Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Време е за попълнения офицерски списък(добре че ме подсети да погледна)

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Косе

сега братле го докара до Кокич - ех откога чакам

3f302d_8192f8511e8d4dbab16ee1650f3ca2c3mv22.jpg.2fbe5f185624676a1fceead8457f6100.jpg

Добре че все още пускат мръвка, но Healer си беше слабак в сравнение с другите

Дано те да са живи и здрави...но все пак жалко.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Berliner Zeitung: Русия печели войната и никой вече не очаква Украйна да си възвърне загубените територии.   Атидже няма какво да допълни.  Не е необходимо да се лъже.

преди 2 часа, ___ написа:

Да се разберат и да я приключат тази война.

Не капитулират и ще ги довършат  https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Korespondent-na-Die-Welt-Da-si-go-kazhem-napravo-situaciyata-v-Donbas-e-kritichna-za-VSU-otstupvat-i-po-trite-osnovni-napravleniya-2209678

преди 58 минути, attj написа:

Berliner Zeitung: Русия печели войната и никой вече не очаква Украйна да си възвърне загубените територии.

Aаа, все още се намират заблудени овце като наш Дзверо, който тепърва чака "мачът да се обърне". :clown:

... ... ...

Изявление на Държавния департамент: "САЩ спират помощта за Грузия и смятат действията на грузинскито правителство за несъвместими с членството в ЕС и НАТО. Вашингтон взе това решение заради приетия от Тбилиси закон за чуждестранните агенти".

По-рано грузински политици заявиха, че Западът се опитва да принуди Грузия да отвори втори фронт срещу Русия.

Русия строи нова военноморска база в Абхазия :)

Но ако си мислят че грузинците ще се подведат втори път - много са се объркали

На НАТО повече не им е нужен нежизненоспособния бандеровски  режим в Киев.                

Путин удвои заплащането за доброволците във войната срещу Украйна. В Москва и други руски градове има разлепени плакати, които рекламират службата на фронта.

преди 1 час, attj написа:

Berliner Zeitung: Русия печели войната и никой вече не очаква Украйна да си възвърне загубените територии.   Атидже няма какво да допълни.  Не е необходимо да се лъже.

Не капитулират и ще ги довършат  https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Korespondent-na-Die-Welt-Da-si-go-kazhem-napravo-situaciyata-v-Donbas-e-kritichna-za-VSU-otstupvat-i-po-trite-osnovni-napravleniya-2209678

Ще капитулират… Като спре подкрепата от НАТО чак тогава може да говорим за капитулация. Иначе ще си караме така докато конфликта не се превърне в световен.

"Блумбърг": F-16 пристигнаха в Украйна

Украйна получи първата партида произведени от САЩ F-16 от четвърто поколение, съобщи "Блумбърг", позовавайки се на свои източници.

Новината идва година след като беше създадена съюзническата "коалиция за изтребители" на срещата на върха на НАТО във Вилнюс под ръководството на Дания и Холандия.

Засега Украйна е получила "малък брой" от самолетите. Очаква се доставката на общо 79 F-16 от Холандия, Дания, Белгия и Норвегия.

"Коалицията за изтребители" също обеща да помогне за обучението на украински пилоти и технически персонал за управление на американските самолети.

Не е ясно дали обучените украински пилоти ще могат веднага да използват изтребителите или процесът ще отнеме повече време, посочва "Блумбърг".

Киев все още не е потвърдил официално информацията за доставените самолети.

F-16 е американски изтребител за превъзходство във въздуха, за който Украйна молеше от началото на пълномащабната руска инвазия.

Самолетите могат да укрепят способностите на противовъздушната отбрана на Украйна и да защитят градовете от ежедневните руски бомбардировки и да подобрят значително ситуацията на бойното поле, където Русия често получава локално пълно въздушно превъзходство.

Нещо повече, Дания и Холандия посочиха, че ще позволят на Украйна да нанася удари с F-16 на територията на Русия, въпреки че Копенхаген подчерта, че конкретното решение ще "зависи от обстоятелствата".

https://www.vesti.bg/sviat/naj-nakraia-f-16-pristignaha-v-ukrajna-6205096

преди 9 минути, ___ написа:

"Блумбърг": F-16 пристигнаха в Украйна

Засега Украйна е получила "малък брой" от самолетите. Очаква се доставката на общо 79 F-16 от Холандия, Дания, Белгия и Норвегия.

Хубаво си помисли ..защо са "малък брой"....и това може да не е "за сега" а изобщо.....Любопитно ми е,как ще реагират изпращачите,когато "малък брой" х 18 милиона бъдат заровени някъде ..къде във въздуха,къде из полетата,засети с американска пшеница....образно казано....

преди 30 минути, asp1re написа:

Ще капитулират… Като спре подкрепата от НАТО чак тогава може да говорим за капитулация. Иначе ще си караме така докато конфликта не се превърне в световен.

Привършват бандеровците.  НАТО на кои ще помагат?

преди 11 минути, Proshark написа:

Хубаво си помисли ..защо са "малък брой"....и това може да не е "за сега" а изобщо.....Любопитно ми е,как ще реагират изпращачите,когато "малък брой" х 18 милиона бъдат заровени някъде ..къде във въздуха,къде из полетата,засети с американска пшеница....образно казано....

Аз няма какво да мисля.

Тези които са обещали самолети, те да мислят.

А това дали ще си спазят обещанието и ще им ги дадат тези самолети си е тяхна работа. Защо трябва аз да мисля нещо?

Аз мога само да коментирам събитията с вас! 🙂

преди 2 минути, ___ написа:

Аз няма какво да мисля.

Защо трябва аз да мисля нещо?

Аз мога само да коментирам събитията с вас! 🙂

Факта,че леко..едностранчиво коментираш....ми се струва...че ти се налага....да не стане така..,че нашите Ф-ки...дето си ги платил и ти...да си отидат ,преди да са дошли...Ако все още има къде да отидат де....

Нищо не става от тия дрончета- вечерно издание

Скоро в полет:

преди 2 минути, Proshark написа:

Факта,че леко..едностранчиво коментираш....ми се струва...че ти се налага....да не стане така..,че нашите Ф-ки...дето си ги платил и ти...да си отидат ,преди да са дошли...Ако все още има къде да отидат де....

Нашите самолети са си наши!

Който иска самолети да си купи.

Интересен разговор започнахме с теб покрай новината за самолетите ф-16 които има вече Украйна. Я да ти задам един въпрос, руските самолети не са ли скъпи, че ги пращат руснаците в Украйна и повечето не се завръщат? Или имат някакви без аналогови които са безплатни?

Питам, понеже заговори за пари, явно си запознат с цените. 🙂

Това специално изделие много нестабилно ми се вижда и бая се поклаща

Да не стане някой сакатлък. И си спомням от едни филми преди години (славното време на ПОБЕДАТА) по съвсем друг начин стояха нещата. Това "Звезда" остана ли нейде да си ги припомня нещата от към хубавата им страна?

преди 24 минути, attj написа:

Привършват бандеровците.  НАТО на кои ще помагат?

НАТО за пореден път ще намерят начин да прокарат всякакви идеи само и само тази капитулация да се случи в тяхна полза и Русия да бъде изиграна, но това не е Ирак и няма да стане номера, миризмата на петрол и пари ги влудяваше. Там успяха да разрушат хилядолетни паметници на културата, цяла инфраструктура и избиха прекалено много мирно население за един мотив който не се доказа че съществува, защото се месят там където не трябва. За това тази война продължава и до днес, а те сами знаят че ако не наливат помощи на урките всичко ще се реши много бързо и приключи, а нямат полза от това на този етап.  Зеленски трябва да бъде изпратен в международния трибунал в Хага и да си понесе последствията като онова куче където изби сума народ в Сребреница, неосъзнат човек който проси милостиня и подкрепа от други държави, милостиня която праща всеки един негов брат на смърт на бойното поле.

преди 1 минута, asp1re написа:

НАТО за пореден път ще намерят начин да прокарат всякакви идеи само и само тази капитулация да се случи в тяхна полза и Русия да бъде изиграна, но това не е Ирак и няма да стане номера, миризмата на петрол и пари ги влудяваше. Там успяха да разрушат хилядолетни паметници на културата, цяла инфраструктура и избиха прекалено много мирно население за един мотив който не се доказа че съществува, защото се месят там където не трябва. За това тази война продължава и до днес, а те сами знаят че ако не наливат помощи на урките всичко ще се реши много бързо и приключи, а нямат полза от това на този етап.  Зеленски трябва да бъде изпратен в международния трибунал в Хага и да си понесе последствията като онова куче където изби сума народ в Сребреница, неосъзнат човек който проси милостиня и подкрепа от други държави, милостиня която праща всеки един негов брат на смърт на бойното поле.

Ама греда- в хага викат другаря Пу. Кирето да не е направило нов профил че на онези другите много го бъзикам или оная със светлинния меч?

преди 11 минути, kosyo написа:

Ама греда- в хага викат другаря Пу. 

Не им трябва Хага на хохлите -  за  да линчуват евреина Зеленски.     Справка -  Мусолини в Италия.  Народно отмъщение!

преди 1 минута, attj написа:

Не им трябва Хага на хохлите -  за  да линчуват евреина Зеленски.     Справка -  Мусолини в Италия.  Народно отмъщение!

Прав си - то тоя съд не важи на територията на РуZия и Украйна. Тъй че фалстарт на новия профил. Благодаря на бъдито за напомнянето

До последния украинец, а защо не и до последния източноевропеец?! След разпадането на Варшавския договор Сорос се изпусна, че САЩ трябва на всяка цена да приемат източноевропейските страни в НАТО, за да се използват като евтино пушечно месо в бъдещите войни на САЩ за запазване на американската хегемония.

"Страните от Източна Европа могат да изпратят свои войски в Украйна, ако САЩ спрат да предоставят военна помощ на Киев, за да сдържат настъплението на руските въоръжени сили". Това мнение изрази Александър Виндман, бивш съветник в Съвета за национална сигурност на САЩ по време на президентството на Тръмп в интервю, публикувано на сайта на ирландския вестник The Irish Times.

"Виждам сценарий, при който съседите на Украйна от Източна Европа изпращат войските си на бойното поле не в рамките на НАТО, а в съответствие с двустранни споразумения. Те могат да помогнат на Украйна да победи, вместо (в бъдеще) да се бият на своя територия", каза Виндман. Така той коментира изявленията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който през април заяви, че ако бъде преизбран, няма да отпусне помощ за Украйна, ако и Европа не отпусне повече средства и не се ангажира повече във войната.

Според Виндман Украйна трябва да направи някои "трудни избори" за постигане на победа, включително да намали наборната възраст от 25 на 18 години.

https://www.irishtimes.com/world/us/2024/07/29/donald-trump-win-could-lead-to-longer-war-in-ukraine-says-former-us-national-security-adviser/

... ... ...

Така, значи според този съветник на Тръмп цяла Източна Европа трябва да измрем за имперските амбиции на Чичо Сам. 🤡🤡🤡

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.