Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, *S197* написа:

Това беше за запада. Тука бай Пешо се грее на дърва и кюмур, защото е беден.

А Запад погина?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 часа, Реджеп Иведик написа:

Ти доказа ли с факти, че военно училище през комунизма се е завършвало само ако станеш член на БКП ?

Ма да плюеш и да внушаваш лиготиите си, еша ти няма.

Не, не съм доказал...

Но... за да станеш военен или да учиш гражданска специалност във военно училище, еле па такава, която позволява излизане зад граница, требеше да си доказано лоялен към партията и държавата (което по онуй време бе едно и също), като във формулировката не случайно партията бе поставяна на първо място...

Ако греша и не всеки военен е бил партиец, то ще си призная, че греша...

Тук има бивши военни и такива, които имат близки били военни по онова време...

Нека кажат как е било...

Но... да кажат и дали всеки е можел да учи във военно училище или само такива, които бяха определяни като лоялни от идеологическа точка...

Цялото ти поведение във форума, ясно доказва, че душичката и мозъчето ти са типично комунистически, но не от онези заблудени идеалисти, а баш от най-гнусните комунисти - търсачите на келепира, които доносничеха дори и с напълно фалшиви доноси, само и само да трупат архив...

Е, след 90-та, точно те станаха най-гласовитите "антикомунисти"....

преди 12 часа, BANKATA написа:

Като ти че си безпристратен

ПП: когато официалната пропаганда се оказа истина не ти ли светна, че не е пропаганда?

Колкото и неуката ти главичка да не може да повярва - и Украйна, и Русия са ми тотално еднакво безразлични....

Този конфликт ми е интересен главно заради пропагандната война, надхвърляща всичко познато досега...

Затова и следя предимно западната преса и специализирани американски издания....

Там между редовете може да се видят насоките, промяната в очакванията, да се предвидят събитията, които предстоят и т.н., съответно да реша кое и как би се отразило на мен и близките ми и как бих могъл да реагирам...

Това е единственото ми пристрастие...

И кое от официалната пропаганда се е оказало истина, бре Широко затворени очи?

Всяка пропаганда се прави около зрънце истина - само дето това зрънце бива оваляно с пласт след пласт напълно тенденциозни "тълкувания" на истината...

Но... тъккуванията са според таргета на пропагандата...

Целта на добрата пропаганда е да казва и засилва това, което таргета й желае и се нуждае да чуе, за да продължи да вярва, а не да знае...

Като същевременно бива подготвян да приеме и това, което към момента може и да не е готов да приеме...

преди 12 часа, Реджеп Иведик написа:

Аха безпристрастен е той. Вика за Русия, чак жилите на врата му се надуват.

Щом ти го казваш....

Нъл знайш - кот си казал се лъжа се е оказвало...

преди 11 часа, free... написа:

Русия саботира СП1 и 2, сами си го построиха сами си го взривиха. 

Те дори не искат да разследват, не дават и на САЩ да разследват защото знаят , че ще разберат , че русия стои зад всичко ако проведат едно разследване.

Дзверче, па сънуваш и сичко в съня ти е на обратно...

Да не си решил, че си в "Огледалния свят"?

преди 11 часа, free... написа:

Тебе интересува ли те като дадеш нещо на някой какво ще го прави?

Ние им ги даваме за да се защитят от руснаците, спасяване човешки животи по този начин. 

Дори един човек или едно дете да спасим с тези ракети е достатъчно за да им ги дадем.

Как така защо, не знаеш ли?

За да не дават газ на Германия, за да повишат цените в Европа, за да предизвикат криза и дефицит и още много други.

И... сънищата продължават..

преди 10 часа, AAUUXX написа:

Да ,не бих дал нещо негодно на някой.

Как ше го запазят този живот с негодни ракети, ако ракетата не сапази директорията си и падне в населена местност ще загубят много животи.

Добре ,но защо им е това ,когато ще загубят ? Няма логика.

Ти па, има "логика", ма огледална...

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Голяма си кирка, Кирко.

Любо Жечев дава 80% подкрепа за Украйна срещу 20 процента подкрепа за Русия в българското общество.

Мхм, и един мармот...

Ма затуй нищат да допуснат референдум...

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Любо Жечев всепризнато е независим журналист, докато според вас ватенките, Дневник е зла западна медия.

Тааа, на кого да вяраме ?

Няма срок на годност.

Договорите с Русия не струват хартията, на която са написани. Предпочитам ние да го нарушим първи, вместо рашистите да ни изненадат.

Вижте как нахлуха в Украйна. Ако я прегазят, и нас това ни чака. Независимо дали даваме оръжие или не даваме. Тъй че по добре да даваме.

Дневник е част от "Икономедиа груп", която па е собственост на Иво Прокопиев, който па е собственост на...

В Дневник никога не е имало и един независим журналист....

Не че другаде има...

Но... и от Дневник мойш научиш нещо, коги знаеш ква е зависимостта там...

Тъй се чете медия, вземайки се предвид зависимостта й....

И па изпадаш в когнитивен дисонанс...

Как хем от една стран Русия нимой никогиш да победи Украйна, а руската армия за нищо не става, а от друга стран, ако Русия прегази Украйна, ша гази и нас, и Полша и т.н., все натовски членове...

преди 3 часа, bigiadri написа:

За глупостта отдавна си ясен. Смеем ти се ,защото когато глупостта се украси с някакви  заучени цитати  е пак глупост ,дори още по - смешна става от възникналото противоречие.А и да се пишат дълги постове ,които НИКОЙ НЕ чете също е смешно и НЕ адекватно . Правейки се   на безпристрастен ,като изразяваш умиление към едни убийци,изнасилвачи и мародери ,каквито са руските ИЗРОДИ  е пък ... ,айде да спирам щото много ВНИМАНИЕ ти обърнах.

Глупостта е заразна...

А ти си поредното доказателство за това...

А на тез години процеса само ша са усилва, нема връщане назад...

преди 2 минути, andiay написа:

Не, не съм доказал...

Но... за да станеш военен или да учиш гражданска специалност във военно училище, еле па такава, която позволява излизане зад граница, требеше да си доказано лоялен към партията и държавата (което по онуй време бе едно и също), като във формулировката не случайно партията бе поставяна на първо място...

Нека кажат как е било...

Но... да кажат и дали всеки е можел да учи във военно училище или само такива, които бяха определяни като лоялни от идеологическа точка...

Цялото ти поведение във форума, ясно доказва, че душичката и мозъчето ти са типично комунистически, но не от онези заблудени идеалисти, а баш от най-гнусните комунисти - търсачите на келепира, които доносничеха дори и с напълно фалшиви доноси, само и само да трупат архив...

Колкото и неуката ти главичка да не може да повярва - и Украйна, и Русия са ми тотално еднакво безразлични....

Този конфликт ми е интересен главно заради пропагандната война, надхвърляща всичко познато досега...

Затова и следя предимно западната преса и специализирани американски издания....

Там между редовете може да се видят насоките, промяната в очакванията, да се предвидят събитията, които предстоят и т.н., съответно да реша кое и как би се отразило на мен и близките ми и как бих могъл да реагирам...

Всяка пропаганда се прави около зрънце истина - само дето това зрънце бива оваляно с пласт след пласт напълно тенденциозни "тълкувания" на истината...

Но... тъккуванията са според таргета на пропагандата...

Целта на добрата пропаганда е да казва и засилва това, което таргета й желае и се нуждае да чуе, за да продължи да вярва, а не да знае...

Като същевременно бива подготвян да приеме и това, което към момента може и да не е готов да приеме...

Щом ти го казваш....

Нъл знайш - кот си казал се лъжа се е оказвало...

Дзверче, па сънуваш и сичко в съня ти е на обратно...

Да не си решил, че си в "Огледалния свят"?

И... сънищата продължават..

Ти па, има "логика", ма огледална...

Мхм, и един мармот...

Ма затуй нищат да допуснат референдум...

Дневник е част от "Икономедиа груп", която па е собственост на Иво Прокопиев, който па е собственост на...

В Дневник никога не е имало и един независим журналист....

Не че другаде има...

Но... и от Дневник мойш научиш нещо, коги знаеш ква е зависимостта там...

И па изпадаш в когнитивен дисонанс...

Как хем от една стран Русия нимой никогиш да победи Украйна, а руската армия за нищо не става, а от друга стран, ако Русия прегази Украйна, ша гази и нас, и Полша и т.н., все натовски членове...

Глупостта е заразна...

А ти си поредното доказателство за това...

А на тез години процеса само ша са усилва, нема връщане назад...

За медиите не си прав , да ти кажа :) Не всичко е платено от един приятно закръглен господин, има и други играчи на пазара.

Онези легионери взели се върнали:

Абре нали кадировците бяха там да пазят границата, къде се загубиха тия хора...Може на друга граница да са пазили,а?

Какво става? Оправихте ли я войната :)

Как бе ... чепкат ватата по целия фронт 

Косьо в ход е миниране на границата :)

Старобългарски метод от времето на комунягите с ток по оградата който обажда къде се реже :)

има граничари ще ти обяснят

преди 12 минути, parmobil написа:

А Запад погина?

Ми не, ама въпреки топлата зима портфейлите им изтъняха рекордно:

https://nova.bg/news/view/2023/04/01/406840/изтичане-на-депозити-в-еврозоната-214-млрд-евро-са-изтеглени-за-пет-месеца/

Според Европейската централна банка, за последните пет месеца преди февруари, депозитите в банките са намалели с 214млрд €, като само през февруари са намалели с нови 71млрд, от които 20млрд са изчезнали от сметките не на фирми, а на домакинствата което е рекорд в историята. Дали ще имаме тази зима нови рекорди в това отношение? Според мен е много вероятно.

преди 9 минути, kosyo написа:

За медиите не си прав , да ти кажа :) Не всичко е платено от един приятно закръглен господин, има и други играчи на пазара.

Че къде съм казал пък за приятно закръгления господин?

Разбира се, че има различни играчи....

Затова казах, че...

преди 12 минути, andiay написа:

Като знаеш чии интереси защитава, мойш извлечеш полза от всека медия....

Е, ако не си функционално неграмотен...

А ти определено не си, макар да обичаш от време на време да са прайш...

Но... разбираемо е....

преди 54 минути, parmobil написа:

@attj много преди това запонаха нещата. Изобщо не съм докачлив - просто е скучно.

Приятелю, върни се към първата страница в темата и почети неколко страници....

Ако искаш после сподели, кога се появява първата обида и кой я прави...

Нема ти са наложи да четеш много....

Интересно ми е обаче друго....

Би ли прочел това и да споделиш после, какъв извод си правиш от него...

https://www.rand.org/pubs/perspectives/PEA2510-1.html#fnb74

преди 1 минута, andiay написа:

Затова казах, че...

А ти определено не си, макар да обичаш от време на време да са п прочел товарайш...

Но... разбираемо е....

Така пак ти казвам че не си прав пък ти говори още обратното.

току-що, kosyo написа:

Така пак ти казвам че не си прав пък ти говори още обратното.

Позна, не сам прав, излегнал съм са...

Давай сега да видим ка позна...

преди 35 минути, *S197* написа:

Просто гледам какви глупости се пишат, без да се мисли....

преди 34 минути, kirko12 написа:

Мойта квалификация free е че си кух трол който пуска линкове. Никаква собствена мисъл няма при теб.

356880994_6735966703081768_720972591620391860_n.jpg

преди 31 минути, andiay написа:

Не, не съм доказал...

Нека кажат как е било...

Това пък какво общо има с темата която коментирахме?

Никое не се оказа истина. Нито че Русия ще нападне Украйна, нито че не стават и чеп за зеле руските военни, или зелените човечета в Крим, може и за сваленият самолет. Всяка една новина от Икрайна се представя от ватенките като западна пропаганда. До момента в който не се окаже остина и се забравя.

Не знам къде какво четеш, ама си попил много руска пропаганда. Много.

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Ми не, ама въпреки топлата зима портфейлите им изтъняха рекордно:

https://nova.bg/news/view/2023/04/01/406840/изтичане-на-депозити-в-еврозоната-214-млрд-евро-са-изтеглени-за-пет-месеца/

Според Европейската централна банка, за последните пет месеца преди февруари, депозитите в банките са намалели с 214млрд €, като само през февруари са намалели с нови 71млрд, от които 20млрд са изчезнали от сметките не на фирми, а на домакинствата което е рекорд в историята. Дали ще имаме тази зима нови рекорди в това отношение? Според мен е много вероятно.

преди 16 минути, andiay написа:

Затова казах, че...

А ти определено не си, макар да обичаш от време на време да са прайш...

Но... разбираемо е....

То е малко клиширан отговор, но всичко ще приключи с преговори. Никой няма да е набит и победен. Както казваше Симеон - всички трябва да са леко недоволни.

преди 55 минути, maxthon написа:

Затова и ще се научим да плащаме природен газ в пъти повече от преди, а петрола ще гони сто и над сто долара. Все хубави неща, но каквото сме си заслужили, такова нещо и ще получим.

същото казевахте и за газа - а каква стата:D разбрахте колко лесно ви манипулират - а някои не желаят да повярват че са тъпи

преди 53 минути, БаалБек написа:

Щом пишеш това, значи все още не си се научил. Живеем във време и държава, когато всеки от нас може свободно да се премести където иска по света. Имаш избор. Ставаш поданик на Владимир Сумашедший и ти се решават проблемите с горивото и отоплението.

Никой не те спира да отидеш на майната си. Но в момента говориш за нефт и газ и ситуацията е такава каквато е. Плащаме си като попове за скъп нефт и газ. И едновременно с това пляскаме ръце как сме се освободили от нещо, а сме се насадили на нещо по-скъпо. Майстори сме и няма как да не го признаеш. Или поне управниците са ни такива.

току-що, BANKATA написа:

Това пък какво общо има с темата която коментирахме?

Никое не се оказа истина. Нито че Русия ще нападне Украйна, нито че не стават и чеп за зеле руските военни, или зелените човечета в Крим, може и за сваленият самолет. Всяка една новина от Икрайна се представя от ватенките като западна пропаганда. До момента в който не се окаже остина и се забравя.

Не знам къде какво четеш, ама си попил много русма пропаганда. Много.

Последно с теб коментирахме Турция, България, НАТО, ЕС....

Е, коментирахме е дооооста пресилено...

Аз съм казвал, че Русия ша нападне Украйна още по времето на Майдана...

Даже още нимоа открия задоволителен отговор що са забави толкоз време....

Имам своите хипотези, но не ме удовлетворяват...

За руските военни, ей ти една статия от източник, дето русофили не се допускат...

https://www.foreignaffairs.com/ukraine/russians-are-getting-better-learning

А има и много интересни коментари на украински военни от фронта из западната преса....

За зелените човечета нимоа кажа нищо, не съм следил в детайли....

Същото е и за самолета...

Може да е чиста пропаганда, а може и да е истина, която пропагандно е пресилена...

Но... всичко това са дребни детайли....

Истинската ударна официозна пропаганда е, че Русия носи цялата вина, че с нищо не е била провокирана, че Путин цели пресъздаване на СССР и т.н....

А това е чисто изопачаване на фактите и е пастта, който се увива около зрънцето истина, че Русия нападна Украйна...

Е, за теб това са глупости естествено, щот ти си вярващ....

Но... фактите потвърждават това...

преди 5 минути, parmobil написа:

То е малко клиширан отговор, но всичко ще приключи с преговори. Никой няма да е набит и победен. Както казваше Симеон - всички трябва да са леко недоволни.

Това е изводът ти ли?

От анализа?

Това се знае още от март миналата година...

Други неща са ценни в тоз анализ....

Дълъг е и леко скучноват, но е много ценен...

Единия от авторите -  Samuel Charap, както и самата РАНД Корпорейшън са с голяма тежест в американския политически живот....

Много често от там на практика се подават сигналите за предстоящата посока на американската външна и вътрешна политика....

преди 1 час, *S197* написа:

Добра новина от преди малко:

https://news.bg/energy/oshte-edna-godina-lukoyl-shte-raboti-s-ruski-petrol.html

Значи, цените на бензина и дизела няма да се вдигнат, нали? ...Нали?! :) 

преди 1 час, free... написа:

Русия е загубила около 90 самолета във войната с Украйна

90 милиона,, 90 милиарда , няма значение. Ето русише...

Разбираш ли, зверче...?! :) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.