Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 29 минути, kosyo написа:

Пишейки в Politico

Като спомена Politico, наскоро там също бяха изтипосали една много "очарователна" статия за Зеля.

Бяха го описали като "корумпиран лидер с автократични наклонности" и "нарцисист":

Цитат

Щом оръжията замлъкнат, Володимир Зеленски ще бъде изправен пред трудни въпроси. В украинското общество се надигат критични гласове срещу популярния военновременен лидер.

За съжаление, Зеленски не успя да повтори ролята си на телевизионен "президент на народа" в реалния живот, като подкрепата му в един момент спадна до едва 11%, след като уволни реформаторски настроения министър-председател, подреди правителството си с приятели и бивши бизнес партньори и не постигна нищо с антикорупционния си поход. Вместо това украинският президент беше обвинен, че става все по-авторитарен и пренебрегва законите, като издава президентски укази за санкциониране на противници, всичко това в името на борбата с руската агресия - но според някои критици и с цел да разедини политическите си опоненти.

Четири месеца преди нахлуването на Русия Зеленски и двама негови близки сътрудници бяха замесени в офшорна финансова дейност. Въз основа на "Документите Пандора" (Pandora Papers) - съвкупност от документи, разкриващи офшорната дейност на политически лидери и други видни личности по света - проектът за докладване на организираната престъпност и корупцията разкри, че украинският лидер е създал офшорни компании преди да стане президент, но е продължил да печели от тях и след встъпването си в длъжност. 

Зеленски се възползва от президентските правомощия във военно време и военното положение, за да консолидира повече власт, да контролира телевизионните медии, да измести парламента настрана и да пренебрегне законодателния надзор върху това как се разпределят държавните средства - и на кого - и дали бенефициентите им са бизнес съюзници на украинския президент или компании, свързани с членове на управляващата му партия.

Някои се опасяват също така, че глобалното обожание, което Зеленски получава, подхранва неговата мания за величие. "Той си мисли, че е политик номер едно в света и че Джо Байдън е много, много под него, а още по-надолу са лидери като Макрон и Шолц", казва бивш министър и добавя, че това не е здравословно и вещае лошо. Подобно на други, той спомена, че украинският лидер сякаш не желае да споделя сцената или светлината на прожекторите, подобно на актьор, който иска да получи всички най-добри реплики, а бивш съветник на Зеленски заяви, че неговият офис винаги преглежда данните от социологическите проучвания, за да провери дали някой не го засенчва.

Според критиците тази решимост да бъде непоклатим главен герой може да обясни донякъде защо Зеленски отхвърля призивите за съставяне на коалиционно правителство в Украйна в най-тежкия за страната час.

А през януари, по време на едно от нощните си телевизионни обръщения, Зеленски увери украинците, че "няма да има връщане към предишния начин на живот".

Но тези забележки бяха направени в разгара на корупционен скандал, свързан с незаконни плащания и завишени военни договори, който доведе до поредица от оставки и уволнения на няколко висши украински служители - включително петима областни управители и четирима заместник-министри. Скандалът излезе наяве, след като разследващ журналист публикува подробности за измамни договори, а правителството не предприе действия.

Уверенията на Зеленски не успокояват и някои ветерани наблюдатели на страната. "Не видяхме достатъчно значителни усилия за справяне с корупцията - макар и може би с едно важно изключение", казва бивш високопоставен американски дипломат, който има значителен опит в Украйна. 

Но бившият дипломат каза, че това, което го е поразило при последните срещи с опозиционни политици и лидери на гражданското общество в Киев, е как, "от една страна, те наистина оценяват силата на Зеленски като военен лидер", но са "дълбоко обезпокоени и от корупцията и авторитарния му стил".

"Според тях ще има разплата веднага след края на войната", каза той. "И аз мисля, че това вероятно ще се случи."

https://www.politico.eu/article/ukraine-war-another-maidan-revolution-dignity-russia-invasion/

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

Трябва ли да ме интересува твоята представа какъв трябва да бъде отговора?

Отново грешен отговор. Ти сам себе си изкара лъжец - аз  само ти обърнах внимание на това. И започнах да използвам тази дума за теб - само защото ти се изкара такъв. Виж сега ти се познаваш по-добре - ако ти го кажеш - аз няма какво да кажа повече.Едиствено мога да се съглася с теб.

преди 2 минути, kosyo написа:

Отново грешен отговор.

Още повече показваш, че правилно мисля и очакваш от мен отговор, който да ти хареса. Съжалявам, но няма как да се случи.

току-що, maxthon написа:

Още повече показваш, че правилно мисля и очакваш от мен отговор, който да ти хареса. Съжалявам, но няма как да се случи.

Ти не мислиш - ти отричаш. Толкова успешно че се изкара лъжец - само и само да не навредиш на руZката страна:) И пак пропусна да дадеш отговор на въпроса - базиран отново (може да си забравил) на твоите думи... Чакам

току-що, kosyo написа:

Ти не мислиш - ти отричаш.

На базата на обективни неща, които съм видял и съм казал какви са. Все тъй няма да получиш отговор защото вече съм казал какво мисля по въпроса.

преди 3 минути, maxthon написа:

На базата на обективни неща, които съм видял и съм казал какви са. Все тъй няма да получиш отговор защото вече съм казал какво мисля по въпроса.

На база на обективни данни каза - че няма как да е Роботино, също като "бота", който в същия момент обвини в лъжа..Но за съжаление само той лъже - ти го обвини:) И отново каза да питам бота - за нещо дето ти си го казал. Не знам как можа дори да ти мине през акъла това, но продължваш да ме учудваш. Да ти опресня ли пак с всичките ти цитати какво и кога си го казал че гледам пак загуби връзка

преди 1 минута, kosyo написа:

Да ти опресня ли пак с всичките ти цитати какво и кога си го казал че гледам пак зауби връзка

С идеята, че може случайно да си получиш желаният от теб отговор? Упоритост е хубав добродетел, но не всеки път помага.

С идеята, че може случайно да си получиш желаният от теб отговор? Упоритост е хубав добродетел, но не всеки път помага.

Още не виждам отговор, а опити за избягване от темата. Пак не ти се получава.

Как така и 2-мата сте на едно мнение ама само "бота" лъже?

преди 2 часа, Мърдокс написа:

Хе-хе, още една елементарщина...

Рускоезичните източници

Елементарен си ти.

По скоро се опитваш да се измъкнеш с елементарщини, когато не ти отърва.

Става въпрос за кого викат източниците, а не на какъв език викат.

Ясно ти е знам, ма копейките не миришат.

И тъй като не си бездънно прост като Дагея и Тошев, си вадя заключението, че си долен предател и рашист.

току-що, kosyo написа:

Още не виждам отговор

Ама не си ти този, който ще казва кое е отговор и кое не. Все тъй желането от теб няма да се случи.

току-що, maxthon написа:

Ама не си ти този, който ще казва кое е отговор и кое не. Все тъй желането от теб няма да се случи.

Значи правилно съм разбрал че сам се нарече лъжец и си ОК с това ? . Просто кажи това си сме приключили с тия въпроси.

преди 57 минути, kosyo написа:

Пишейки в Politico, журналистът Джеймс Кърчик твърди през 2016 г., докато коментира връзките на Доналд Тръмп с Русия, че The National Interest и неговата компания майка „са две от най-симпатичните към Кремъл институции в столицата на нацията, дори повече от московския център Карнеги“. [12]

https://en.wikipedia.org/wiki/The_National_Interest

Време е за какво беше Asiaindia times ли беше..

"По време на дебата Джеймс Кърчик яростно разкритикува влезлия наскоро в сила руски закон за забрана на "хомосексуалната пропаганда". В предаваната на живо от телевизионния канал "Russia Today" дискусия Кърчик демонстративно опъна тирантите си с цветовете на дъгата, символ на световното гей-движение: "Тук, в студиото на създадения от Кремъл пропаганден канал, неслучайно нося тези тиранти - осъждам ужасния закон, подписан от президента Путин и гласуван от Думата", каза в близък план Джеймс Кърчик. Вместо да говори за присъдата срещу информатора на Уикилийкс Брадли Манинг, за което всъщност бил поканен, журналистът, който е хомосексуален, разкритикува "ужасната атмосфера на хомофобия в Русия".

https://www.dw.com/bg/не-мога-да-мълча-пред-злото/a-17040412

:)

преди 6 минути, kosyo написа:

Просто кажи това си сме приключили с тия въпроси.

Ясно.... Искаш от мен да кажа лъжа, а ти да си получиш отговора, който желаеш? Просто кажи еди какво си....  Виждам, че има 🖕 , значи вероятно не е забранено да се използва.

Ох умириха ме вагнерите

Преместват се в гора защото са им пуснали снимките

IMG_20230824_215807_130.jpg

Ясно.... Искаш от мен да кажа лъжа, а ти да си получиш отговора, който желаеш? Просто кажи еди какво си....  Виждам, че има 🖕 , значи вероятно не е забранено да се използва.

Пак не ме разбра . Ако си ОК с това че сам се изкара лъжец и нямаш нищо против и аз да те наричам така - разговора ни приключва в този момент. Ако ли не - чака се отговор на предния ми въпрос а именно:

Как така с бота сте на едно мнение и в същия момент - само  той лъже по твоите думи?

преди 3 минути, kosyo написа:

Пак не ме разбра .

Много добре те разбрах. Директно си каза какво искаш да ти се каже. И да не забравя ето ти още малко 🖕.

преди 1 час, attj написа:

Ще ти намеря някоя красива  Карнобашка кокона - ако дойдеш в Карнобат.   Там кмет още е Георги Димитров.

Верно ли 

Screenshot2023-08-02110006.png.4481e547c136c367bb0fa5c46ae966c7.png

преди 5 минути, maxthon написа:

Много добре те разбрах. Директно си каза какво искаш да ти се каже. И да не забравя ето ти още малко 🖕.

Залагам че не си разбрал..При опция  2 сигурно имам как да ме обориш. Да не искаш сега да ми кажеш че съм те цитирал грешно? Я покажи къде?

P.S само не се опитвай да се изкараш жертва... Цитирам единствено твои думи

преди 1 минута, kosyo написа:

Залагам че не си разбрал..

Залагай на каквото си искаш. Отговор, който желаеш да чуеш няма да получиш.

преди 3 минути, Coco1 написа:

Верно ли 

Screenshot2023-08-02110006.png.4481e547c136c367bb0fa5c46ae966c7.png

Защо не.  Нали не си казак - дето го карат да е бандеровец?   

преди 4 минути, maxthon написа:

Залагай на каквото си искаш. Отговор, който желаеш да чуеш няма да получиш.

Да де сигурен съм че ще се гърчиш още - няма проблем. Подготви си по-добри извинения за следващия път. Значи викаш може ти и "бота" да твърдите едно и също, но само той да лъже ( по твоите думи)... Били ли споделил как? Ти си умен, начетен, компетентен по всякакви въпроси ама тук нещо - греда. Ще се питаме отново - запомни до къде си стигнал .. А то си до никъде...:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.