Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Специално за господата дето са за 3-мата конвоиращи и дето знаят що е устав РИА.РУ е опълномощена да съобщи:

https://ria.ru/20170802/1499605007.html

Аз залагам на обикновен конвой..

Обыкновенный конвой назначается из расчета: два конвоира — на одного-двух конвоируемых; три конвоира — на три-шесть конвоируемых; семь конвоиров — на семь-десять конвоируемых.

Если в составе конвоя пять и более конвоиров, назначается помощник начальника конвоя. При проведении следственных действий на местности состав конвоя увеличивается.

Някой дето е пазил дисципа също може да сподели. Само казвам че това е устава. От там нататък всеки сам си решава :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Ми какво да уточнявам опашата ЛЪЖА ,НЕ е имало военнопленици  иначе щеше да има и 20 пазачи! Престани да се правиш на интересен . Ти и за конденза се присмя преди ама сега НЯМА бензин  и нафта за ламарините на твоите любими воини! Терминалът в ленинград не работи. Явно Косьо е прав ,че си неграмотен руски трол!
Не 20, а 50 трябва да има. Или най-добре 65 да има за всеки по един. Трудно може да се въздържи човек да не се засмее на твоите писания.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 минута, maxthon написа:

Не 20, а 50 щеше да има. Или най-добре 65 да има за всеки по един. Трудно може да се въздържи човек да не се засмее на твоите писания.

Не ти е интересно за Белгород явно... Ще се налага да ти го припомням тогава.

Ама ако не си разбрал аз не питам за това , кое не е ясно още? Аз питам за едно видео дето седмици на ред го игнорираш и не може да го намериш , щото няма зелена ракета на нея ( предполагам). Мисля че е време да питаш вече за какво говоря - за 2-ри път ще ти е... И знам че пак няма да ми отговориш - щото чеп за зеле не става от сентенциите ти.
Нещо различно от Киев ли е станало със скъпоценния ти бустер? Може би не е разрушил половината фасада на голяма жилищна сграда?

току-що, maxthon написа:

Нещо различно от Киев ли е станало със скъпоценния ти бустер? Може би не е разрушил половината фасада на голяма жилищна сграда?

Време е да питаш за какво говорим.. Намери ли видеото или още на фантазии го караш? Просто питам че гледма нещо нервен ми се струваш.. Между другото на един руски авиофорум излязоха имената на екипажа .... Почна се със жалейките. Но ме кефи как никой не пита вече кой го е свалил,а.

преди 14 минути, bigiadri написа:

Ми какво да уточнявам опашата ЛЪЖА ,НЕ е имало военнопленици  иначе щеше да има и 20 пазачи! 

По-голяма тъпотия не можа ли да измислиш или това ви спуснаха като поредна малоумна опорка?!

Военнопленниците нали се прибират вкъщи и нямат търпение да си видят семейства, деца, роднини, каква охрана да им сложат?

На човек по двама?! 

Време е да питаш за какво говорим.. Намери ли видеото или още на фантазии го караш? Просто питам че гледма нещо нервен ми се струваш.. Между другото на един руски авиофорум излязоха имената на екипажа .... Почна се със жалейките. Но ме кефи как никой не пита вече кой го е свалил,а.
Питам точно тези въпроси защото съм го видял видеото. И продължавам да питам същото. Нещо различно ли има от пво ракетите в Киев?

Съединените щати се дистанцират от войната с Русия в Украйна, прехвърляйки тази отговорност на Европа.

"Поради липса на финансиране САЩ не могат да помогнат на Украйна с ремонта на вече предоставените оръжия. Това заяви представителят на американското министерство на отбраната Патрик Райдър.

https://t.me/infantmilitario/118073

"Освен това, без допълнително финансиране, не можем да осигурим системи и оборудване, за да отговорим на средносрочните и дългосрочните нужди и да им помогнем да поддържат системите, които сме предоставили преди", каза Райдър.

https://t.me/vicktop55

9afcf956-588c-4bfe-9da1-c84db0906462_120

преди 4 минути, glen написа:

Съединените щати се дистанцират от войната с Русия в Украйна, прехвърляйки тази отговорност на Европа.

"Поради липса на финансиране САЩ не могат да помогнат на Украйна с ремонта на вече предоставените оръжия. Това заяви представителят на американското министерство на отбраната Патрик Райдър.

"Освен това, без допълнително финансиране, не можем да осигурим системи и оборудване, за да отговорим на средносрочните и дългосрочните нужди и да им помогнем да поддържат системите, които сме предоставили преди", каза Райдър.

Все ще се намери с какво да се трепят ватенки

Много е далеч този американски ГЕНЕРАЛ от нашият офицер със фес и име -  Реджеп.

"Аз какво ви казвам?"

"Превзехте ли Абдеевка вече?"

преди 1 час, Flashback написа:

Ситуацията в Украйна става все по-тежка. Проблемите с набирането на нови войници стават все по-големи. "Ще умра след две минути"

В началото доминираше патриотичният плам, мъжете и жените масово отиваха доброволци в армията. Днес ситуацията е съвсем различна. Много от най-опитните бригади бяха унищожени в брутални битки, а сега Украйна отчаяно се опитва да запуши дупките в редиците си.

Виждаме все повече мобилизирани хора на възраст от 45 до 47 години. Те се задъхват преди дори да стигнат до фронтовата линия, оплака се един офицер. Средната възраст на един украински войник сега е 43 години, с 10 години повече от март 2022 г. Командирите все по-често се оплакват, че командват части от новобранци, чиято бойна полезност е съмнителна. – Някои от тях дори не могат да стрелят, защото се страхуват от звука на изстрела. 3-ма от 10 мобилизирани страдат от тежък алкохолизъм и са абсолютно безполезни на фронта.

https://www.newsweek.pl/swiat/ukraina-plonie-mezczyzni-niezdolni-do-walki-zgine-w-2-minuty/84qe443

Масово се опитваха да минават нелегално границата и често успяваха. Идиоти винаги е имало, но техният брой е ограничен. Все пак Украйна преди войната беше над 40 милиона. Да не могат да намерят 20 до 30 годишни, значи здраво са го закъсали от към брой жертви. Аз съм доста над 50 години, но все още мога до пробягам десет километра. Може би с пълно бойно снаряжение ще се озоря. Алкохолиците не само, че не са полезни, а са вредни за каквато и да е работа. Интересно така ли и сред руските войници. И те ли са го закъсали?

Тия хем късмет извадили, че са ги пленили, хем не. :) 

преди 58 минути, Flashback написа:

А ти кога ще бегаш при бандеровците да удариш едно рамо в окопите?!

Почти само дядки са останали да се бият във ВСУ, а като гледам ти кипиш от енергия, та ще си много полезен на фронта!

той не бяга по на Запад като теб

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз съм доста над 50 години, но все още мога до пробягам десет километра.

Аз съм на 58 и бягам 10 километра за 45 минути.

Иначе айляшката мога да пробягам и 25 километра.

преди 15 минути, Колев 74 написа:

Реджеп

Ко, деде, зехте ли Авдеевка ?

преди 22 минути, glen написа:

това никога не е казано - може ли линк към интервюто, и това не вклюввва сайтове в които всеки полуграмотен може да се регне и да пише какво вижда като се напуше:)

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз съм на 58 и бягам 10 километра за 45 минути.

Иначе айляшката мога да пробягам и 25 километра.

Ко, деде, зехте ли Авдеевка ?

Не само Авдеевка хлапе, но и цяла Украйна ще вземат руснаците.

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Не само Авдеевка

За Берлин и Лисабон знаем. Вече 700 дена земате Киев за три дена.

Питам ви за Авдеевка, за да ви приведа в чувство, да не се дуете като пауни

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

За Берлин и Лисабон знаем. Вече 700 дена земате Киев за три дена.

Питам ви за Авдеевка, за да ви приведа в чувство, да не се дуете като пауни

Гледам горе си написал че 10 км ги вземаш за 45 минути. Погледни къде е Мала Азия, на колко км е и сметни дали ще издържиш до там  - на бегом.

Мешката ти, си остава тук. Тя е Държавна собственост.

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

зехте ли Авдеевка ?

Руски части влязоха днес в Авдеевка от три страни: необходима е спешна евакуация, за която не пише в сводките.    Зельо пак не бил разрешавал.  Ами ще стане като в Мариупол.

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Гледам горе си написал че 10 км ги вземаш за 45 минути.

Истина е. Бягам по бързо от загрявката на футболистите.

Значи действащи футболисти за колкото време бягат на загрявка по правоъгълника от тъчлиниите и аутлиниите, аз за по малко време правя цяла обиколка на стадиона по сгурията отвън игрището. Хем аз 10 километра държа това темпо, а те не повече от 3 километра.

преди 1 минута, attj написа:

Руски части влязоха днес в Авдеевка от три страни: необходима е спешна евакуация, за която не пише в сводките.    Зельо пак не бил разрешавал.  Ами ще стане като в Мариупол.

Един всеизвестен човек е казал нещо много важно във военните истории:  "Врагът, който не се предава, се унищожава" . Офицерчето, дано това е научило от военното училище!

преди 1 час, maxthon написа:

Питам точно тези въпроси защото съм го видял видеото. И продължавам да питам същото. Нещо различно ли има от пво ракетите в Киев?

Я го дай видеото, че знам как лъжеш. Едва ли ще ти е проблем да го намериш това прословуто видео от Белгород? Че ми в забавно да те питам всеки ден , ама другите ти се смеят вече че още го търсиш.. Повтарям видеото с ускорителя и незелена ракета дето направила дупка в покрива на човека от Белгород че сега ще ми дадеш видео от село Дончево като те знам колко те бива в помненето и отговорите точно по въпроса. Давай бъди , знам че ще се справиш.

преди 6 минути, Колев 74 написа:

Врагът, който не се предава, се унищожава

Ами ние ви унищожаваме.

Руските жертви само под Авдеевка са над 25 000 орки само за последните три месеца.

Само за бъзик ставате като се опитвате да пропагандирате простотия и зариване на главите в пясъка за да не виждате реалността, която противоречи на теорията за чугуна и петолъчката.

Задължително пропагандно видео за война ,което би засегнало всички. Гледайте в контекста, че медийният разказ бързо премина от "Украйна печели" към "задънена улица" към "Трета световна война".

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.