Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Сталин ги е творил тези граници.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Малко да охладим страстите на проамериканските и антируски трололинки в темата

OMG

преди 57 минути, Реджеп Иведик написа:

Международните граници са затуй, за да не се нарушават.

Те и сърбите така мислеха, ама Карвария им отцепи от територията и я даде на терористите от АОК да си направят мюсюлманска държава в сърцето на християнска Европа. 

А-а-а-а, чакай. Забравих че правилата са нарушени само когато краварите кажат че са нарушени и геноцид има само когато краварите кажат че такъв има :doh:

преди 51 минути, Реджеп Иведик написа:

Въпросът е защо трябва да кандисват точно на тези условия.

Международните граници са затуй, за да не се нарушават. Ако кандисат на твоите условия, това е по същество капитулация на Украйна. Друг е въпроса, че и Русия не е съгласна на тези условия.

Въпросът може да се реши в полза на Русия и на Украйна едновременно, единствено и само ако се договорят на принципите на международното право и на зачитането на суверенитета и териториалната цялост.

Щото няма друг начин, щото иначе ще има победител и победен, а когато има победител и победен остава непреодолимото за човешката природа желание за реванш.

Както сега имат шанс например Армения и Азербайджан да се разберат, ако Русия отслабне още малко и отпусне хватката.

Виж какво казва Рамис бей.

Може да не са точно тези, но нещо подобно на това, което предложих. За да може и двете страни да се обявят за победители. Ето, големият звяр Русия не успя да завземе Украйна. Задоволи се с едно малко парче и признаването на Крим. Вярно няма да влезем в НАТО, но ще бъдем някой ден в ЕС. Путин пък ще  обяви, че в името на мира, се е съгласил на тези условия, въпреки че не е успял докрай да изпълни целите си. Ще се обяви за най-големият миротворец и в Русия повярвай ми, ще има кой да му вярва. Все пак имаме късмет, че такъв като Медведев не е президент на Русия. Винаги има и по-лошо. 

Преди малко сподели, че си на 58 години. Щом е така, защо си толкова наивен и вярваш, че някой от мощните страни като Русия спазва принципите на международното право? Не, че е лошо да се спазва, напротив, но не е реалистично. 

преди 1 час, attj написа:

Никой не може да диктува условия на РФ.    

За да се получат нещата, трябва компромис и от двете страни. Това, което написах е приемливо и за Русия и за Украйна. Само трябва да го осмислят. Украйна признава на Русия територии, които е загубила и няма как да си върне (демек нищо не губи), а Русия  узаконява заграбеното.  И двете страни печелят.  :) 

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Те и сърбите така мислеха, ама Карвария им отцепи от територията и я даде на терористите от АОК да си направят мюсюлманска държава в сърцето на християнска Европа. 

А-а-а-а, чакай. Забравих че правилата са нарушени само когато краварите кажат че са нарушени и геноцид има само когато краварите кажат че такъв има :doh:

Прав си, съгласен съм. Обаче като знаем сърбите какви гадни копелета са, защо да не се изкефим за тяхна сметка? :) 

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Може да не са точно тези, но нещо подобно на това, което предложих. За да може и двете страни да се обявят за победители. Ето, големият звяр Русия не успя да завземе Украйна. Задоволи се с едно малко парче и признаването на Крим. Вярно няма да влезем в НАТО, но ще бъдем някой ден в ЕС. Путин пък ще  обяви, че в името на мира, се е съгласил на тези условия, въпреки че не е успял докрай да изпълни целите си. Ще се обяви за най-големият миротворец и в Русия повярвай ми, ще има кой да му вярва. Все пак имаме късмет, че такъв като Медведев не е президент на Русия. Винаги има и по-лошо. 

Преди малко сподели, че си на 58 години. Щом е така, защо си толкова наивен и вярваш, че някой от мощните страни като Русия спазва принципите на международното право? Не, че е лошо да се спазва, напротив, но не е реалистично. 

А дали украинците искат да преговарят?

Същото се отнася и за руснаците?

Медведев каза че каквато и държава различна от Русия да има на територията на Украйна рано или късно ще има война.

преди 2 минути, BANKATA написа:

А дали украинците искат да преговарят?

Същото се отнася и за руснаците?

Медведев каза че каквато и държава различна от Русия да има на територията на Украйна рано или късно ще има война.

Ако украинците клекнат на тези условия, има голям шанс Путин да се съгласи. Медведев още не е станал президент. Ако стане някога, тогава ще му мислим. 

Според мен тактиката на Украйна трябваше да е съвсем друга. Капитулация още на първия ден от войната, придружена с мирни протести. Така щеше да се избегне тази братоубийствена война и последиците от нея. Пак щеше да има жертви, но много по-малко. Война се води от две страни. Когато едната се откаже да воюва, война няма. Украйна не се отказа и си носи последствията. Русия също. 

преди 44 минути, Flashback написа:

Точно на такива плащат да разводняват дискусиите с простотии и да спамят по темите.

Както каза @crazy katon, цитирам: 

Самото цитиране на тъпия му въпрос "Зехте ли Авдеевка" означава, че той е постигнал целта си, да концентрира вниманието именно върху нелепостта на въпроса, а не върху самата тема.

а какво правят тези дет бягат на запад - само и само да са по далече от Русия - 100% дори не си предлагал да идеш в Русия - страх те е от самия теб си, явно осъзнаваш глупоста:)

преди 46 минути, glen написа:

Сега идва още по-голям проблем

докато има които бягат на запад - ще се дават пари да трепат руснаци:)

Все по-често попадам на спекулации в англоезичните медийни ресурси, че сега демократите умишлено събират целия негативизъм към изкуфелия Байдън, а след това към края на пролетта ще извършат красива рокада с мургавата жена Мишел Обама, която ще им позволи да затворят на президентските избори няколко групи за гласуване наведнъж - чернокожи, латиноси и женската аудитория, плюс стандартния дневен ред на глобалистите.

Спекулациите са, че през месец май Байдън ще обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, а на августовския конгрес на демократите Мишел Обама ще бъде номинирана.

https://nypost.com/2024/01/22/opinion/michelle-obama-may-already-be-working-on-a-2024-white-house-bid/

преди 3 часа, Колев 74 написа:

Не само Авдеевка хлапе, но и цяла Украйна ще вземат руснаците.

След 3 дни или още не знаем какъв е срока според Плана ? 

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а какво правят тези дет бягат на запад - само и само да са по далече от Русия - 100% дори не си предлагал да идеш в Русия - страх те е от самия теб си, явно осъзнаваш глупоста:)

На Запад винаги са бягали. Имаше една песен преди повече от 30 години - 

Въпросът е друг. Кога ще започнат да бягат на изток? Кога най-после ще стане това? Бях много малък, може би във втори или трети клас и попитах баба ми. Бабо, като в нашата страна е толкова хубаво, защо угнетените работници от запад (не помня как точно съм се изразил, но в този смисъл е било) не дойдат у нас в България? Баба ми ми отговори, че България е малка страна и не може да приеме толкова много хора и затова не идват. Тогава бабо, защо не отидат тези експлоатирани работници в СССР, нали той е най-голямата страна на света?  Тогава се намеси баща ми и каза. Започнали са пристигат хора от запад в СССР. Засега са малко, Ким Филби и още двама-трима. Като пораснеш, ще разбереш. Мина време и разбрах. :) 

преди 1 час, Flashback написа:

Точно на такива плащат да разводняват дискусиите с простотии и да спамят по темите.

Както каза @crazy katon, цитирам: 

Самото цитиране на тъпия му въпрос "Зехте ли Авдеевка" означава, че той е постигнал целта си, да концентрира вниманието именно върху нелепостта на въпроса, а не върху самата тема.

Означава, че се присмива на Киро тъпото и (себеподобните му орки като тебе), който превзе Авдеевка преди 6 седмици :giggle1:

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Щом е така, защо си толкова наивен и вярваш

Изкривяваш ми думите.

Няма смисъл, явно свеждаш опорки.

Като земете Авдеевка, ела тогава да ми обясняваш, колко е силна Русия.

преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Медведев още не е станал президент.

Аууу, уплаших се.

Ще изпие сичката водка ли, или какво ?

Маймуната ти обясни, че нито украинците са съгласни с малоумните ти условия, нито Касапина Путлер, ти продължаваш да си дуднеш малоумните опорки.

Ако таргет групата ви е целокупното българско народонаселение, да ви имам народопсихолозите.

преди 1 минута, Филипов написа:

Пиши под видеата дали сте зели Авдеевка, за да не ми се налага да ги цъкам и да си губя времето.

Иначе каква полза от тебе ?

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Означава, че се присмива на Киро тъпото и (себеподобните му орки като тебе), който превзе Авдеевка преди 6 седмици :giggle1:

Той задаваше същият въпрос и за Мариупол, Азовстал и Бахмут.  Уж той се подиграва на другите, пък после се оказва че живият живот се подиграва с него :giggle1:

преди 11 часа, Flashback написа:

Днес това ненагледно чудо от психиатричната литература, а именно @bigiadri, отдавна презобал с бандеровската пропаганда, която нееднократно е хващана в брутални лъжи и фейкове, е като луд с картечница. 

Като че ли сам себе си се опитва да убеди, че киевският терористичен режим е невинен като бяло пуФкаво зайче. 

сМех!!! 

Това ли успя ФАЛШИВ шведски бот от израждане след като глубоко задумался  да напишеш! Колко и да се напъваш  за твоята рассия ,която разпространява от над 370 сайта  фалшиви новини /около 400 на ден/ да промениш мнението ни  за нея ,един пълен с тъпаци АГРЕСОР,който нападна една суверенна държава и където убива,мародерства и изнасилва. Ето те и ТЕБ с твоите руски изхождания :Screenshot2024-01-25071542.png.49b51dacdb4589a219906a171fb173cb.png

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Както винаги, не си разбрал нищо. 

Амиии, ето ти думите на Зеля:

https://nova.bg/news/view/2024/01/25/442202/след-катастрофата-с-руски-военен-самолет-киев-поиска-международно-разследване/

"Очевидно е, че руснаците си играят с живота на украинските затворници, с чувствата на техните семейства и с емоциите на нашето общество. Необходимо е да се установят всички ясни факти, доколкото това е възможно, като се има предвид, че самолетната катастрофа е станала на руска територия - извън нашия контрол

Аз едните думи в червено си ги превеждам като: "Там е имало укарински затворници" (както аз написах - по този казус няма различни мнение с руснаците)

а на вторите моят превод е: "Ние не сме го свалили" (както аз написах - спорът е кой го е свалил)

Твоят превод какъв е?

преди 11 часа, kosyo написа:

Специално за господата дето са за 3-мата конвоиращи и дето знаят що е устав РИА.РУ е опълномощена да съобщи:

https://ria.ru/20170802/1499605007.html

Аз залагам на обикновен конвой..

Обыкновенный конвой назначается из расчета: два конвоира — на одного-двух конвоируемых; три конвоира — на три-шесть конвоируемых; семь конвоиров — на семь-десять конвоируемых.

Если в составе конвоя пять и более конвоиров, назначается помощник начальника конвоя. При проведении следственных действий на местности состав конвоя увеличивается.

Някой дето е пазил дисципа също може да сподели. Само казвам че това е устава. От там нататък всеки сам си решава :)

Тези ,които са ги пазели  са тези с Иля Морумец :Screenshot2024-01-25072124.png.c0b81a2ab8306c00595ff11b8f49a7fd.png

преди 7 минути, bigiadri написа:

един пълен с тъпаци АГРЕСОР,който нападна една суверенна държава и където убива,мародерства и изнасилва.

Това е истината за Русия.

Флашмоба се старае иначе. Знае английски и чете западна преса.

Знае английски с тежък руски акцент, мене ако питаш.

Добро утро, второстепенна тълпа!

Живата активна броня все още е на мода

преди 11 минути, bigiadri написа:

АГРЕСОР,който нападна една суверенна държава 

По какво съдиш че Русия е агресор нападащ суверенни държави?

Според международните закони когато една по-силна държава нападне по-слаба с цел да отцепи от територията ѝ, то тя не е агресор (справка: Кравария и сърбите - Косово)

преди 9 часа, kosyo написа:
ЖЕНЕВА, 21 янв – РИА Новости. РФ не собирается нападать на Украину, заявил министр иностранных дел России Сергей Лавров.
"Вы утверждаете, что мы собираемся напасть на Украину, хотя мы уже многократно объясняли, что это не так ", - сказал он по итогам переговоров с госсекретарем США Энтони Блинкеном.

https://ria.ru/20220121/lavrov-1768920536.html

Има и развитие по въпроса или още не се планира нападание, че не ми е ясно от статията?

Хе хе, статията е от януари 2022, 8 години от началото на епичните сражения за Авдеевка и един месец преди да нападнат Киев за три дняяя.

Дядо Стефчооо, дядо Стефчо, бързо забравяш, деде. И май също като комунистите изпитваш удоволствие да си кривиш душата в полза на азиатската орда.

Туапсе, друж се ,ние сме с теб:

Остави, късно е.

За 6 дена , 4-ти терминал. Има една книга на Томас Кланси от 2 тома, някой ако я е чел може ли да каже има ли нещо общо.

преди 5 минути, kosyo написа:

Туапсе

Бабаххххххххххххх !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

преди 11 минути, kosyo написа:

За 6 дена , 4-ти терминал.

Не е достатъчно. Аз искам Новоросийск да разбомбят. Да отмъстят за Одеса мама

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.