Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, AAUUXX написа:

CNN -всичко което удължава война е в полза на Русия

И тази телевизия ли я купиха с златни рубли? Как може CNN да пише такива работи? Това е лъжа! 

Я да се включат веднага от групичката "Козяк" и да опровергаят тая новина!? :giggle1: Героите на Украйна тия дни влизат в Москва!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Абе, Кримския мост го разклати морското бебче, ама немаше армагедон

Ти се майтапиш, щото и без това "си изживял живота си"*

*Сина на Петър Берон, го засрамва, цитатът е взет от "Сану, Батуре!"(Ако искаш да знаеш за какво иде реч, я прочети)

преди 7 минути, AAUUXX написа:

война

войната

Странни правописни грешки правиш. И Глен също.

Сигурни ли сте, че сте българи ?

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Ти се майтапиш, щото и без това "си изживял живота си"*

Не позна.

Аз се майтапя, щото не позволявам ватенки да ми дават наклон на уя

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Сигури ли сте, че сте българи ?

:giggle1: Присмяла се кука на крива бука! :giggle1:

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз се майтапя, щото не позволявам ватенки да ми дават наклон на уя

За таз раута ти трябва нивелир не ватенка Реджо  :D

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Присмяла се кука на крива бука!

Пропускат да членуват и често бъркат кога се пише "и" и кога се пише "й"

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Пропускат да членуват и често бъркат кога се пише "и" и кога се пише "й"

Пиши ми две за срока и си легай.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Пиши ми две за срока и си легай.

Не е от незнание. Българи не правят такива грешки, колкото и да са неграмотни.

преди 7 часа, free... написа:

Ако му дават колкото на мен 50 кинта е добре, за по малко не си заслужава да пише тези глупости които никой не чете.

Петдесутнка на ден само за писане няма как да взимаш. Теб сигурно и те онождат. 

От друга страна пък щом си те влече, кой съм аз че да те съдя :question:

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 

преди 5 часа, free... написа:

И кво ся, искате да си мълча а никой не се сеща да ми предложи нещо в замяна

Тоя на който му плащам наем че земята дето е сервиза ми е негова, наскоро закупи два парцела на околовръстното. 

Мога да говоря с него да си затваря очите ако имаш желание да седиш отпред и да се продаваш на тираджиите. Пиши ми ЛС 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Нашето посолство поздравява вашето посолство

А донбасци поздравяват Реджи с "Победа за нами":

Победа за нами.
В руках наших знамя.
И русская слава летит над землёй.
Победа за нами.
Мы шли к ней годами
Свободный Донбасс, мы навеки с тобой!

Пак цял чаршаф.

Можеше да кажеш, че мнението му не съвпада с твоето.

То твоето едно мнение, ама да не издребняваме.

Дет викал ОНЯ малоумник

"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."

Че твоя чаршавф по-дълъг от моя бре Иванушка...

С цели две изречения...

А можеше поне веднъж да се въздържиш да не се похвалиш, че си Иванушка Потуренко....

Както виждаш, готов съм дори да му платя, за да продължи да си казва "мнението"...

Няма по-добър начин да се пребориш с простотията от това да й дадеш трибуна, за да се развихри и неизбежно да лъсне, както се случва и с дзверчето, и с теб...

"Оня малоумник" (според теб Иванушка) Волтер е казал и това и аз съм напълно съгласен, че най-важното право е правото да бъдеш крив...

Ако утре някой ти забрани да говориш това, което говориш, то аз ще бъда първия, който ще защити правото ти да го говориш, нищо че е тотално разминаващо се с реалността, поради неутолимата ти нужда да възприемаш желаното за реално....

Но... това не означва, че няма да ти казвам, че говориш пълни глупости, а само че имаш пълното право да ги говориш и по този начин да се хвалиш с простотата си...

Ей ти любопитно четиво...

Нема да ти превеждам, ти са похвали, че владееш ингилизки...

https://foreignpolicy.com/2023/09/22/ukraine-war-ethics-morality-murky/?tpcc=recirc_trending062921

П.С. А бре па показаа двойника на Кунчев....

преди 1 час, badr написа:

Реджи.Не зная даваш ли си сметка, но песен с толкова нелеп  текст може да бъде химн или шлагер само за неособено адекватни люде.

Разбирам да се възхвалят красоти или други достойнства(да речем като описанието на балкана от Ботев) но тия чалгаджийски изпълнения.

Да не говорим, че се използват 80% руски думи.

Значи това са хорица с неособен високи качества .Москалята били душмани и поробители, но гордите украинци всъщност  ползват езика на омразния поробител и заимстват думи от него.

А езика е особения признак в/у който стъпва етническото обособяване.Ако нямаш свой език, нямаш свой етнос.

Тези няколко дена пак бях на морето и пак се наслушах на чист руски език, от прощъпулниче и нагоре.

Не чух една (1) "украинска" дума.

Това ще да е пак някоя хибридно-военна акция на руснаците...

Ти сигурен ли си, че ръждивите ви ракети ще излязат от шахтите, ако натиснете копчето ?

Не са мои ракетите, но преди седмица или две руснаците пуснаха за проба един "Сармат" съвсем успешно и без проблеми.

Всички би трябвало да са го чули, освен маймунките от Козяк-Бандера. Чуй сега от мен.

преди 45 минути, ivottoshev написа:

Петдесутнка на ден само за писане няма как да взимаш. Теб сигурно и те онождат. 

От друга страна пък щом си те влече, кой съм аз че да те съдя :question:

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 

Тоя на който му плащам наем че земята дето е сервиза ми е негова, наскоро закупи два парцела на околовръстното. 

Мога да говоря с него да си затваря очите ако имаш желание да седиш отпред и да се продаваш на тираджиите. Пиши ми ЛС 

🖕

Нали министъра на отбраната на Украйна е отстранен, защото отклонявал десетки милиони от помощите или? Изобщо Киев не се отчита за израсходваните средства. Миро ще ми говори, че са се променили. Колкото и нашите управници са се променили.

Зеленски бил наркоман и затва ходи неглиже.

Аз се майтапя, щото не позволявам ватенки да ми дават наклон на

Отвес ли ползваш?

Я, Белият дом не знаел, че в скоро време ще дава ракети ATACMS на Зелю...

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2023/09/22/press-briefing-by-press-secretary-karine-jean-pierre-and-representative-lucy-mcbath/

"Q: In another realm of diplomatic conversations, can you say whether or not President Biden promised President Zelenskyy yesterday that the U.S. would provide the weapons known as ATACMS?

MS. JEAN-PIERRE: So, again, with this, I’m just not going to confirm the reportings that are out there. Look — and Jake said this as well when he was here — the President has long said, in the past, that ATACMS are not — are not off the table. And — but I just don’t have anything new to announce."

Новината дойде от Зельо. Пак лъже като дърта циганка.

И познайте, обаче, колко лесно се намира лъжата зелюва и колко лесно този брифинг на Белия Дом?
Сред десетките медии, които ти се навират в очите с тази лъжа, само една е с истината, и то трябва да я търсиш упорито, вече знаейки за нея.

преди 45 минути, shishmanovp861 написа:

Нали министъра на отбраната на Украйна е отстранен, защото отклонявал десетки милиони от помощите или? Изобщо Киев не се отчита за израсходваните средства. Миро ще ми говори, че са се променили. Колкото и нашите управници са се променили.

Онзи ден САЩ назначиха екип, който ще прегледа как Украйна е използвала военната помощ. Екипът ще се ръководи от генералния инспектор на Министерството на отбраната на САЩ Робърт Сторч.

Той ще трябва да направи одит на използваната помощ, изпратена на Украйна след избухването на военните действия. 

Сумата е приблизително $113 млрд.

Инспекторът ще си сътрудничи с наблюдателите на Държавния департамент на САЩ и USAID. Той трябва да публикува тримесечни доклади до Конгреса, които ще бъдат публично достъпни.

Моите спекулации са, че ако първият доклад след три месеца покаже гигантска корупция, това ще бъде прекрасно извинение за администрацията за Байдън да спрат помощта за Украйна и да изпратят пан Зельо при Путин да подписва капитулация. Онези $24 млрд., които Байдън иска от Конгреса, все още не са отпуснати и ако не бъдат, Байдън ще каже "в Украйна има огромна корупция, искахме да им помогнем, но киевската хунта не успя да се справи с корупцията".

https://www.dodig.mil/In-the-Spotlight/Article/3533663/press-release/

преди 25 минути, Flashback написа:

Онзи ден САЩ назначиха екип, който ще прегледа как Украйна е използвала военната помощ. Екипът ще се ръководи от генералния инспектор на Министерството на отбраната на САЩ Робърт Сторч.

Той ще трябва да направи одит на използваната помощ, изпратена на Украйна след избухването на военните действия. 

Инспекторът ще си сътрудничи с наблюдателите на Държавния департамент на САЩ и USAID. Той трябва да публикува тримесечни доклади до Конгреса, които ще бъдат публично достъпни.

Моите спекулации са, че ако първия доклад след три месеца покаже гигантска корупция, това ще бъде прекрасно извинение за администрацията за Байдън да спрат помощта за Украйна. Онези $24 млрд., които Байдън иска от Конгреса, все още не са отпуснати и ако не бъдат, Байдън ще каже "в Украйна има огромна корупция, искахме да им помогнем, но киевската хунта не успя да се справи с корупцията".

И тази новина беше представена от пробандеровските медии така: Робърт Сторч ще търси нови инвестиции за Украйна.

Лъъъжат като дърти циганки!

Украинския телеграм-канал ЗеРада: Войната е единственото, което задържа Зеленски на власт.

https://t.me/ZeRada1/15914

Ешелони с техника има и 2-те посоки:

https://x.com/PStyle0ne1/status/1705663832314527856?s=20

И не само с техника:

Комарите са излезли на лов:

След като флота малко се изнесе пак започнаха с Франкенщайн изпълненията :

И явно бригадата на Асен няма да е готова днес с покрива на щаба:

Дано да успеят за утре..

Неправилно паркирал :

преди 1 час, Flashback написа:

Моите спекулации са, че ако първият доклад след три месеца покаже гигантска корупция, това ще бъде прекрасно извинение за администрацията за Байдън да спрат помощта за Украйна и да изпратят пан Зельо при Путин да подписва капитулация. Онези $24 млрд., които Байдън иска от Конгреса, все още не са отпуснати и ако не бъдат, Байдън ще каже "в Украйна има огромна корупция, искахме да им помогнем, но киевската хунта не успя да се справи с корупцията".

Инспектор Робърт ще е новата надежда за горките путинофилчета следващите седмици :giggle1:

Стана тази тема да я отварям, само за да видя коя ще е новата причина Украйна да спре да получава помощ, че да може Матушката да победи. 

преди 3 часа, AAUUXX написа:

CNN -всичко което удължава война е в полза на Русия

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/si-en-en-vsichko-koeto-udalzhava-voynata-v-ukrayna-e-v-polza-na-rusiya-i-sreshtu-zapada

Орките имат акъл да прочетат само заглавието: пример хиляда и не знам кой :giggle1:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.