Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Цинизмът на Запада към живота на украинците е ужасяващ.

Беше скъпо за Украйна само да достигне първата отбранителна линия с 40 000+ убити, още 40-50 000 ранени през последните 2 месеца.

„Украинските щурмови групи успяха да достигнат първата руска отбранителна линия в Работино , Запорожие (бивша Украйна), но бяха унищожени – изпълняващ длъжността началник на Запорожие Балицки.

Каналът Deep State актуализира своята карта, за да покаже, че Украйна е освободила Robotyne. Приписват 47-ма, 65-та, 116-та, 117-ма, 118-а, 71-ва, 46-та, 82-ра бригади; Скала батальон; 78-ми полк; 73-ти Център; и NGU 3-та и 14-та бригади, които се бият в района.
https://t.me/DeepStateEN/2318

преди 13 часа, nikssi написа:

Айде бе? Преди друго се твърдеше. модерна техника ... танковете идат и жа видат тия рашисти ... HIMARS ами новите ракети Storm Shadow сега авиацията била проблем. Да проблем е но и тя няма да допринесе за обръщане на ситуацията. За съжаление ситуацията е напълно осрана ... 

Да не коментирам ,че западните държави и раша ползват Украйна като полигон за тестове на какво ли не.

Нали уж коментирахме това,че ракетите свършили , аха аха да се сгромоляса Раша и даже пирони нямали та ... ква стана тя сега. А, и Путин баси болен , здрав сменен , убит ... мятат Ви едни фишеци отляво и отдясно и търчите като луди из пушека. 

Каквото съм твърдял се е случило точно това ! Танковете дойдоха и руснаците ги видяха , кое не ти е ясно ? Мразя да повтарям неща които съм казал , но танковете които се дадоха на Украйна са твърде малко ! Тези които се повредиха поради липса на резервни части са по складовете и не се използват а доста от тях трябва да се превозят до други държави за да се ремонтират и да се върнат обратно . 

Ракетите HIMARS и Storm Shadow вършат страхотна работа и се използват за поразяване на пунктове , лагери , танкове , складове , и много други цели ! Не виждам проблем тук но ако намекваш , че със тези ракети ще превземат Русия , това не съм го казал , казах само , че ВСУ имат нужда от тези ракети и използването им ще им помогне много !

Ситуацията е много елементарна и ти я знаеш много добре , защо ме караш да пиша чаршафи ? 

ВСУ беше напълно неподготвена когато руснаците нападнаха Украйна , те нямаха нищо със което да отговорят на руските атаки и дадоха много жертви , помниш ли със какво гонеха да стрелят руските танкове в началото , ето със това и то им беше дадено от други държави?

image.jpeg.e0566e85f8990f9a43192777d6d9d5f7.jpeg

ВСУ в момента нямат командири , които да водят войниците , Украйна наема командири от други държави и им плаща за да има някакъв ред на фронтовата линия където се водят боевете. Помниш ли преди един месец когато удариха заведението през деня , там имаше наемни командири , сега навързваш ли ги нещата ?

ВСУ е малка армия и не е подготвена за събитията със които се бори в момента , там няма войски на НАТО няма ги НАТОвските армии които да водят боеве, те не са в Украйна! Украинците сами се бият срещу русия със оръжия и помощи които им дават , и започнаха вече много успешно да се справят , всеки ден постигат някакви успехи които преди това не можеха да си помислят за нещо такова. 

Ако влезе армията на НАТО няма да говорим за тези три области Донецка, Луганска и Херсон ами ще говорим за Москва , три дни са много но за два дни Москва ще падне приятелю, разбрали ме? Руснаците са много слаби и го доказват сега, целия свят видя колко могат!!!

Могат само да плашат, ние имаме ядрено оръжие и при заплаха ще го използваме. Какво искат да кажат със това? Показват че са слаби и не могат да победят една държава, която е по-малка от една руска област, плашат да не се намесва никой защото щели да унищожат света??? Ненормалници, лидера им е престъпник, УБИЕЦ, има издадена заповед от международния съд в Хага за ареста му, държи власта насила, всички видяхте как уби приятеля си Пригожин публично пред целия свят без капка срам!!! Щял да изкаже съболезнования на близките му, какво ще им каже  "Извинявайте , че убих Пригожин моите съболезнования". Този човик живота си заложи заради него, пропи земята на целия град Бахмуд със кръв заради него и какво получи за благодарност, бомба в самолета. Ти защо го подкрепяш? За да ти каже браво моето момче и да ти даде чаша пълна със "Новичок" и да ти каже наздраве за благодарност че си на негова страна!!!!

Хубав ден!!! 

Москва за 3 дни е нова ЯКА опорка

Само че Звяра - това НАТО за което говориш го няма от 20-на години

преди 1 час, Звяра!!! написа:

Ако влезе армията на НАТО няма да говорим за тези три области Донецка, Луганска и Херсон ами ще говорим за Москва , три дни са много но за два дни Москва ще падне приятелю, разбрали ме? Руснаците са много слаби и го доказват сега, целия свят видя колко могат!!!

Това е вицът на седмицата!🤣🤣🤣

НАТО ще вземе Москва за три дни на куково лято. НАТО има опит само със слабо въоръжени бунтовници и пастири по чехли. Едно е да пускаш дронове по арабски сватби, друго е да воюваш с руснята и тяхната ПВО.

И Чичо Сам пак търпи провали срещу пещерняците по чехли, последният пример е позорното и срамно изтегляне от Афганистан.

Ще цитирам Залужни от вчерашната статия на WSJ:

Цитат

"Вие не разбирате естеството на този конфликт", отговори генерал Валерий Залужний, командир на украинските въоръжени сили, при един от последните разговори с американците, разказа американски служител. "Това не е борба с бунтовниците. Това е Курск", добави Залужний, визирайки голямата битка от Втората световна война между Германия и Съветския съюз. 

преди 2 часа, kirko12 написа:

Само че Звяра - това НАТО за което говориш го няма от 20-на години

С кого воювате в Украйна ?

Малоумния Дагей твърди, че воювате с НАТО.

Аз хем му казах, че е малоумен.

Как може да воювате с нещо, което го няма.

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

С кого воювате в Украйна ?

Малоумния Дагей твърди, че воювате с НАТО.

Как може да воювате с нещо, което го няма.

E, Жозеп Борел само преди няколко седмици каза, че "без нашата помощ от НАТО, Украйна ще капитулира до няколко дни". 

Сами ли воюват украинците в такъв случай!?🥴

преди 1 час, N1K17Y написа:

Руски не говоря, някой ще бъде ли така любезен да синтезира какво се казва ? @maxthon @Moriati :rolleyes: ? 

Цикличност на времето :

Магистралата е наричана, също така, Пътят на костите, тъй като костите на умрелите затворници, които са я строили, са били използвани в основите на пътя.[1] Понеже строежът е бил върху вечна замръзналост, погребване в материала на пътя е било считано за по-практично, отколкото копаенето на гроб.[2]

https://bg.wikipedia.org/wiki/Колимска_магистрала

За не-любителите на wikipedia в тубата имаше една екскурзия по тия места ( да не бяха и повече ) на един руски канал който се казва Люди. Не е за гледане особено от мойто бъди и неговите поддържници (ако са останали)

Ей @kosyo Тия процесори Байкал що ги зарязаха?

преди 7 минути, petie1 написа:

Ей @kosyo Тия процесори Байкал що ги зарязаха?

Честно казано преди време(като нямаше части) за едно SBC бях тръгнал да гледам и за тях. Това дори след като бях изгледах руски ревюта дето ги хейтеха - били безаналогови :) Ама бързо ми мина - в тая криза за части какви ли не глупости ти минават през главата..Добре че мина бързо.

P.S заради БИОСА ще да са били бавни сигурно :)

преди 8 часа, maxthon написа:

Няма нужда да ни показваш какво правиш сутрин в тоалетната. Но поне като си там вземи пък прочети нещо.

Всичко са димни завеси. Истината е ,че за първите  шест месеца на 2023 г  ПРИХОДИТЕ от петрол са 42% по-малко от същите месеци за миналата година.

Алоо, какво казват на Козяк за контрнаступа? От месец май върви, докъде е стигнал?

Руснаците казват, че никакъв го няма, но какво казват на Козяк? Именно на Козяк, не американските медии.

Ако до никъде не е, що да им подаряваме БТР-ите си? Те разни Леопарди и Пуми вече ги няма, никакви не се чуват.

преди 4 минути, Мърдокс написа:

Алоо, какво казват на Козяк за контрнаступа?

Руснаците казват, че никакъв го няма, на какво казва Козяк?

Край с войната - първия в света невидим танк влезе в боя:

преди 1 минута, kosyo написа:

Край с войната - първия в света невидим танк влезе в боя:

Мерси за отговора, но не гледам видео, ако няма поне кратко представяне на съдържанието му от постналия.

преди 21 минути, kosyo написа:

Честно казано преди време(като нямаше части) за едно SBC бях тръгнал да гледам и за тях. Това дори след като бях изгледах руски ревюта дето ги хейтеха - били безаналогови :) Ама бързо ми мина - в тая криза за части какви ли не глупости ти минават през главата..Добре че мина бързо.

P.S заради БИОСА ще да са били бавни сигурно :)

Питам щот днес четох за фалита на прозводителя им

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.