Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 часа, lebel написа:

Кога си питал... или имаш предвид поста в цвят пепел от рози?  Както и да е. Няма значение.

И не само тогава, но иначе - да, в случая визирах този пост...

1. Според теб защо питаш?

Щот по природа съм любопитен...

И щот коги некой кажи "А", требе да е готов да изкара докрай...

Та, какво имаш предвид с тоз оцветен от теб преамбюл?

2. Кога съм представял карта като доказателство за нещо? На теб верно ти тръгна картата.  Помня, че споменах, че е готина, кой е издателя и други подробности и че... не я предлагам, щото няма смисъл.

Кат е безсмислена таз карта, що изобщо я мешаш?

И преди да поискаш цитати пак, да проверим кой е жентлимена и на кой му йе тръгнала картата...

По т.1.

на 22.08.2023 г. в 11:40, lebel написа:

Ти па удари уземи Александр II Николаевич - Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі (рус. дореф.), Царь Польский и Великий князь Финляндский... 
Питаш «Та за какви "украинци" и Украйна ми говорите преди 1917г.?»... разбирай нямало е таквизе...

Ще рече ли, че за теб украинофили и украинци е едно и също?

По т.2

на 22.08.2023 г. в 11:40, lebel написа:

Имах някъде и донякъде подходяща карта ... пише там Ukraina... обясняват нешо за левобережна...  централна и източна... ма не ви я предлагам, щото нема сми. Издадена е 1700 и нещо си от некакъв Лотер или Лотар беше... нема значение к'во му е името, некъф соросоид ше да е бил.

Подходяща за кво?

И що мешаш Сорос?

3. Няма да стане така. Приключих.

Приключи, преди още да си започнал?

Хм, некак си съм убеден, че си надрасъл подобни преживявания, мхм...

И един тъп брадясал виц...

Среща се Иванчо с приятели и гордо заявява:

- Край, приключих веч с Марийка....

- Еха, и как стана?

- Е па как, отидох до тях, и още пред вратата подчертах, че много ма кефи и требе да си удовлетворя мерака.

- Браво, Иванчо, голем мъжкар си, а после кво?

- Е как кво, чуках та се скъсах от чукане...

_ Еха, а после кво?

- Е, па заболя ме ръката, а никой не отвори, отде да знам, че таз кранта е глуха. Край, приключих вече с нея!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Косьо не се напъвай

разбираме - остана без дрони - мъка голяма . Ама няма страшно - скоро ще има руски видеа

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Е и ?

Сега украинците да не би да нямат национално самосъзнание ?

И ТОГАВА са имали, да не би Шевченко да е бил москал ?

Ся като освободят Крим как има да ми се гърчиш и да си отричаш лъжите както винаги.

На две магарета сламата не можеш да разделиш, ма ми се изправяш като теле пред майка си.

А тъй, пусни го по нанадолнището с количката.

Сега имат...

Тогава са нямали, а едва са почвали да го създават...

Мхм, нъл помниш за облога и за какво е?

Иначе за лъжите знаем - лъжеца вика дръжте лъжеца...

Аз мога да посоча няколко десетки твои лъжи, ти би ли могъл да посочиш поне една моя?

Не съди за другите по себе си, Иванушка, отнася се и за сламата, и за телето, и за спускането по нанадолнището с количка, спорт в който имаш безспорен опит, трупан още от невръстна бебешка възраст...

Профи си, тъй да се каже...

преди 27 минути, maxthon написа:

Много добре те разбрах, че след като говоря за нефт и ще започнеш с твоята плоча наново. Все тъй упорит и очакващ да се случи нещо друго и да си получиш отговора, който желаеш да чуеш.  Вече съм ти отговорил и честно казано ако не ти харесва и наричаш това липса на отговор, това си е изцяло твой проблем.

Тя плочата е една и съща няколко дни - но не мен не ми омръзва да я слушам- явно и на тебе. Каза да ходя да питам бота за твоите думи, което е толкова умно колкото, това че щом сте с бота на едно мнение само той лъже:) Искам ясен отговор от ТЕБЕ, защото това са твои думи и коментираме ЕДИНСТВЕНО и САМО ТЯХ.

Между другото браво - даде още един линк - явно не е толкова трудно , дано го правиш по-често. Успешен ден в опити да се измъкнеш от блатото в което се вкара сам :) Лъжльо сладък - не ми каза имаш ли бузки да те пощикам малко по тях

преди 6 минути, kirko12 написа:

Косьо не се напъвай

разбираме - остана без дрони - мъка голяма . Ама няма страшно - скоро ще има руски видеа

Защо си говориш сам 

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

И ТОГАВА са имали, да не би Шевченко да е бил москал ?

Пробвай се с казак.

преди 2 минути, kosyo написа:

Тя плочата е една и съща няколко дни - но не мен не ми омръзва да я слушам- явно и на тебе.

Е обърни плочата вече де. Отговора съм го записал преди няколко дена на обратната и страна. Колкото и да не ти харесва това е и друг отговор няма и как да има.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Като анексирахте Крим не ривахте.

Ся братята украинци като си го връщат ривети.

Що тъй ?

Постът ми, който "коментира", е за друго.

И не рева... по-точно рева от смях, като гледам укросвинете, и ще съм доволен, когато Украйна се свие до Киевска област, а после и иизчезне

ПП. Покрай това: вчера укросвинете са поискали изключване на Русия от ООН.

Ох, смях! :D

преди 4 минути, maxthon написа:

Пробвай се с казак.

Е обърни плочата вече де. Отговора съм го записал преди няколко дена на обратната и страна. Колкото и да не ти харесва това е и друг отговор няма и как да има.

"Ходи питай бота за моите думи" - може да мине само пред теб и група съветски учени.. Както казах успешен ден ти пожелавам

преди 15 минути, andiay написа:

Сега имат...

Тогава са нямали, а едва са почвали да го създават...

Мхм, нъл помниш за облога и за какво е?

Иначе за лъжите знаем - лъжеца вика дръжте лъжеца...

Аз мога да посоча няколко десетки твои лъжи, ти би ли могъл да посочиш поне една моя?

Не съди за другите по себе си, Иванушка, отнася се и за сламата, и за телето, и за спускането по нанадолнището с количка, спорт в който имаш безспорен опит, трупан още от невръстна бебешка възраст...

Профи си, тъй да се каже...

Каквоти дава основание да твърдиш това че тогава са нямали вече национално самосъзнание. 

Това което се случва в Украйна в началото на 19 век е не по-различно от това което случва в България.

преди 7 минути, kosyo написа:

"Ходи питай бота за моите думи"

Ходи питай бота за неговите думи. Не аз твърдя, че видеото е в дадено място, а бота. Не съм длъжен да следя дали се е объркал с пропагандата и се е редактирал. Коментирам единствено каквото видя. Аз друго няма какво да видя освен пуснатото във форума, а тук все още си пише Работино.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Това което се случва в Украйна в началото на 19 век

Къде видя Украйна в началото на 19 век?

преди 15 минути, maxthon написа:

Пробвай се с казак.

Значи Ильо войвода е шоп, а не българин.

току-що, maxthon написа:

Ходи питай бота за неговите думи. Не аз твърдя, че видеото е в дадено място, а бота. Не съм длъжен да следя дали се е объркал с пропагандата и се е редактирал. Коментирам единствено каквото видя. Аз друго няма какво да видя освен пуснатото във форума, а тук все още си пише Работино.

Ама бота се поправи нали - а ти ? "Работино е точно конкретно видео, което ти пусна и то няма как да е резултат от атака край Бахмут." - това сигурно не е твърдение за място,а?  Същото като бота(като на снимката дето я направи тогава на поста) - само че той лъже нали , а ти - девица:) Както казах - много има още се гърчиш докато искаш да се отметнеш от ТВОИТЕ думи . Пък после аз да питам бота за нещо дето ти го казваш. Страшна логика като за човек с толкова широки познания дето взема отношения по всички теми тук... Анализатор, компетентен пък тук ... пълен въздух под налягане и няколко дена не може да мръдне от това ходи питай някой друг защо съм се закопал до шията и дълбае надолу :)

преди 13 минути, BANKATA написа:

Значи Ильо войвода е шоп, а не българин.

Е след като предците ти са казаци ти няма как да си нещо друго. А на Ильо войвода предците му вероятно са шопи след като се чудиш каква логика да извадиш.

преди 1 минута, maxthon написа:

Е след като предците ти са казаци ти няма как да си нещо друго.

Аз пък твърдя че според твоите думи ти се изкара лъжец - имаш ли да добавиш нещо или го приемаш и продължаваш напред?

Някакви археолози - нелегални:

преди 1 час, andiay написа:

Лошо когИ си самоуверен и вече главата не те слуша, а паметта изневерява.

Излъга в темата за коронавируса. Когато написа, че никога не цитираш хора, ако първо те не са те цитирали. Е, аз ти го доказах, че лъжеш. Случая беше с мен.

Има си хронология, който желае може да го види.

И сега пак си нагласяш нещата според това, което ти е угодно, а не според факите.

Пример:

Според хронологичния ред на писане (всеки може да провери) ти пръв използваш  - "политическия термин нация"

След, което аз те питам  за "юридиеския", а ти ми отговаряш .... ирония, бре душице, ирония спрямо твоето "юридически термин"...

Когато искаш да спамиш поне се постарай да ги нагласяш нещата да имат някаква подреденост.

С две думи, ако действително имаш някакво високо ниво на образование (за което ти твърдиш) ама никак не личи. Точно обратното е.

За да се изтъкваш тук във форума със "знанията" ти и "образованието" ти, не говори добре за самочувствието ти. Някаква патология се разкрива.

на 22.08.2023 г. в 22:36, andiay написа:

И на днешна Украйна, и на днешна Русия, и на днешна Беларус - корените са все от Киевска Рус

Вярно ли? Значи твърдиш, че на днешна Русия корените са от Киевска Рус?

А да питам само, кога за първи път е наречена Русия с името Руско царство? И това руско царство на кого е наследник?

:popcorn2:

Ама се постарай да вложиш повече конкретика и факти да цитираш. Да видим дали мисълта ти работи добре, а не е каша в главата ти.

На 23 август 1989 милиони хора от Естония, Литва и Латвия образуват жива верига на повече от 600 километра: хванати за ръце, те свързват столиците Талин, Рига и Вилнюс, за да изразят волята си за независимост от СССР.

6 месеца след демонстрацията, Литва става първата република, която излиза от състава на СССР и обявява независимост.

През 2014г. президентът Владимир Владимирович Путин в специално обръщение призова живеещи руснаци в Латвия, ако имат желание да се върнат в Русия. Ще бъдат добре посрещнати, ще им се окаже помощ....

Нито един руснак не напуска Латвия. Избират да са граждани на Латвийската Република и ЕС.

Предисторията

5 часа продължиха дебатите в първия избран полудемократично Всесъюзен съвет/ парламент/ на СССР. Литовските депути: ,,Има секретен протокол на договора Рибентроп- Молотов с който СССР заграбва Литва, Естония, Латвия през 1939г."

Горбачов, Рижков, Лукиянов, Шевернадзе, депутати от КПСС....,,Няма такъв, Лъжи...."

Изведнъж към микрофона се доближи пределно възрастен мъж: ,,Има такъв протокол! Аз лично съм го входирал в секретния архив на Вячеслав Молотов!"

Взе се почивка, след половин час секретният протокол бе доставен и прочетен на депутатите. Това бе началото!

34 години от "Балтийския път"

преди 1 минута, kirko12 написа:

Украинско пво опитва да свали дрон

Това е уред за разминиране, не е пво.

преди 13 минути, maxthon написа:

Това е уред за разминиране, не е пво.

Имаш ли да коментираш това коeто написах по-горе или го преглътна вече , душо моя?

- Преди беше по-вкусно.

- Наложи се да сменя готвача.

image.jpeg

преди 20 часа, maxthon написа:

И специфична писта, която няма да успеят да защитят.

Хайде един твой човек да те обори - да не съм само аз ( към края го слушай):

Просто ти го давам да го осмислиш  - не ми отговаряй, че ще препълниш буфера с отричания и ще забравиш основния въпрос. А той винаги си е бил

- Как така с бота сте на едно мнение , но само той по твоите думи лъже?

Кокич пиле зелено

euglenaviridis.jpg.4cd855891ea6a071b74e3e85c5c5cb81.jpg

Косьо  няма да се стигне до писти

Пентагона нарочно бави самолетите

А като гледам стенограмата от диспута на кандидат президентите...

Айде ще поскачаш още няколко месеца :)

преди 1 минута, kirko12 написа:

Кокич пиле зелено

euglenaviridis.jpg.4cd855891ea6a071b74e3e85c5c5cb81.jpg

Благодаря за комплимента:) Мед ми капе просто на сърцето като го правиш. Ти верно ли мислиш че ще успееш да ме засегнеш? Както казах и на мойто бъди - това просто показва моето превъзходство над вас:) Още веднъж благодаря за комплимента - толкова мило е  да гледам как искаш да ме засегнеш, ама не можеш:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.