Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, kosyo написа:

И другия вариант е да се използва радарът за насочване към цел за да се "освети" мястото където трябва да падне ракетата. Всяко останало ползване е неефективно и много добре знаеш, че никой няма полза да използва  изстрелвания по случайна цел ей така където падне.

И пак говорим за немодифицирана ракета. Единственото документирано използване по такъв начин посочен във второто изречение беше когато случайно (или може би не) ракета от S300 на Украйна навести една полска ферма. Но пък виждам, че си достатъчно упорит в това да получиш обяснение за сегашни събития с такива от миналото. Двете нямат нищо общо.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

И пак говорим за немодифицирана ракета. Единственото документирано използване по такъв начин посочен във второто изречение беше когато случайно (или може би не) ракета от S300 на Украйна навести една полска ферма. Но пък виждам, че си достатъчно упорит в това да получиш обяснение за сегашни събития с такива от миналото. Двете нямат нищо общо.

Тук се провали напълно. Сега допълнителния въпрос - ти откъде позна че е "специалната" ракета?

преди 4 минути, kosyo написа:

Сори че ще те секна така рязко , ама ти откъде знаеш че е модифицирана.

Извинен си нали си на мнение, че ракетата е получила насочване чрез радар. Може би в такъв случай щеше да има директно попадение в установката? Та след като се установи, че няма как да е насочена от радар остават разни други методи. Кои ли са те и предполагат ли това ракетата да получи модификация за да го направи? Ще те оставя сам да си потърсиш отговорите.

Извинен си нали си на мнение, че ракетата е получила насочване чрез радар. Може би в такъв случай щеше да има директно попадение в установката? Та след като се установи, че няма как да е насочена от радар остават разни други методи. Кои ли са те и предполагат ли това ракетата да получи модификация за да го направи? Ще те оставя сам да си потърсиш отговорите.

А не ти ги плещиш тия глупости и аз само те цитирам и не знам на кое от 2-те да вярвам - трябва или не радар. Че пак да питам кое те кара да мислиш че е "специалната ракета" освен че тя е супер- мега и е  само тя?

преди 8 минути, kosyo написа:

А не ти ги плещиш тия глупости

За случая сега не съм казал никъде, че се използва радар. Обясних кога се ползва радар и кога не. На всичкото отгоре в случая преди става дума за S300. Там ракети земя-земя няма. Говори се изначало S400 e разработен за ползването на такива ракети и това са същите тези зенитни ракети,но модифицирани да може да удрят по земни цели и това в никакъв случай не става чрез насочване с радар.

преди 16 минути, kosyo написа:

само те цитирам

Четеш с висока доза разбиране, цитираш, а  дозата остава все тъй висока. В кавички за съжаление.

преди 13 минути, maxthon написа:

За случая сега не съм казал никъде, че се използва радар. Обясних кога се ползва радар и кога не. На всичкото отгоре в случая преди става дума за S300. Там ракети земя-земя няма. Говори се изначало S400 e разработен за ползването на такива ракети и това са същите тези зенитни ракети,но модифицирани да може да удрят по земни цели и това в никакъв случай не става чрез насочване с радар.

Четеш с висока доза разбиране, цитираш, а  дозата остава все тъй висока. В кавички за съжаление.

Да бре , ама пак не каза как разбра че това е мега-супер напудрената ракета.

Кристална топка или само за нея си мислиш?

И както казах ти ги пишеше тия работи , аз те цитирам и после съм виновен. Я малко повече уважение към единствения ти почитател тук.

Че ще научим ли най- накрая как разбра че това е "ТЯ"? По кой признак - аз нещо с броенето явно съм зле да ти кажа и искам ти да ми кажеш. Знам че ще ми посочиш поне един признак че да знам и аз да ги разпознавам тия работи. Моля те!

P.S. и не си прав :

https://aif.ru/politics/world/kak_kompleksy_pvo_s-300_unichtozhayut_nazemnye_celi_na_ukraine

Тия нещо викат че пак лъжеш. Дори на едно място бях метнал и ръководство. Ама ти си свикнал да си ги правиш тия неща.. Ама пък не ти и пука.

Ама ако искаш първо кажи как позна ракетата без очила и без секундомер? Пък ако ти стиска ще ти намеря и ръководството.

преди 13 минути, kosyo написа:

Да бре , ама пак не каза как разбра че това е мега-супер напудрената ракета.

Вече ти написах защо на видеото виждаме ракета модифицирана за удар по земни цели. Високата доза разбиране продължава да е такава. Може би по тази причина няма да разбереш и защо си виновен.  Няма да разбереш и защо не получаваш уважение. Как да го получиш като преди съм коментирал S300, a сега S400. В същия момент ти ги сравняваш като еднакви. Ами не са. И след като не са това не е опит да се аргументираш за сегашния случай, а точно обратното.

преди 5 минути, maxthon написа:

Вече ти написах защо на видеото виждаме ракета модифицирана за удар по земни цели. Високата доза разбиране продължава да е такава. Може би по тази причина няма да разбереш и защо си виновен.  Няма да разбереш и защо не получаваш уважение..

Не каза признака по който я позна. Аз затова искам да ги разпознавам като тебе.

преди 7 минути, kosyo написа:

Не каза признака по който я позна.

Всичко ти е написало. Чети хубаво с разбиране. Обичаш да цитираш. Вземи за разнообразие да обърнеш малко повече внимание на фазата с четенето. Ако не стане от втори път ще повториш още един и още един път докато стигнеш до прозрение какво точно четеш.

Американският сенатор Линдзи Греъм е в Украйна да ги натиска да разширят мобилизацията, сваляйки възрастта за мобилизация.

"Трябват ни повече хора!" – цитат.

Хе-хе...

преди 2 минути, maxthon написа:

Всичко ти е написало. Чети хубаво с разбиране. Обичаш да цитираш. Вземи за разнообразие да обърнеш малко повече внимание на фазата с четенето.

Ми не не е написано - затова питам . Признак не е защото така ми се иска да е вярно. Само защото нейде лети дрон не е признак да е точно "ТЯ"

преди 3 минути, rado_svet написа:

Американският сенатор Линдзи Греъм е в Украйна да ги натиска да разширят мобилизацията, сваляйки възрастта за мобилизация.

"Трябват ни повече хора!" – цитат.

Хе-хе...

Умри за интересите на САЩ. Значи за това по спешност намериха място за ново гробище.

Умри за интересите на САЩ. Значи за това по спешност намериха място за ново гробище.

Пак ли бягаш , друже? Как позна че е точно "Тя"?

преди 2 минути, kosyo написа:

Ми не не е написано - затова питам .

Питай си. Връщай се назад и чети. Много приятно е написало защо няма насочване с радар и след като няма по какъв начин се случва това.

току-що, kosyo написа:

Пак ли бягаш , друже? Как позна че е точно "Тя"?

Само на теб ли е разрешено да отговарям в този форум? Айде у лево с такива коментари.

преди 3 часа, maxthon написа:

Защо е взето решение да се ползва S400 ще те оставя да се досетиш сам. Ако ти покажа резултата от действието на "вампирите" последните дни вероятно ще се досетиш двойно по-бързо. Като стана дума за бързина това е ключовата дума. Въпросният "вампир" е бил на позиция да стреля и по всяка вероятност най-бързо удар по него е можело да бъде направен именно със S400 след като позицията вече е наблюдавана от дрон. Взето е решение да се използва и се нанася удар. Не може да се очаква точност като при Искандера и Пейтриътите, но като за такъв тип ракета си е доста точна в предвид на това какво е станало с "вампира" А той е може би четвърти или пети вече унищожен от както започна граничната авантюра. За съжаление не всичко може да се свали и днес например има загинало семейство. Колкото до украинското ПВО то няма работа да сваля цели фасади на сгради или дори цели входове след като не е намерило цел във въздуха.

Признака за разпознаване на типа ракета е доста ясен като за най-отчаян трол.

Извинявам се не е трол - специалист е! От най-изявлените при това.

преди 4 минути, kosyo написа:

Признака за разпознаване на типа ракета е доста ясен като за най-отчаян трол.

Не цитирай, а чети. Колкото повече цитираш, толкова повече се губиш. Много добре е написало защо не е насочване с радар и какво остава като вариант след това. Пробвай с цитиране на друг пост защото не е този. Но това не е и тотализатор.

преди 10 минути, maxthon написа:

Не цитирай, а чети. Колкото повече цитираш, толкова повече се губиш. Много добре е написало защо не е насочване с радар и какво остава като вариант след това. Пробвай с цитиране на друг пост защото не е този. Но това не е и тотализатор.

Чета и не виждам признака- затова те цитирам - ти си го пускал, цяла вечер не те разбираме какво искаш да кажеш. Затова я обясни как разбра от това типа ракета. Щото аз лесно мога да кажа че не си я разбрал ами само тя ти се вписва в представите . И че както си казал е тъпо да пуцаш на посоки . И от мен ще добавя че е адски тъпо с точно това животно дето е за дебели цели , ама ще кажеш че пак не те разбирам и то се подигравам на експертност та затова ако може о божество мое, да ми кажеш как го разбра типа?

преди 8 минути, kosyo написа:

Затова я обясни как разбра от това типа ракета.

Много лесно става. Четеш там където много добре е написано защо ракетата не е с радарно насочване.  Даже и не помниш какво си прочел преди малко повече от час. А може пък и да не си го прочел. Като гледам си отговорил на този пост и затова нямаш извинение, че не си го прочел. Разбира се още по-малко извинение имаш, че не си го и разбрал.

Много лесно става. Четеш там където много добре е написано защо ракетата не е с радарно насочване.  Даже и не помниш какво си прочел преди малко повече от час. А може пък и да не си го прочел. Като гледам си отговорил на този пост и затова нямаш извинение, че не си го прочел. Разбира се още по-малко извинение имаш, че не си го и разбрал.

Ами не аз чета и нещо не ми харесва - затова питам. Ще се сетиш ли какво не е в ред.

преди 27 минути, maxthon написа:

С вместимост за 400 000 погребения.
И това само до Киев; отвориха много нови гробища и в други населени места, малки и големи.

Още цитат на думите на Линдзи Греъм при това посещение:
"Каквото и да правим ние, вие трябва да се сражавате. Каквото и да правим ние, вие се борите за себе си."

Взето от украински ТГ-канал:

https://t.me/ZeRada1/18687

току-що, kosyo написа:

Ами не аз чета и нещо не ми харесва - затова питам. Ще се сетиш ли какво не е в ред.

Секунди...

преди 40 минути, kosyo написа:

И от мен ще добавя че е адски тъпо с точно това животно дето е за дебели цели ,

Аз също написах и защо е използвана s400 в момент когато "вампира" се готви да стреля по мирни граждани. И за да не попиташ от къде знаеш за мирните граждани сигурно си видял резултатите от стрелбата с вампири последните дни. Все легитимни военни цели. Та в такъв случай няма да кажеш "това животно дето е за дебели цели" и е "адски тъпо да го ползвам", а ще натиснеш копчето и ще гледаш резултата записан от дрона.

преди 31 минути, kosyo написа:

Ами не аз чета и нещо не ми харесва - затова питам.

Сега пък ставало дума за харесване. Че някой пита ли те дали трябва да ти харесва или не? Това да не е концерт по желание да ти се пише само неща, които трябва да харесаш?

преди 30 минути, rado_svet написа:

Взето от украински ТГ-канал

Днес са особено духовити в изказвания. Украински депутат се е изходил по въпроса кое е най-доброто нещо за да се справят с врага. Изненада - диктатура. А закона за мобилизацията щял да бъде приет до края на седмицата според друг украински телеграм канал. Гробар да си по това време в Украйна.

преди 4 часа, maxthon написа:

Аз също написах и защо е използвана s400 в момент когато "вампира" се готви да стреля по мирни граждани. И за да не попиташ от къде знаеш за мирните граждани сигурно си видял резултатите от стрелбата с вампири последните дни. Все легитимни военни цели. Та в такъв случай няма да кажеш "това животно дето е за дебели цели" и е "адски тъпо да го ползвам", а ще натиснеш копчето и ще гледаш резултата записан от дрона.

Сега пък ставало дума за харесване. Че някой пита ли те дали трябва да ти харесва или не? Това да не е концерт по желание да ти се пише само неща, които трябва да харесаш?

Днес са особено духовити в изказвания. Украински депутат се е изходил по въпроса кое е най-доброто нещо за да се справят с врага. Изненада - диктатура. А закона за мобилизацията щял да бъде приет до края на седмицата според друг украински телеграм канал. Гробар да си по това време в Украйна.

Усети ли се бъди? В наръчника за стрелба има ли как се прави по мирни граждани? Какво ли не правиш само да не кажеш по какво разбра с каква ракета е било...Не знам защо ми се струва че днес постигна ново дъно. Веднъж може , после не може , после може ама с не знам си каква ракета. Напомня на ситуацията с зелените ракети. Но добре че съм ти свикнал на лъжите и отдалече те надушвам както решиш да послъгваш лекичко така - да не те усетим.. Ама не ти се получава както обикновено. Още си оставаш най-отчаянията пропагандна тролка тук. Дето и 2 линка не дава на всичкото отгоре.

Добро утро, второстепенна тълпа!

Леко за загрявка

Няма части...

Но пък на наказателни паркинг са докарали изключително само нова стока.

Едно време каква граница имаше и как се пазеше.

Развалиха я тая държава!

Само тук най-хубавите взривове:

Само на негоряща техника дето викаше един виден спец по корупцията.

Някакви стопаджии във камион на енергетиците

Е забравили да напомнят гумите и да долеят вода. Енергетици, какво да ги правиш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.