Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, maxthon написа:

Може и да го устройва, а може и обратното. Но първо трябва да се стигне и до момента от първото изречение. Е там нещата са трудно изпълними.

Трудно, трудно, колко пък да е трудно да сънуваш нещо, което ти се струва невъзможно? 

Да приемем, че това невъзможното се осъществи. Украйна ще граничи с една враждебна Русия, която ще я атакува непрекъснато. Това ще устройва ли украинците? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 часа, glen написа:

Акциите на сладкарската фабрика на Порошенко в Липецк бяха прехвърлени на Русия

Съдебните изпълнители прехвърлиха на държавата акции от сладкарската фабрика "Рошен" в Липецк, собственост на бившия президент на Украйна Петро Порошенко.

Решението за превръщането на акциите и дяловете на сладкарската фабрика в руски доход е взето от Октябърския съд в Липецк през февруари 2024 година.

https://www.rbc.ru/rbcfreenews/66820c2e9a79470e40bc25df 

Това, което трябваше да се направи още през 2014 г., е направено през 2024 г.
По-добре късно, отколкото никога.

Яко! Фенките на шоколадите "Рошен" в България ще подпомагат руската икономика без да се усетят.:yanim::yanim::yanim::lol6::lol6::lol6:

Някой да им съобщи новината, аз имам бан там, само чета.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Яко! Фенките на шоколадите "Рошен" в България ще подпомагат руската икономика без да се усетят.:yanim::yanim::yanim::lol6::lol6::lol6:

Тетко, национализирали са фабриката!

преди 8 минути, Anneliese написа:

Ми напрай си друг профил ама нацитата кат теб дали ги  траят?

Еха Роскосмос Такси се разшаваха

току-що, BANKATA написа:

Тетко, национализирали са фабриката!

Да, и? Сега е руска вече.:popcorn2:

Още руски рокери  ,преброени 23 тъпака

2024-07-03072647.thumb.png.64cc6bd70d2d0d8d80501df5fd94ccf7.png

преди 10 часа, bigiadri написа:

Всичко е по плана на путин ТЪПАКА , на който вие руските тролове му се радвате.

Няма нищо радостно в драмата на хохлите и казаците   Вторите отново ще надделеят.    Просто са повече.  

преди 1 минута, BANKATA написа:

Да, и?

Ами, ще подкрепяме руската икономика. Сещаш се, че тук е бъкано с шоколади и бонбони на "Рошен", нали?:popcorn2:

Така е драма е и този който я причини е точно руският ТЪПАК ,за когото смъртта на хората през тази война няма никакво значение.

преди 2 минути, attj написа:

Няма нищо радостно в драмата на хохлите и казаците   Вторите отново ще надделеят.    Просто са повече.  

преди 7 минути, Anneliese написа:

Ами, ще подкрепяме руската икономика. Сещаш се, че тук е бъкано с шоколади и бонбони на "Рошен", нали?:popcorn2:

И защо си мислиш че тея шоколади са от фабриката в Россия? То и роднина на Кадиров прилапа фабриката на Данон - тука пълно с млека Данон - пак ли кажеш , че идват от Чечня и подпомагат руската икономика.

преди 12 минути, Anneliese написа:

Да бъкано е.

Но не и с произведени от онази фабрика.

Ама ти си купувай да стимулираш руската икономима

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

https://x.com/clarenceTerre/status/1808200771806417108

2.3 милиарда долара. 

E, то досега САЩ и ЕС набиха над 200 милиарда и резулатът е много далеч от заветните цели, които са "границите от 1991 г." и "стратегическо поражение на Русия".

Но с нашата натовска "помощ" много успешно могилизираме хохлите и Бандеристан вече прилича на едно гигантско гробище, но наш Вълчев продължава наивно да вярва, че поредните 2 милиарда ще променят злощастната картинка. 

Блажени са верующите!

... ... ...

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна назова основния проблем на украинската армия след пътуване до Източния фронт:

- Генерал Сирски, завръщайки се от пътуване на Източния фронт каза, че основният проблем на въоръжените сили на Украйна е липсата на мотивиран и обучен военен персонал. Той отбеляза, че това е ключов въпрос за командирите на всички нива.

- Сърски подчерта, че липсата на квалифицирани и мотивирани бойци затруднява изпълнението на задачите и се отразява на общата боеспособност на украинската армия.

https://www.facebook.com/CinCAFofUkraine

преди 5 минути, BANKATA написа:

Да бъкано е.

Но не и с произведени от онази фабрика.

Ама ти си купувай да стимулираш руската икономима

Обаче сега паричките от оборотите ще отидат към Русия, не към Украйна.:popcorn2:

Ванката

Отбележи - голяма победа на специалистите по дронове

Изгориха супермаркет в Донецк. Първа голяма "перемога" след превземането на Авдеевка. За целта е използван хаймарс. 

Няколко милиона долара за квартален супер - перемогаааааа.

ПП. 

Казвал ли съм ти че си елементарен като 5-то класник

Вълчев

При цена на 155мм - един брой 5000$ , ракета за Патриот - 3 милиона, ракета за хаймарс - милион.

Значи 2000 хаймарса им пращат.

преди 52 минути, bigiadri написа:

Така е драма е и този който я причини е точно руският ТЪПАК ,за когото смъртта на хората през тази война няма никакво значение.

Майдана ли?   Бил инсцениран от КГБ с цел да се обединят казаците в РФ!?   Писаха в западни медии.   Очевидно това ще се случи.

преди 39 минути, Anneliese написа:

Обаче сега паричките от оборотите ще отидат към Русия, не към Украйна.:popcorn2:

Не и от шоколадите които се продават в Европа.

Цитат

Аз  Украйна я мисля, най малкото, защото там живее най-голямото българско малцинство в света.  Не искам да чета тъпотии, как Русия трябвало да СИ вземе Одеса. Само истински безродник може да напише такова нещо.

Малцинството там не е никакво българско. Имената им не са български, не говорят правилен български език и носиите им грам не приличат на нашите. Руслан - това не е българско, а руско име. А Одеса никога не е бил български град. И в Чикаго има много българи, но това не го прави български град.

Чела съм за Руслан Мъйнов. Дошъл в България, мислел, че знае български език. С изненада установил, че не точно така. Научил български език  и  от годините живот тук е разбрал в какви заблуди е бил живял за България и българското, докато е живял в Украйна.

Тези хора за мен не са българи. Истинските българи си кръщават децата с типично български или добре познати в България чужди имена. Преди Руслан Мъйнов не бях чувала такова име Руслан в България.

А нежеланието да говориш на правилен български език, а да си с претенция, че си българин, ми е отвратително. Украинските бежанци у нас, които също не искат да учат и говорят на правилен български език, са ми противни.

По мое време от втори клас ни учеха да не толерираме неграмотността и разваления български език на чужденци. Да ги караме да учат езика. Или учат език, или няма работа и пари!!!

преди 7 минути, Anneliese написа:

Малцинството там не е никакво българско. Имената им не са български, не говорят правилен български език и носиите им грам не приличат на нашите. Руслан - това не е българско, а руско име. А Одеса никога не е бил български град. И в Чикаго има много българи, но това не го прави български град.

Чела съм за Руслан Мъйнов. Дошъл в България, мислел, че знае български език. С изненада установил, че не точно така. Научил български език  и  от годините живот тук е разбрал в какви заблуди е бил живял за България и българското, докато е живял в Украйна.

Тези хора за мен не са българи. Истинските българи си кръщават децата с типично български или добре познати в България чужди имена. Преди Руслан Мъйнов не бях чувала такова име Руслан в България.

А нежеланието да говориш на правилен български език, а да си с претенция, че си българин, ми е отвратително. Украинските бежанци у нас, които също не искат да учат и говорят на правилен български език, са ми противни.

По мое време от втори клас ни учеха да не толерираме неграмотността и разваления български език на чужденци. Да ги караме да учат езика. Или учат език, или няма работа и пари!!!

А ама ич не си национал социалистка, същите щуротии ги е приказвал и дядо ти Хитлер

Цитат

Русия вече прави саботажи в Европа.

Къде са тези саботажи, че нещо не съм ги чула?:rolleyes:

преди 8 минути, Anneliese написа:

Чела съм за Руслан Мъйнов.

Руслан Мъйнов има много трезва оценка за случващото се в Украйна, от негово интервю след започване на войната:

Руслан Мъйнов: Тази война не е между Русия и Украйна, а между Америка и Русия

"Тази война не е между Русия и Украйна, а между Америка и Русия. Това е част от глобалните войни, които предстоят. Моля се Господ да им даде разум, да смири тяхната горделивост, тяхното усещане за величие и превъзходство. Визирам всички световни елити, които са прогнили. Има страшно много болка, чиято цена ще плащат обикновените хора". Това заяви актьорът и певец Руслан Мъйнов в "На Фокус". Той е бесарабски българин, роден в Украйна.

По думите му войната в Украйна е започнала през 2014 г. Родният му град е Измаил, Одеска област. "Усещането за война е отдавна. Във войната няма положителни герои, всичко е тежко, страшно и оплетено", смята актьорът. 

https://nova.bg/news/view/2022/03/06/359931/руслан-мъйнов-моля-се-господ-да-смири-усещането-за-величие-и-превъзходство-на-световните-лидери/

току-що, Flashback написа:

Руслан Мъйнов има много трезва оценка за случващото се в Украйна, от негово интервю след започване на войната:

Руслан Мъйнов: Тази война не е между Русия и Украйна, а между Америка и Русия

"Тази война не е между Русия и Украйна, а между Америка и Русия. Това е част от глобалните войни, които предстоят. Моля се Господ да им даде разум, да смири тяхната горделивост, тяхното усещане за величие и превъзходство. Визирам всички световни елити, които са прогнили. Има страшно много болка, чиято цена ще плащат обикновените хора". Това заяви актьорът и певец Руслан Мъйнов в "На Фокус". Той е бесарабски българин, роден в Украйна.

По думите му войната в Украйна е започнала през 2014 г. Родният му град е Измаил, Одеска област. "Усещането за война е отдавна. Във войната няма положителни герои, всичко е тежко, страшно и оплетено", смята актьорът. 

https://nova.bg/news/view/2022/03/06/359931/руслан-мъйнов-моля-се-господ-да-смири-усещането-за-величие-и-превъзходство-на-световните-лидери/

Да, знам, не го критикувах, само казах, че имената му не са български и дадох за пример колко са заблудени ония, че вярват че са българи и знаят български език. Ами не, не го знаят. Те говорят украински и са си там някакви украинци. Не знам кой ги е подкокоросал, че са българи.

Западните фенчета живеят в света на мечтите. Добре, че се намира по някой да ги изтръгва из унесите им...................

Цитат
Кого ще изгоните?И кои сте вие, дето ще го направите?И откъде ще ги изгоните?
Отдавна не бях чела в бгмама- нищо ново, толкова неща се промениха в света, някои люде пораснаха, поумняха, тук са същите големи птици, дето само пропаганда
 от български медии попиват, без какпка разум да вложат.
Истината е че Европа биде прекарана от САЩ, и колкото разни Невени, Лени да казват"халва"в европските уста не е сладко, и още по-горчиво ще става.
П.п.Мадам, сигурно сте посетили поне 1 път Прибалтика и знаете , че там цъфтят и вързват.Е, може би е по-чисто от Париж, Рим и Милано.Но е ошмулено като в България.

:yanim::yanim::yanim:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.