Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Поправка : и на  номер 90 не му е бил ден днес.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 18 минути, Flashback написа:

Жозеп Борел ви проми мозъците как войната трябва да се реши на бойното поле и докато не могилизирате всички хохли - няма да кандисате!

Борел ли нахлу в Украйна?

Медведев наскоро пак сподели грандиозните планове за мирно решение.

преди 29 минути, BANKATA написа:

Много ясно.

На варварите трябва да им е гадно.

Аз пък първо съм човек.

Човешко ли е да искаш на варварите да им е гадно? И те са хора и те души носят, помогни им. Бъди милостив и добродушен. Не ме гледай мене. 

Ванка, представи си, че САЩ, а не Русия е нападнала Украйна на 24.02.2022 година и е извършила същите престъпления и гадости, каквото са направили руската армия и Вагнер, само  че в Западна Украйна. Примерно нахлуят през Полша, заедно с полската армия да разширят полската територия. Щеше ли тогава да защитаваш украинците? Ама честно отговори. Американците са наши съюзници. Каквото и да направят, все е правилно, нали така? В този случай няма да ти пука за Украйна. Познах ли? 

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Човешко ли е да искаш на варварите да им е гадно? И те са хора и те души носят, помогни им. Бъди милостив и добродушен. Не ме гледай мене. 

Ванка, представи си, че САЩ, а не Русия е нападнала Украйна на 24.02.2022 година и е извършила същите престъпления и гадости, каквото са направили руската армия и Вагнер, само  че в Западна Украйна. Примерно нахлуят през Полша, заедно с полската армия да разширят полската територия. Щеше ли тогава да защитаваш украинците? Ама честно отговори. Американците са наши съюзници. Каквото и да направят, все е правилно, нали така? В този случай няма да ти пука за Украйна. Познах ли? 

Като го направят ще ти отговоря.

При нахлухването в Ирак (вторият път) не бях съгласен.

Когато бомбиха Югославия нямах нищо против.

През чеченските войни оправдавах действията на Русия.

ПП защо трябва да съм милостив към хора отговорни за смъртта на стотици хиляди?

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Хубав коментар. Ще си позволя и аз да отговоря. :)

Ако Американците бяха на мястото на русите да, твърдо щях да защитавам жертвата тоест Украйна.

Ако Украйна беше нападнала Русия, щях да защитавам Русия.

Тоест, за мен държавите нямат никакво значение кои са!

Пак повтарям неща които казах още 2022г. когато започна войната. 

Не трябваше да започва тази война, можеха да се разберат по мирен начин/път! 

преди 19 минути, ___ написа:

Когато са намесени пари никакви сделки не могат да станат без отстъпки от двете страни. Казвам пари защото Украйна е богата страна на редки метали и доста държави имат апетити да сложат ръка на тези залежи ... да не говорим за земята им, която ражда жито. 

И Раша и САЩ са един дол дренки - не го забравяй никога това.  

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 4 минути, nikssi написа:

Последно преди да легна ще кажа, че никоя държава/народ не заслужава да бъде заличен/унищожен!

България ако беше на местото на Украйна?

Лека и тук.

преди 6 часа, kosyo написа:

Май до края на месеца ще ударят 100-така ако вървят с тая скорост.

Вчера стигнаха до 91 с "целувката на путин"/самоутрепал се/,доказано с клип .100 ще стигнат много по-рано.

преди 9 часа, asp1re написа:

Обясних ти как стоят нещата ама ти понеже си украинския трол в цялата история ще си останеш с това изостанало мислене, аман от фашисти.

2024-08-01184830.png.993064c0e9c32f583891ab279c0daa41.png

преди 6 часа, nikssi написа:

Когато са намесени пари никакви сделки не могат да станат без отстъпки от двете страни. Казвам пари защото Украйна е богата страна на редки метали и доста държави имат апетити да сложат ръка на тези залежи ... да не говорим за земята им, която ражда жито. 

Затова в РФ вече говорят за пълна окупация на държавата им.     

Руското ръководство се опитва да привлече повече доброволци, които да участват във войната срещу Украйна, като предлага на бъдещите войници повече пари, предаде ДПА. 

Според указ, подписан  от президента Владимир Путин, всеки, който подпише договор между 1 август и 31 декември, с който се съгласява да бъде изпратен на фронта, ще получи еднократно плащане от 400 000 рубли (4650 долара). Това е повече от двойно на досегашната сума от 195 000 рубли. Освен това се увеличава и месечната им заплата и така тя става значително над средния доход в Русия.   Това са немного  пари, обаче режимът в Киев и това не може да направи.  Могат да просят от колективния Запад и после да плачат колко малко и недостатъчно са получили.  Без никой за нищо да им е длъжен.    

преди 7 часа, BANKATA написа:

Като го направят ще ти отговоря.

При нахлухването в Ирак (вторият път) не бях съгласен.

Когато бомбиха Югославия нямах нищо против.

През чеченските войни оправдавах действията на Русия.

ПП защо трябва да съм милостив към хора отговорни за смъртта на стотици хиляди?

Кръвта по ръцете на всички посрани американци които избиваха и продължават да избиват мирно население по целия свят ще стои докато свят светува. Те още преди много години показаха и доказаха, че човешкият живот не струва пред парче нефтен залеж, а тези които си мислят все още че Русия е най големият агресор в света е в много голямо заблуждение, близкият изток е обременен и окървавен от долните янки които не спираха да бомбандират всеки един град. Градове с хилядолетна история, цялата инфраструктура след тях на Ирак беше съсипана, а къде са тези оръжия за масово поразяване за където толкова лаеха? А най-лошото е че никой не си носи последствията, а умират невинни хора. Ето в Украйна е същото, Зелника иска от държавите помощи във вид на бойна техника с която бойна техника той праща всички негови братя на предизвестена смърт, не заслужава ли и той да си понесе последствията след като вижда че държавата му е безсилна срещу РФ, а продължава да избива неговите братя?

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел. Ден 1 ви от както Зеленски няма глава ама явно е още жив. Това биолабораториите са страшна работа.

В същото време поради корупция един дълъг списък от арестувани висши военни се оформи и то не само около Шайгу

Последния е истински шедьовър. Намерили репродукции на картини само че с разни негови колеги вместо оригиналните военни началници.

Нищо не става от тия дрончета-сутрешно издание

Косе 

Рано си тръгнал за моркови.

Зеленски впрочем няма глава от 30.07.24. Има кратуна, кух обем някакъв.

А защо обърна палачинката - ей на тази карта има информация .

Абсолютно невъзможно е да се опъват до ноември. Това е ясно на всички.

IMG_20240802_085557_579.jpg

На този етап Украйна ще използва F-16 внимателно, с цел да ги опази за по-дълго време.  Главнокомандващия ВСУ ген. Олександър Сирский,  коментира, че изтребителите няма да действат в зони по-близо от 40 км от фронтовата линия.

Причината е, че основната заплаха за самолетите са системите за противовъздушна отбрана на Русия - най-вече С-400, както и руските изтребители, на които дори няма да се налага да излизат от руското въздушно пространство (където са напълно защитени заради ограниченията, които поставя Западът при използването на техни ракети и въоръжение).   Излиза, че ще ги ползват като помощно оборудване къв ПВО.   

Нищо няма да ползват

Вчера имаше удар срещу летищата . Просто всяка вечер ще има удари

И малка подборка за Косето - да не се хвали много

https://t.me/sudoplatov_official/2313

https://t.me/sudoplatov_official/2312

https://t.me/sudoplatov_official/2314

https://t.me/sudoplatov_official/2315

преди 10 минути, nikolov2020 написа:

Косе 

Рано си тръгнал за моркови.

Зеленски впрочем няма глава от 30.07.24. Има кратуна, кух обем някакъв.

А защо обърна палачинката - ей на тази карта има информация .

Абсолютно невъзможно е да се опъват до ноември. Това е ясно на всички.

IMG_20240802_085557_579.jpg

Кире, към тебе имам само няколко въпроса преди да се напънеш да ми кажеш нещо, а именно:

-на 1 август резнаха и зелката на Зеленски?

- Кулеба знае ли че го уволни , че май още се изживява като външен министър?

- помена Мадяр отлага ли се нещо че май нещо още мърда?

Знаеш че мога да те цитирам и се чудя кога ли ще изляза аз пак виновен за всичко.

Бонус въпрос (щото знаеш ме кефиш ) дай моля те линк към инструкцията за търкане на тая топка. Убеден съм че я ползваш неправилно или от жегите са и прегрели лампите. Благодаря предварително че ще ми отговориш.

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Нищо няма да ползват

Вчера имаше удар срещу летищата . Просто всяка вечер ще има удари

И малка подборка за Косето - да не се хвали много

https://t.me/sudoplatov_official/2312

https://t.me/sudoplatov_official/2314

https://t.me/sudoplatov_official/2315

Само да ти кажа че тук имаш една грешка - можеш ли да познае къде е . Аха не остави че се повтаряш ами и е видеото от април което ме поставя на правилното място. Бива ли така да се излагаш така бре кире, значи аз мятам фалшиви новини , ти ме оборваш щото си по-умен и начетен от мен , обаче това видео още не го даваш ами го пазиш за себе си.. Това се казва истиснки благородник , мерси за което. Е знаеш си че за мен си оставаш нещо с което мога да забърша пода винаги, нали? НАЛИ не си забравил това Кире?

Своих не бросаем - версия поредна:

Косе 

Бръмкай колкото си искаш

Пресякоха едно от шосетата, сега Угледар ще се сгъне.

Виж какво - обясни къде е оръжието за 11-те бригади на Зеленски и ще те призная.

Освен това човека вчера анонсира "промени"

Та точката с Кулеба още е активна :)

IMG_20240802_091845_027.jpg

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

За теб Косе и за bigiadri

С ЛЮБОФФФФ

Screenshot_2024-08-02-08-41-22-02_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Мерси , знаеш след бъдито (що ми се обиди този човек така и не разбрах ) обичам най-много теб и твойте обещания.

Сутрешната буханка

току-що, nikolov2020 написа:

Косе 

Бръмкай колкото си искаш

Пресякоха едно от шосетата, сега Угледар ще се сгъне.

Виж какво - обясни къде е оръжието за 11-те бригади на Зеленски и ще те призная.

IMG_20240802_091845_027.jpg

Сега последно тоя има ли глава от 1 август или не. Лесен въпрос за тебе като ГОЛЯМ експерт по краварска политика.

Пак не са спазвали противопожарните предписания

Между другото виж какво пишат за тези същите твойте любимци:

Явно нищо не става от тия дрончера,а?

Значи тия червени линии за нищо ги нямат вече. Снощи пак са бомбили Крим. Тия украинци не са ли чували че това може да доведе до ядрени гъби?

https://pbs.twimg.com/media/GT8bYygWQAA4IlN?format=jpg&name=large

В Европа се наиграха

DIE WELT: Никой в Брюксел не вярва в победата на Украйна, но публично тази тема е табу

Цитат

Германският вестник DIE WELT пише, че почти никой в Брюксел вече не вярва, че Украйна ще си върне загубените територии, окупирани в момента от руската армия (или близо 1/5 от територията на страната).

Но никой публично не иска да признае това. Вестникът разговаря с вътрешни събеседници, пожелали анонимност. Развитието на ситуацията в зоната на бойните действия за Украйна е „много по-лошо“, отколкото често се представя в публичния дискурс. Според източниците пробивът на руските войски през втората линия на отбраната на Украйна е „само въпрос на време."

Затова западните военни и дипломати прогнозират прекратяване на огъня в зоната на конфликта през следващите шест до девет месеца, независимо кой ще спечели президентските избори в САЩ.

https://fakti.bg/world/901653-die-welt-nikoi-v-bruksel-ne-varva-v-pobedata-na-ukraina-no-publichno-tazi-tema-e-tabu

преди 8 часа, ___ написа:

Че то затова започна войната, защото не можаха да се разберат по мирен начин. А вече е прекалено късно да се спре.

Режимът в Киев  е изправен пред две тежки истини: няма достатъчно войници в момента и се затруднява да намери доброволци, които са готови да се бият на фронта в бъдеще, пише ABC News.    Предстоят неизбежни капитулация и фалит.  Тепърва ще решават дали хохлите въобще ще имат самостоятелна държава.   Казаците могат да превземат своята си Украйна.

Миналата седмица в Китай ,  външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба е заявил по време на посещението си в Гуанджоу, че Киев е готов да преговаря с Москва.    По-късно от Киев са  доуточнили, че Кулеба е имал предвид, че Украйна ще разговаря само когато Русия е готова да преговаря добросъвестно.     Украйна е родила Хрушчов, Брежнев, Горбачов ....   и казаците си я искат,  тя си е тяхна.    Хохлите никога не са имали своя държава,  а колективният Запад се е самопобъркал заради тях.

преди 39 минути, attj написа:

Миналата седмица в Китай ,  външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба е заявил по време на посещението си в Гуанджоу, че Киев е готов да преговаря с Москва.    По-късно от Киев са  доуточнили, че Кулеба е имал предвид, че Украйна ще разговаря само когато Русия е готова да преговаря добросъвестно.     Украйна е родила Хрушчов, Брежнев, Горбачов ....   и казаците си я искат,  тя си е тяхна.    Хохлите никога не са имали своя държава,  а колективният Запад се е самопобъркал заради тях.

Не лъжи! Всички  знаем че Кулеба е уволнен отдавна. Ти сега ли го научаваш?

Казаците знаят ли че урана е полезен за разлика от консвервите от БРИКС дето ги дъвчатр като бонбонки? До кога ще гледат само отваряйки предната консерва как гине елита на руZия за техните земи?

Да отчетем и деня на ВДВ:

Нищо не става от тия дрончета (обедно издание)

Май дроните са повредили простора за пране между блоковете .

Косе запалените покриви твоя човек май не ги брои.

Постен ви е опита за перемога. Защото Хаймарсите не минават - кофти тръпка.

За Атак простотиите - събират касетите от улиците на Севастопол - всеки ден не е Великден.

Чакам някакви размазани сателитни снимки от преди 3 месеца - евентуално.

Косе няма да спра да ти повтарям

Нито е 22 нито 23 година - увехна украинската перемога.

IMG_20240802_122636_289.jpg

IMG_20240802_122955_245.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.