Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, kosyo написа:

Явно си се объркаш - само лъжеш че ще го дадеш.

Явно наистина някой се е объркал. Никъде не съм обещал да дам каквото и да било.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Киро Н. написа:

Ало некро

Държавния департамент на usa

написа:

Понеже се съобразяваме с реалностите ще поддържаме контакт с Владимир Путин.

Може да си навреш дроните, видеата и украинските идиоти на даденото от природата място.

Свършиха частите за тях още на. 01.09.2023.

преди 4 минути, maxthon написа:

Явно наистина някой се е объркал. Никъде не съм обещал да дам каквото и да било.

Е що искаш от другите тогава да ти дават нещо? Добре ли се чувстваш като най-слабия  аргументираш се "специалист" дето не се аргументира всъщност?

Останките от една велика империя се валят по земята

преди 1 час, maxthon написа:

И това не е аргумент. Преди малко не "четях правилно" сега и не "мисля правилно". Чакам си все още лекцията как правилно да "прочета" въпросните данни.

Написах ти го още преди година. Запиши се в първи клас.

Последни дрончета ( с части от стар внос)

Още части от великата империя на злото дето викаше един друг артист

преди 36 минути, Реджеп Иведик написа:

Дебелака казва:

– Може ли да ми татуирате карта на Русия на тумбака.

– А защо ?

– Защото ще отслабвам, а тя ще се смалява

Това с отслабването е мечта на всички дебелаци... ама в повечето случаи тумбаците продължават да си растат. Сметай, баце, колко огромна може да стане Русия на корема на такъв дебелак :D

преди 6 минути, Киро Н. написа:

Сигурен съм че ще пускаш НекроМансъра и след като войната приключи.

Сигурен съм че зърното не върви от Одеса. Само кажете като стана номер 1.

И тука е някакво мазало.. Последни дрончета моля..

преди 8 минути, BANKATA написа:

Написах ти го още преди година. Запиши се в първи клас.

Това също не е аргумент за данните от линка, който съм ти дал. Коментирай ги по същество или казано по твой начин как си ги прочел "правилно".

Доста поробна нишка за една бивша червена линия ( ако сте забравили - чеченците са там , пазят я и нищо не може да мине през нея)

Може би само нашата може да се мери с този разграден двор. Развалиха я тая държава значи.

преди 2 минути, maxthon написа:

Това също не е аргумент за данните от линка, който съм ти дал. Коментирай ги по същество или казано по твой начин как си ги прочел "правилно".

Без 2 линка аргументите ти увяхват като заплахите на онзи дето не пее в хората (по твойте думи). Сега се сетих и за това ти голямо изказване. Можеш ли позна за кой говоря?

В края можете да видите буханката за лека нощ:

https://t.me/staleviy_kordon/559

Останалото е пълнеж- не го гледайте че енергетиците не го обичат

Селскостопанската авиация ръси срещу вредители

https://t.me/staleviy_kordon/561

преди 16 минути, Киро Н. написа:

Сигурен съм че ще пускаш НекроМансъра и след като войната приключи.

а аз съм сигурен че дори и Русия да победи - ти пак няма да идеш при Путин

преди 28 минути, Киро Н. написа:

Ало некро

Държавния департамент на usa

написа:

Понеже се съобразяваме с реалностите ще поддържаме контакт с Владимир Путин.

Може да си навреш дроните, видеата и украинските идиоти на даденото от природата място.

ПП

Белгиеца го написа, не аз

Признават изборите? Не може да бъде.

преди 40 минути, Реджеп Иведик написа:

Дебелака казва:

– Може ли да ми татуирате карта на Русия на тумбака.

– А защо ?

– Защото ще отслабвам, а тя ще се смалява

Зейми Роботино, ефенди! Шерефе!

преди 10 минути, maxthon написа:

Признават изборите? Не може да бъде.

Сега остава и някой да даде 2-та линка и ще те призная и тебе. Ама ще ме лъжеш още.. ей аз толкова исках да бъдем приятели . Аз по принцип се кефя на знаещите ама с тебе нещо - твърде много знания се натрупаха явно.. Всичко е точно по ПЛАНА явно.

Удри тия не са от нашите:

https://t.me/tivaz_artillery/3598

Тия военни камиони много опасни значи

Сигурно нарочно не ги въоръжават.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Високоточните оръжия в действие.

https://t.me/WarZoneInc/74317

После разни бъдита ще ми обясняват как украинското ПВО било виновно за цивилните жертви.

Защо е взето решение да се ползва S400 ще те оставя да се досетиш сам. Ако ти покажа резултата от действието на "вампирите" последните дни вероятно ще се досетиш двойно по-бързо. Като стана дума за бързина това е ключовата дума. Въпросният "вампир" е бил на позиция да стреля и по всяка вероятност най-бързо удар по него е можело да бъде направен именно със S400 след като позицията вече е наблюдавана от дрон. Взето е решение да се използва и се нанася удар. Не може да се очаква точност като при Искандера и Пейтриътите, но като за такъв тип ракета си е доста точна в предвид на това какво е станало с "вампира" А той е може би четвърти или пети вече унищожен от както започна граничната авантюра. За съжаление не всичко може да се свали и днес например има загинало семейство. Колкото до украинското ПВО то няма работа да сваля цели фасади на сгради или дори цели входове след като не е намерило цел във въздуха.

преди 1 минута, maxthon написа:

Защо е взето решение да се ползва S400 ще те оставя да се досетиш сам. Ако ти покажа резултата от действието на "вампирите" последните дни вероятно ще се досетиш двойно по-бързо. Като стана дума за бързина това е ключовата дума. Въпросният "вампир" е бил на позиция да стреля и по всяка вероятност най-бързо удар по него е можело да бъде направен именно със S400 след като позицията вече е наблюдавана от дрон. Взето е решение да се използва и се нанася удар. Не може да се очаква точност като при Искандера и Пейтриътите, но като за такъв тип ракета си е доста точна в предвид на това какво е станало с "вампира" А той е може би четвърти или пети вече унищожен от както започна граничната авантюра. За съжаление не всичко може да се свали и днес например има загинало семейство. Колкото до украинското ПВО то няма работа да сваля цели фасади на сгради или дори цели входове след като не е намерило цел във въздуха.

Аха това го може руZкото - то може да прави дупки в покривите на хората. Ох да ти пък не го беше гледал това видео. Все го забравям това.... Е да и днес направи една дупка във фасадата и остави единия бустер на стълбите. Толкова за експертността ти , бъди. Поклон ти правя до земята.

Чук, чук 🔨

преди 20 минути, maxthon написа:

Важно е че опотката за удари с ПВО ракети по наземни цели изчезна и вече е забравена. А преди година си чупеше пръстите да я защитаваш.

А за решението може и сам да се досетиш. Другите ракети са кът, ФАБ са още по-неточни.

ПП: а дали е С-400 или искандер ще го оставя на твоето въобръжение.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Важно е че опотката за удари с ПВО ракети по наземни цели изчезна и вече е забравена.

Опорка никога не е имало. Ракетата трябва да получи по някакъв начин цел, която да удари (в случая от дрон). И да твърдиш, че в Киев падат руски ракети от S300/400 си е напълно налудничаво. А онзи уволнения говорител ги плющеше именно такива.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Другите ракети са кът,

Две пускови установки Пейтриът и два хеликоптера харесват това. Вторите получиха касетъчен Искандер за да не могат да излетят повече. За малко да забравя, че и един завод в Николаев също харесва това след като получи доставка на два Искандера. Както ти казах решението да се стреля с S400 е най-вероятно заради това, че най-бързо ще се удари по "вампира", който се готви да стреля по цивилното население на Белгород.

на 27.09.2022 г. в 21:45, maxthon написа:

Е така де четеш заглавието и логиката е всички ракети на зенитните комплекси стават за стрелба по земни цени. И как става целенасочването на зенитна ракета по земна цел като на нея и трябва целта да и бъде "осветена" от радара за целенасочване не стана ясно?  Не става само с четене...

преди 2 минути, maxthon написа:

Опорка никога не е имало. Ракетата трябва да получи по някакъв начин цел, която да удари (в случая от дрон). И да твърдиш, че в Киев падат руски ракети от S300/400 си е напълно налудничаво. А онзи уволнения говорител ги плющеше именно такива.

Две пускови установки Пейтриът и два хеликоптера харесват това. Вторите получиха касетъчен Искандер за да не могат да излетят повече. За малко да забравя, че и един завод в Николаев също харесва това след като получи доставка на два Искандера.

Мда- аз виждам тази как я светят с радара... И ти го виждаш нали? Освен пак да не съм те разбрал - знам че често ни се случва с тебе..

Може ли аз да го кажа този път - "Не става само с четене"

преди 1 минута, kosyo написа:

Мда- аз виждам тази как я светят с радара... И ти го виждаш нали? Освен пак да не съм те разбрал - знам че често ни се случва с тебе..

След като си останал с впечатление, че ракетата удря по земни цели по същия начин за целенасочване като този по въздушни. Защо да ти нарушавам хатъра?

преди 8 минути, maxthon написа:

Две пускови установки Пейтриът и два хеликоптера харесват това. Вторите получиха касетъчен Искандер за да не могат да излетят повече. За малко да забравя, че и един завод в Николаев също харесва това след като получи доставка на два Искандера. Както ти казах решението да се стреля с S400 е най-вероятно заради това, че най-бързо ще се удари по "вампира", който се готви да стреля по цивилното население на Белгород.

Дрон насочва ракета С-400.

Да не си.паднал от кобилата на главата случайно?

преди 3 минути, maxthon написа:

След като си останал с впечатление, че ракетата удря по земни цели по същия начин за целенасочване като този по въздушни. Защо да ти нарушавам хатъра?

А не - ти плещи глупостите - както виждаш аз няма проблеми да ти показвам как си противоречиш сам.. щото толкова си можеш.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Дрон насочва ракета С-400.

Получена е информация къде да се удари от дрона намерил "вампира". Четете хубаво с разбиране. Никъде не съм написал, че дрон насочва ракетата.

на 27.09.2022 г. в 18:53, maxthon написа:

Сега ако обясниш и как става насочването на една такава ракета по цел на земята ще е много добре. Хубаво, четем всякакви медии, но точно в  тази информация няма ни най-малко истина.

преди 6 минути, maxthon написа:

Убеден съм че и тука може да го обясниш... Това дори е още по силно. Ти често ли си противоречиш или само в тези специални случаи?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.