Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Идея си нямаш. какви пари (основно в USD) плаща Презиидента на Украйна за.... телевизори примерно. Аз просто,,,,не ми пука! Има ли война - има пари

затова украйна губи военната операция зеленски купува скъпи телевизори вместо да се дава за войската 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Banesc написа:

затова украйна губи военната операция зеленски купува скъпи телевизори вместо да се дава за войската 

Все ми е тая кой какво губи, Ин тересува ме само изтребването на расснаци! Нищо дриго! Аз проблеми нямам - паспорти 0 мниго

преди 16 минути, Banesc написа:

всичко е пратено по- рано в украйна

иначе  руснаците ще го пресрещнат още на границата 

сега просто го узаконяват в бг парламента със задна  дата 

не се безпокой след 6 месеца ще изнасяме 2-пъти повече

До месец започва строежът на българския завод за ...

преди 10 часа, BANKATA написа:

Каквоти дава основание да твърдиш това че тогава са нямали вече национално самосъзнание. 

Това което се случва в Украйна в началото на 19 век е не по-различно от това което случва в България.

За да има естествено възникване на национално самосъзнание, приятелю, първо трябва да е имало некогиш такъв народ на такава държава...

Другия вариант за възникване на национално самосъзнание е леко "лабораторен", взимат се исторически факти и се пришиват към "национална" история...

По този начин изкуствено са възникнали не една или две съвременни нации, един от последните примери е македонската....

Същото положение е и с украинците...

Разликата с българите е, че е имало държава България, в тази държава се е сформирала българска народност, на тази база през Възраждането се пробужда националното самосъзнание, което последствие довежда до легитимиране на българската нация с Третата Българска държава...

При украинците липсва всичко това....

преди 9 часа, БаалБек написа:

Лошо когИ си самоуверен и вече главата не те слуша, а паметта изневерява.

Излъга в темата за коронавируса. Когато написа, че никога не цитираш хора, ако първо те не са те цитирали. Е, аз ти го доказах, че лъжеш. Случая беше с мен.

Има си хронология, който желае може да го види.

И сега пак си нагласяш нещата според това, което ти е угодно, а не според факите.

Пример:

Според хронологичния ред на писане (всеки може да провери) ти пръв използваш  - "политическия термин нация"

След, което аз те питам  за "юридиеския", а ти ми отговаряш .... ирония, бре душице, ирония спрямо твоето "юридически термин"...

Когато искаш да спамиш поне се постарай да ги нагласяш нещата да имат някаква подреденост.

С две думи, ако действително имаш някакво високо ниво на образование (за което ти твърдиш) ама никак не личи. Точно обратното е.

За да се изтъкваш тук във форума със "знанията" ти и "образованието" ти, не говори добре за самочувствието ти. Някаква патология се разкрива.

Вярно ли? Значи твърдиш, че на днешна Русия корените са от Киевска Рус?

А да питам само, кога за първи път е наречена Русия с името Руско царство? И това руско царство на кого е наследник?

:popcorn2:

Ама се постарай да вложиш повече конкретика и факти да цитираш. Да видим дали мисълта ти работи добре, а не е каша в главата ти.

Здравей, душице...

Лошо е когИ наместо глава, на раменете си имаш рупор....

Така нЕма шанс да разбереш, ни какво четеш, ни какво говориш....

Дори и да мислиш, че си го запомнила...

Дай да ги видим точните цитати...

За да се увериш, че рупора върши само това, за което е създаден - да ретранслира това, което му подадат...

Терминът нация е политически термин и като такъв си има конкретно значение и конкретен времеви отрязък, когато се появява, но има и разговорен вариант последствие, в който всеки влага различен смисъл...

Не знам да има специален юридически термин нация, който да се ползва в правото, но... не съм юрист...

Единственото за което се сещам, да е свързано по някакъв начин с правото е определението на Хенри Блек...

Но... как се казва най-голямата международна организация?

Това би ти дало и отговор за юридическото тълкуване на нация....

Ирония бе "икономическия, социологическия или къф ти скимне термин", спрямо твоето юридически термин...

Не го мисли самочувствието ми, винаги съм го притежавал, доста преди да получа образованието, което съм получил....

Патология викаш?

Да ти кажа, какво според мен е патологична липса на самочувствие и глуповат опит да се избие този комплекс във виртуалното пространство...

Да копираш чужди мнения и да ги представяш за свои,, да твърдиш че си чел нещо, но да не знаеш, какво представлява то и да откажеш да го обсъждаш, да повтаряш  постоянно, че при някой липсвала конкретика, а в същото време да не предлагаш такава, да изискваш отговори дори и най-глуповатите си въпроси, но да не отговаряш на нито един зададен конкретен въпрос и т.н. и т.н....

Познато ли ти звучи?

Както обичам да казвам, написаното си стои...

Да,корените на днешна Русия са в Киевска Рус, както и на днешна Украйна, и на днешна Беларус....

През 9-ти век на живеещите в тези земи източни славяни им казвали руси, видно и от византийските хроники...

"Захапала" си туй Руско царство и мислиш, че си хванала Бога за рога изпадайки в екстаз...

Руското царство възниква като обединение на всички руски княжества, като всяко едно царство, то бива оглавено от най-силното към момента княжество - Московското...

Но... това е единственото царство възникнало по тези земи - няма Украинско царство, нито някакво друго...

Всички предхождащи го княжества са били наричани руски, а не украински или другояче... 

Преди 1917-а година няма исторически данни за какъвто и да е вид държавно образувание с името Украйна, нито народност украинци....

Украйна е бил географски топоним за западните райони на т.н. земи на Рус, голяма част от които дълго време биват част от Полско-литовското кралство....

Днешната украинска национална индентичност е започнала формирането си, точно под давлението на този период от историята, за да се разграничат от Русия...

Точно като македонската индентичност, която също е изградена около географски топоним, за да се разграничи от България, под давлението на Сърбия...

Което по никакъв начин не променя факта, че днес са напълно легитимни и украинската, и македонската нации...

Нито украинците някога пак ще се нарекат руснаци, нито македонците - българи...

Дай сега да видим твоята конкретика...

преди 1 час, lebel написа:

Виждаш ми се леко гневен... или леко неудовлетворен... или некъф микс от двете... Ок, ш'се опитам да направя нешо за теб.

Такааа...

Легенда:
червено -  andiay
  зелено -   вашият покорен слуга lebel

Приключи, преди още да си започнал? ... -  мноо сте гадни, секи път ено и също... "Така и не разбирам, как, по дяволите, за минута и половина може да се разбере, че съм кофти ловър..."  Maйнaтa му. Колкото толко.

Щот по природа съм любопитен...  - Това е добре. Любопитството, заедно с мързела, са двигателите на прогреса. Макар че... имаше там нешо за любопитството и котката, ма то сигурно се отнася само за котките...

Та, какво имаш предвид с тоз оцветен от теб преамбюл? - как какво... Естествено известната притча "Портокал, крава и фагот" 
Начи така. 
- Негово Императорско Височество смята, че в лето 1876 има украинофили, чиято опасна за государството дейност, трее се попресече (справка - преамбюла);
- Щом има украинофили, начи има и "сичко украинско", което те харесват (украинофѝл - мн. украинофѝли, м. Привърженик и поклонник на всичко украинско);
- Щом има "сичко украинско", което те харесват, начи трее в "сичко украинско"-то да има и украинци... щото... щото "сичко украинско" с... примерно маори, вместо с украинци, некак... бе некак смешно е... Ш'се съгласите, предполагам,  че и "сичко руско", без руснаци, също некак увисва. Макар че, сега, тук (а вероятно и там) се въртят некви схеми за бъдещето... "без украинци", "без руснаци"... и как глеам, накрая ш'се осъществи компромисния вариант - "без човечество";
- Щом има украинци... еми... начи има...

А това "Ще рече ли, че за теб украинофили и украинци е едно и също?" - ш'си го запазя, за да си го чета в трудни моменти... с твое позволение... или без...

Кат е безсмислена таз карта, що изобщо я мешаш? - прав си да ме хокаш, но... моля те, прояви и малко разбиране... картофил съм. И не е "безсмислена", а няма смисъл да я предлагам. Тънка разлика, но не мисля, че ш'те озори.

И преди да поискаш цитати пак, да проверим кой е жентлимена и на кой му йе тръгнала картата...   - Каре аса!  - И аз!

Подходяща за кво? - За разглеждане, естествено. Виж, ако питаш "кво значи донякъде", наистина можех да уточня... поднасяйки извиненията си, ще го направя сега - до около 3/4

И що мешаш Сорос? - тук ме хвана... знаеш ли, установих, че май само аз не съм го "мешал" досега и се почувствах като некъф маргинал... и го намешах. Сега се чувствам малко по-добре, но очаквах повече... Нищо де, не ме мисли, ш'се адаптирам.

Еми... дано съм бил полезен.

- Что это у нашего ротмистра с походкой?
- А он с поручиком поссорился пару дней назад и потребовал удовлетворения.
- И что?
- Поручик удовлетворил.

Да ползвам твоята легенда, ма в цитати...

Цитат

Виждаш ми се леко гневен... или леко неудовлетворен... или некъф микс от двете... Ок, ш'се опитам да направя нешо за теб.

Значи е настъпил момента да са консултираш с очния си лекар, на твое место не бих са доверявал на това, което смятам, че виждам. Или както обичам да казвам - не ставате за врачки, аз също не ставам, но поне го знам и не са опитвам да врачувам. Туй с опита мъ възрадва, ма за кратку. Несполучлив са оказа....

Цитат

мноо сте гадни, секи път ено и също... "Така и не разбирам, как, по дяволите, за минута и половина може да се разбере, че съм кофти ловър..."  Maйнaтa му. Колкото толко.

тцъ, изрично подчертах, че съм убеден, че си надраснал тоз период... Но... що го прайш, ти си знайш, и туй с "ловъра" бе алюзия, сигурен съм, че си го схванал, но... шо са прайш, че не си, ти си знайш....

Цитат

Това е добре. Любопитството, заедно с мързела, са двигателите на прогреса. Макар че... имаше там нешо за любопитството и котката, ма то сигурно се отнася само за котките... -

ми щом сам оцелял въпреки вроденото ми неизчерпаемо любопитство, (макар и не към сичко, некои неща са ми тотално нелюбопитни), значи може и да са отнася само до котките, но па от друга стран - дали ги е убило или са оцелели, зависи от наблюдателя и момента за наблюдение, както изяснихме по рано терзанията на Шрьодингер. Във всеки случай ша продължа да рискувам, иначе йе безинтересно. За мързела сме на едно мнение, макар да не е достатъчно условие...

Цитат

Та, какво имаш предвид с тоз оцветен от теб преамбюл? - как какво... Естествено известната притча "Портокал, крава и фагот" 
Начи така. 
- Негово Императорско Височество смята, че в лето 1876 има украинофили, чиято опасна за государството дейност, трее се попресече (справка - преамбюла);
- Щом има украинофили, начи има и "сичко украинско", което те харесват (украинофѝл - мн. украинофѝли, м. Привърженик и поклонник на всичко украинско);
- Щом има "сичко украинско", което те харесват, начи трее в "сичко украинско"-то да има и украинци... щото... щото "сичко украинско" с... примерно маори, вместо с украинци, некак... бе некак смешно е... Ш'се съгласите, предполагам,  че и "сичко руско", без руснаци, също некак увисва. Макар че, сега, тук (а вероятно и там) се въртят некви схеми за бъдещето... "без украинци", "без руснаци"... и как глеам, накрая ш'се осъществи компромисния вариант - "без човечество";

Честно, мисля че можеш повече...

Таз логика е като от любимия виц на Мимето, онзи за аквариума...

А от македонофил ко следва?

Освен това, "украинофил", "русофил", "македонофил", "маорофил" и т.н. "-фил", в контекста в който разглеждаш ""фила", има смисъл само приложен към някой, който е с различна националност - българин може да бъде русофил, или украинофил, но е тъпо да кажеш за българин, че е българофил, там думите са други....

В случая с преамбюлата, украинофила се ползва с друго значение, по-близко до туй с което днес наричат русофил, всеки който не "вика" (по Иванушка) за Украйна и не "плюе"(по същия) по Русия....

И не забравяй, тази територия още 10 века преди това е била наричана Украйна, без никъде да се споменава за украинци и държава (княжество, царство, графство или кото и да е) Украйна....

От тук и злополучният Александър ползва украинофил, за да обозначи тези, които предявяват претенции за независимост в онзи регион и опит за създаване на ново национално самосъзнание, което естествено представлява опасност и требе да биде осуьетено....

Иначе би ги нарекъл украински бунтовници или нещо подобно....

По онова време украинци като народ или нация е немало....

Цитат

А това "Ще рече ли, че за теб украинофили и украинци е едно и също?" - ш'си го запазя, за да си го чета в трудни моменти... с твое позволение... или без...

Пази си го, не ма бърка, ом ти помага....

Човек се бори с трудните си моменти както намери за добре...

На един тук му помага да си повтаря като мантра, че само той бил мъжъ, истински мъжъ, а аз съм бил нещо друго...

Твърди, че му помагало много...

Но... не разбрах - едно и също ли е?

Цитат

Кат е безсмислена таз карта, що изобщо я мешаш? - прав си да ме хокаш, но... моля те, прояви и малко разбиране... картофил съм. И не е "безсмислена", а няма смисъл да я предлагам. Тънка разлика, но не мисля, че ш'те озори.

Е, а като нема сми да я предлагаш, що я предлагаш?

И защо изрично подчертаваш, че на нея са отбелязани няколко Украйни, а некак пропускаш, че е отбелязана и България, пропускаш и цветовата легенда и т.н....

Картофенето не е оправдание....

Иначе картата е интересна като графичен продукт и напълно безсмислена извън контекста за който е създадена, и напълно безсмислена за разговора в който я включи...

Цитат

И преди да поискаш цитати пак, да проверим кой е жентлимена и на кой му йе тръгнала картата...   - Каре аса!  - И аз!

Е, тцъ, като ша играйм така, да перифразирам припева на една любима песен - "I've got the Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, I've got the Jack"....

Никога не играя хазарт....

Цитат

Подходяща за кво? - За разглеждане, естествено. Виж, ако питаш "кво значи донякъде", наистина можех да уточня... поднасяйки извиненията си, ще го направя сега - до около 3/4

За разглеждане става, цялата...

То и без туй тук си падат по картинки...

Макар че... що се отнася до карти... има доста по-интересни за разглеждане... чисто графично....

Цитат

И що мешаш Сорос? - тук ме хвана... знаеш ли, установих, че май само аз не съм го "мешал" досега и се почувствах като некъф маргинал... и го намешах. Сега се чувствам малко по-добре, но очаквах повече... Нищо де, не ме мисли, ш'се адаптирам.

Е, аз па никогиш не сам го мешал, нит ша го мешам, ма и не са чувствувам маргинал...

Щом ти помага...

Ни та мисла, ма ако държиш, ша са напраа, че та мисля....

Цитат

Полезен?

За какво? За кого?

Ако е за себе си, дано си си бил полезен, пожелавам ти го....

Цитат

- И что?
- Поручик удовлетворил.

Като сме подкарали вицове, то един тъп (признах, че други не знам), който много пасва на разговора ни...

Звъни телефон в 2 ч. през нощта.

- Дддда, кого търсите по това време - казва сънен мъжки глас.

- 22-22-22 ли е? - пита друг отсреща.

- Не, тук сме 222-222.

- Ооо, извинете, че ви събудих!

- Е, няма за какво, аз пак щях да стана, защото телефона звънеше.

П,С. Като гледам, лек-полек, ша го приближим и до "Le Fantôme de la liberté", мхм...

Е, стига некой от нас да не приключи...

Bloomberg: Бавното контранастъпление на Украйна тревожи съюзниците и укрепва позицията на Путин

- Европейските служители се опасяват, че подкрепата на САЩ за Украйна може да отслабне на фона на изборите
- Русия вижда предимства в продължителната война на изтощение

Сега съюзниците на Украйна се опасяват, че войната се превръща в дълга битка, която може да засили позициите на Владимир Путин, тъй като надеждите, че силите на Киев ще постигнат окончателен пробив през тази година, намаляват.

Повече от два месеца след началото на контраофанзивата си Киев досега е успял да постигне само тактически напредък срещу силно вкопаните руски сили, въпреки че е ангажирал много от частите, обучени и въоръжени от САЩ и Европа за операцията. Прозорецът за по-нататъшни големи действия се стеснява, тъй като през есента се очертава влажно и студено време.

Украйна и нейните съюзници обещават да продължат борбата толкова дълго, колкото е необходимо, но официалните лица признават, че ще бъде трудна задача да се повторят нивата на масивна подкрепа, която направи възможно сегашното настъпление. По-специално запасите от боеприпаси са изчерпани, а производството в САЩ и Европа няма да бъде увеличено до края на 2024 г. Изтребителите F-16 вероятно също няма да пристигнат преди следващата година.

Докато контраофанзивата продължава, поддържането на помощта става все по-трудно от политическа гледна точка в САЩ. Очаква се борбата за приемане на следващия законопроект за финансиране на Украйна в Конгреса тази есен да бъде най-тежката досега, а дебатът на републиканските кандидат-президенти тази седмица подчерта нарастващата враждебност в партията към изпращането на оръжия и помощи за Киев.

Европейските служители се притесняват, че президентът Джо Байдън може в крайна сметка да се опита да тласне Украйна към преговори при липса на значителен напредък на бойното поле, тъй като президентската кампанията в САЩ се разгаря следващата година.

Продължаващата американска подкрепа за Украйна остава от съществено значение, тъй като Европа сама не разполага с военния капацитет да подкрепи в достатъчна степен силите на Киев, твърдят официални лица. 

Ако бойните действия стигнат до задънена улица през зимата, "това ще е наистина голям проблем, ще има умора от войната", казва Саманта де Бендерн, сътрудник в Кралския институт по международни отношения. "САЩ все по-малко ще се интересуват от случващото се в Украйна и за европейците ще бъде все по-трудно да убедят американците, че Украйна е американски проблем."

Междувременно Русия успя да заобиколи опитите на съюзниците да лишат нейните военни усилия от ключови компоненти и разполага с достатъчно боеприпаси за поне още една година битка, казаха официални лица, като отбелязват, че Кремъл също така е успял да продължи да привлича нови войници на фронта. Оценката на Путин е, че една дълга война на изтощение дава предимство на Русия, казаха съюзнически служители, поставяйки тежестта върху САЩ и Европа да му докажат, че греши.

По-рано тази година САЩ и Европа бяха оптимистично настроени за значителен напредък, тъй като изсипаха бронирани превозни средства, ракетни системи и други оръжия в Украйна, изпращайки цели части за обучение в страните от НАТО. Тази надежда бе заменена от неохотно признание, че дори усъвършенстваните оръжия и тактики не са достатъчни за бързо поразяване на мощната и способна отбрана на Русия.

Публично Киев и неговите съюзници отричат, че войната се движи към някаква форма на патова ситуация тази година, но частно някои служители предупреждават, че това е все по-вероятно, тъй като успехите на терен се постигат бавно.

Въпреки че Кремъл продължава да е убеден, че може да надделее над САЩ и техните съюзници, военните му усилия също се сблъскват с насрещни ветрове, докато конфликтът продължава. Според официален представител на Обединеното кралство тази година набирането на нови военнослужещи ще достигне само 230 000 души, което е по-малко от целта на Кремъл - 400 000 души. Това възпрепятства способността на страната да организира нови офанзиви, особено при наличието на собствени минни полета, които ограничават пространството за операции.

Но дори и този намален приток на свежи сили все още е доста значителен. Русия успешно увеличава доставките си на боеприпаси и други оръжия. Русия има достатъчно боеприпаси от различни видове за около година, защото са успели да внесат санкционирани компоненти или да ги заменят, което им позволява да произвеждат със скорост, по-бърза от тази в Европа, като се адаптират и съкращава разходите, каза един от служителите.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-08-25/ukraine-slow-offensive-against-russia-buoys-putin

на 23.08.2023 г. в 18:03, MZ/X написа:

Страхотно!

Би ли дала линк откъде си го взела?

В този дългият пост , където е поставена таблицата има линкове .

Веднага личи , че не си ги отварял.   Там има линк и за статията от където е взета таблицата . 

Не отваряте линковете , които подавам ! Тази статия я подавам , за да онагледя концептуалният подход , по който ще работи Новата Квантова Система в близкото бъдеще .

Тази "война в Украйна"...щв еи се стиори като сапунка по тв-то!

Нещата стават сериозни - !ерепа е труден за убиване, той на ваша територия. 

Вземайте си парите и бягайте, че ако знаете какви хора са поръчани...

преди 1 минута, Flashback написа:

Bloomberg: Бавното контранастъпление на Украйна тревожи съюзниците и укрепва позицията на Путин

- Европейските служители се опасяват, че подкрепата на САЩ за Украйна може да отслабне на фона на изборите
- Русия вижда предимства в продължителната война на изтощение

Сега съюзниците на Украйна се опасяват, че войната се превръща в дълга битка, която може да засили позициите на Владимир Путин, тъй като надеждите, че силите на Киев ще постигнат окончателен пробив през тази година, намаляват.

Повече от два месеца след началото на контраофанзивата си Киев досега е успял да постигне само тактически напредък срещу силно вкопаните руски сили, въпреки че е ангажирал много от частите, обучени и въоръжени от САЩ и Европа за операцията. Прозорецът за по-нататъшни големи действия се стеснява, тъй като през есента се очертава влажно и студено време.

Украйна и нейните съюзници обещават да продължат борбата толкова дълго, колкото е необходимо, но официалните лица признават, че ще бъде трудна задача да се повторят нивата на масивна подкрепа, която направи възможно сегашното настъпление. По-специално запасите от боеприпаси са изчерпани, а производството в САЩ и Европа няма да бъде увеличено до края на 2024 г. Изтребителите F-16 вероятно също няма да пристигнат преди следващата година.

Докато контраофанзивата продължава, поддържането на помощта става все по-трудно от политическа гледна точка в САЩ. Очаква се борбата за приемане на следващия законопроект за финансиране на Украйна в Конгреса тази есен да бъде най-тежката досега, а дебатът на републиканските кандидат-президенти тази седмица подчерта нарастващата враждебност в партията към изпращането на оръжия и помощи за Киев.

Европейските служители се притесняват, че президентът Джо Байдън може в крайна сметка да се опита да тласне Украйна към преговори при липса на значителен напредък на бойното поле, тъй като президентската кампанията в САЩ се разгаря следващата година.

Продължаващата американска подкрепа за Украйна остава от съществено значение, тъй като Европа сама не разполага с военния капацитет да подкрепи в достатъчна степен силите на Киев, твърдят официални лица. 

Ако бойните действия стигнат до задънена улица през зимата, "това ще е наистина голям проблем, ще има умора от войната", казва Саманта де Бендерн, сътрудник в Кралския институт по международни отношения. "САЩ все по-малко ще се интересуват от случващото се в Украйна и за европейците ще бъде все по-трудно да убедят американците, че Украйна е американски проблем."

Междувременно Русия успя да заобиколи опитите на съюзниците да лишат нейните военни усилия от ключови компоненти и разполага с достатъчно боеприпаси за поне още една година битка, казаха официални лица, като отбелязват, че Кремъл също така е успял да продължи да привлича нови войници на фронта. Оценката на Путин е, че една дълга война на изтощение дава предимство на Русия, казаха съюзнически служители, поставяйки тежестта върху САЩ и Европа да му докажат, че греши.

По-рано тази година САЩ и Европа бяха оптимистично настроени за значителен напредък, тъй като изсипаха бронирани превозни средства, ракетни системи и други оръжия в Украйна, изпращайки цели части за обучение в страните от НАТО. Тази надежда бе заменена от неохотно признание, че дори усъвършенстваните оръжия и тактики не са достатъчни за бързо поразяване на мощната и способна отбрана на Русия.

Публично Киев и неговите съюзници отричат, че войната се движи към някаква форма на патова ситуация тази година, но частно някои служители предупреждават, че това е все по-вероятно, тъй като успехите на терен се постигат бавно.

Въпреки че Кремъл продължава да е убеден, че може да надделее над САЩ и техните съюзници, военните му усилия също се сблъскват с насрещни ветрове, докато конфликтът продължава. Според официален представител на Обединеното кралство тази година набирането на нови военнослужещи ще достигне само 230 000 души, което е по-малко от целта на Кремъл - 400 000 души. Това възпрепятства способността на страната да организира нови офанзиви, особено при наличието на собствени минни полета, които ограничават пространството за операции.

Но дори и този намален приток на свежи сили все още е доста значителен. Русия успешно увеличава доставките си на боеприпаси и други оръжия. Русия има достатъчно боеприпаси от различни видове за около година, защото са успели да внесат санкционирани компоненти или да ги заменят, което им позволява да произвеждат със скорост, по-бърза от тази в Европа, като се адаптират и съкращава разходите, каза един от служителите.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-08-25/ukraine-slow-offensive-against-russia-buoys-putin

рассия ще я ликвидираме - няма ядове... Ама нямаме (за сега) възмпожност да трепем самите расснаци,А тое=ва е важно - трябва да се избива вредния диве1

преди 3 минути, _sirena_ написа:

Система в близкото бъдеще

Доста близко.... ако имаш какво да дадеш! Назначена си, де...имаш некви кинти! 

преди 5 часа, lebel написа:

Такааа...

Легенда:
червено -  andiay
  зелено -   вашият покорен слуга lebel

Приключи, преди още да си започнал? ... -  мноо сте гадни, секи път ено и също... "Така и не разбирам, как, по дяволите, за минута и половина може да се разбере, че съм кофти ловър..."  Maйнaтa му. Колкото толко.

Щот по природа съм любопитен...  - Това е добре. Любопитството, заедно с мързела, са двигателите на прогреса. Макар че... имаше там нешо за любопитството и котката, ма то сигурно се отнася само за котките...

Начи така. 

- И что?
- Поручик удовлетворил.

Пиленце , с всеки следващ пост , целящ да имитираш интелект - затъваш все повече в тъпи вицове и комплекси . 

Анди много сполучливо те нарисува във вица , който подаде за " джентълмена " . Типично за всички "джентълмени " са да маршируват в тъпи вицове , които да скрият неудобството им пред събеседникът им и липсата на Мъжественост и страхът да говорят Директно и Отчетливо .

Не можеш да заровиш комплексите си и чувството си за малоценност под  чаршафа с тъпи смешки и вицове , сещаш ли се ? 

Самоиронията е Прийом на Силните !  Но при теб е само Имитация , разлята с треперещи пръсти между отговорите ти плахи .

Колкото и да бягаш наляво и надясно , Анди те държи на прицел и си личи как се измъкваш нелепо и изпотен .

Сега , другите от отбор амебка , които те "аплодират " може и да лайкват "наперените ти " отговорчетата , но за интелигенти си просто ....един нелепо-смешен "джентълмен " .  Нямаш дупе да бъдеш друго , освен "джентълмен " и като такъв се харесваш само на себеподобни ..."джентълмени " ..

Какво ти трябваше изобщо да влизаш в тази тема ... да ти се чуди човек , като знаеш , че отборът , защитаващ Справедливостта и Истината са Интелигентни и Прозорливи ?!  С тъпи вицове и комплекси няма как да "пребориш " Мъжкар !

Първо е нужно да се Научиш да говориш Директно и по Същество , вицовете тъпи ги изтрий Тотал от изказванията и мненията си .

С тъпи вицове можеш да обърнеш вниманието само на блондинка на средна възраст и то за 12 мин. !

Ама така сте "джентълменчетата " с изгладени ризки и панталончета , зализани бретончета с балончета в лявата ръка и китка зад ухото . 

Надявам се , че бях мила , нежна и добра , понеже вече рядко давам жокери и ценни съвети . :)

преди 57 минути, NewRedDragon написа:

Все ми е тая кой какво губи, Ин тересува ме само изтребването на расснаци! Нищо дриго! Аз проблеми нямам - паспорти 0 мниго

умират украинците и американците  по улиците от наркотици  и европейците от спин 

преди 51 минути, Без умствен капацитет написа:

не се безпокой след 6 месеца ще изнасяме 2-пъти повече

До месец започва строежът на българския завод за ...

няма кадри

няма работна ръка

с европа и сащ е приключено

читавите и умни българи отидоха  на запад и станаха наркомани 

Така и след лиричното отклонение да не забравяме Акцентът , който дойдох да подам на всички злорадстващи невестулки за инсценираната гибел на Пригожин

ПРИГОЖИН Е ЖИВ И ЗДРАВ И СЕ ПРЕВЪРНА В СИВИЯТ КАРДИНАЛ НА ПУТИН !  

Така се "пенсионират " Героите със Заслуги за държавни дела ! 

Нова самоличност и преминават в сянка !    Очакваме и новите частни групи да родят своите герои навсякъде по "горещите точки " за Освобождението на Човечеството от лапите на Чудовищата ! 

А иначе западният медиен планктон може да си дрънка небивалите теории , манипулации и пропаганда за овце .

"По делата ще ги Познаете " !

Всичко е по План !!!

преди 25 минути, _sirena_ написа:

ПРИГОЖИН Е ЖИВ И ЗДРАВ И СЕ ПРЕВЪРНА В СИВИЯТ КАРДИНАЛ НА ПУТИН !  

И къде е , на два метъра под земята или не са го погребали все още?

Путин е скрит в бункер това го знаем, Пригожин ако искаше да живеещеше да отиде в щатите , знаеше че като се върне ще има полет от високо .  Очаквал е да подне от някой прозорец.

Критичен момент, Украйна пробива руската отбрана

Украинската армия е преминала през първата линия на руската отбрана в Запорожка област и разширява пробива си в посока на стратегическия град Токмак.

Украинският генерален щаб съобщи в петък за успехи край Новопрокопивка и Очеретувате, което се намира на по-малко от 18 км от Токмак.

По-рано тази седмица украинците обявиха, че са освободили Роботине. Сега боевете продължават на юг от селището, което е напълно разрушено след седмици ожесточени битки, предава Си Ен Ен.

Според украинския генерален щаб частите „консолидират своите позиции, нанасят артилерийски удари по идентифицираните вражески цели и провеждат контрабатарейни операции”.

Дългоочакваната контраофанзива на Украйна е в ход от седмици, като битките са фокусирани на източния и южния фронт.

Киев започна кампанията с надеждата да си върне територията, завзета от Русия. Но досега почти нямаше напредък, най-вече заради наситените минни полета, разположени от руската армия по цялата дължина на южния фронт.

След като Украйна получи касетъчни боеприпаси от САЩ, ситуацията се промени.

Сега руски военни блогъри описват мрачна картина за Русия на фронтовата линия.

Един от тях посочва, че украинците са укрепили Роботине „и атакуват Новопрокопивка, която е под тежък обстрел”.

Друг, който е свързан с руската 58-а армия, пояснява, че е забелязано струпване на украински бронирани машини: „Врагът събира сили за решителен удар. Трябва да стигнат до Върбове, след това до Токмак”.

Отряди Кадировци” потвърждава, че ситуацията за руските сили се влошава: „Продължават тежките боеве в района на Роботине. Копелетата бързо напредват, прикрити от артилерийски удари”.

Друг руски блогър заявява, че това е критичен момент на бойното поле, добавяйки, че руските сили трябва да задържат позициите си поне още месец и половина.

В четвъртък говорителят на южното командване на Украйна Наталия Хуменюк обяви, че руските войски прехвърлят все повече войници от левия бряг на Днепър към района на Запорожие, поради тежките загуби сред частите, които вече са там.

Юрий Малашко, началник на военната администрация на Запорожска област, коментира:„Нашите войници бавно се придвижват напред, защото минните бариери, които те (руснаците – бел. ред.) са поставили, са много големи и отнема време, за да се премине през тях”.

Според базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната украинските войски са „напреднали по-близо до руската втора защитна линия в района на Роботине и допълнително разширяват пробива си в руските отбранителни линии”.

От института смятат, че „липсата на оперативни резерви ще принуди руското командване да извърши допълнително предислоциране, тъй като украинските контранастъпателни операции продължават да отслабват защитата на руските сили в няколко сектора на фронта”.

Основната цел на Украйна е да прекъсне сухопътния мост между Русия и анексирания украински полуостров Крим.

преди 23 минути, васил козарев написа:

Руските пички се подмокрят по нацистите Пригожин, Уткин и ЧВК Вагнер. Медец. 

защо се подмокряш

И сега малко история с любезното съдействие на група ZOV :

Путин "изпрати " Пригожин с топли думи

https://www.facebook.com/100090177639301/videos/341312528230628/?idorvanity=673659407759426

Музикант закачи якето си на гърба на стол•
По-тежка от онези медали и медали на "сакето" на Евгений Пригожин, който стои прилежно в ъгъла на кабинета си, е само любовта на руския народ и уважението на бойците му от "групата на Вагнер", което лежи отгоре на всичко по-долу:
• Герой на Русия
• Героят на Луганската народна Република
• Героят на Донецката народна Република
• Две ордени за храброст
• Орден „За заслуги пред Отечеството“ от IV степен
• Орден на Александър Невски
• Медал "За военни заслуги"
• Орден на приятелството
• Медали на орден „За заслуги пред Отечеството“ от I и II степени
• Медал „За завръщането на Крим“
• редица ведомствени награди
• както и много награди от чужди страни, в които групата на Вагнер участва в битките - Централноафриканска Република, Либия, Мали, Судан, Буркина Фасо

.......................
Бахмут. Документален филм за освобождението на Бахмут (вече Артьомовск) от героите на ЧВК „Вагнер“. Денонощната им самоотвержена работа сломи „Фортецията“ на ВСУ, символа на мощта на Украйна. Подвигът им ще остане в историята на военната наука и дълги години ще се изучава във военните университети по света.

369658934_240065195676067_969894324820371775_n.jpg

преди 32 минути, Звяра!!! написа:

И къде е , на два метъра под земята или не са го погребали все още?

Путин е скрит в бункер това го знаем, Пригожин ако искаше да живеещеше да отиде в щатите , знаеше че като се върне ще има полет от високо .  Очаквал е да подне от някой прозорец.

Критичен момент, Украйна пробива руската отбрана

Украинската армия е преминала през първата линия на руската отбрана в Запорожка област и разширява пробива си в посока на стратегическия град Токмак.

Украинският генерален щаб съобщи в петък за успехи край Новопрокопивка и Очеретувате, което се намира на по-малко от 18 км от Токмак.

По-рано тази седмица украинците обявиха, че са освободили Роботине. Сега боевете продължават на юг от селището, което е напълно разрушено след седмици ожесточени битки, предава Си Ен Ен.

Според украинския генерален щаб частите „консолидират своите позиции, нанасят артилерийски удари по идентифицираните вражески цели и провеждат контрабатарейни операции”.

Дългоочакваната контраофанзива на Украйна е в ход от седмици, като битките са фокусирани на източния и южния фронт.

Киев започна кампанията с надеждата да си върне територията, завзета от Русия. Но досега почти нямаше напредък, най-вече заради наситените минни полета, разположени от руската армия по цялата дължина на южния фронт.

След като Украйна получи касетъчни боеприпаси от САЩ, ситуацията се промени.

Сега руски военни блогъри описват мрачна картина за Русия на фронтовата линия.

Един от тях посочва, че украинците са укрепили Роботине „и атакуват Новопрокопивка, която е под тежък обстрел”.

Друг, който е свързан с руската 58-а армия, пояснява, че е забелязано струпване на украински бронирани машини: „Врагът събира сили за решителен удар. Трябва да стигнат до Върбове, след това до Токмак”.

Отряди Кадировци” потвърждава, че ситуацията за руските сили се влошава: „Продължават тежките боеве в района на Роботине. Копелетата бързо напредват, прикрити от артилерийски удари”.

Друг руски блогър заявява, че това е критичен момент на бойното поле, добавяйки, че руските сили трябва да задържат позициите си поне още месец и половина.

В четвъртък говорителят на южното командване на Украйна Наталия Хуменюк обяви, че руските войски прехвърлят все повече войници от левия бряг на Днепър към района на Запорожие, поради тежките загуби сред частите, които вече са там.

Юрий Малашко, началник на военната администрация на Запорожска област, коментира:„Нашите войници бавно се придвижват напред, защото минните бариери, които те (руснаците – бел. ред.) са поставили, са много големи и отнема време, за да се премине през тях”.

Според базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната украинските войски са „напреднали по-близо до руската втора защитна линия в района на Роботине и допълнително разширяват пробива си в руските отбранителни линии”.

От института смятат, че „липсата на оперативни резерви ще принуди руското командване да извърши допълнително предислоциране, тъй като украинските контранастъпателни операции продължават да отслабват защитата на руските сили в няколко сектора на фронта”.

Основната цел на Украйна е да прекъсне сухопътния мост между Русия и анексирания украински полуостров Крим.

Абе , чакай да те питам - Ти , нали не беше от никоя страна ? 

Как да обясним напористото ти поведение и разнасянето на малоумни пропаганди в полза на чудовищата ? М ? 

Нещо не ми се струваш "неутрален" , за Твърденията , че не заемаш никоя страна , а си казвал само "истината " ?! 

Коя "истина " бре ?    Тази малоумна пропаганда ли ни пробутваш за истина ? 

И как така си "неутрален ' , а постоянно се зъбиш на "ватенки и рашисти " и се кефиш на западният планктон ? М ? 

Да не съм прочела повече , че си бил неутрален !   Свивай се при отбор амебка и пази тишина !

Аман от "неориентирани " , които не били за никой , ама видите ли мразели Путин , мразели "расия " , наричат опонентите си "ватенки и рашистки тролове " !

И материалите им всичките само за фантазните "победи " на НАТО и украинската съпротива .

То поне да имаше грам Истина , па то само гаменски и тролски пропаганди и манипулации - сорос тв. !

Легай веднага да спиш ! 

Само да спомена. Ярослав Дронов(Шаман) има 550 милиона гледания общо на клиповете си, които са качени на каналът му в Ютюб. Но те са качвани и от много други потребители на техни канали, има ги и на други платформи. Това за неща от последните 6 години от кариерата му. Никак не е зле. На клипа горе показва какво въздействие оказва на следващото поколение изпълнители.

Неутрален съм!!!

Отбор "амеба" вече не ме искат защото съм викал за Русия.:speak:

Освен да ме вземете при вас , да стана и аз копейка!😕 

Май и вие не ме искате. 🤔 Ами това означава , че съм неутрален щом не съм към никой отбор. Я чакайте бе , изобщо има ли отбори или всички сме сами? 😕 

Объркан съм, ужас! :(

преди 3 минути, Мърдокс написа:

Що не спиш, бе, младеж?!

Или си на работа?

Заради войната. 

Не мога да заспя, само за нея мисля. :(

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

Заради войната. 

Не мога да заспя, само за нея мисля. :(

:D

С тоя лаф гледай да разжалиш каките наоколо, но нам – но пасаран! (не минава) :P

Олелее, ама верно станало късно ъъъ тоест рано, така де лека.

преди 7 часа, maxthon написа:

Не става въпрос дали е за някой. Схема на отбранителните линии има изтекла от много отдавна във всякакви руски и западни информационни източници.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Добро утро приятел, тука някакъв генерал вика че не си прав. Ама сигурно не ги разбира нещата на картата толкова колкото теб:

https://news.yahoo.com/ukraine-breaks-first-line-russian-152800546.html

Няма нужната експертиза сигурно-убеден съм в това.

преди 7 минути, kosyo написа:

Добро утро приятел, тука някакъв генерал вика че не си прав.

Артилериста лъже като разпран. Украинците са пробили първата линия и продължават да бият руснята.

Някакъв нов вулкан е изригнал в Украйна:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1695160505516580867?s=20

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Артилериста лъже като разпран. Украинците са пробили първата линия и продължават да бият руснята.

Тотално сгъна този човек...а после руZката пропаганда не била опасна..

Горски пожари -вече обичайна гледка:

https://twitter.com/worldonalert/status/1695156951464718675?s=20

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.