Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Естонската разведка докладва :)

Баси смешниците ...

В тоя ред на мисли днес всички коментират плана при война на Литва - изключително разумен :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Лавров казва ,че само с преговори за размяна на територии няма да свърши военната операция ,трябва да се уредят правата на рускоезичното население в Украйна за да бъде сложен край на конфликта.

https://www.vesti.ru/article/4134337

преди 59 минути, Реджеп Иведик написа:

Пет века е стандартния живот на империите по тези ширини.

В този ред на мисли има да чааакате ЕС да се разпадне.

Просто не са достатъчни силите на католическия Запад!   Ти нали уж си мюсюлманин?   

Нужен е CNN, за да разпространи най-правдивата истина в света.

И докато призна, че Украйна е била под огромен натиск в района около Покровск, стратегическият град, който от седмици беше епицентърът на войната в Източна Украйна, Сирски каза, че неговите войски сега са успели да спрат руския напредък там.

„През последните шест дни врагът не е напреднал нито метър в Покровско направление. С други думи, нашата стратегия работи. „Отнехме способността им да маневрират и да разположат подкрепленията си от други посоки... и това отслабване определено се усети в други области. Отбелязваме, че количеството на артилерийския обстрел, както и интензивността на офанзивата са намалели“

https://edition.cnn.com/2024/09/05/europe/ukraine-army-chief-kursk-incursion-exclusive-intl/index.html

„нито един метър“, защото напредъка се измерва предимно в километри.

Сирски е забележителен генерал, чудесен продукт на военната мисъл и обучение на НАТО – много добър в две неща:

PR и убийството на невероятен брой собствени войници. Сигурен съм, че неговите „операции“ ще бъдат изучавани в Уест Пойнт и Военния колеж на армията на САЩ. Очевидно те ще го изучават не като доказателство а за пълна военна некомпетентност и злоба.

на 9.09.2022 г. в 20:55, crazy katon написа:

Според Скот Ритър войната досега е преминала през три етапа. Първият, когато руската армия блокира големи територии от усрайна като се надявала на определен бърз политически резултат, падане на режима в киев и т. н. Според мен това беше най-доброто решение, защото максимално затрудняваше доставките на оръжие за хунтата и тогава нямаше пиар акции на наркомана и посещения на всички разнополови в киев, а това не беше малко. Вторият, когато руската армия възприе "охлювното настъпление" с минимални жертви от нейна страна и огромни от противната (и в двата смисъла) страна. Третият вече принадлежи на укрите. Според него тук те са приложили нова тактика, която горе-долу се отнася до това, че предизвикват по някакъв начин руската артилерия да се обади, след това по сведения знаем от кого подавят тези огневи точки и след като завземат определена територия удрят в тил и т.н., не съм военен като някои укроли и затова не разбрах всичко. Но крайният му извод разбрах - ще има и четвърти, и пети етап, но победата ще бъде за Русия. И аз мисля така, но ...

Мисля, че военното ръководство на руската армия на този фронт е некадърно и незабавно трябва да бъде сменено. Само преди дни питаха някакъв там дали са готови за евентуален удар и той с усмивка отговори, че са. Да, но не бяха, независимо от новата тактика на укрите. Вярно, че е оправдано да спасиш военните си дори с цената на временно отстъпление, но каква цена плащат руските жители на Балаклея ... Тамир Шейх имаше някакво видео днес, където в заглавието се загатваше, че там се случват лоши неща, но после или изчезна от заглавието, или изчезна видеото. Същият този "шейх" за мен е най-достоверен източник на информация заради огромната мрежа от познати в страната, където е роден. Другите се правят на прекалени експерти, а той иронизира всяка стъпка на наркоманското правителство и затова е много по-опасен за него. Ето и нещо от него:

Главното сражение предстои и - ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ!

Много ми хареса това за охлювеното настъпление. И аз съм на същото мнение, но не знам защо като го споделих не се прие добре. Но на тебе ще повярват.

на 9.09.2022 г. в 21:56, royalpiggy написа:

Русофоби, вие имате ли някакви проблеми с онова розово, накъдрено, желирано нещо? Защото не е нормално още да сте обсебени от прокси войната (т.нар. "войната в Украйна").

Тази "война" отдавна се забрави... както е очевидно, медиите за фалшиви новини вече говорят много по-рядко за "войната".

Също така, вие не знаете ли, че има и други воини? Защо не говорите и за тях? Защо сте обсебени само и единствено с "войната" в колониална Украйна? Да не би да е защото вие нямате мнение, и повтаряте това, което чуете от телевизора - а телевизора говори за "войната" в Украйна?

image.jpeg.3c8c740b0c1063662ee328605bb10daf.jpeg

Пак казвам, не е само Русия и украйна; има и други: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ongoing_armed_conflicts

И вече всичко каквото е имало да се каже, е казано. На този етап, всеки път, когато кажете нещо за войната в Украйна, вие просто повтаряте това, което сте казали безброй пъти...

Понякога ми липсва биоса тук. Внасяше сериозен елемент в дискусията.

Старият лаф, че в който съюз сме се включили, все се е разпаднал - май ще се окаже верен: 

Марио Драги: ЕС е заплашен от крах. Нужни са 800 млрд. евро инвестиции годишно, за да догоним САЩ и Китай

Докладът, който всички в Брюксел чакаха около година. 

Европейският съюз може да изгуби смисъла на своето съществуване, се казва в доклад за конкурентоспособността на ЕС, изготвен за Европейската комисия от бившия италиански премиер и бивш шеф на ЕЦБ Марио Драги. 

По време на осемгодишния си мандат като ръководител на Европейската централна банка италианският икономист и бивш премиер Марио Драги обеща да направи "всичко необходимо", за да защити евровалутата от пазарните сътресения. Урсула фон дер Лайен му възложи задачата да спаси цялата икономика и да я върне по пътя на конкурентоспособността.

Сега след година работа, Драги излезе с дългоочаквания си доклад, който трябва да даде рецептата за бъдещето на Европейския съюз.

"Ако Европа не успее да стане по-продуктивна, ще трябва да избираме: няма да можем да бъдем едновременно лидер в новите технологии, фар на климатичния преход и независим играч на световната сцена. Няма да можем да финансираме нашия социален модел. Ще се наложи да намалим някои, ако не и всички наши амбиции. Това е екзистенциално предизвикателство. Ако Европа престане да предоставя основни ценности (просперитет, равенство, свобода, мир, демокрация в устойчива среда) и гаранции на населението, тя ще загуби смисъла на своето съществуване", се посочва в документа.

Драги отбеляза, че в Европа икономическият растеж се забавя от началото на века, производителността намалява, а разликата в БВП и личните доходи между САЩ и ЕС по различни показатели нараства. 

В доклада се посочва, че сътресенията през последните години, конкуренцията с Китай и промяната на интересите на САЩ са довели до проблеми в европейската икономика.

Освен това ЕС "внезапно загуби" най-важния си енергиен доставчик - Русия. В същото време Европа до голяма степен е пропуснала цифровата революция и повишението на производителността, което тя е донесла. Само четири от 50-те най-големи технологични компании в света са европейски.

Драги също твърди, че ЕС внася около 40% от критичните суровини и технологии от трети страни и тази зависимост няма да бъде преодоляна в средносрочен план. Освен това около половината от тези доставки идват от държави, с които Европа няма стратегически връзки.

Обръщайки внимание на въпросите за отбраната, Драги отбеляза, че нарастващият интерес на САЩ към Тихоокеанския регион и конкуренцията им с Китай значително намаляват готовността на Вашингтон да продължи да действа като "чадър за сигурност" за Европа. На свой ред самият ЕС все още не е готов да увеличи многократно инвестициите в собствената си отбрана и дори да достигне обещаните от НАТО разходи за отбрана от два процента от БВП.

Драги изтъква, че ЕС вместо да задвижи своя военнопромишлен комплекс и съответно своята икономика, членовете на общността са направили около 78% от покупките си за отбрана от трети страни между средата на 2022 г. и средата на 2023 г., като 63% от тези покупки са от САЩ.

Драги отбелязва и проблемите в енергийния сектор. Цените на газа в ЕС са четири до пет пъти по-високи от тези в САЩ, а цените на електроенергията са два до три пъти по-високи.

Сред мерките за подобряване на конкурентоспособността на ЕС Драги предлага "радикално пренасочване на колективните усилия за намаляване на разликата в иновациите спрямо САЩ и Китай, особено в областта на модерните технологии", както и преразглеждане и коригиране на плановете за "зеления преход".

Докладът идентифицира три ключови предизвикателства пред ЕС: необходимост от ускоряване на иновациите, намаляване на високите цени на енергията и адаптиране към променената геополитическа обстановка.

Нужни са координирани политики на ЕС, включително в областта на промишлеността, конкуренцията и търговията, за да се мобилизират необходимите инвестиции и да се намалят зависимостите.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2024/09/09/4673077_mario_dragi_evropa_triabva_da_se_subudi_i_da_se/

С последните части от Китай...

И после няма вече. Между другото  тия конектори ХТ 60 се оказаха мега-добри.

Щирлиц никога не е бил толкова близо до провала:

преди 56 минути, Flashback написа:

Освен това ЕС "внезапно загуби" най-важния си енергиен доставчик - Русия.

Не загуби. Сами се отказахме от него.

преди 56 минути, Flashback написа:

Цените на газа в ЕС са четири до пет пъти по-високи от тези в САЩ,

Най-парадоксалното нещо сега е, че в Европа в момента най-евтино газ купува Сърбия - около 300 долара за 1000 куб. м., а преди няколко години първо Полша нададе вой на карпатска мечка, че купува скъп газ от Русия на цена 150 долара за 1000 куб. м. Та господин Драги няма какво да открива топлата вода. Той е един от причинителите водата в момента да е студена.

За разнообразие самобомбенето днес е от Суджа. Кире добре ли е родата?

преди 3 часа, Flashback написа:

В шведския форум, макар шведите да са едни от най-големите русофоби, които познавам, вече изтрезняха и започнаха да мислят критично - повечето вече са на мнение, че тези нови пакети с помощ са пари, хвърлени на вятъра.

Дори тези върли русофоби вече не вярват в каквато и да е "перемога", и чакат капитулацията на Бандеристан. 

Тоя шведски форум да не е хостван от Москва ? :giggle1:

Все повече страни изтрезняват - в това си прав. Но точно за обратното - че осъзнаха кой  е фашисткия нацистки новорашистки режим, и това е Кремъл.

А ова трябваше да стане 2014 г.

преди 1 час, maxthon написа:
преди 2 часа, Flashback написа:

Освен това ЕС "внезапно загуби" най-важния си енергиен доставчик - Русия.

Не загуби. Сами се отказахме от него.

Ти не се причислявай към ЕС. Фабриката ви за тролове в Петербург  не е в ЕС.

И да, ЕС и най вече Германия ме изкефи как се преструктурира . Прагматично и бързо . От най голям консуматор и зависима от рашистка газ , най бързо си преориентираха икономиката и сега са най малко зависими с най добра диверсификация.

А тук още си ревем за соца и завода за ЦД-та в Правец.... :getout:

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Лавров казва ,че само с преговори за размяна на територии няма да свърши военната операция ,трябва да се уредят правата на рускоезичното население в Украйна за да бъде сложен край на конфликта.

https://www.vesti.ru/article/4134337

Когато рашистите реват за преговори, значи само едно - яко са го закъсали :) 

преди 2 часа, glen написа:

„През последните шест дни врагът не е напреднал нито метър в Покровско направление. С други думи, нашата стратегия работи. „Отнехме способността им да маневрират и да разположат подкрепленията си от други посоки... и това отслабване определено се усети в други области. Отбелязваме, че количеството на артилерийския обстрел, както и интензивността на офанзивата са намалели“

Именно .

Повече от месец стана откакто рашистите плямпаха как врагът е изгонен от курска област и всичко е под контрол.... :giggle1:

Мирчолинке, Арестович казва, че мирните преговори в Истанбул между Русия и Украйна са били толкова успешни, че даже са отворили бутилка шампанско, за да празнуват мира. Самите те не вярвали на късмета си какви отлични условия за Украйна са постигнали с Истанбулските споразумения и какви огромни отстъпки е направила Русия. Но радостта им била кратка - Борис Джонсън дойде в Киев и заповяда на Зеленски "просто да се бие, ние (НАТО) ще ви осигурим по-добра сделка". Благодарение на "съвета" на Борисчо, три години по-късно Украйна е близо до финансов, енергиен и демографски колапс. 

преди 4 часа, Flashback написа:

В шведския форум, макар шведите да са едни от най-големите русофоби, които познавам, вече изтрезняха и започнаха да мислят критично - повечето вече са на мнение, че тези нови пакети с помощ са пари, хвърлени на вятъра.

Дори тези върли русофоби вече не вярват в каквато и да е "перемога", и чакат капитулацията на Бандеристан. 

Аз обичам да се заяждам с теб, но все пак, искрено ти благодаря, че си са забил в гадната Швеция и си даваш парите за да помагаш на Украйна, вместо да отидеш да живееш в Москва, на хубавото. 17-ти пакет ли беше? А дано още поне 17 има. Ай ще отворя и аз шампанското :cheers:

преди 30 минути, N1K17Y написа:

Аз обичам да се заяждам с теб, но все пак, искрено ти благодаря, че си са забил в гадната Швеция и си даваш парите за да помагаш на Украйна, вместо да отидеш да живееш в Москва, на хубавото. 17-ти пакет ли беше? А дано още поне 17 има. Ай ще отворя и аз шампанското :cheers:

Завалията, да ти имам "перемогите" и празненствата!

Като гледам колко сте неадекватни, накрая ще отворите шампанското и при капитулацията на Бандеристан! 

Наздраве! :cheers:

преди 26 минути, Flashback написа:

Мирчолинке, Арестович казва, че мирните преговори в Истанбул между Русия и Украйна са били толкова успешни, че даже са отворили бутилка шампанско, за да празнуват мира. Самите те не вярвали на късмета си какви отлични условия за Украйна са постигнали с Истанбулските споразумения и какви огромни отстъпки е направила Русия. Но радостта им била кратка - Борис Джонсън дойде в Киев и заповяда на Зеленски "просто да се бие, ние (НАТО) ще ви осигурим по-добра сделка". Благодарение на "съвета" на Борисчо, три години по-късно Украйна е близо до финансов, енергиен и демографски колапс. 

фейкомет !

Виж цялото нтервю на Арестович и тогава плямпай лъжите си .

Нищо подобно .

Арестович говори за първия етап на преговорите от които са били доволни . Предстояло е следващи етапи на преговори, с евентуални крайни разговори пряко между Путлер и Зеленски.

Арестович говори за пъвия етап, след който е нямало следващи, защото се случила касапницата в Буча, където и той самия бил ходил, и зеленски също .

След тези събития преговорите спират.

За Борис Джонсън Арестович нищо подобно не е казвал че е повлиял на Зеленски. Многократно в същото интервю говори че не знае въобще какво са говорили със Зеленски при посещението му .

Така че по полека с вашите класически фейкове.

Една скоба вкарвам

- тошееееф. къде си тоооошефффф да се самосезираш за поредните  ви рашистки фейкове от вашия лагер ?

:giggle1:

преди 22 минути, N1K17Y написа:

Никоя копейка не би отишла да живее в Москва. Те обичат копейките в Евро за да плямпат рашистки простотии и фейкове.

Удобно от диванчето в "злия Запад" който плюят и  в полза на  несменяемия военен режим в Кремъл.

Продажни жалки душици ....

Украйна никога повече няма да получи такива условия, които бяха предложени през пролетта на 2022 г.

Стотици хиляди мъртви и нови загуби на територии предстоят.
Разбира се, ако истанбулските споразумения бяха подписани през 2022 г., тогава Запорожката и Херсонската области нямаше да станат част от Русия.

Мирчолинке, колкото да лъжеш като дърт римлянин дори на децата в детската градина стана ясно, че Борис Джонсън отиде в Киев точно след преговорите в Истанбул и нареди на пан Зельо да продължи да се бие като прокси, за да се нанесе "стратегическо поражение на Русия". 

А MI6 организира и засне "клането" в Буча, за да се "убеди" украинското народонаселение, че мирните преговори са "невъзможни" и войната трябва да продължи до последния украинец.

Сега пан Зельо да гони Михаля!

преди 21 минути, miro20 написа:

след който е нямало следващи

Защото Вики Нюланд тези дни също изплю камъчето кой е спрял преговорите.

преди 41 минути, N1K17Y написа:

Защо да дава? Не може ли да е на помощи там? 

преди 33 минути, Flashback написа:

Завалията, да ти имам "перемогите" и празненствата!

Като гледам колко сте неадекватни, накрая ще отворите шампанското и при капитулацията на Бандеристан! 

Наздраве! :cheers:

Шегувам се, аз шампанското съм го изпил още преди две години, когато съм казвал, че и цяла Украйна да превземете, Матушката ти вече загуби :) 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Шегувам се, аз шампанското съм го изпил още преди две години, когато съм казвал, че и цяла Украйна да превземете, Матушката ти вече загуби...

С тези пожелателни мисли хептен го подкарахте през просото!

И как по-точно Матушката вече е загубила?! 

Защо тогава продължаваме да въоръжаваме и финансираме Бандеристан, а отчаяният пан Зельо тепърва ще представя "план" за мир на сенилния Байдън?!

преди 27 минути, Flashback написа:

А MI6 организира и засне "клането" в Буча, за да се "убеди" украинското народонаселение, че мирните преговори са "невъзможни" и войната трябва да продължи до последния украинец.

Не е вярно. Това е снимано в Холивуд от продуцентската къща на Зеления наркоман! Ни можити да ни излъжити, народА са събуди! Сички българи в Украйна са изкормени, подпалени живи (след изкормването), след което пак са съживявани в НАТО-вските лабораториЙЙ, за да тестват серума срещу русофилия. А оцелелите в тези варварски експерименти ги карат да пият хапове за смяна на пола. 

току-що, Flashback написа:

С тези пожелателни мисли хептен го подкарахте през просото!

И как по-точно Матушката вече е загубила?! 

Защо тогава продължаваме да въоръжаваме и финансираме Бандеристан, а отчаяният пан Зельо тепърва ще представя "план" за мир на сенилния Байдън?!

Че ти да не започна да отричаш, че войната е Матушката ти срещу НАТО? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.