Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 29 минути, miro20 написа:

Опита се. За радост, неуспешно.

Според Миро.  Трябваше да изпрати в Киев руски сини каски и да предотвратят преврата.   Путин е проспал събитията.     Конфликтът  хохли-казаци щеше да бъде избегнат или щеше да се отложи за по-късно.   Не е добре щом бандеровците се лекуват с марихуана.

преди 1 час, attj написа:

Да му счупиш главата е късно.  Трябваше да е разпръснал Майдана със сила, а не сега да говорят за над 1 милион загинали и пострадали.  Путин е слабохарактерен, а на Зеленски му дай марихуана и само гледай какво следва...        https://www.mediapool.bg/putin-nesamneno-tryabva-da-pomislim-kak-da-prekratim-tragediyata-v-ukraina-news353585.html

Това е присъщо за диктаторите.

преди 13 минути, BANKATA написа:

Това е присъщо за диктаторите.

Можел е да спаси един милион.     Дори да бяха загинали няколкостотин в Киев - това е нищо...

Кой каза ка-бум? Рико ти ли беше:

Немците забравиха ли вчера дадоха че пак дават?

Сайта им е отвратителен, ама нали е за последно - няма значение.

Косе

Омразните ти ватенки днеска взеха се придвижиха значително в авдеевка.

Къде е Мъдяр - ааа трепе певици ...перемога

Даже укропропагандта е в партер - трагедия пич

Основната сума която е дала Германия е ракети за ПВО - няма нападателно оръжие.

И друго - цял свят се смее на Зельо - топидиот

hq720.jpg

преди 15 минути, Киро Н. написа:

Косе

Омразните ти ватенки днеска взеха се придвижиха значително в авдеевка.

Къде е Мъдяр - ааа трепе певици ...перемога

Даже укропропагандта е в партер - трагедия пич

Основната сума която е дала Германия е ракети за ПВО - няма нападателно оръжие.

И друго - цял свят се смее на Зельо - топидиот

hq720.jpg

Верно ли още не са ги минали тия 6 км ли още? Не мога да повярвам човек това е 2-рата по сила войска в света а още тъпче в това градче вместо да кара по аутобаните на Германия..

Мадяр лично ли я удуши тая Дездемона или Ромео беше? Честно казано при  толкова бездарно пеене - и аз бих се пробвал.

Не тази газка от горското лошо и е станало:

Насам народе на най-пресните дронски видеа. Който разбира- тук се спира! Всичко под дрона:

Прясно изгенерирани от AI, парят още!

преди 10 часа, БаалБек написа:

Значи твърдиш, че Албания е нападнала Сърбия, отцепила е Косово, но все още не са я присъединли към Велика Албания. И така вече 25 години...хе хе...

Има тук един главен трол @andiay. Той веднага щеше нещо да каже в посока функционална грамотност. Но това е друга тема, както и това, че пишем за Косово в темата за Украйна.

Душиице, определено си функционално неграмотна и определено доказваш, че извън нет клишетата, други познания нямаш...

Темата за Украйна не е изолирана от световните геополитически процеси...

И няма как да я коментираш аргументирано, без да си в състояние да правиш взаимовръзки с едни или други събития, които са се случили, случващи се или предполагаемо ще се случат...

Щом си ме "повикала" точно тук, да разбирам ли, че си избрала този въпрос, за да го дискутираме без аргументум ад хоминем?

Ако да - насреща съм...

Ако не - то значи доказваш, че си това, в което ме обвиняваш мен и че съм прав за етикета, който съм ти лепнал...

Ако не си сигурна, че си в състояние да водиш дискусия по точно този въпрос, аз предпочитания нямам, спокойно можеш да избереш, която и да е тема, където смяташ, че имаш необходимия потенциал, за да дискутираш...

А дано, ма надали...

Сега гледам едно политическо предаване по тукашната телевизия и един от коментаторите (военен) каза, че Зеленски ще принесе украинците в жертва за предизборната кампания на Байдън. Мисълта му беше, че всички на Запад вече са наясно, че Украйна не може да победи военно Русия след като контраофанзивата на Киев претърпя пълно фиаско със сериозни загуби. Украйна вече е доста изтощена от чисто военно гледна точка, тъй като разчита предимно на западната помощ, която намалява. Натовските складове са опоскани, бъдещата помощ от САЩ не е сигурна, Европа дори не успява да произведе достатъчно снаряди, но украинците трябва да продължат да умират още една година до президентските избори, за да не навредят на предизборната кампания на Байдън.

Според него, от гледна точка интересите на Украйна, Киев спешно трябва да започне преговори с Москва, защото има голяма вероятност да изгуби нови територии. Но преговори сега не са желани от САЩ, защото трябва да се отстъпват територии на Русия и това ще даде коз на републиканците в предстоящата президентска кампания да обвиняват Байдън за украинския провал.

Поражението на украинските въоръжени сили също не е желано преди изборите и ще опетни имиджа на Байдън, така че поражението не може да бъде допуснато преди изборите и Украйна ще продължи да получава оръжия дотогава и дотолкова, колкото да държи фронта и след това независимо дали Байдън ще спечели или не, най-вероятно ще бъде изоставена, защото вече е ясно, че Украйна не може да победи военно Русия.

И завърши с думите, че след провала на контранастъплението вече не Байдън прави услуга на украинците, като им позволява да продължат да се бият, а украинците правят услуга на Байдън, като продължават да се бият за неговата президентска кампания.

преди 8 минути, Flashback написа:

Сега гледам едно политическо предаване по тукашната телевизия и един от коментаторите (военен) каза, че Зеленски ще принесе украинците в жертва на предизборната кампания на Байдън. Мисълта му беше, че всички на Запад вече са наясно, че Украйна не може да победи военно Русия след като контраофанзивата на Киев претърпя пълно фиаско със сериозни загуби. Украйна вече е доста изтощена от чисто военно гледна точка, тъй като разчита предимно на западната помощ, която намалява. Натовските складове са опоскани, бъдещата помощ от САЩ не е сигурна, Европа дори не успява да произведе достатъчно снаряди, но украинците трябва да продължат да умират още една година до президентските избори, за да не навредят на предизборната кампания на Байдън.

Според него, от гледна точка интересите на Украйна, Киев спешно трябва да започне преговори с Москва, защото има голяма вероятност да изгуби нови територии. Но преговори сега не са желани от САЩ, защото трябва да се отстъпват територии на Русия и това ще даде коз на републиканците в предстоящата президентска кампания да обвиняват Байдън за украинския провал.

Поражението на украинските въоръжени сили също не е желано преди изборите и ще опетни имиджа на Байдън, така че поражението не може да бъде допуснато преди изборите и Украйна ще продължи да получава оръжия дотогава, колкото да държи фронта и след това независимо дали Байдън ще спечели или не, най-вероятно ще бъде изоставена, защото вече е ясно, че Украйна не може да победи военно Русия.

И завърши с думите, че след провала на контранастъплението вече не Байдън прави услуга на украинците, като им позволява да продължат да се бият, а украинците правят услуга на Байдън, като продължават да се бият за неговата президентска кампания.

Защо си станал кремълски трол? :giggle1:

преди 20 минути, Flashback написа:

Сега гледам едно политическо предаване по тукашната телевизия и един от коментаторите (военен) каза, че Зеленски ще принесе украинците в жертва за предизборната кампания на Байдън. Мисълта му беше, че всички на Запад вече са наясно, че Украйна не може да победи военно Русия след като контраофанзивата на Киев претърпя пълно фиаско със сериозни загуби. Украйна вече е доста изтощена от чисто военно гледна точка, тъй като разчита предимно на западната помощ, която намалява. Натовските складове са опоскани, бъдещата помощ от САЩ не е сигурна, Европа дори не успява да произведе достатъчно снаряди, но украинците трябва да продължат да умират още една година до президентските избори, за да не навредят на предизборната кампания на Байдън.

Поражението на украинските въоръжени сили също не е желано преди изборите и ще опетни имиджа на Байдън, така че поражението не може да бъде допуснато преди изборите и Украйна ще продължи да получава оръжия дотогава и дотолкова, колкото да държи фронта и след това независимо дали Байдън ще спечели или не, най-вероятно ще бъде изоставена, защото вече е ясно, че Украйна не може да победи военно Русия.

Ма нали ви бяха забранили да чувате "другата гледна точка"? Или "тукшаната" телевизия не е в Стокхолм, ами нейде из Беларус? 

преди 32 минути, andiay написа:

Душиице, определено си функционално неграмотна и определено доказваш, че извън нет клишетата, други познания нямаш...

Темата за Украйна не е изолирана от световните геополитически процеси...

И няма как да я коментираш аргументирано, без да си в състояние да правиш взаимовръзки с едни или други събития, които са се случили, случващи се или предполагаемо ще се случат...

Щом си ме "повикала" точно тук, да разбирам ли, че си избрала този въпрос, за да го дискутираме без аргументум ад хоминем?

Ако да - насреща съм...

Ако не - то значи доказваш, че си това, в което ме обвиняваш мен и че съм прав за етикета, който съм ти лепнал...

Ако не си сигурна, че си в състояние да водиш дискусия по точно този въпрос, аз предпочитания нямам, спокойно можеш да избереш, която и да е тема, където смяташ, че имаш необходимия потенциал, за да дискутираш...

А дано, ма надали...

Освен спама какво доказа и показа - НИЩО. :lol6:

току-що, БаалБек написа:

Освен спама какво доказа и показа - НИЩО. :lol6:

А ти, душице...

Освен аргументум ад хоминем, нещо друго показа ли...

Доказвам, че нямаш самочувствие, за да водиш дискусия...

Защото отлично знаеш, че не притежаваш и грам познания...

Всеки отговор на спам също е спам...

Тъй че да, в този смисъл спамя...

Само емота и картинки, душице...

Думите не са за теб...

преди 3 часа, attj написа:

Можел е да спаси един милион.     Дори да бяха загинали няколкостотин в Киев - това е нищо...

Можеее, ама е идиот и реши да се прави на велик като Хитлер.

преди 17 минути, N1K17Y написа:

Ма нали ви бяха забранили да чувате "другата гледна точка"? Или "тукшаната" телевизия не е в Стокхолм, ами нейде из Беларус? 

Нещо си се объркал! Тук в Швеция винаги се е чувала и другата гледна точка, макар да ѝ е давано по малко ефирно време. Отдавна писах, че в Швеция имаме свободен достъп до RT, Спутник и други руски медии. Може би затова Швеция е в топ 3 на света по свобода на словото и печата, докато България е към 70-то място в същата класация. 

Също потвърждавам и за най-големия шведски форум с близо 1,6 млн. потребители, чийто лозунг е: "Истинска свобода на словото". За конфликта в Украйна има цял подфорум със стотици теми, свързани с конфликта. Всичко се обсъжда, дори има доста теми, в които се критикуват Зеленски, Украйна, Азов, Бандера, Майдана. Например има отделни теми като "Наркоман ли е Зеленски?",  "Зеленски също е диктатор", "Зеленски изглежда като скитник в Белия дом", "Путин обеща да не убива Зеленски. Защо?"...

Аз се информирам основно от шведския форум, защото посещаемостта на форума е огромна и цялата информация е събрана накуп, но разделена в подтеми, което спестява доста време ако човек има желание да следи новините във връзка с конфликта.

преди 25 минути, andiay написа:

А ти, душице...

Освен аргументум ад хоминем, нещо друго показа ли...

Доказвам, че нямаш самочувствие, за да водиш дискусия...

Защото отлично знаеш, че не притежаваш и грам познания...

Всеки отговор на спам също е спам...

Тъй че да, в този смисъл спамя...

Само емота и картинки, душице...

Думите не са за теб...

Държиш се като непораснало дете. Тръгнал да се съревновава с 40 години по-малки от него. Твоя набор отдавна те е отхвърлил като ненужен и изостващ.

И с тези подмятания и етикети си точно като бившите ми съученици от 9 и 10 клас. Само прякори, подигравки и изтъкване кой колко е велик. А не се виждат от страни, че са с акъл на третокласници. Ти си същия. Назубрил си някакви думи и сега - вижте ме колко съм могъщ. Ама тук във форума, че в реалния живот те мачкат.

Въобще от теб няма какво да се научи. А знания до момента не си показал грам. И нямаше да спамиш с толкова излишни думи.

преди 21 минути, Flashback написа:

Нещо си се объркал! Тук в Швеция винаги се е чувала и другата гледна точка, макар да ѝ е давано по малко ефирно време. Отдавна писах, че в Швеция имаме свободен достъп до RT, Спутник и други руски медии. Може би затова Швеция е в топ 3 на света по свобода на словото и печата, докато България е към 70-то място в същата класация. 

Също потвърждавам и за най-големия шведски форум с близо 1,6 млн. потребители, чийто лозунг е: "Истинска свобода на словото". За конфликта в Украйна има цял подфорум със стотици теми, свързани с конфликта. Всичко се обсъжда, дори има доста теми, в които се критикуват Зеленски, Украйна, Азов, Бандера, Майдана. Например има отделни теми като "Наркоман ли е Зеленски?",  "Зеленски също е диктатор", "Зеленски изглежда като скитник в Белия дом", "Путин обеща да не убива Зеленски. Защо?"...

Аз се информирам основно от шведския форум, защото посещаемостта на форума е огромна и цялата информация е събрана накуп, но разделена в подтеми, което спестява доста време ако човек има желание да следи новините във връзка с конфликта.

Приличаш ми на кремълски трол. Как пък от толкова много информация в онзи форум си на страната на Русия и Путин?

преди 9 минути, БаалБек написа:

Държиш се като непораснало дете. Тръгнал да се съревновава с 40 години по-малки от него. Твоя набор отдавна те е отхвърлил като ненужен и изостващ.

Значи, аз съм на 54-и години, е почти на 55-ет, правя ги след точно месец и 10-ет дни...

Ти на 15-ет ли си?

Би ти подхождало, донякъде....

За врачка не ставаш, казвал съм ти го многократно....

Каня те на дискусия, а не на съревнование...

Възрастовите разлики нямат никакво значение...

Срещал съм млади хора от които съм черпил с шепи знания, срещал съм и по-възрастни от мен някога, които са научили нещо от мен...

По принцип, младостта до някъде винаги е предимство, но зависи от конкретния човек..

Детинско е твоето поведение, защото се държиш точно като детенце, което е хванато в "крачка", но се опитва да се измъкне с оправдания като - "Не аз счупих огледалото, една гарга се вмъкна през прозореца и се блъсна в него"...

Реално погледнато, ти се опитваш да се съревноваваш по надприказване...

Има наистина нещо мазохистично в теб, мхм, не че не съм ти го казвал....

преди 25 минути, БаалБек написа:

И с тези подмятания и етикети си точно като бившите ми съученици от 9 и 10 клас. Само прякори, подигравки и изтъкване кой колко е велик. А не се виждат от страни, че са с акъл на третокласници. Ти си същия. Назубрил си някакви думи и сега - вижте ме колко съм могъщ. Ама тук във форума, че в реалния живот те мачкат.

Не ставаш за врачка...

Нит па ти се отдава и психоанализата...

Ич не съм могъщ, в нито един смисъл на думата...

Някога ти бях предложил дискусия и на живо, да се бе възползвала душице, за да ме "смачкаш"...

Е, сега ти предлагам виртуално не да ме смачкаш, а да докаже, че това, което твърдиш за мен е факт...

Нямам знания, ползвам клишета, че не съм в състояние да водя нормална дискусия и т.н. от твоя репертоар...

Защо се страхуваш?

Какво те притеснява?

Да не би това, че може да стане ясно, че описвайки мен, всъщност описваш себе си?

Споко бре, туй отдавна е ясно...

Туй което не е ясно е дали можеш да превъзмогнеш и надскочиш себе си...

Това се опитвам да провокирам в теб...

Но... избора си е твой...

преди 38 минути, БаалБек написа:

Въобще от теб няма какво да се научи. А знания до момента не си показал грам. И нямаше да спамиш с толкова излишни думи

Докажи го, душице, докажи го...

На мен ще ми бъде приятно...

преди 9 часа, БаалБек написа:

Ясно разбрах те! Ти си "официалните доказателства" по международните закони. Ама си пишеш, колкото да си разтриваш пръстите на ръцете. Господарите от Кремъл ще те сменят - не си убедителен. Хе...хе

..Ами преди "отбранителния" съюз  НАТО да започне да бомбардира Сърбия в  подкрепа на косовските сепаратисти, Косово част от коя държава беше ? Много ти е къса паметта или такива опорни точки са ти дали  хе хе ....  Косово беше отделена  от Сърбия в НАРУШЕНИЕ на резолюция 1244 на ООН  !!! Резолюцията, приета през 1999 година след края на въоръжения конфликт в областта, предвижда оставане на Косово в състава на Сърбия !!! И до ден днешен има държави от ЕС като Испания , Кипър , Гърция, Румъния , Словакия които НЕ признават Косово ... Украйна също не признава Косово хе хе..

Тролчо , аргументи никакви нямаш и затова се гърчиш така  и се правиш  че не виждаш какво съм ти написал .. Искаш доказателства че Косово е сръбска територия ? Резолюция 1244 на ООН - шах и мат !! За видеото със Зеленски дето искаше да ти го покажа - също така гузно мълчиш .. Между другото тоя главорез от Азов дето така подигравателно се подсмихваше на Зеленски -пишат че е дал фирата ..Навоювал се е , така да се каже хе хе

За мнозина НАТО е миротворец, но в повечето случаи не довежда до мир, а напротив до разделяне! Отделно, то, И някаква част от Русия, и тя по-голяма от частта на Турция, е в Европа. 

Все се говори за руски сепаратисти, но никой не споменава за украински такива, а имено те разделят населението в Украйна на местно и руско в която руското малцинство бе тормозено преди военна подкрепа на Русия към живущите в тези области хора с руско самосъзнание. И, какво пречи на Европа, че в дадени области ще се обособят нови републики? Защо ЕС не ги признаха и не се намери мирно решение на проблематиката която бе възникнала към тогавашния момент? Осем години! Русия си анексира Крим. 

Извод: НАТО е този който разделя!!! И след "дъжд качулка"!!! ЕС изобщо смята ли да се разраства? Докога ще се дели на западна (добра) и източна (лоша)?

Най-смешното бе налагането на санкции на Русия, но това погледнато на сериозно доведе до корупция. Отделно, че е фактор който е отговорен по отношение на миграцията, която не подобри условията в ЕС, а напротив, влоши ги! 

И всеки трезво мислещ би следвало да се досети кой има полза от тази война и тя да продължава с оръжие. Да има безредици, да има ред други негативи в Европа и т.н. 

САЩ като водеща сила в НАТО е в патова ситуация! = ЕС отново безотговорно подкрепя точно определена нация в случая. И всичко това заради прищевките на инфанти с ключови позиции в ЕП. Къде е идеята за Обединена Европа? Обединеното кралство се "измъкна". Сега ред ли е на другите кралски фамилии в Европа да се измъкват?!

И всичко това на фона: Мигранти от целия свят обединявайте се!!! Силата е в нас!!! :) Да свалим европейската ценностна система и я подменим с нашата!! 

Да ви прилича на нещо познато? Това не е ли социална революция в която активно участва НАТО?! В помощ на кои??? На кралски особи или граждани на Европа?! 

Докато кралските фамилии из цял свят не намерят решение, то ще има отново и отново военни конфликти. Било то в Европа, Близкия изток или по териториите на които има ясно сепариране от типа: След като не си с нас, значи си против нас! 

Мира стана Утопия! С военни средства не се достига до такъв обаче! И в тоя аспект, то тук присънващите се то русофили или русофоби (украйнофили) не са тролове (прости или сложни), а са паяци който аз лично качвам на ролкови кънки. :) 

Кой разбрал, разбрал!

Аз казах!!!  

преди 8 часа, BANKATA написа:

Можеее, ама е идиот и реши да се прави на велик като Хитлер.

Нищо подобно.  Янукович е страхлив, а Путин е слабохарактерен.   Конфликтът "хохли-казаци" е от почти 10 години.   Колективният запад го игнорира, все едно не съществува. Украинските казаци почти всичките са в Русия.  Да речем, че Зеленски е под влияние на марихуана, ами всички Вие не го ли виждате?   Слепи психопати като Великия Хитлер???  Той също уж е бил "обединил"  Европа  преди да нападне СССР.

Добро утро, второстепенна тълпа(цитирам Медведев)

Някакви партизани да безчиствали пак:

https://x.com/region776/status/1727514681861173499?s=20

И в подмосковието имало някакви необясними атмосферни явления, че няколко селища останали без ток:

https://x.com/Q0MT6pFmbVqynsM/status/1727558870472491125?s=20

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.