Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, M.Николов написа:

Забеляза ли, че на картата "U"  от надписа "Ukraina" е с по-блед цвят?

:)

Това нема никво значение...

Региона е посочван с това име векове преди това, но населението му е посочвано като руси (не цвят на косата)...

току-що, BANKATA написа:

Аре бе. Това сега си го измисли.

И какво е определението за народ?

Кюрдите не са ли също народ?

Тцъ, кюрдите не са народ, етническа група са, макар и това да им го оспорват...

Циганите също не са народ, етническа група са...

Казах, не ставам за преподавател...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

И тази тема е толкова безмислена при условие че има договор и едни подписи на едни държави (познайте кои) които гарантират териториална цялост. И този договор не е от 14 нито 18 век. Аз по принцип съм за Австро-Унгария да си кажа:)

преди 2 минути, andiay написа:

Циганите също не са народ, етническа група са...

Някои твърдят, че не са и етническа група, а социална прослойка, но.....няма да задълбавам.

преди 4 минути, andiay написа:

Това нема никво значение...

Региона е посочван с това име векове преди това, но населението му е посочвано като руси (не цвят на косата)...

Стана ми чудно, защо го е направил автора, едва ли му е свършило мастилото.

преди 6 минути, kosyo написа:

И тази тема е толкова безмислена при условие че има договор и едни подписи на едни държави (познайте кои) които гарантират териториална цялост. И този договор не е от 14 нито 18 век. Аз по принцип съм за Австро-Унгария да си кажа:)

Някои зли езици твърдят, че в договора имало и едни условия, които Украйна не изпълнявала.

току-що, M.Николов написа:

Някои твърдят, че не са и етническа група, а социална прослойка, но.....няма да задълбавам.

Стана ми чудно, защо го е направил автора, едва ли му е свършило мастилото.

Етническа група са, при това доста голяма, социална прослойка е съвсем друго нещо...

Не е задължително да е било такова - избледняло...

А и според мен просто шрифта е такъв...

И А е по същия начин, и N също....

Не търси под вола теле...

преди 2 минути, M.Николов написа:

Някои зли езици твърдят, че в договора имало и едни условия, които Украйна не изпълнявала.

Много ясно че има някакви условия които само руснаците знаят за тях и не ги показват. Те не обичат да натриват носа на другите и обичат да са обвинявани безпричинно. Затова не го казват/показват това условие.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Сакън. Явно говорим за друг договор :)

преди 26 минути, andiay написа:

Етническа група са, при това доста голяма, социална прослойка е съвсем друго нещо...

Етническата група е ясна - индийци.

Но някои твърдят, че това е била най-бедната прослойка в Индия, изгонена преди векове от родината си.

преди 26 минути, andiay написа:

Не е задължително да е било такова - избледняло...

А и според мен просто шрифта е такъв...

И А е по същия начин, и N също....

Не търси под вола теле...

Една и съща карта ли гледаме?

преди 5 минути, kosyo написа:

Коги си прав, прав си...

Само леко уточнение, по тоз договор е требело да са проведе един референдум от едната държава в един регион (познай коя и кой)...

Е, некакси не са е провел....

Най-готината империя е била Римската, според мен де...

Етническата група е ясна - индийци.

Но някои твърдят, че това е била най-бедната прослойка в Индия, изгонена преди векове от родината си.

Много е спорен произхода им...

А и индийците не са били хомогенен етнос некогиш...

Нито езика на циганите е близък до индийския....

Но... определено са си отделен етнос...

преди 1 минута, andiay написа:

Коги си прав, прав си...

Само леко уточнение, по тоз договор е требело да са проведе един референдум от едната държава в един регион (познай коя и кой)...

Е, некакси не са е провел....

Най-готината империя е била Римската, според мен де...

И май е трябвало да пази неутралитет.

преди 2 минути, andiay написа:

Много е спорен произхода им...

А и индийците не са били хомогенен етнос некогиш...

Нито езика на циганите е близък до индийския....

Но... определено са си отделен етнос...

Тъй като няма нищо сигурно и доказано по въпроса, не мисля да продължавам защото всичко друго ще са само догадки.

С циганите е малко по-особенно. Не населяват голяма територия където да са болшенство, бита и културата между всяка малка общност се различава. С езика им не съм запознат един ли е или е различен.

В България са докарвани от цяла Европа.

И май е трябвало да пази неутралитет.

Това е било по-скоро пожелателно....

Но... клаузата с референдума си я има...

Даже на няколко пъти ааааа да го насрочат и ядец....

Никоя власт не обича предизвестена загуба на референдум, не само нашенската....

"Соломоновски" се взима решение за лека автономия, ако мине...

Е, мина, ма до време...

преди 2 минути, BANKATA написа:

С циганите е малко по-особенно. Не населяват голяма територия където да са болшенство, бита и културата между всяка малка общност се различава. С езика им не съм запознат един ли е или е различен.

В България са докарвани от цяла Европа.

По особено от кого?

Това удебеленото е тотална глупост...

преди 10 минути, andiay написа:

Е, мина, ма до време...

По особено от кого?

Това удебеленото е тотална глупост...

От западна Европа са плащали на султана да ги заселва на сам. 

преди 13 минути, andiay написа:

Е, мина, ма до време...

Този референдум?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/1991_Ukrainian_independence_referendum

преди 1 минута, BANKATA написа:

От западна Европа са плащали на султана да ги заселва на сам. 

Казах ти, говориш глупости....

Циганите са стигнали до Европа през българската територия, а не обратното...

преди 2 минути, kosyo написа:

Бъркаш юридическите субекти и референдумите...

СССР не е страна по договора, който ти визира...

СлучаЕно?

Някаква паника настава по ру-нета. Летищата в Москва са за затворени- викат идват дронове. Някакви канали дават нещо снимано с термална камера ама толко зле че нищо не си личи има викат 83 машини нападат край Роботино. Има клипче от атака на някаква база за бомбандировачи ама е тъмно. Но ми харесва паниката.

преди 5 минути, andiay написа:

Бъркаш юридическите субекти и референдумите...

СССР не е страна по договора, който ти визира...

СлучаЕно?

Добре де дай твоята версия

преди 6 минути, andiay написа:

Някои да, други са минали през Египет, Мароко и в Испания.

И не не говоря глупости. Това че не признаваш неизвестни за теб факти си е твой проблем.

оффф... (не иде от offtopic)

Кой откъде се е включил естествено знам, но ще си позволя да припомня и причината за моето включване (няма да е в "каре", щото наистина смятам самоцитирането "в пълния му блясък" за твърде комплексарско, но пак ще бъде достатъчно ясно...)

Макстон - ... А на Шипка няма как да има украинци при положение, че тогава няма и държава Украйна.
Макстон - ... Какви украинци като по това време няма държава Украйна?

Вашият покорен слуга - ...Обясняваш му (деликатно... в смисъл със сарказъм, но без да го попържаш), че тогава (1877) няма и държава България (показваш му, че Шипченската епопея се пада некак между Втората и Третата български държави), но на Шипка има българи...

(сичкото болд - мое)

Колкото до това кой (в смисъл Омелян и Оксана или Андрий и Олеся) и дали тогава (1877) се е смятал за украинец/украинка... за мен е достатъчно, че Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі смята ("Эмский указ"), че има... А това, както установихме, е важно, щото нали предстои той да ги праща не знам къде си, да донесат не знам какво... не, т'ва беше друга приказка... бе, където и да ги праща, важно е...
И наистина горното "дали" изглежда като сакралния въпрос "имаше ли Гюро глава, или нямаше!?" 
На който, според мен, Гюровица би дала не по-малко сакралния отговор... но нека подредим малко пряката реч (не посполита)...

- Излез, излез, булка Гюровице, да ни кажеш - имало ли е изобщо украинци 1877?  (имаше ли Гюро глава, или нямаше! - в оригинал)
- Излязла булка Гюровица, почесала се, помислила, па рекла:
- Не знам!
- Ка-ще да не знаеш? Помисли си!…

- Е, знам ли… Лани, 1876, в "Эмский указ" Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі , Александр II Николаевич, капа им крои, та трябва да е имало (За Великден Гюро си капа купува, та трябва да е имал глава. - в оригинал).

"Эмский указ - традиционное наименование выводов Особого совещания, подписанных императором Александром II, 18 (30) мая 1876 года ..." (a.k.a. капата)

spacer.png

Свърших. 2 пъти. Хау.

пп   под "Сякаш Русия ще изгуби войната..." имах предвид сегашната война... стори ми се, че ако го спомена изрично, ще ви подценя ... и не си го позволих.
пп2 колкото до тъпата смешка, няма проблем... са... аз знам и една друга, ма тя не е толкова смешна.

преди 9 минути, lebel написа:

Кой откъде се е включил естествено знам, но ще си позволя да припомня и причината за моето включване (няма да е в "каре", щото наистина смятам самоцитирането "в пълния му блясък" за твърде комплексарско, но пак ще бъде достатъчно ясно...)

Макстон - ... А на Шипка няма как да има украинци при положение, че тогава няма и държава Украйна.

Вашият покорен слуга - ...Обясняваш му (деликатно... в смисъл със сарказъм, но без да го попържаш), че тогава (1877) няма и държава България (показваш му, че Шипченската епопея се пада некак между Втората и Третата български държави), но на Шипка има българи...

(сичкото болд - мое)

Колкото до това кой (в смисъл Омелян и Оксана или Андрий и Олеся) и дали тогава (1877) се е смятал за украинец/украинка... за мен е достатъчно, че Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі смята ("Эмский указ"), че има... А това, както установихме, е важно, щото нали предстои той да ги праща не знам къде си, да донесат не знам какво... не, т'ва беше друга приказка... бе, където и да ги праща, важно е...
И наистина горното "дали" изглежда като сакралния въпрос "имаше ли Гюро глава, или нямаше!?" 
На който, според мен, Гюровица би дала не по-малко сакралния отговор... но нека подредим малко пряката реч (не посполита)...

- Излез, излез, булка Гюровице, да ни кажеш - имало ли е изобщо украинци 1877?  (имаше ли Гюро глава, или нямаше! - в оригинал)
- Не знам!

- Е, знам ли… Лани, 1876, в "Эмский указ" Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі , Александр II Николаевич, капа им крои, та трябва да е имало (За Великден Гюро си капа купува, та трябва да е имал глава. - в оригинал).

"Эмский указ — традиционное наименование выводов Особого совещания, подписанных императором Александром II, 18 (30) мая 1876 года ..." (a.k.a. капата)

spacer.png

Свърших. 2 пъти. Хау.

пп   под "Сякаш Русия ще изгуби войната..." имах предвид сегашната война... стори ми се, че ако го спомена изрично, ще ви подценя ... и не си го позволих.
пп2 колкото до тъпата смешка, няма проблем... са... аз знам и една друга, ма тя не е толкова смешна.

Евала,ама не очаквай много от мойто бъди - най-много сега да каже че нямаш ДНК-анализ. Той просто толкова си може(разбирай може да те накара да отидеш да търсиш нещо 3 часа и после да ти каже че не си търсил правилното)  Обаче пробвай да го накараш ти него да ти намери нещо - ей тогава ще се видиш в чудо. Пробвай и ти обещавам страхотно забавление. А и не го притискай много че тогава вече започва да отрича поголовно и стават гафове като този дето го гоня да си признае от 3 дена.

"Въпреки провежданите реформи, Александър II продължава политиката на потискане на полското национално движение. Януарското въстание от 1863 – 1864 г. е потушено след осеммесечни боеве, като хиляди поляци са екзекутирани, а други десетки хиляди са депортирани в Сибир. Въведеното в Литва военно положение се запазва близо половин век. Забранени са публикациите на местните езици – литовски, украински, беларуски (вижте Емски указ), а полският е разрешен само в частни разговори."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_II_(Русия)

Това е причината за Емския указ, не укрофилията.

току-що, kosyo написа:

Добре де дай твоята версия

Е, не познаваш договора, който посочваш ли?

току-що, BANKATA написа:

Някои да, други са минали през Египет, Мароко и в Испания.

И не не говоря глупости. Това че не признаваш известни за теб факти си е твой проблем.

Човече, ако някога бе изкачал извън границите ни, то сам щеше да се увериш, че говориш глупости...

И в САЩ има цигани, дошли са там не от България....

Много е трудно принудително да заселиш цигани, където и да било...

Със сигурност е имало цигани преселили се по българските земи, бягайки от преследванията в Европа, но да твърдиш, че тук масово за били принудително заселвани цигани от цяла Европа е тотална глупост...

Като цяло, днешните български цигани са придошли от Гърция и Влашко, "имигрантите", де....

Няма от Испания или Франция....

Виж, там вече има много български цигани, а и не само там....

Понеже се чудеше за езика им, личи си, че е от една група, но е като славянските, разликите хич не са малко...

преди 3 минути, lebel написа:

(сичкото болд - мое)

- Не знам!

"Эмский указ - традиционное наименование выводов Особого совещания, подписанных императором Александром II, 18 (30) мая 1876 года ..." (a.k.a. капата)

spacer.png

Свърших. 2 пъти. Хау.

Ох-ах-оффф...

И къде виждаш противоречие с моето мнение и указа на Александър Втори?

Според теб, какво доказва този указ?

А и за картата още чекам отговор...

П.С. Ок, ако е имало украинци на Шипка, то Русия ще загуби ли сегашната война?

П.С. 2 Аз па знам се таквиз, дет не са смешни, затуй им викам тъпи, тъй че и за мен не е проблем...

П.С. 3 Е, аз никога не казвам "Хау" (по Май), коги свърша, без значение от бройката...

А и от писане и четене не свършвам...

преди 21 минути, M.Николов написа:

"Въпреки провежданите реформи, Александър II продължава политиката на потискане на полското национално движение. Януарското въстание от 1863 – 1864 г. е потушено след осеммесечни боеве, като хиляди поляци са екзекутирани, а други десетки хиляди са депортирани в Сибир. Въведеното в Литва военно положение се запазва близо половин век. Забранени са публикациите на местните езици – литовски, украински, беларуски (вижте Емски указ), а полският е разрешен само в частни разговори."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_II_(Русия)

Това е причината за Емския указ, не укрофилията.

Какво е укрофилия не знам, но подозирам, че е нещо, с което се опитваш да унизиш един народ и което не ти прави чест.

Иначе, една от разликите между нас двамата е, че ти ми обясняваш разни неща за Емския указ, а аз го имам ти давам да прочетеш началото му (наименованието и част от ъъ, преамбюла)... за 2-ри път... мога и да ти го преведа, но мисля, че ограденото с червено и синьо ще ти е достатъчно... (как ли па не). А ако не е, ще ти разкажа и виц. Стар соц виц. Милиционерски.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.