Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Вчера съобщенията за ново руско оръжие на Страшния съд изпратиха корпоративните медии в ярост.

Джейк Съливан съобщи новината в пресцентъра с широко отворени очи, като запази мълчание, но твърди, че ще има нещо, което звучеше като спешни срещи с "бандата на осемте" – това са най-добрите лидери на Конгреса, които са запознати с най-класифицираната информация.

Обичайното "изтичане" последва скоро след това и посочи някакъв вид нова руска "космическа способност", която според съобщенията заплашва САЩ и техните партньори, въпреки че Съливан дори намекна, че това е заплаха за населението, като същевременно твърди, че не иска да "причинява масова паника".

d0df8276-52e5-4712-b2ac-c9d13be9fc0a_109

Антисателитните оръжия като руския А-235 "Нудол" са едни от най-модерните и скъпи активи и са предназначени предимно за премахване на големите водещи шпиони в електро-оптичен стил като американските системи "Keyhole", които са 4-5 милиарда долара и малко на брой. Да, критично важно е да имате способността да извадите тези E / O сателити, които създават редовни оптични изображения с висока резолюция на военни цели.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Anneliese написа:

Всъщност съм свикнала, колкото и шантаво да звучи. Щом без проблем гледам филмите за Холокоста или "Пърл Харбър" и такива мога да гледам. За украинците не ми пука, животът на тези фанатици за мен не струва и петак.

Ани! Така не се пише, най малкото - говори. И от двете страни се бият - ХОРА! Това трябва да ти е на първо място в главата. Дали тези хора са жълти, черни, бели или бенбени - те са хора с разум в главите си. Малко или много - но го има в главите им. Даже и животните когато се бият за територия стигат до едно положение че има победител и - победен. Победеният винаги се оттегля, за да запази най ценното в неговото съществуване - ЖИВОТА. Как може едните да не те интересуват а за другите да милееш? На всичко отгоре си и - жена! Най добре за теб е да отделиш най голямо време в грижи за зравето си. А не да се палиш тук като Реджеп ага.

Гугъл транслейта е направил боза.

Споменатите ракети са класически  антисателитни.

Това означава способност за бързо ускорение и кинетично поражение на ЕДИН спътник или падаща/планираща бойна глава.

В тубата има изпитание на такива ракета. От старта до поразяване то минават секунди. 

В американското съобщение ставаше дума за детониране на ядрен заряд на определена височина който създава слой от йони който пречи на радиовръзката. Естествено това нещо е пробвано от тях в над Тихия Океан през 60-те.

Но обвиняват руснаците че били замислили същото.

Това е повод за започване на някакви преговори с руснаците за ядрено оръжие.

Напомням че в момента няма никакъв валиден  договор. 

преди 5 часа, bioid написа:

Смъртта е част от живота...

Финала на живота, последното нещо на този свят.   Друг свят няма - било измислица на разни религии...       

преди 28 минути, glen написа:

"Неутешимата" вдовица на Навални едва сдържа усмивката си

https://t.me/ZandVchannel/100483

Застраховал се е сигурно в нейна полза... Я ми разясни ако можеш този текст.

"Причината за смъртта на Алексей Навални ще бъде установена от съдебно-медицински експерти. Случилото се е изгодно на политиците от колективния Запад, заяви председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин, цитиран от руските държавни медии.

Според Володин Брюксел и Вашингтон са виновни за смъртта на руския опозиционер.

Трябва да се отговори първо на въпроса кой има полза от смъртта на Навални днес", написа той в Telegram, цитиран от БГНЕС.

"Имената им са добре известни - генералния секретар на НАТО, ръководството на САЩ, германския канцлер Олаф Шолц, британския премиер Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски, са виновниците за смъртта на Навални. Те взеха грешни решения и са се вкопчили в заеманите длъжности. Ето защо смъртта на Навални е полезна за тях“, каза още Вячеслав Володин. "

Що пък да имат изгода тия хора от смъртта на Навални? Да не би и тях да ги е писал в застраховката? :) 

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Ти, както винаги си оставаш в тази тема, като най добрия смешник.

Беше добронамерена ирония. Ти какво реши?

Опитват се да парират медииния ефект на интервюто на ТКарлсон.

Ще им бъде трудно - много.

Тръмп идва с страшна сила и ще изрита глобалистите от власт.

Изплува и контрапредложението за помощ към Украйна

Сумата е намалена значително - с 40%

Ако преминат в глуха отбрана на нови позиции ще им стигне за тази година.

преди 2 минути, parmobil написа:

Беше добронамерена ирония. Ти какво реши?

Аз само си казах мнението. Не мога по никакъв начин а и нямам право да се меся в твоето!

Мадяр празнува някакъв юбилей

С фойерверки много ясно

преди 13 часа, BANKATA написа:

Това какво общо има с лъжата която написа по-горе?

Победата над Хитлер си е коалиционна победа.

В атлантика немците губят подводници в тонаж повече от колкото в танкове.

Няма лъжа шматко .. По време на десанта в Нормандия 90% от войските на Вермахта са воювали на източния фронт срещу руснаците...Кажи колко немска войска е имало 1944 год на източния фронт и колко немска войска е воювала срещу съюзниците в Нормандия ?

Косьо

Юбилейното е че от твойте клипове няма никаква нужда.

Спряха ли руснаците при Авдеевка ?

Дроните са оръжие за тормоз - като газа през първата световна.

Спри с тая тъпотия ти казвам.

Мариопул 2.0 ...Шматките от батальон Азов тоя път са се изпокрили в някакъв химичен завод в Авдеевка и като им свърши кльопачката пак ще почнат да се предават на руснаците хе хе

преди 2 минути, todor711 написа:

Няма лъжа шматко .. По време на десанта в Нормандия 90% от войските на Вермахта са воювали на източния фронт срещу руснаците...Кажи колко немска войска е имало 1944 год на източния фронт и колко немска войска е воювала срещу съюзниците в Нормандия ?

Искаш да ни кажеш, че без чужда помощ СССР щеше да победи Германия?

Кой сега е шматка?

Лекичко с финт в люка и после другит екакто дойде

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Може ли малко да се отклоня от темата? Пишеш, че имало руски тролове. Ако е така, те вероятно получават пари. Може ли инфо как да се свържа с централата им. Ще си направя друг профил, няма да омаскарявам този и ако плащат добре ще изкарвам пари в свободното време хвалейки Путин. :)   Хем ще се забавлявам като пиша небивалици, хем кинти ще лапам. :)  

Свържи се с @royalpiggy, той дълго време се слагаше на копейките и накрая му пуснаха предложение. Днес се уплаши за едно от мненията си и бързо го редактира. Хванахме го в крачка. Може да видиш в темата тук как се развива. В началото на темата му хванах мнението и го цитирах и може да се прочете. Той го редактира, защото чрез него се изпусна пред шефовете си, но не успя да редактира как е гласувал в анкетата, от която все още се вижда какво е имал намерение да каже. По-къзо @Zaza Zaraza показа в темата и кеша от страницата и скрийншот потвърждавайки това, в което хванах Грухи да лъже. От време на време прасето пуска нонсенс теми в техничните раздели, за да се преструва, че профилът му е не е тролски ми уж си разрешава някакви проблеми. Страшно нелеп е. Та пиши му на лично, ако искаш да работиш за тях, сигурно ще ти каже как става инавгурацията при тях. И после да не забравиш да разказваш.

Някакво уникално извращение също беше уважено

По спомени, май на бойното поле танка живееше 6 мин

След това гори

Бягащи от бомбардирана зона украинци

Днес са пуснати 250 планиращи  бомби по защитаваните бетонни сгради.

Тоест приложен е варианта Газа

На всеки 8 минути са падали по 2 бомби

https://t.me/Mestb_Dobroj_Voli/10211

преди 4 минути, Гражданин написа:

Свържи се с @royalpiggy, той дълго време се слагаше на копейките и накрая му пуснаха предложение. Днес се уплаши за едно от мненията си и бързо го редактира. Хванахме го в крачка. Може да видиш в темата тук как се развива. В началото на темата му хванах мнението и го цитирах и може да се прочете. Той го редактира, защото чрез него се изпусна пред шефовете си, но не успя да редактира как е гласувал в анкетата, от която все още се вижда какво е имал намерение да каже. По-къзо @Zaza Zaraza показа в темата и кеша от страницата и скрийншот потвърждавайки това, в което хванах Грухи да лъже. От време на време прасето пуска нонсенс теми в техничните раздели, за да се преструва, че профилът му е не е тролски ми уж си разрешава някакви проблеми. Страшно нелеп е. Та пиши му на лично, ако искаш да работиш за тях, сигурно ще ти каже как става инавгурацията при тях. И после да не забравиш да разказваш.

Човекът ако изкарва кинти едва ли ще ми даде инфо как да му стана конкуренция. :)  

Ако не изкарва и не е трол, ще ми тегли една .... без да съм я заслужил. :)  

преди 9 минути, parmobil написа:

Искаш да ни кажеш, че без чужда помощ СССР щеше да победи Германия?

Кой сега е шматка?

Разбира се че СССР щеше без чужда помощ да победи Германия хе хе..Ти наистина ли ми до задаваш този малоумен въпрос ? Обратното , ако не беше СССР въвлечена във войната , съюзниците са били обречени ..По мой спомени , Франция пада за 45 дена..

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Човекът ако изкарва кинти едва ли ще ми даде инфо как да му стана конкуренция. :)  

Ако не изкарва и не е трол, ще ми тегли една .... без да съм я заслужил. :)  

Определено чопли някакви стотинки според мен. Иначе не би се уплашил да си редактира мнението. Може би трябва да опиташ като него, продължително време да пускаш фейкове, за да те забележат така да се каже и да ти предложат работа като ще те карат да пускаш точно определени фейкове. Просто трябва да те видят, че си им надежден. Mоже да питаш и @Flashback, той пък твърди, че е в Швеция, от там чопли допълнително крони като пише за Путин и Русия нон-стоп. Може да ти помогне със съвет как ще станат нещата. Сега, като толкова много искаш, със сигурност има и начин. Не само само двамата де, може и с някой друг да се свържеш. Пиши им на лични от друг профил примерно, виж какво ще стане. Може да е като пирамида, да получават някакви допълнителни копейки и крони при препоръка!

току-що, todor711 написа:

Разбира се че СССР щеше без чужда помощ да победи Германия хе хе..Ти наистина ли ми до задаваш този малоумен въпрос ? Обратното , ако не беше СССР въвлечена във войната , съюзниците са били обречени ..По мой спомени , Франция пада за 45 дена..

Шегобиец си. Ама наистина ли си вярваш, че без коалицията СССР щеше да победи Германия?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.