Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, maxthon написа:

И пак с уговорката, че нито си ги чул, нито видял. Всичко това по твои думи.

Ти видя ли че самолета получи повреда?

Погледна ли хубаво дали пък на пилота не му е прилошало.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Не стига тая война ами и друга щяло да има.. Добре се нали не искаха война руZнаците

Те бяха за ☮️

преди 13 минути, kosyo написа:

Аз ти говоря за А-50 ти пак ми бягаш да ми говориш за друго.

Тази вечер за първи път го споменаваш. Явно трябва да сме врачки до един. За него обективни доказателствва няма нужда да даваш. Но за около една дузина (поне по украински твърдения) Су34 определено има нужда да дадеш.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Ти видя ли че самолета получи повреда?

Самолетчето пада като изгубил тяга/подемна сила. Има пожар около двигателите и не на последно място е цял. Това повече говори за повреда. Ако имаше и работа на ПВО тя щеше да бъде показана. Хората са любопитни и записват всичко. Както примерно се случи така, че един украински Миг29 наскоро беше заснет когато го уцелиха и след това падна.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Погледна ли хубаво дали пък на пилота не му е прилошало.

Катапултирал е.

П.С. А Геранките са започнали да пристигат по места. Утре ще има нова доза от всичко е свалено.

преди 3 минути, maxthon написа:

Тази вечер за първи път го споменаваш. Явно трябва да сме врачки до един. За него обективни доказателствва няма нужда да даваш. Но за около една дузина (поне по украински твърдения) Су34 определено има нужда да дадеш.

Хайде бе,аз ти казах че ти не си разбрал и те питаха за друго нещо. Че сега ще кажеш ли що така си го свалиха сами пък другаря Пу вика че не можело или ще отидеш  да говориш за нещо друго както винаги като те  настъпя по мазолчето, чадо мое отчаяно? Питам те щото не ми се намират други експерти под ръка наблизо анти ми изглеждаш стабиляга и знам че веднага и без заобикалки ще ми отговориш точно на въпроса :)

P.S знам че няма да го справиш но в момента изпитвам вярата ти а и както казах обичам да забърсам пода със сълзите ти.

САУ-тат дори били 2...

Пу да му се ненавиди и на тях не им върви като на бъдито...Късмет

току-що, kosyo написа:

Хайде бе,аз ти казах че ти не си разбрал и те питаха за друго нещо.

Почувства ли пететажно дежавю? Но както и да е. Су 34 една дузина се издирват.

преди 13 минути, maxthon написа:

Самолетчето пада като изгубил тяга/подемна сила. Има пожар около двигателите и не на последно място е цял. Това повече говори за повреда. Ако имаше и работа на ПВО тя щеше да бъде показана. Хората са любопитни и записват всичко. Както примерно се случи така, че един украински Миг29 наскоро беше заснет когато го уцелиха и след това падна.

Катапултирал е.

П.С. А Геранките са започнали да пристигат по места. Утре ще има нова доза от всичко е свалено.

Ти цепиш мрака за пореден път.

Какво като е цял?

Признак че не е ударен от ПВО ли?

преди 5 минути, maxthon написа:

Почувства ли пететажно дежавю? Но както и да е. Су 34 една дузина се издирват.

Ама кой ти е говорим за това. Ванката  според мен те пита за А-50 ,ама ти пак не го разбран. И естествено не отговори на въпроса за А-50. Щото както казах, си спец по тъпи обяснения извън темата и най- слаба тролка тук. Кое не ти е ясно , друже.

P.S. точно сега е момента да се изкараш жертва и че те обиждам на "експерт".

преди 6 минути, BANKATA написа:

Какво като е цял?

Дадох ти три признака защо не е. Ти от своя страна задаваш въпроси. Помъчи се и дай малко аргументация.

преди 6 минути, kosyo написа:

Ванката  според мен те пита за А-50 ,ама ти пак не го разбран.

Ванката има пръсти и да вземе да напише. А като гледам изобщо не става дума за А50, а за самолетчето от днес в предвид на въпросите, които задава в опит да не се аргументира по никакъв начин.

Дадох ти три признака защо не е. Ти от своя страна задаваш въпроси. Помъчи се малко и дай малко аргументация.

Ванката има пръсти и да вземе да напише. А като гледам изобщо не става дума за А50, а за самолетчето от днес в предвид на въпросите, които задава в опит да не се аргументира по никакъв начин.

Така де както казах сложен въпрос за експерт като тебе е този. Ще се наложи да ти търся заместител. Щото си слаб на отговорите:) Нищо не става от тебе бъди- тотален леш си. Но пък не знам защо мислиш че ще ти се получи. Ти верно вярваш ли си на тия тъпотии дето ги пишеш сам?

преди 2 минути, maxthon написа:

Дадох ти три признака защо не е. Ти от своя страна задаваш въпроси. Помъчи се малко и дай малко аргументация.

Ванката има пръсти и да вземе да напише. А като гледам изобщо не става дума за А50, а за самолетчето от днес.

Това са признаци и за ударен от ракета.

Тозк самолет може да се прибере с един двигател. Има системи за гасене на пожар в двигателя. 

Запалване на двата едновременно и загуба на тяга както ти се иска е почти невъзможно.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Това са признаци и за ударен от ракета.

Тозк самолет може да се прибере с един двигател. Има системи за гасене на пожар в двигателя. 

Запалване на двата едновременно и загуба на тяга както ти се иска е почти невъзможно.

Има и видео доста по-качествено и там няма никакви признаци на ударен от ракета. Има признаци на нещо друго и изобщо не става дума за това какво ми се иска или не. Защото в момента точно на теб ти се иска нещо, но нямаш как да покажеш, че е така. И въпреки това си продължаваш с глупостите (ето сега наистина става дума за такива след като не можеш да се аргументираш). Може да се прибере стига да му работи един от двигателите. На видеото не може да се каже, че става дума за наличие на поне един работещ двигател. И както ти казах ако е имало работа на ПВО досега щяхме също да я видим на видео.

Има и видео доста по-качествено и там няма никакви признаци на ударен от ракета. Има признаци на нещо друго и изобщо не става дума за това какво ми се иска или не. Защото в момента точно на теб ти се иска нещо, но нямаш как да покажеш, че е така. И въпреки това си продължаваш с глупостите (ето сега наистина става дума за такива след като не можеш да се аргументираш). Може да се прибере стига да му работи един от двигателите. На видеото не може да се каже, че става дума за наличие на поне един работещ двигател. И както ти казах ако е имало работа на ПВО досега щяхме също да я видим на видео.

В облачно време?

току-що, BANKATA написа:

В облачно време?

Работата на ПВО не е само да видиш самата експлозия във въздуха или топката дим след това. Следа от ракета на твърдо гориво се вижда от началото на полета до края и. Още тъпи въпроси?

преди 10 минути, maxthon написа:

Работата на ПВО не е само да видиш самата експлозия във въздуха или топката дим след това. Следа от ракета на твърдо гориво се вижда от началото на полета до края и. Още тъпи въпроси?

В облачно време?

преди 4 минути, BANKATA написа:

В облачно време?

На този въпрос вече ти се отговори? Като го зададеш пак няма да получиш друг отговор. Дори и да лети над облаците работа на ПВО пак ще се види по следата оставена от ракетата. След като няма такава следа няма и причина да твърдиш за работа на ПВО.Обективност ли търсим или пожелателни мисли?

преди 1 минута, maxthon написа:

На този въпрос вече ти се отговори? Като го зададеш пак няма да получиш друг отговор. Дори и да лети над облаците работа на ПВО пак ще се види по следата оставена от ракетата и. След като няма и такава няма и причина да твърдиш за работа на ПВО.Обективност ли търсим или пожелателни мисли?

Не знам човек, аз си мислех че работата на руZкото ПВО освен да сваля свои самолети е и да прави дупки в покривите на хората от Белгород. Е да, естествено и да го бият и разни дрончета като днес (2 пъти) . И няма да споменавам едно видео от преди малко с 2 бука един до друг. Нека да има нещо и за утре сутринта все пак.

преди 8 минути, maxthon написа:

На този въпрос вече ти се отговори? Като го зададеш пак няма да получиш друг отговор. Дори и да лети над облаците работа на ПВО пак ще се види по следата оставена от ракетата. След като няма такава следа няма и причина да твърдиш за работа на ПВО.Обективност ли търсим или пожелателни мисли?

Ще видиш следа от ракета над облаци на кукуво лято.

преди 12 минути, BANKATA написа:

Ще видиш следа от ракета над облаци на кукуво лято.

Е чети хубаво де. Втори път ще го напиша. Следата от ракета на твърдо гориво се вижда от стартирането и до достигане на цел или до самоунищожението и ако не намери целта си. На целия полуостров Крим няма да се намери никой, който да заснеме един такъв пуск на ПВО нищо, че хората са предупредени да не го правят с цел да не се издава местоположението му. Сякаш досега това ги е спирало. И ти на базата, че не си видял работа на ПВО твърдиш точно това. Тази вечер това упражнение го правиш за втори път. И обратното аз на база горящите два двигателя (там пък гледай хубаво за да не стане като с четенето) твърдя за повреда, която била невъзможна според твоите думи.

П.с. Очертава се тази нова порция чипове от перални да се върнат вкъщи. Нормално пролетно време. До тук един Тец и един Вец.

Пожар горя в центъра на Русе

Цитат

"На" Жилфонд" беше и след това клошари имаше

Предполагам че сега наш Мирко няма да може да пише няколко дни, докато намери ново място за живеене :(

Добро утро, второстепенна тълпа и за тебе специално отчаяно пропагадистче. Страшна муцка си ми ти, ей ,ама нищо не става от жалките ти опити.

Последните дрончета наказват  24х7

https://x.com/TOGAjano21/status/1773562674896339409?s=20

Да затоплим отношенията между танковете

https://x.com/front_ukrainian/status/1773447160698212748?s=20

2 броя Бук за героя:

https://x.com/UkraineNewsLive/status/1773344586250776790?s=20

Явно нов модел танкова катапултна седалка в период на изпитания

https://x.com/AndrewPerpetua/status/1773392513530769500?s=20

За кълвящите на гола кука ще оставя M777 дето всъщност е стария,ама знам че няма да пропуснете от възможността да се изложите пак.

на 1.09.2023 г. в 22:51, Киро Н. написа:

Косьо зарежи линковете.

Изпукахте си патроните - следва финал 

Кървав и тъп. Украинците бягат като луди след закона за преразглеждане на белите билети.

Айде затваряйте си мръсните усти най накрая. 

Grande finale!!!!

на 6.11.2023 г. в 20:13, maxthon написа:

Е нали уж удара по десен борд, а сега показват левия?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Добро попадение от отчаяния трол.

на 6.11.2023 г. в 20:20, Banesc написа:

има военен преврат в Киев

зеленски взима куфарите с парите и бяга 

И този ли бяга? Стига бре това някаква масовка става тук.

преди 8 часа, maxthon написа:

Грънци

Че имало извънредно много свалени Су34 нали? Ех, че си ми лъжец.......

Ето една инфографика на най-важните самолети на русия ,които НЕ могат да се заменят:

2024-03-29075716.png.60c5b0e2abfeaf90079ac1053c42cdd9.png

Да видим без ток такива графики дали ще намалеят тъпите киевски опорки .

Миналата година без проводници, тази - без централи.

"Поражены Криворожская ТЭС и Среднеднепровская ГЭС у г. Каменское, Каневская ГЭС, поражена ТЭС в Ивано-Франковской области.
Уничтожено окончательно хранилище газа в районе Львова, г. Стрый.

В районе городов Тростянец и Ахтырка Сумской области, поражены тыловые базы ВСУ. Нарушена логистическая цепочка ВСУ по доставки западного вооружения и военной техники.

Нанесен удар по аэродромам ВСУ в районе населенных пунктов:
— Хмельницкий;
– Черкассы;
– Кременчуг;
– Коростень (Житомирской области);
– Днепропетровск;
– Миргород."

преди 29 минути, Киро Н. написа:

Да видим без ток такива графики дали ще намалеят тъпите киевски опорки .

Миналата година без проводници, тази - без централи.

"Поражены Криворожская ТЭС и Среднеднепровская ГЭС у г. Каменское, Каневская ГЭС, поражена ТЭС в Ивано-Франковской области.
Уничтожено окончательно хранилище газа в районе Львова, г. Стрый.

В районе городов Тростянец и Ахтырка Сумской области, поражены тыловые базы ВСУ. Нарушена логистическая цепочка ВСУ по доставки западного вооружения и военной техники.

Нанесен удар по аэродромам ВСУ в районе населенных пунктов:
— Хмельницкий;
– Черкассы;
– Кременчуг;
– Коростень (Житомирской области);
– Днепропетровск;
– Миргород."

Да, хроника на рашисткия бесмислен терор срещу суверенна държава бореща се за оцеляване от рашистките изроди.

преди 8 часа, BANKATA написа:
преди 8 часа, maxthon написа:

Катапултирал е.

Какво като е цял?

хахаха :)

макстонката пак в лести от абсурди.

Той самолета гори като факла  и пада абсолютно като горяща талпа, оно вика "изгубил тяга, подемна сила"

:giggle1:

Може и да каже отрицателно се издига... топло кацане на вода ... и подобни ...

Е не, няма такива квадратни глави. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.