Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 27 минути, attj написа:

Според  американски медии, прехвърлените в Украйна самолети  F 16  ще бъде оборудвани с ракети въздух-въздух AMRAAM, ракети въздух-земя AGM-88 HARM, ракети въздух-въздух с малък обсег AIM-9X и комплекти за високоточно насочване на бомби Joint Direct Attack Munition.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски  каза, че F-16 ще бъдат на "40 км или повече" от фронтовата линия, за да не бъдат бързо свалени от руската армия.  Ами то това е в обхвата и на дронове.  Има да се чудят как да ги крият и маскират.    Сега подобно на западните танкове - ще трябва и да ги пазят, за да не им се влоши  реномето в света... 

Сигурен съм че , руското военно командване ще им даде време да ги вдигнат във въздуха за да тестват новите технологии. Даже ми се струва ,че ще има проба да ги прихванат и откраднат , както откраднаха тролеите 🤣

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 27 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Сигурен съм че , руското военно командване ще им даде време да ги вдигнат във въздуха за да тестват новите технологии. Даже ми се струва ,че ще има проба да ги прихванат и откраднат , както откраднаха тролеите 🤣

Те нали казаха, че още миналата година първата партида от 35 самолета ф-16 Пудинг един път като гръмна в Москва и ги свали всичките?

Не е ясно с какво точно е гръмнал, но ако е ял повече боб ....

Зеленски рони сълзи пред журналята

Ако Ботев беше с каска а Левски с ботуши е нашия аналог.

И това при факта че днес американците платиха заплатите на държавните чиновници и целия сектор

https://t.me/dimsmirnov175/76475

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Зеленски рони сълзи пред журналята

Ако Ботев беше с каска а Левски с ботуши е нашия аналог.

И това при факта че днес американците платиха заплатите на държавните чиновници и целия сектор

https://t.me/dimsmirnov175/76475

Странно ,но защо мисли че света са държавите в нато ,щот други не знам да подкрепят тази братоубииствена война?

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че руските сили са готови да свалят първата партида пристигнали в Украйна изтребители Ф-16 и че те няма да бъдат "панацея" за армията на Киев, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Странно ,но защо мисли че света са държавите в нато ,щот други не знам да подкрепят тази братоубииствена война?

НАТО се опитва да спаси, това което вие искате да унищожите !!! :grimace:

преди 14 минути, ___ написа:

Чудя се дали си прост или си просто наивен...

преди 42 минути, AAUUXX написа:

Няма лошо. Ще има повече украинки за ......

Харесва ми когато се подигравате на нещо защото след това РЕВЕТЕ като магарета от него! 

Киев за три дни, Донецк, Луганск, Запорожие, Харков сега ф-16.... :giggle1:

Зеленски  призовава  Китай да окаже натиск върху Русия, за да сложи край на войната, която разкъсва страната му вече две години и половина - нещо, което Пекин, поне публично, не е направил до момента.

„Ако Китай иска, той може да принуди Русия да спре тази война. Китай е влиятелна световна сила“, казва той. „Не искам Китай като посредник, искам Китай да окаже натиск върху Русия“,  убеден е   президента на хохлите.    Пак нито дума за правата на украинските казаци ...   И защо китайците да бъдат съюзници на хохлите против казаците???   Те си имат свои глобални интереси и по-скоро биха подкрепили РФ.    Това май само на Зельо още не му е ясно.

„Фактът, че не можем да използваме (западните) оръжия по начина, по който трябва за да спрем врага, е голям проблем. Мислите ли, че е възможно да спрем (руснаците), ако са оборудвани само три (украински бригади) от общо 14?“, каза още Зеленски....    Колективният Запад е предоставил недостатъчно пари и оръжия.   Все други са виновните.     Трагикомедията на Зеленски още продължава.

Не видях тема за г-н Президента Мадуро (което допускам си е изцяло мой пропуск) и понеже тук се пише чат-пат за г-н Президента Владимир Владимирович (видях, че има "Русия и Путин", но тя ми се стори твърде ограничена), ще го постна тук...

Цитат

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че е създал собствена награда за мир на името на покойния си предшественик Уго Чавес и смята първият приз да бъде връчен на руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

"Реших да създам награда на името на Уго Чавес, която да се връчва за мир и суверенитет на народите. Президентът Владимир Путин ще стане притежател на тази премия и смятам, че ще я приеме от все сърце и ще я държи винаги до себе си", каза венецуелският лидер.

Вай вай Роскосмос Такси май лопна кепениците от два месеца ни вопъл ни стон или ни ракета ни спътник

преди 48 минути, ___ написа:

Вече 10 години военните операции между хохли и казаци унищожават предишната Украйна.  Зеленски е узурпатор и президент само на хохлите.    НАТО са подстрекатели в конфликта.      И заради тях става все по-вероятно да се стигне до цялостна руска окупация.   Хохлите ги слушат и поведението им е самоубийствено.    Те нямат хора и ресурси за подобна безумна война.   И това при положение,  че поне една трета от народа на Украйна са рускоезични...   Сатанински идиотизъм.   

преди 20 минути, Киро Иванов написа:

Много ли ти е смешно?! :)

Нито ми е смешно нито имам желание да пиша. 

Кажи на троловете да спрат да пишат глупости и аз спирам!

Имаме ли сделка? 

Режимът в Киев е нежизненоспособен без кредитите от Запада.    Дали първо ще фалира или първо ще капитулира,  има ли значение?   Дано и троловете вече го осмислят.    

преди 22 минути, ___ написа:

Нито ми е смешно нито имам желание да пиша. 

Кажи на троловете да спрат да пишат глупости и аз спирам!

Имаме ли сделка? 

Тук няма тролове. Въобще разбираш ли какво означава тази дума?! Второ. Не съм никой, за да казвам на някой  какво да пише. А дали са глупости, не си ти човека, който може да го каже.

Иначе каква сделка, какви 5 лева? Продължавай си с глупостите, няма лошо...

Това е снимка която съсипа реномето на великото украинско пво Оказа се че са стреляли по "патици"

Толкова подигравки и мемемта до сега не бях видял

IMG_20240801_163553_129.jpg

преди 1 час, Киро Иванов написа:

Чудя се дали си прост или си просто наивен...

Неговата цел в тази тема е да дразни хората. Сам си го признава тук

Изобщо не разбирам защо някой взима на сериозно боклук като него  :speak:

За три години военна агресия в Украйна, диктатора с цялото си парадно въоръжение не постигна нито една значителна победа в Украйна , което си е вид срам и поражение за РФ с един милион избити и военно осакатени млади руснаци и с унищожена руска военна техника , затова сега изпадате в истерия и започвате да заплашвате с голяма война и ядрено оръжие Запада, който успя да се мобилизира сплоти срещу руската заплаха! 

Руски канали: 20 души са загинали на сваления от дрон руски хеликоптер Ми-8

На борда на сваления на 31 юли руски транспортен хеликоптер Ми-8, собственост на "Росгвардия", са се намирали 20 души - екипаж и превозвани ранени руски военни. Всички те са загинали. Това става ясно от публикация на информационния руски канал "Это Ростов! Новости", който пише за това в Telegram и във ВКонтакте.

Както писахме, хеликоптерът по всяка вероятност е свален с украински FPV дрон, което ако се потвърди официално, ще е първият подобен случай. Както се очаква обаче засега руските официални лица мълчат, а от украинските въоръжени сили традиционно не дават веднага потвърждение поради тактически съображения.

Ето какво обаче пише руската медия, базирайки се и на свидетелства на близки на загиналите:

"Загинаха 20 души. Сред тях е нашият земляк, жителят на Каменск-Шахтински Иван Пономарьов. Той, прикривайки с чест ранените, до последно не е напуснал сваления хеликоптер, изпълнявайки докрай воинския си дълг... Нека почива в мир, сила и търпение на семейството му! Загиналият остави жена и две деца.

Също така на борда е бил и землякът ни командир на медицински взвод старши лейтенант Георгий Георгиевич Тагадрян от село Целина. За цялото време, прекарано в специалната военна операция (войната срещу Украйна - бел.ред.), той е извел от фронтовата линия около 1000 наши момчета."

https://www.actualno.com/europe/ruski-kanali-20-dushi-sa-zaginali-na-svalenija-ot-dron-ruski-helikopter-mi-8-news_2273737.html

Ама че идиотщини драскаш.

Само един от ударите с Искандер изгори 60 бойци.

По добре се абонирай за украински канали - да видиш цената на победите 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.