Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, petie1 написа:

Браво бре сега ли откри РЕБ-а?

Какво? РЕБ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, Anneliese написа:

Това означава, че Русия е много напред технологично!

9d5ac9303d3bf585eb5f46749bb5b094.gif

И механично също ! :popcorn2:

Kik Robot Dab GIF - Robot Dabbing GIFs

преди 4 минути, Anneliese написа:

Какво? РЕБ?

Радио Електронна Борба !

Film Indonesia Film Bebas Sticker - Film Indonesia Film Bebas Filmnasional Stickers

преди 5 минути, Anneliese написа:

Какво? РЕБ?

Радио-електрона борба тва е част от  съвремената война която датия още т ПСВ и още по рано хихи

преди 2 минути, petie1 написа:

Радио-електрона борба тва е част от  съвремената война която датия още т ПСВ и още по рано хихи

Сега ще пита какво е ПСВ !!! :D

Първата Световна Война ! :wub:

:popcorn2:

току-що, free... написа:

Еми... за баланс пък вие я питайте к'во е ПМС...

Да, но за първи път чувам, че е възможно дрон да бъде заглушен и свален. Дроновете всъщност са роботи, управлявани радиоелектронно. По принцип знам, че руснаците имат такава технология, но за заглушаване на комуникациите на вражеските кораби, ако помните случаите в Черно море с американските кораби.

Но за първи път чувам, че е възможно така да бъдат заглушени дронове.

Знаете ли това какво означава? Че ще стане безсмислено западът да изпраща още и още дронове на украинците. В един момент ще им писне и ще пратят истинска авиация, а там буквално нямат шанс срещу руската! Чела съм много добри отзиви за руската авиация още отпреди войната!

Почва да става интересно. Украйна няма авиация, а Байдън го сърби да воюва.

4b411f2c4eb1208ed3ab29e57c396da3.gif

преди 5 минути, free... написа:

Знам, глупчо! За РЕБ не бях чувала.

Иначе знам разни абревиатури, но точно военни - не!

преди 1 час, free... написа:

ПСВ

ПСВ Айндховен

преди 6 минути, Anneliese написа:

Да, но за първи път чувам, че е възможно дрон да бъде заглушен и свален. Дроновете всъщност са роботи, управлявани радиоелектронно. По принцип знам, че руснаците имат такава технология, но за заглушаване на комуникациите на вражеските кораби, ако помните случаите в Черно море с американските кораби.

Знаете ли това какво означава? Че ще стане безсмислено западът да изпраща още и още дронове на украинците. В един момент ще им писне и ще пратят истинска авиация, а там буквално нямат шанс срещу руската! Чела съм много добри отзиви за руската авиация още отпреди войната!

Ама те не всички дронове се управляват радиоелектронно , само някои определени модели !

При някои модели предварително се задава/зарежда курса и се пускат , тогава те самостоятелно се движат по зададения маршрут! Не се управляват радиоелектронно.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Пак си напляскала един куп смешки....... Зависи от дрона и сигнала му дали може дабъде заглушен а и пропусна факта че в Москва тупнаха доста дрончета та не е баш така както го редиш

току-що, free... написа:

Ама те не всички дронове се управляват радиоелектронно , само някои определени модели !

Как така? Как се управляват някои? И с компютър да е, нали пак се използват вълни? Wi- FI  нали пак са си вълни? Безжичен интернет? И той може да се блокира, нали?

Победата на Русия е в кърпа вързана, САЩ са ужасно изостанали технологично!

Не е по темата, но гледахте ли по "History" ( не по "Viasat History"), епизода за Хаванският синдром от поредицата за мистериите. Горките американци, обидно им станало от заключенията на кубинските власти, че държавните им служители били изнервени и съсипани психически от песните на щурците. А, добро утро! На нас сякаш не ни беше обидно, когато ни обясняваха като на аборигени, че натовската ракета в Горна баня била "самозаблудила се"! Е, нека сега и те да изпитат това горчива чувство на подигравка и презрение, заслужават си го. Голямо браво на кубинците!:yanim::wors:

преди 6 минути, Anneliese написа:

Как така? Как се управляват някои? И с компютър да е, нали пак се използват вълни? Wi- FI  нали пак са си вълни? Безжичен интернет? И той може да се блокира, нали?

:wors:

Няма такъв сигнал WI-FI :D, при някои модели предварително се задава/зарежда курса и се пускат , тогава те самостоятелно се движат по зададения маршрут! Не се управляват радиоелектронно. Не се свързват със никой а просто се движат към зададената цел.

Други модели се управляват от навигационна система, свързват се със сателит и от там се управляват !

Остави ги тези дронове, военни неща. Кажи ти как си? :popcorn2:

преди 1 час, Anneliese написа:

са си вълни

Има време. Те са след 45 годишна възраст.

преди 3 минути, Anneliese написа:

Това което пишеш е за цивилни приложение а за военните си има други неща които никой няма ти каже как са докато не станат безполезни  :)

Ако искаш нови неща насочи поглед към Китай руснаците доста са изостанали от новостите

преди 22 минути, Anneliese написа:

"ако помните случаите в Черно море с американските кораби." Не помним случаите, помним фейковете от раша пропаганда за такива случаи. Реално няма нито един. Руса ли си?          "там буквално нямат шанс срещу руската! Чела съм много добри отзиви за руската авиация още отпреди войната!" Чела си. Сериозно? Прочети в нета, за битката при Бекаа, унищожени 82 самолета сделани в СССР срещу нула(0) западни. Оттогава разликата в полза на Запада само се е увеличила. Руса ли си?

преди 1 час, ivottoshev написа:

Гхз е разбира се. Трябваше ли да си бара оная работа цели осем години и да чака официалната молба помощ? Не можеше ли да се намеси много по-рано? 

Ама нали прави АБСОЛЮТНО СЪЩОТО, като краварите? Що тогава не орева форума, че краварите не са се намесили в Х война, след като "СЪЩОТО Е!" ?:giggle1:

преди 5 часа, N1K17Y написа:

Ама нали прави АБСОЛЮТНО СЪЩОТО, като краварите? Що тогава не орева форума, че краварите не са се намесили в Х война, след като "СЪЩОТО Е!" ?:giggle1:

Да преговорим, защото знам че четенето с разбиране е труден спорт за теб:

Гхз е защото след като в действията на краварите няма нищо лошо, и руснаците можеха да направят същото много по-рано, а не да чакат цели осем години.

Ти кое точно не разбра?

преди 6 часа, Митко Вълчев написа:

Прочети в нета, за битката при Бекаа, унищожени 82 самолета сделани в СССР срещу нула(0) западни.

Това е прекрасен пример какво се случва когато на недобре обучени пилоти им се наложи да влязат в битка.

Сега се пита в задачата дали пък и прехвалените Ф-16 няма да падат от небето като гнили круши, щом се окажат в ръцете на укри, които са се обучавали на тях две-три седмици?

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Щом Сърбия е агресор, значи че и Украйна е агресор. Едните срещу доказаните терористи от АОК, а другите срещу мирното но рускоезично население на Донбас.

КУХ СИ АКТО ХРАЛУПА, аз ти казах...

ПП: Я покажи пак гордостта и делото на живота ти - дъската, която си изобретил като инженер-проектант на кенефни седалки :)

Веднага те показвам ,как изглеждаш  сутрин отивайки  да надуваш гуми за стотинки  и да ти се смеят  хората на простотията ти. А седалката ,която носиш е твоя символ  на тъпата ти рашиска пропаганда ,която повтаряш от години- сникерси,три дни, сърбия, кравария  и т.н.

Screenshot 2023-07-22 192109.png

Screenshot 2023-08-23 182553.png

САЩ: КНДР се превръща в съучастник в убийството на украинци

Всяка потенциална доставка на боеприпаси от Северна Корея за Русия, която Кремъл се стреми да получи, удължава непровокираната война на Русия срещу Украйна, и превръща Северна Корея в съучастник в убийството на украински граждани.

Това каза заместник прессекретарят на Пентагона, Сабрина Сингх, на брифинг за пресата в четвъртък, 14 септември, според кореспондент на Ukrinform.

„Да, предоставянето на какъвто и да е вид боеприпаси ще удължи още повече войната“, каза тя.

Тя каза, че Путин и Русия продължават да бъдат все по-изолирани с напредването на войната на Русия в Украйна. Следователно, добави тя, „това, което виждаме в момента, е Русия в доста отчаян режим и търсеща подкрепа от Северна Корея“.

Според нея САЩ все още не са видели Москва и Пхенян да обявят официално споразумение след срещата на лидерите.

„Но това е нещо, което със сигурност наблюдаваме и бихме очаквали“, каза Сингх.

Тя добави, че по този начин всяка страна, която подкрепя Русия в нейната непредизвикана война в Украйна, "директно участва в убийството на невинни украински цивилни, официални лица и тези на бойното поле".

Държавният департамент на САЩ многократно предупреди Русия и Северна Корея за въвеждането на нови санкции и други наказания, ако двете страни прехвърлят оръжия в нарушение на ембаргото, наложено от Съвета за сигурност на ООН.

https://fakti.bg/world/815566-sasht-kndr-se-prevrashta-v-sauchastnik-v-ubiistvoto-na-ukrainci

преди 10 часа, kosyo написа:

Губим я тази война. 

Гражданската война в Украйна е от 2014 година.  Докога още да продължава?  Послушничеството спрямо САЩ не е полезно за Европа.  ЕС не трябва сляпо да следва никой заради някакъв "миролюбив" алианс  НАТО. Европа плаща за конфликта в Украйна и е потърпевша за последствията.   А бандеровците сами пак ще се откажат - като им спрат парите и оръжията.  Не си струва още война заради нацистки  идеи на хохли.  Казаците и поляците не ги искат, на нас в ЕС за какво ни са?

преди 19 минути, attj написа:

Гражданската война в Украйна е от 2014 година.  Докога още да продължава?  Послушничеството спрямо САЩ не е полезно за Европа.  ЕС не трябва сляпо да следва никой заради някакъв "миролюбив" алианс  НАТО. Европа плаща за конфликта в Украйна и е потърпевша за последствията.   А бандеровците сами пак ще се откажат - като им спрат парите и оръжията.  Не си струва още война заради нацистки  идеи на хохли.  Казаците и поляците не ги искат, на нас в ЕС за какво ни са?

Виж сега, руснаците са отчаяни и не могат сами да постигнат целта си и затова търсят помощ от северна Кореа! Ти колкото и да се напъваш да ги възхваляваш се вижда какво се случва. Изолирани са от света, отчаяни са и се вижда, че вече не могат да направят нещо повече от това. Русия не е това за което ги мислиш, единствената защита която имат е ядреното оръжие със което разполагат, това продължава да ги спасява но докога?

„Това беше грешка“, каза Путин, попитан за възприемането на Русия като колониална сила поради решението на Москва да изпрати танкове в Будапеща през 1956 г. и в Прага през 1968 г.
„Не е правилно да се прави нещо във външната политика, което накърнява интересите на други народи“, каза Путин, който през 2022 г. изпрати десетки хиляди войници в Украйна, предизвиквайки най-голямата сухопътна война в Европа след Втората световна война.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.