Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 часа, Реджеп Иведик написа:

Аз казах, че Украйна е древна държава, а Крим и Донбас са украинска територия надлежно призната от Русия.

Същото каза и Путлер.

Нима се осмеляваш да наречеш Путлер лъжец ?

Та къде точно в клипа Путин казва, че Украйна е древна държава?

Реджепов, ти и в живота ли си такова менте?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Пърхут имаш ли ?

Мисля ти казах, че темата е за войната в Украйна

Не, никогиш не сам имал пърхот...

Ти вкарваш в темата Александър Македонски и пърхута - аз ти отговарям...Душицата тенекиена вкарва легена (разбираемо де, се пак й е роднина) и муз. поздрав - аз отговарям...

Аз та питам по темата да изясниш състоянието на Кадиров - ти мълчиш кът " не човек, а желязо (мен ако питаш железовъглеродна сплав, ма не стомана, а чугун)" и ми "казваш", че темата е за войната в Украйна...

Ето, че па "крадеца (лъжеца) вика дръжте "крадеца (лъжеца)...

Ето ти мнение по темата...

Знам, знам - за теб туй е полезен идиот, ма щот ти си безполезен...

https://scheerpost.com/2023/09/21/michael-brenner-defeat/

Ето началото й...

Цитат

The United States is being defeated in Ukraine. One could say that it is facing defeat – or, more starkly, that it is staring defeat in the face. Neither formulation is appropriate, though. The U.S. doesn’t look reality squarely in the eye. We prefer to look at the world through the distorted lenses of our fantasies. We plunge forward on whatever path we’ve chosen while averting our eyes from the topography that we are trying to traverse.  Our sole guiding light is the glow of a distant mirage. That is our lodestone.

It is not that America is a stranger to defeat. We are very well acquainted with it: Vietnam, Afghanistan, Iraq, Syria – in strategic terms if not always military terms. To this broad category, we might add Venezuela, Cuba, and Niger. That rich experience in frustrated ambition has failed to liberate us from the deeply rooted habit of eliding defeat. Indeed, we have acquired a large inventory of methods for doing so.

Груб превод...

Цитат

Съединените щати търпят поражение в Украйна. Може да се каже, че са изправени пред поражение,  или по-категоричното, че гледат поражението в в очите . Нито една формулировка обаче не е подходяща. В САЩ не обичаме да гледаме реалността в очите. Предпочитаме да гледаме на света през изкривените лещи на нашите фантазии. Гмуркаме се напред по избрания от нас път, като отклоняваме поглед от топографията, която се опитваме да прекосим. Нашата единствена пътеводна светлина е блясъкът на далечен мираж . Това е нашият магнит.

Не че Америка не познава поражението.Много добре го познаваме - : Виетнам, Афганистан, Ирак, Сирия, в стратегически, ако не винаги във военен аспект. Като по- широка категория можем да добавим Венецуела, Куба и Нигер. Този богат опит в разочарованите амбиции не успя да ни освободи от дълбоко вкоренения навик да избягваме да признаем поражението. Наистина, придобили сме доста начини за това..

Ей го тук и на клип...

преди 14 минути, M.Николов написа:

Та къде точно в клипа Путин казва, че Украйна е древна държава?

Реджепов, ти и в живота ли си такова менте?

То живота му е менте....

Той си е естествен... безполезен... Иванушка....

Освен да лъже и да приема желаното за реалност, ко друго да прай според теб...

Природа - нимой я пребориш...

току-що, Реджеп Иведик написа:

И кой го брига дали имаш пърхут.

Ето кой...

преди 56 минути, Реджеп Иведик написа:

Пърхут имаш ли ?

И даже съм обяснил кът за Иванушка..

преди 8 минути, andiay написа:

Ти вкарваш в темата Александър Македонски и пърхута - аз ти отговарям...Душицата тенекиена вкарва легена (разбираемо де, се пак й е роднина) и муз. поздрав - аз отговарям...

Аз та питам по темата да изясниш състоянието на Кадиров - ти мълчиш кът " не човек, а желязо (мен ако питаш железовъглеродна сплав, ма не стомана, а чугун)" и ми "казваш", че темата е за войната в Украйна...

Ето, че па "крадеца (лъжеца) вика дръжте "крадеца (лъжеца)...

току-що, Реджеп Иведик написа:

Не съм виждал по задръстено бичме...

Нима са престраши да погледнеш в огледалото?

преди 8 минути, superiority написа:

За теб всички ние които сме против войната сме безполезни и сме идиоти...

Вие не сте против войната!

Вие сте за война до последния украинец, следователно наистина сте безполезни идиоти!

току-що, superiority написа:

За теб всички ние които сме против войната сме безполезни и сме идиоти, виж себе си къв си.

Огледало нямаш в къщи или всички се напукват и се чупят като се покажеш пред тях?

Ставаш банален, никакъв смисъл няма в коментарите ти.

Тцъ, не всички...

Само неколко сте...

Иначе и аз съм против войната и то не само против тази...

Да ти снимам ли колко огледала има в къщи и дали са счупени?

Не съдете за другите по себе си...

Дори спя срещу огледало, бая големичко.... и здраво...

И ка па с детския си акъл разбираш в кой коментар има смисъл?

Та ти не прайш разлика дори ко е де юре и ко е де факто...

В детската градина мое и да минеш за Звяр!!!, ма сред възрастни хора си личи, че си най-обикновено дзверче, при туй птиче...

преди 7 минути, superiority написа:

За теб всички ние които сме против войната сме безполезни и сме идиоти

Ами... да.

Единия пита друг потребител дали има пърхут и след по-малко от час изтропва "кой го интересува дали имаш пърхут"

Другият също помни не повече от час-два какво точно е писал:

на 3.10.2023 г. в 22:26, superiority написа:

Аз нямам група и не участвам в такава.

на 4.10.2023 г. в 2:50, superiority написа:

За групата ми стана въпрос, писах на Калин да я изтрие и той каза, че е интересна и предложи да я отключи за всички.

.... и освен това най безцеремонно обявява че е тук в темата за да разпространява фейкове:

Така че, ДА!!! Точно на безполезни идиоти приличате! Че на какво друго да ви оприличи човек?!?

ПП: Всъщност полезни сте поне за едно нещо - образувате смях на потребителите, но за темата като такава сте си кръгли нули :popcorn2:

преди 15 минути, superiority написа:

Благодаря за обидата.

Обидно от моя страна би било ако нещо съм излъгал, преиначил или манипулирал в постовете ти. Аз обаче съвсем коректно съм те цитирал. Ти приемаш собствените си постове като обида към самият теб ли?

Ми това само показва че съм прав, че ти си идиот!

току-що, superiority написа:

Ето го и другия, едни и същи хора са и имат по десет профилчета.

Па съдиш за другите по себе си, дзверче....

Точно па ти да отваряш дума за брой профили...

Никогиш не сам имал друг профил и никога нема да имам друг...

Във всеки форум де сам регестриран, се туй ми е профила...

А че определено нимойш дори да разграничаваш стил на писане, убеждения и т.н., то е ясно отдавна...

И понеже съдиш по себе си, веднага - "Друг ти казва ко да пишеш...", "Туй йе един човек с мноо профили" и прочее детинщини...

Ма не всички са като теб, дзверченце...

преди 5 минути, superiority написа:

Ако някой на теб ти пише всяка вечер, всеки ден подобни обиди приятно ли ще ти е?

Да ти вадя ли цитати с твои мнения за мен?

Аз що не са обиждам, бре дзверче?

Щот знам, че нема и грам истина в това, което пишеш за мен...

Но... ти защо се обиждаш?

Тоз въпрос требе да си зададеш сам на себе си...

Требе, ма ако не бе дзверче...

преди 9 минути, superiority написа:

Как ще се чувстваш, ще имаш ли желание да напишеш нещо знаейки, че веднага ще последват такива обиди?

Ще се забавлявам, щот знам, че нема и грам истина в тях и ще отговарям с истина за тези, които са опитват да ма обиждат...

Кото и да кажа за некой, винаги са аргументирам що му го казвам...

преди 12 минути, superiority написа:

Благодаря за обидата.

Хайде сега бегай па да плачкаш на моля другарката...

Горкото дзверченце то...

преди 6 минути, M.Николов написа:

Предполагам пак пише "приятелката" ти.

Тцъ, коги "тя" пише, ползва оня емотикон, дет изобразява съдържанието в черепната му кутия...

Не е успял с лупинга сигурно:

Тук се е случило нещо дето е вързало направо:

https://x.com/666_mancer/status/1713622812894568744?s=20

Понеже видите ли съм голям русофоб тайно гледам "киберселото" и бота го знае че ми пуска спойлер на 6-та серия:

Не казвайте на посолството че им се кефя на сериите!

преди 15 минути, kosyo написа:

Не е успял с лупинга сигурно:

Тук се е случило нещо дето е вързало направо:

https://x.com/666_mancer/status/1713622812894568744?s=20

Понеже видите ли съм голям русофоб тайно гледам "киберселото" и бота го знае че ми пуска спойлер на 6-та серия:

Не казвайте на посолството че им се кефя на сериите!

И аз го гледам киберселото

преди 5 минути, petie1 написа:

И аз го гледам киберселото

Никакъв русофоб не си и ти:)

преди 5 минути, kosyo написа:

Никакъв русофоб не си и ти:)

Аа не знам бе тука форумното наци разправя че съм такъв ама де да знам..

преди 1 час, Flashback написа:

безполезни идиоти!

значи мислиш че ти си полезен идиот - много ниско мнение имаш за себе си:D

преди 55 минути, superiority написа:

@nikssi докладваш ли ги тези обиди?

Нали правилата ги забраняват или има промяна?

На Анди личните гнусни квалификации които отправя във ВСЕКИ негов коментар разрешени лиса?

Пак ли започваме старата песен, да груби обиди няма, но има лични квалификации които засягат човека към когото се отправят!

Не ги ли виждате, във всеки негов коментар са!

Питам до кога ще продължават подобни коментари? То е явно, че той няма никакво намерение да се спре?

Хайде моля ви се вземете отношение по въпроса.

Я, то дзверчето веч било заплакало...

Сега да плачкам ли и аз кой ми вика, че Сирена ми диктувала ко да пиша, щот аз немало отде да знам тея работи, щот сам бил глупав?

Или че сам старец дет проси с паничка?

Или че чистя тоалетни в посолството...

Или.. бе мноо има още...

Що не плачкам аз бре дзверче...

Кой ги е писал тез неща, а...

Няма лична квалификация от мен, чийто адресат сам да не е доказал, че съм прав да я направя...

Кът желаеш никой да ни ти казва, че пишеш глупости и че дори не разбираш ко копираш, а да четеш само туй коет ти изнася, напрайл си си затворена група, там моеш на воля да са прайш на кот си щеш и секи ша ти удря палчета...

Та и ти ша си удряш чрез неколкото си профила...

Даже и коги нема друг, мое сам да си водиш "полезен" диалог...

Тази тема е открита, което ша рече, че секи може да участва в нея...

Което ще рече, че нимой да четеш само това, което ти са иска да четеш...

И когато хал-хабер си нямаш от тематиката, то най-малкото не требе да определяш кой приказва глупости, кой копирал пропаганда и т.н...

И то коги ти постваш материали от UNIAN...

Вервай си на кото искаш и казвай кото искаш, твое право си е...

Но па е и твое задължение да моеш да се аргументираш, коги некой оспори казаното от теб...

И преди ви го казах - искате да нема "обиди", ама само да не ви обиждат вас...

Помниш ли поста на ostavime, нъл и ти му удари палче?

Искаш ли да проверим кои потребители първи почват да ръсят обиди и подигравки след него към други, имащи различно мнение от тяхното?

Точно тези, на които според теб съм правел "лични квалификации", включая и ти, а сите бехте ударили палчета и сърчица....

Сега разбираш ли, защо само към некои потребители имам по-специално отношение?

А дано, ама надали...

"Звяра!!!" иска да са прай на жертва и да плачка, а това показва, че е просто дзверче...

преди 8 часа, andiay написа:

и ми казваш, че темата е за войната в Украйна...

Кьормусун табелата ?

преди 6 часа, andiay написа:

Тази тема е открита, което ша рече, че секи може да участва в нея...

Секи, който пише за войната в Украйна. Ти целенасочено я фладиш с дълги чаршафи офтопици, детински лични разправии и малоумен спам.

преди 7 часа, petie1 написа:

Аа не знам бе тука форумното наци разправя че съм такъв ама де да знам..

Щото се ръгаш между шамарите, затуй. Ватенките не разбират, че си неутрален. Ей развалиха я тази хубава българска дума. Като казвам, че си неутрален имам предвид, че не викаш за никой, а не като Ромчето, да казваш че си неутрален пък да четеш полезни идиоти и да викаш за Русия.

преди 8 часа, andiay написа:

Тцъ, не всички...

Само неколко сте...

Иначе и аз съм против войната и то не само против тази...

Да ти снимам ли колко огледала има в къщи и дали са счупени?

Не съдете за другите по себе си...

Дори спя срещу огледало, бая големичко.... и здраво...

И ка па с детския си акъл разбираш в кой коментар има смисъл?

Та ти не прайш разлика дори ко е де юре и ко е де факто...

В детската градина мое и да минеш за Звяр!!!, ма сред възрастни хора си личи, че си най-обикновено дзверче, при туй птиче...

Против войната си. Ама оправдаваш руснаците. 

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Обидно от моя страна би било ако нещо съм излъгал

преди 8 часа, ivottoshev написа:

ти си идиот!

Тоз е другия. Половин час се аргументира, как не го е обидил и накрая го обиди.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:
преди 8 часа, petie1 написа:

Щото се ръгаш между шамарите, затуй. Ватенките не разбират, че си неутрален. Ей развалиха я тази хубава българска дума. Като казвам, че си неутрален имам предвид, че не викаш за никой, а не като Ромчето, да казваш че си неутрален пък да четеш полезни идиоти и да викаш за Русия.

Ами да ти кажа що ме смята за русофоб... Редоцно се смея на Роскосмос и даже им в икам таксиметрова компания..... Колкото до войните дет са за мен те са уговорени между Русия и САЩ та няма смисъл да викам за някой пък и нищо не зависи от мен...

преди 10 часа, BANKATA написа:

Може би е крайно време да осъзнаеш че НАТО и БРИКС са съвсем различни съюзи.

А ти осъзна ли защо НАТО искаше да се разширява в Донбас и в Крим?   И санкции налагат- пък то най-санкционирана все  е Европа.  САЩ нямат права да предупреждават за каквото и да било.   Старецът Байдън си мисли, че Путин губи и скоро ще се моли за мир.   А какво да правят шестте милиона украински казаци, които сега са в Русия?    Да си стоят там още ли, като не могат да се върнат в родните си области?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.