Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Moriati написа:

Та посочи ми коя точно точка са изпълнили, 1-ва, втора, трета или еди коя си...

нито една точка на изпълниха блятките и за това сега ще го духат под вода доде изсъхне - русоробите сте включени на пълни обороти, че баят работа ви чака. 😉

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, Moriati написа:

Ми кое са изпълнили да видим...

"Текстът на протокола се състои от дванадесет точки:[10]

1. Да осигури незабавно двустранно прекратяване на огъня.
  2. Да осигури наблюдението и проверката на прекратяването на огъня от ОССЕ.
  3. Децентрализация на властта, включително чрез приемането на украинския закон „За временния ред на местното самоуправление в определени области на Донецка и Луганска области“.
  4. Осигуряване на постоянен мониторинг на украинско-руската граница и проверка от ОССЕ със създаване на зони за сигурност в граничните райони на Украйна и Руската федерация.
  5. Незабавно освобождаване на всички заложници и незаконно задържани лица.
  6. Закон за предотвратяване на съдебно преследване и наказване на хора във връзка със събитията, които са се случили в някои райони на Донецка и Луганска области.
  7. Да продължи приобщаващия национален диалог.
  8. Да вземе мерки за подобряване на хуманитарната ситуация в Донбас.
  9. За осигуряване на предсрочни местни избори в съответствие с украинския закон „За временния ред на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области“.
  10. Изтегляне на незаконни въоръжени групировки и военна техника, както и бойци и наемници от територията на Украйна.
  11. Да се приеме програма за икономическо възстановяване и реконструкция на Донбас.
  12. Да осигури лична охрана на участниците в консултациите "  

През двете седмици след подписването на протокола от Минск има чести нарушения на прекратяването на огъня от двете страни в конфликта.[12][13] Разговорите продължават в Минск и на 19 септември 2014 г. ее договорено последващо действие по протокола от Минск. Този меморандум изяснява прилагането на протокола. Сред някои от договорените миротворчески мерки са:[12][14]

• Да се забранят полетите на бойни самолети над зоната за сигурност
  • Да се изтеглят всички чуждестранни наемници от зоната на конфликта
  • Да се забранят всякакви настъпателни операции
  • Да се изтегли тежкото въоръжение на 15 km (9,3 mi) обратно от всяка страна на линията на контакт, създавайки 30 km (19 mi) буферна зона
  • Да се възложи на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ в Украйна да наблюдава изпълнението на протокола от Минс

Кой дава оценка какво и кой е изпълнил? Аз например смятам, че Укрйна е изпълнила всички 12 точки, а територията, бивша русия нито една. Нещо да ми кажеш> Няма нужда не ме интересува

преди 22 минути, absurt написа:

Доколкото знам, замърсявал е "Видима", който фалира. За мен, не е редно да остават хората без работа, в очакване на някой по- добър завод. така се обезлюдяват градовете и селата- като останат хората без работа. За другото си прав,ама няма мераклии да работят земеделие и животновъдство. Всичко живо иска да седне зад компютъра в офиса, да ходи на фитнес и клуб. Все неща, които са далече от селската идилия.

Не, Видима не е фалирала, там произвеждат санитарно битова арматура, чешми, душове, те се кооперираха с идеал стандарт защото последните произвеждат санитарно битов фаянс, мивки, вани, тоалетни чинии. във Видима едно време беше добре, сега не са толкова добре, вдигнаха им нормите за същите пари, и от там бягат работниците, но чиновниците не бягат защото тяхната е лесна и не изкарват с пот на челото хляба си. Видима не замърсява, там леенето е с електроиндукционни пещи доколкото знам, но Идеал стандарт замърсяват реката, тя побелява от изхвърлени химикали, също и въздуха покрай завода е зловонен. Хората остават без работа защото няма масови инвеститори в цяла България, само в Севлиево дето има работа но това е нищо, нали казах че от съседните ни градове идват да работят хора защото нямат работа там, или са прекалено ниско заплатени. Но да гониш рейсове от друг град, не е работа, освен това смените са нетрудопродуктивни, едно е да работиш през деня друго е през ноща. На Българите не им се работи земеделие щото помнят времето когато се копаше с мотика и се ринеха свински фекалии из текезетата, но сега е друго, всичкото земеделие и животновъдство е механизирано и по чисто, аз бих започнал работа в кравеферма или например в парници за отглеждане на зеленчуци стига заплатата да ме удовлетворява. В България затриха такива големи и добри заводи и то за машиностроенето, за да построят такива като Идеал стандарт с тежка работа на смени и вредности само защото на запад никой вече не работи такава работа, тя остана само за по долнопробните държави от изтока. Нашите го осъзнават това но се съгласяват да се строят такива заводи, защото носят големи печалби на много чиновници, а работника никой не го мисли, може и като куче да съществува или да се чувства, ние сме работещи бедни.

преди 11 минути, Moriati написа:

Ми кое са изпълнили да видим...

"Текстът на протокола се състои от дванадесет точки:[10]

1. Да осигури незабавно двустранно прекратяване на огъня.
  2. Да осигури наблюдението и проверката на прекратяването на огъня от ОССЕ.
  3. Децентрализация на властта, включително чрез приемането на украинския закон „За временния ред на местното самоуправление в определени области на Донецка и Луганска области“.
  4. Осигуряване на постоянен мониторинг на украинско-руската граница и проверка от ОССЕ със създаване на зони за сигурност в граничните райони на Украйна и Руската федерация.
  5. Незабавно освобождаване на всички заложници и незаконно задържани лица.
  6. Закон за предотвратяване на съдебно преследване и наказване на хора във връзка със събитията, които са се случили в някои райони на Донецка и Луганска области.
  7. Да продължи приобщаващия национален диалог.
  8. Да вземе мерки за подобряване на хуманитарната ситуация в Донбас.
  9. За осигуряване на предсрочни местни избори в съответствие с украинския закон „За временния ред на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области“.
  10. Изтегляне на незаконни въоръжени групировки и военна техника, както и бойци и наемници от територията на Украйна.
  11. Да се приеме програма за икономическо възстановяване и реконструкция на Донбас.
  12. Да осигури лична охрана на участниците в консултациите "  

През двете седмици след подписването на протокола от Минск има чести нарушения на прекратяването на огъня от двете страни в конфликта.[12][13] Разговорите продължават в Минск и на 19 септември 2014 г. ее договорено последващо действие по протокола от Минск. Този меморандум изяснява прилагането на протокола. Сред някои от договорените миротворчески мерки са:[12][14]

• Да се забранят полетите на бойни самолети над зоната за сигурност
  • Да се изтеглят всички чуждестранни наемници от зоната на конфликта
  • Да се забранят всякакви настъпателни операции
  • Да се изтегли тежкото въоръжение на 15 km (9,3 mi) обратно от всяка страна на линията на контакт, създавайки 30 km (19 mi) буферна зона
  • Да се възложи на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ в Украйна да наблюдава изпълнението на протокола от Минс

Дай и заглавието, де

.... по дебатите .................... за съвместни стъпки

Съвместни, не едностранни.

преди 15 минути, Coco1 написа:

Велев имаше и вечер на "предсказанията/" които беше чел в нета но ги говореше от свое име.:lol6:

преди 23 минути, Тhе Monstеr написа:

Велев изби рибата тая вечер, сигурно е ял нещо смешно. Имах некви колебания между него и Серго, ама тоя води с 2 обиколки вече... 🤣

https://streamable.com/xpcewg

https://glasove.com/novini/pentagonat-nyamame-nezavisimo-potvarzhdenie-za-sabitiyata-v-bucha?fbclid=IwAR2rabtnOfE1XDZmMcv8XrgTT3_-MFA-pxrjsyU-8wcLfE-Xo_MFit1BzCE

Говорител на Пентагона заяви, че агенцията не може да потвърди или отрече съобщенията за събитията в Буча

277818100_5280633995294444_2547538718974

Пентагонът: Нямаме независимо потвърждение за събитията в Буча

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

Тия дето си ги изброил////макар и с 2-3 грешки, не са фактори. Между другото, Ю.Америка, Африка....нали се сещаш - това е просто работна ръка

Слагай вече знак за равенство между горните изброени и Европа(вкл.западна Европа)😂

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Кой дава оценка какво и кой е изпълнил? Аз например смятам, че Укрйна е изпълнила всички 12 точки, а територията, бивша русия нито една. Нещо да ми кажеш> Няма нужда не ме интересува

Страшен!

Гущерче-къртач!

преди 32 минути, NewRedDragon написа:

Тия дето си ги изброил////макар и с 2-3 грешки, не са фактори. Между другото, Ю.Америка, Африка....нали се сещаш - това е просто работна ръка

Да, дето ще трябва на опашки по 100 да се редят за един такъв сулйовец западняк като теб за да те плюнат само в най добрия случай, а в най лошия да ти разширят халката от кеф :newspaper: .. великия ми той западняков, ой ой ой, капиталистчето ми родно то.... 

преди 32 минути, Тhе Monstеr написа:

КОй ти каза, че гърците ще ги земат? Руските туристи оттук нататък само на Байкалското езеро.

А на теб кой ти го каза това, кеф им Турция , кеф им Египет, цяла северна Африка, Дубай, кеф им в  Азия.... мдам....  

преди 29 минути, insec написа:

нито една точка на изпълниха блятките и за това сега ще го духат под вода доде изсъхне - русоробите сте включени на пълни обороти, че баят работа ви чака. 😉

Искаш да кажеш ни една точка не изпълниха укропите нали.. Сенилността не прощава виждам, особено съчетана с малоумние и гъзодавство  ( впрочем от второто омеква не само сфинктера а и мозъка казват учените в кембридж :biggrin:, та вземай си навреме бележки и се поправяй ) 

преди 30 минути, NewRedDragon написа:

ОО, ти казваш.. ахам, а ОБСЕ не казва , кви са тея там пред ганьовския каубой от щата Тексас нали :whist::hush:

П.С Извинявам се на тексасците, освен на дебелите, грозните и тъпите :clown:

преди 1 минута, Moriati написа:

Искаш да кажеш ни една точка не изпълниха укропите нали.. Сенилността не прощава виждам, особено съчетана с малоумние и гъзодавство  ( впрочем от второто омеква не само сфинктера а и мозъка казват учените в кембридж :biggrin:, та вземай си навреме бележки и се поправяй ) 

Пак питам: КОЙ решава какво е изпълнено и защо руснаците на са изпълнили нищо? 

Да, дето ще трябва на опашки по 100 да се редят за един такъв сулйовец западняк като теб за да те плюнат само в най добрия случай, а в най лошия да ти разширят халката от кеф :newspaper: .. великия ми той западняков, ой ой ой, капиталистчето ми родно то.... 

А на теб кой ти го каза това, кеф им Турция , кеф им Египет, цяла северна Африка, Дубай, кеф им в  Азия.... мдам....  

Веселяк! Целокупното руско население се чуди как да отиде на почивка в чужденеция? 

САЩ увеличиха значително вноса на петрол от Русия - Money.bg

Доставките на петрол от Русия за САЩ през изминалата седмица са се увеличили с 43%, до 100 000 барела на денонощие. Това е заявил заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Михаил Попов, цитиран от руски медии.

"САЩ принудиха европейците да наложат санкции спрямо Русия, докато самите те не само продължават да внасят петрол от Русия, но и през изминалата седмица увеличиха доставките на "черно злато" с 43% до 100 000 барела на денонощие. Освен това, Вашингтон разреши на своите компании да внасят минерални торове от Русия, признавайки ги за стоки от първа необходимост", отбелязва Попов.

=====

В началото на март 2022 г. президентът на САЩ Джо Байдън обяви забрана за внос на руски енергоносители. Също така американският лидер каза тогава, че Вашингтон не настоява страните от ЕС да се присъединят към тази забрана - тъй като САЩ разбират, че съюзниците в Европа няма да могат да го направят.

Междувременно, в края на миналата седмица стана известно, че Упpaвлeниeтo зa ĸoнтpoл нa чyждecтpaннитe aĸтиви (ОFАС) ĸъм Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe нa CAЩ пyблиĸyвa нoв гeнepaлeн лицeнз oт 24 мapт, ĸoйтo нa пpaĸтиĸa извaждa pycĸитe минepaлни тopoвe oт cпиcъĸa c възмoжни caнĸции cпpямo Pycия.

Изĸycтвeнитe тopoвe бяxa вĸлючeни в cпиcъĸa c жизнeнoвaжни пpoдyĸти, зaeднo cъc ceлcĸocтoпaнcĸaтa пpoдyĸция, лeĸapcтвaтa и мeдицинcĸитe издeлия. Издaдeният лицeнз пoзвoлявa вcяĸaĸви тъpгoвcĸи oпepaции cъc cтoĸитe, вĸлючeни във въпpocния cпиcъĸ.

:wub:  Ко става бе форумните политикани?

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Пак питам: КОЙ решава какво е изпълнено и защо руснаците на са изпълнили нищо? 

Пак питам, руснаците какво има да изпълняват по Минските съглашения.... Явно текскаското слънце не само е надуло и вирнало носа ти, но и бая затъпило мозъчните ти гънки.,... Или нещо друго ги е затъпило...

Посочи ми точката където се казва, Русия се  задължава това и това....

САЩ извадиха от списъка със санкции руските минерални торове - Money.bg

Πo инфopмaция oт изтoчницитe нa издaниeтo, издaдeният лицeнз пoзвoлявa вcяĸaĸви тъpгoвcĸи oпepaции cъc cтoĸитe, вĸлючeни във въпpocния cпиcъĸ. Изтoчницитe cмятaт, чe peшeниeтo нa CAЩ мoжe дa ce cчитa зa вaжeн cигнaл.

Cпopeд тяx, "дoĸyмeнтът нa Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe нa CAЩ имa eĸcтepитopиaлeн xapaĸтep, т.e. имa вepoятнocт вcичĸи aмepиĸaнcĸи cъюзници дa гo пocлeдвaт".

Πpичинaтa зa пocoчeнoтo peшeниeтo нa CAЩ e пoявилият ce нa cвeтoвния пaзap нeдocтиг нa минepaлни тopoвe и cъoтвeтнo пocĸъпвaнeтo им, нa фoнa нa пpeĸъcвaния нa лoгиcтиĸaтa нa дocтaвĸитe oт Pycия, cмятaт изтoчницитe нa "Koмepcaнт".

преди 2 минути, nikssi написа:

САЩ увеличиха значително вноса на петрол от Русия - Money.bg

Доставките на петрол от Русия за САЩ през изминалата седмица са се увеличили с 43%, до 100 000 барела на денонощие. Това е заявил заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Михаил Попов, цитиран от руски медии.

"САЩ принудиха европейците да наложат санкции спрямо Русия, докато самите те не само продължават да внасят петрол от Русия, но и през изминалата седмица увеличиха доставките на "черно злато" с 43% до 100 000 барела на денонощие. Освен това, Вашингтон разреши на своите компании да внасят минерални торове от Русия, признавайки ги за стоки от първа необходимост", отбелязва Попов.

=====

В началото на март 2022 г. президентът на САЩ Джо Байдън обяви забрана за внос на руски енергоносители. Също така американският лидер каза тогава, че Вашингтон не настоява страните от ЕС да се присъединят към тази забрана - тъй като САЩ разбират, че съюзниците в Европа няма да могат да го направят.

Междувременно, в края на миналата седмица стана известно, че Упpaвлeниeтo зa ĸoнтpoл нa чyждecтpaннитe aĸтиви (ОFАС) ĸъм Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe нa CAЩ пyблиĸyвa нoв гeнepaлeн лицeнз oт 24 мapт, ĸoйтo нa пpaĸтиĸa извaждa pycĸитe минepaлни тopoвe oт cпиcъĸa c възмoжни caнĸции cпpямo Pycия.

Изĸycтвeнитe тopoвe бяxa вĸлючeни в cпиcъĸa c жизнeнoвaжни пpoдyĸти, зaeднo cъc ceлcĸocтoпaнcĸaтa пpoдyĸция, лeĸapcтвaтa и мeдицинcĸитe издeлия. Издaдeният лицeнз пoзвoлявa вcяĸaĸви тъpгoвcĸи oпepaции cъc cтoĸитe, вĸлючeни във въпpocния cпиcъĸ.

:wub:  Ко става бе форумните политикани?

Какъв е проблема? САЩ може да прави каквото е изгодно

преди 1 минута, nikssi написа:

Ко става бе форумните политикани?

Че как какво става? Утре славната украинска армия влиза в Москва. Руските войски позорно бягат. Путин емигрира в Хамерика, но под чуждо име и с чуждо лице! Аз казах!!!!!!!

Пак питам, руснаците какво има да изпълняват по Минските съглашения.... Явно текскаското слънце не само е надуло и вирнало носа ти, но и бая затъпило мозъчните ти гънки.,... Или нещо друго ги е затъпило...

Посочи ми точката където се казва, Русия се  задължава това и това....

Минските съглашения вече не важат, след нахлуването. русия се задължава да не същерствува.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Че как какво става? Утре славната украинска армия влиза в Москва. Руските войски позорно бягат. Путин емигрира в Хамерика, но под чуждо име и с чуждо лице! Аз казах!!!!!!!

Утре нама да стане. Има още пари в тази война, които трябва да се усвоят

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Какъв е проблема? САЩ може да прави каквото е изгодно

Е щом те могат, значи и другите могат... те да не си мислят че са само те на света... ха..

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.