Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 46 минути, *S197* написа:

И какво печелиш, бе галфон?

Заради такива редко тъпи парчета като теб, отдавна е скучно да чета темата. Не се притеснявай - никого не докладвам и блокирам. Все пак съм във форум и ща не ща, чета тъпотии.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

ама като гледам те кефят, защото си натискаш парцалите при тях и не си направил никакви стъпки да избягаш примерно в Русия - щот явно там няма да де кефят:D

Казаците избягаха там и сега има битка за половината Украйна.

преди 1 минута, parmobil написа:

Заради такива редко тъпи парчета като теб, отдавна е скучно да чета темата. Не се притеснявай - никого не докладвам и блокирам. Все пак съм във форум и ща не ща чета тъпотии.

Чакай сега.  Кокончо Кокич тук е лидер.    Никой не знае дали е дете, мъж, жена, старец, хермафродит или господ знае още какво...   Все е в Мосейково - като маскиран при луди.  Фен е на бандеровските хохли и чака казаци да го гепят...  Даже посещава гей парада в Киев.

преди 1 час, free... написа:

Важното че ще им помогнем на хората, някой ден може и те на нас да ни върнат жеста и да ни помогнат.

Трудно ще могат да направят нещо в бъдеще. В момента се самоубиват като нация заради чужди интереси. Пионки са в голямата геополитическа игра и те ще платят фактурата.

free_

направо съм стресиран, чудя се ти гугъл на руски можеш ли да ползваш .. има транслейт и се справя добр. Трагедия си човек.

С-200 е ракетен комплекс с ракети на ТЕЧНО ГОРИВО.  След като се зареди (азотна киселина и гориво) може да седи на позиция една година да речем. 

След това бройката се изхвърля. За тези ракети ОТ САМОТО НАЧАЛО е предвидено да се ползват по земни цели, това важи и за С-125 и С-75.

В този режим  по права линия покрива 400-500км. Използват го само да затрудни ПВО-то на Крим, реално ударите се нанасят с френски крилати ракети от самолет.

Имат 4 броя такива самолети, другите руснаците ги начукаха.

Великото ПВО което ще дават на Зеленски е еквивалент на С-125 - ракетен комплекс на ракети с барутни шашки развиващи само 2000км/ч - миг и су ги изпреварват.

ТЕ стават уж за Геран 2 - тоест дрони, но доста експерти са критично настроени - дрона е пластмасов и радара го открива в последните 2 км.

Цялата помощ на НАТО е такава импровизация.  А пак трябват танкове, САУ, снаряди ракети за ХАймарс (а те са бясно скъпи), разузнавателни дрони, и пак се връщаме 

към едно нещо - ПАРИ ПАРИ ПАРИ

Сърбите и те не помагат -хич даже:

И едни ракети за Град и те не бяха сръбски :)

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Жалко.

Жалко за теб....всъщност защо да ми е жалко? Напротив....

преди 32 минути, parmobil написа:

Заради такива редко тъпи парчета като теб, отдавна е скучно да чета темата. Не се притеснявай - никого не докладвам и блокирам. Все пак съм във форум и ща не ща, чета тъпотии.

Къде съм казал, че думата с "галфон" обиждам някого? То си е самата истина.

преди 16 минути, kosyo написа:

Сърбите и те не помагат -хич даже:

И едни ракети за Град и те не бяха сръбски :)

И защо да помагат? Да ближат топките на американците, подобно на другите страни(вкл. България)? Ти също не се различаваш от другите страни. :)

Русия изнася природен газ за Западна Европа още от 60-те години, като златното десетилетие e между 1970 и 1980 г., когато изнесеният обем скача 10 пъти от 2,5 до 26 млрд. м3 годишно. Владимир Сумашедший успя да върне Русия 50 години назад в този бизнес.

gazoline.png

преди 17 минути, kirko12 написа:

free_

направо съм стресиран, чудя се ти гугъл на руски можеш ли да ползваш .. има транслейт и се справя добр. Трагедия си човек.

С-200 е ракетен комплекс с ракети на ТЕЧНО ГОРИВО.  След като се зареди (азотна киселина и гориво) може да седи на позиция една година да речем. 

След това бройката се изхвърля. За тези ракети ОТ САМОТО НАЧАЛО е предвидено да се ползват по земни цели, това важи и за С-125 и С-75.

В този режим  по права линия покрива 400-500км. Използват го само да затрудни ПВО-то на Крим, реално ударите се нанасят с френски крилати ракети от самолет.

Имат 4 броя такива самолети, другите руснаците ги начукаха.

Великото ПВО което ще дават на Зеленски е еквивалент на С-125 - ракетен комплекс на ракети с барутни шашки развиващи само 2000км/ч - миг и су ги изпреварват.

ТЕ стават уж за Геран 2 - тоест дрони, но доста експерти са критично настроени - дрона е пластмасов и радара го открива в последните 2 км.

Цялата помощ на НАТО е такава импровизация.  А пак трябват танкове, САУ, снаряди ракети за ХАймарс (а те са бясно скъпи), разузнавателни дрони, и пак се връщаме 

към едно нещо - ПАРИ ПАРИ ПАРИ

Остави, няма смисъл да му се обяснява. Ако е искал да се поинтересува, нямаше да изпише тия глупости. Но уви, нито е прочел, нито е разбрал какво е написал. Човека е интелектуално ограниче, подобно на други индивиди тук.

Kosyo

На фона на хилядите тонове от Пакистан и Бг - сърбите дали патрони за гранатомет някакви .

Събраха муниции от цял свят но сега стана ясно че трябва сами да си ги правят под постоянно бомбене.

Free

Ти пишеш за пропаганда следм линк от 24ч. Човек провери си температурата

Впрочем Кокич те води - той просто повтаря като папагал :)

преди 3 минути, *S197* написа:

Жалко за теб....всъщност защо да ми е жалко? Напротив....

Къде съм казал, че думата с "галфон" обиждам някого? То си е самата истина.

Юнак! Елементарна полемика да не може да я изкараме без епитети? Сипвай ирония и сарказъм колкото искаш, ама галфон ...

току-що, parmobil написа:

Юнак! Елементарна полемика да не може да я изкараме без епитети? Сипвай ирония и сарказъм колкото искаш, ама галфон ...

Извинявай, мое мило другарче, ако съм те засегнал. Просто гледам какви глупости се пишат, без да се мисли....

преди 7 минути, БаалБек написа:

Русия изнася природен газ за Западна Европа още от 60-те години, като златното десетилетие e между 1970 и 1980 г., когато изнесеният обем скача 10 пъти от 2,5 до 26 млрд. м3 годишно. Владимир Сумашедший успя да върне Русия 50 години назад в този бизнес.

Затова и ще се научим да плащаме природен газ в пъти повече от преди, а петрола ще гони сто и над сто долара. Все хубави неща, но каквото сме си заслужили, такова нещо и ще получим.

Мойта квалификация free е че си кух трол който пуска линкове. Никаква собствена мисъл няма при теб.

Орииентирай се към прахосмукачки, услуги и гонене на взели бързи кредити

преди 1 минута, free... написа:

Защо ме обиждаш, аз позволявам ли си да правя квалификации за теб?

Погледни първо себе си и чак след това съди другите!

Темата е за войната в Украйна и ако нямаш мнение по темата защо пишеш?

Проблема си е твой. По темата за войната - от хора без никаква идея за какво става въпрос, четат вашите глупости, започват да вярват безрезервно. Една лъжа повторена 100 пъти - става истина. Тази поговорка не е от сега. Горе ти дадоха твоя пример за системата C200. Видя се колко си запознат. Простия народ се манипулира най-лесно. Загледай се на протестите в коя и да е страна и ще видиш, че повечето протестиращи са млади хора. Такива които още нищо не са видяли от живота, не са яли дедовия, обаче имат някакво мнение.

преди 2 минути, *S197* написа:

Извинявай, мое мило другарче, ако съм те засегнал. Просто гледам какви глупости се пишат, без да се мисли....

Ама изобщо не съм тънкообиден. Особено пък в ОнАнимен форум.

преди 2 минути, maxthon написа:
преди 8 минути, БаалБек написа:

Затова и ще се научим да плащаме природен газ в пъти повече от преди, а петрола ще гони сто и над сто долара.

Щом пишеш това, значи все още не си се научил. Живеем във време и държава, когато всеки от нас може свободно да се премести където иска по света. Имаш избор. Ставаш поданик на Владимир Сумашедший и ти се решават проблемите с горивото и отоплението.

преди 13 минути, maxthon написа:

Затова и ще се научим да плащаме природен газ в пъти повече от преди, а петрола ще гони сто и над сто долара. Все хубави неща, но каквото сме си заслужили, такова нещо и ще получим.

Сега ще плащаме още по-скъпи горива, защото нашите малоумници спряха ДИРЕКТНИТЕ доставки от Русия. Сега ще ги въртят през трети страни, пак руски горива и точно заради тоя транзит цените ще скачат. Това стана и в началото на военната операция. Нашите "управляващи" решиха да вкарат първи санкции против Русия и в следствие на това, вкараха горива през други страни и от там цените на горе. Войната няма нищо общо с цените на бензина и нафтата.

преди 7 минути, parmobil написа:

Ама изобщо не съм тънкообиден. Особено пък в ОнАнимен форум.

Това е чудесно!

преди 3 минути, *S197* написа:

Сега ще плащаме още по-скъпи горива, защото нашите малоумници спряха ДИРЕКТНИТЕ доставки от Русия. Сега ще ги въртят през трети страни, пак руски горива и точно заради тоя транзит цените ще скачат. Това стана и в началото на военната операция. Нашите "управляващи" решиха да вкарат пър санкции против Русия и в следствие на това, вкараха горива през други страни и от там цените на горе. Войната няма нищо общо с цените на бензина и нафтата.

Ама нали миналата зима щяхме да "умрем"? Върни се назад и прочети прокобите, моля!

току-що, parmobil написа:

Ама нали миналата зима щяхме да "умрем"? Върни се назад и прочети прокобите, моля?

Това беше за запада. Тука бай Пешо се грее на дърва и кюмур, защото е беден.

преди 19 минути, *S197* написа:

И защо да помагат? Да ближат топките на американците, подобно на другите страни(вкл. България)? Ти също не се различаваш от другите страни. :)

Абе не знам за мене , ама ти се изказа много подготвен рязко без да разбереш за какво говоря,а?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.