че са осигурили село Роботен. Борбата продължава на юг от това село.

Генералният щаб заяви, че части “ консолидират позициите си, нанасят артилерийски огън по идентифицираните вражески цели и провеждат операции за борба с батерията. ”

Очакваната контратака в Украйна се провежда от седмици с боеве, фокусирани по източния и южния фронт.

Киев стартира кампанията с надеждата да завземе територията, завзета от Русия. Но досега всякакви печалби са били малки и болезнено се борят.

Сега няколко руски военни блогъри рисуват мрачна картина на ситуацията на фронтовата линия за московските сили в някои части на юг.

Един от най-известните от тях, “ WarGonzo, ”, заяви, че украинците са се укрепили в Robotyne “ и атакуват Новопрокопивка, която е под силен обстрел. ”

Украинските сили също започнаха паралелна атака в района на Вербов на изток – на фона на силен артилерийски огън в двете посоки.

Блогър, наречен “ Рогозин отпред, ”, който е свързан с руската 58-а армия на комбинираните оръжия, заяви, че е имало натрупване на вражески бронирани машини.

“ Врагът събира сили за решителен удар. Те трябва да стигнат до Вербов, след това Токмак, ” той написа. “ Издържаме. ”

Друг блогър, “ Belorusky silovik ” [ Беларуски изпълнител ], каза “, че най-голямото притеснение в момента е Robotyne. Момчетата наистина трудно се справят там. До вечерта боевете вече се водеха в южната част на селището, където беше врагът. ”

В блога се казва, че Украйна използва авиацията, за да покрие настъпващата пехота и е донесла повече доставки на боеприпаси в района на Мала Токмачка.

И Евгений Балицкий, назначеният от Русия управител на окупирана Запорожзия, каза в петък, че “ с цената на колосални загуби вчера [ Украйна ] успяха да достигнат първата отбранителна линия на инженерните бариери, но те се движат най-вече дори без артилерийска подкрепа. ”

Доказателство на твърденията на руснаците, че ракетите на укроПВО-то поразяват собствените градове – видео от ТГ-канал:

https://t.me/drugoeeto/11606

На видеото С-300 или нещо подобно пада 100-200 метра след изстрелването (и продължава под земята, според коментарите :D )

Най-близкият глас говори на "суржик" – "украинско" развален руски език на аборигените, желаещи или принудени да говорят "на вкраинской мове".

Звяра престани да играеш ролята на градинска радиоточка

НЕ МОГАТ ДА ПРОБИЯТ - това е - и никакви блогери не помагат 

преди 14 часа, Мърдокс написа:

, както ти каза, не ги интересува (победата на) Украйна, а отслабването на Русия.

Защо да я отслабват? Че тя си е слаба .Ако беше силна сега да е качила знаме на Киев,то бяха три дни,три седмици ... година и половина и кво едно ГОЛЯМО НИЩО! Загубиха хубавия европейски пазар,западните фирми напуснаха и вече няма кой ,освен китайци да изкупват Сибир,  да инвестира там . Дори банката на БРИКС НЕ желае да инвестира и за кво им е на руснаците тази организация? Тя е организация на Китай, те ще командват там. Войната е ГРОЗНО , ЛОШО и МНООГО СКЪПО НЕЩО. Руснаците обедняват ,и украинци и руснаци загиват заради кефа на един глупак-убиец. Задава се нова желязна завеса,рассия става една азиатска държава суровинен придатък на Китай .Това ли е ГОЛЯМАТА РУСКА ПОБЕДА!

преди 36 минути, Profruit написа:

Искаха от капитан да ме правят майор през февруари -му ха ха.

Моля? Я пак? Как първо стана капитан от мл. лейтенант толкова бързо? Не си бил военен щом си се скатал от запаса, ама си отличник! А за майор се иска генерал-щабна академия! А и на колко си? 

Тези ги разправяй на тия дето са на твоя акъл, не на мене! Най много да си на 50г. И тия неща няма как да са ти се случили за 30г. Хем не бил на служба хем станал капитан. Явно свободни интерпретации от разкази или книги. 

Жалко че не подлежиш на блокиране че си админче, за да не ти чета глупостите!

Капитан станал направо от мл.лейтенанд а и не е във войската. Чин не се вдига от трудов стаж! :lol6:

преди 14 часа, Мърдокс написа:

А Русия ще излезе от тази война икономически и военно по-силна от преди – и това вече се вижда.

Къде го видя това нещо бе ,готин? Покажи, да го осмотрим и ние!  Коя война е донесла БЛАГОДЕНСТВИЕ на народ ,освен за мародерите?/сМех/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.