Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, andiay написа:

И това според кого, бре Иванушка...

Па путьо маринкин изкара лани една карта от 17 век - малко ли е, още повече от самия ви вожд. 😄

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, bioid написа:

И Крим ли?

Да, както преди анексията.

Като ти е ясно вържи бас, излишни ли са ти 50 кинта.

Виж как не знам на кои източници да вярвам. Що не ми вземеш парите ?

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

1876 г. – Емски указ: пълна забрана на украинския език в образованието и книгопечатането

ами правилно са го забранили - не знаят ли, че украинския език е измислен от другаря Ленин, а той е бил хлапе все още.

преди 2 минути, insec написа:

Па путьо маринкин изкара лани една карта от 17 век - малко ли е, още повече от самия ви вожд. 😄

Дагея е малоумен, аз ви казах.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Като ти е ясно вържи бас, излишни ли са ти 50 кинта.

50 кинта никога не са ми излишни, но за теб ще се прежаля.

Даже няма да ти казвам, Аз казах ли ти... :)

току-що, BANKATA написа:

Един за да е богат друг трябва да е беден. Предоочитам да съм в клуба на богатите.

Ти научи първо какво е народ ватенке.

Че некой требе да учи що е туй народ и как се формира, требе...

Но са опасявам, че ти е късно за това и ще си останеш Широко затворени очи...

Без значение дали ша облечеш ватенка или къстам кАстюм...

Заповядай, в правото си да посочиш поне един исторически документ визиращ украински народ...

преди 1 минута, bioid написа:

50 кинта никога не са ми излишни, но за теб ще се прежаля.

Пак пишеш пиян и от фъфленето не се разбира имаме ли облог или не ?

Само с да или не, ако обичаш, че си като Онуй от Пуевен, като ги овъртиш и става каша.

току-що, insec написа:

И на картата има кво?

току-що, Реджеп Иведик написа:

Дагея е малоумен, аз ви казах.

Уф, успокои ма...

Щом ти си го казал, значи със сигурност не е така...

Кот си казал, се обратното се е оказало...

Ко стаа с Кунчев?

току-що, insec написа:

ами правилно са го забранили - не знаят ли, че украинския език е измислен от другаря Ленин, а той е бил хлапе все още.

Ми чети указа и ша разбереш ко са забранили....

Щот не е украинския език...

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Само с да или не, ако обичаш, че си като Онуй от Пуевен, като ги овъртиш и става каша.

Да не забравиш и нас да почерпиш !

Пия кафе със три захарчета. :newspaper:

преди 21 минути, Мърдокс написа:

Последната му опорка вчера-оня ден, измислена от него, и много тъпа, макар и да е евреин ( @Звяра!!! също я пусна тук):

Санкциите срещу Русия работели, защото... търговията на ЕССР с Русия прекъснала.

Представяш ли си малоумието на това "доказателство"?! 😲

За сметка на това руско-китайската търговия тази година ще достигне рекорда от 200 млрд. долара или както отбелязаха китайските медии, Китай напълно замести най-големия търговски европейски партньор на Русия - Германия.

Та кой губи - Германия.

В тази връзка се сетих и за едно скорошно и най-вече тъжно изказване на финландския президент: 

"Абсолютно всички финландски компании напуснаха руския пазар, но това не даде никакъв резултат" - Президентът на Финландия Саули Нинистьо.

Чудя се какъв резултат очакваше, след като Финландия даде своите пазари на други страни? 🤣

И какво означава "без резултат". Финландските компании претърпяха многомилиардни загуби и загубиха огромен пазар от 150 млн. души. Финландия загуби хиляди работни места и стотици милиони евро данъци. Бонус инфлация. И това не е всичко.

Освободените места на руския пазар са бързо разпределени между местни руски, индийски, турски и китайски компании.

Така че Саули Нинистьо категорично греши. Има много резултати. Просто за Финландия те са изключително негативни. :D

Я пак...

Да ти цитирам ли пак за ко се хванахме на облог и кой после почна да са увърта?

Теб пиьене ти не требе, пиян си още от раждането си...

преди 5 минути, andiay написа:

Щот не е украинския език...

И що не изтипосаш емския указ и да ни затапиш ?

"Слава Украiнi!"

Какво е искал да каже поета Шевченко в горния стих ?

Внимание Внимание.

Във фейса се появи образцов пост на козяшки представител (работи в нова тв)

Образец:

Местната група да чете и да плаче че е бягала в часовете по литература.

"Около 3% от бюджета си за отбрана са отпуснали Щатите за войната в Украйна към днешна дата. Да речем, че още толкова са наляти от съюзниците. Питанката е   къде е тръгнал Рушлямистан? 
 Икономиката в колапс, рублата в неконтролируем свредел, всеки втори специалист в каквото и да е, бежанец! 
 Раша  е труп и всеки, който мисли обратното, очевидно живее в измислен Свят.
 Слава на Украйна и на всеки свободен народ!"

Разбрахте ли сега как се печелят центове че и долари !

преди 43 минути, N1K17Y написа:

Сега разликата е, че не са финландски ракети, които не могат да стигнат до Москва, а ще са НАТОвски и ядрени. Колко пъти да ти се повтаря ?

На, чети и после кажи пак дали има разлика м/ду преди и сега. Нали не мислиш че държава като Финландия, която е член на ЕС, не е подържала огромен арсенал от ракети за да се пази от класовият враг - Русия?

https://www.vesti.bg/sviat/finlandiia-ruskite-vojski-neshto-ne-idvat-6175833

Цитат

В арсенала на Финландия влиза най-голямата артилерийска сила в Западна Европа. Финландската армия е специално тренирана за отбранителна война срещу Русия.

преди 20 минути, kirko12 написа:

Хахахахаха

Ще умра - ВАНКАТА - дай да се видим на Малдивите утре да обсъдим това твърдение.

Значи богатите раздават блага - и на такива като теб ли драги ?

Не, не ми дават, създават ми подходящи условия.

Никога не съм искал някой да ми дава нещо на готово. 

преди 20 минути, Звяра!!! написа:

Санкциите които са наложени на Русия не се отразяват положително , колкото и да се правите на "дръж ми шапката" знаете , че е вярно ! :hush:

Така е. Самите руснаци го казват и то е логично.

Но ефектът за Русия е много малък засега. Говорят, че след време може да се усетят повече.

Но Русия много лесно се прехвърли към търговия, легална, полулегална и нелегална, с останалия свят, който въобще не показа поддръжка на санкциите.

преди 8 минути, andiay написа:

Я пак...

Да ти цитирам ли пак за ко се хванахме на облог и кой после почна да са увърта?

Теб пиьене ти не требе, пиян си още от раждането си...

Хванахме се, който загуби, секи ден да пише, че е луд.

Ти почна да увърташ. И накрая се отметна.

Аз с половината форум се фанах на бас, Малоумнико. Как па точно с тебе увъртам ?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

На, чети и после кажи пак дали има разлика м/ду преди и сега.

галошев, галошев - като искаш да разбереш разликата, пиши на путьо да нападне Финландия; цяло НАТО това чакат. 😉

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти наистина ли си учил за политик ?

Не можеш да си намериш ли ?

1876 г. – Емски указ: пълна забрана на украинския език в образованието и книгопечатането

Безброй са. Сам си ги намери и поне веднъж си признай, че викаш за Русия.

Иначе трябва да си бездънно тъп.

В Емския указ, никъде не се ползват думите украински език, хем "лебел" ви го каза ония дни...

Колкото и да съм тп, срещу теб да тичам, нимоа тастигна, Иванушка...

С "Емский указ" номера не мина...

Дай некое друго от "безбройните" исторически документи....

преди 4 минути, andiay написа:

С "Емский указ" номера не мина...

Не видях да го цитираш.

Какъв език пише, че се забранява ?

Страхлива работа. Като си се хванал и те е хванало шубе, че ще загубиш, признай си.

Не видях отговора ти на въпроса, какво означава стиха "Слава Украiнi" ?

преди 1 минута, Мърдокс написа:

Но ефектът за Русия е много малък засега. Говорят, че след време може да се усетят повече.

Не е много малък , санкциите работят но точно заради санкциите пред Русия се отвориха нови варианти за търговия.

Или със две думи прекъсна търговските връзки със едните и започна такива със други.

Има много информация свързана със въпроса за санкциите , които се налагат на Русия.

Дори и сега се готви нов пакет санкции , които да наложат.

преди 14 минути, Мърдокс написа:

Но Русия много лесно се прехвърли към търговия, легална, полулегална и нелегална, с останалия свят, който въобще не показа поддръжка на санкциите.

Санкциите щяха да успеят ако Глобалният Юг беше последвал НАТО в налагането им, но това не се случи.

Дори Турция, член на НАТО, отказа да наложи санкции на Русия. Ердоган си го каза в прав текст: "Турция е туристическа страна и не може да се лиши от 6 млн. руски туристи годишно и затова Турция ще си гледа първо нейния национален интерес". 

Хванахме се, който загуби, секи ден да пише, че е луд.

Ти почна да увърташ. И накрая се отметна.

Аз с половината форум се фанах на бас, Малоумнико. Как па точно с тебе увъртам ?

Ако сега покажа, с точни поредни цитати за какво точно се хванахме и кой после почна да се усуква и отметна, ша признаеш ли, че си простО лъжец?

Аз не съм са отметнал...

Ако Крим стане па украински, значи губя и ша требе да пиша, че съм идиот и се гордея с това (дори и туй не си запомнил)...

Ако не стане украински, то ти ша требе да го пишеш и по изключение да напишеш нещо вярно...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.